motosiklete veda edenler artıyor mu?

diger şehirleri bilmem ama istanbulda arkadaşın dediği gibi savaşa gitmek kadar büyük cesaret gerektiriyo motosiklete binmek... trafiğe çıktıgınız anda herkes herşey düşmanınız oluyo ve sizi yok etmek için tuzaklar kuruyo... yollar çukurlar araçlar hayvanlar rüzgar akla gelebilecek herşey ve bu savaşta bi çok silah arkadaşımızı kaybediyoruz.
madem trafiğe çıkmayı savaşa gitmek olarak degerlendirdik motosikleti bırakmakta savaştan kaçmakmıdır? peki kaçarsak savaşı kaybetmiş olmazmıyız? savaşı kaybederiz ama sonlandıramayız... savaşı kaybedersek ama bitiremezsek bizden sonrakilerde kendilerini cepheye atıp zayıf oldukları için bizim gibi yok olmazlarmı?
ozaman iki ihtimal var ya toplu olarak motosikletler bırakılıcak yasaklanıcak buyrun yollar sizin siz kazandınız diyicez bizi görmezden gelenlere bizden sonrakilere savaşacakları bir cephe bırakmıycaz...
yada...
motosikletlerimize binip kaybettiğimiz arkadaşlarımız için bizden sonra motosiklete gönül verecek çocuklarımız kardeşlerimiz için savaşıp budayız diye bagırıcaz fark edilene kadar... bizden sonrakilere düşmansız değil ama en az düşmanlı bir cephe bırakmak için :rendeer:

Son düzenleme:
bi sigarada bide motorda vazgecemem benim tarafımca çünkü aile içinde suan 4 kişi var motoru olan zamanında babamdada vardı malum kanda geziyo kız arkadasımlada cok kapıstık kızda vazgeciremedi en sonunda kendisi pes etti gitti allah büyük bi acı yasatmasın ancak bırakmak dile kolay

ben de düşünüyorum, Elimdeki ER-6'yı elden çıkarıp, şööle ufak yollu bişey bakayım, hem elime biraz para gecsin borcumu kapatayım ama hemde motorsuzda kalmayayım diyorum. ama sırf motor sevdam dan ondan ayrılmaya gönlüm olmadıgından bi satılık ilanı bile veremiyorum.

göhan aynısını bende dedim, ama olmuyor sana diyim, büyükten küçüğe geçilmiyor :pr:

kazalar, ölümler, kriz, motosikleti umursamayan araç sürücüleri....
bütün bunlara ragmen bence bırakılmaz
bırakanlarda geçicidir eminim ki ben bile 2 yıldır motora biniyorm (kendim kullanmıyordum) vazgeçilecek bişey oldugunu düşünmüyorum
ki daha uzun kullananların bırakabileceğini düşünmüyorum

Henüz veda etmeye niyetim yok

Aşağı yukarı 15 seneye yakın zamandır motosiklet kullanıyorum.
Öyle aman aman yüksek cc.li motosiklet kullanmadım yalnız.
İşte en güçlüsü şu an kullandığım scooter anlayın artık.
Bu durumda hiç bir zaman yollarda yüksek hızda motosiklet kullanmadım aşağı yukarı limitlere uymaya gayret ettim ve hala ediyorum.
Son bir iki seneye kadar yollarda çok büyük sıkıntılara girmedim ama ne oldu bilmiyorum son zamanlarda diğer araç sürücüleri daha çok taciz eder oldu.
İşte yollarda sıkıştırmalar aniden önüne çıkmalar vs.
Bende yapı itibariyle böyle durumlara maruz kaldığımda çok sinirleniyorum ve motosikletin üzerinde el kol hareketleri yapıyorum kornalar selektörlerle tepkimi ortaya koyuyorum.
Ama birgün böyle yaparken başım belaya girermi bilmiyorum şimdilik onlarda hatasını anlıyor herhaldeki bir daha mümkün olduğunca uzak duruyorlar.:)
Bu çözüm değil aslında hiç tatsızlıklar yaşanmadan herkes kendi sürüşünü adam gibi yapsa kurallara riayet etse ne güzel olurdu.:cat:
Her şeye rağmen benim motosiklete veda etmeye şu anda niyetim yok ama yakın çevremden kardeşimde Rus malı Minsk 125 vardı sattı, mah.gençlerinden ikiside arabaya geçmek istediklerini belirterek motosikletlerini satılığa çıkardılar.
Hayırlısı olsun bakalım.

Bu ülkede motosiklete binmeye teşebbüs etmek, mantıklı düşünüldüğünde savaşa gitmekten daha büyük cesaret isteyen bir hareket haline gelmiştir maalesef.

Güzel ülkemin güzel insanları diyemiyorum, cünkü gittikçe cahilleşen, kabalaşan,
ve gitgide tüm umut ışıklarının söndüğü bir devire giriyoruz.

bilmem farkındamısınız........

hem kriz hem de ülkemizde, bu trafik şartlarında, bu insanların arasında motosiklet kullanmanın giderek zorlaşmasından dolayıdır.

:cat: .

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
kriz istanbulda özellikle trafikte dayanılmaz bi etki yarattı kimsenin gözü bişey görmüyor araçların çoğu ticari adamlar gözünü karartmış harıl harıl iş yapmaya çalışıyorlar

örnek: adam gece fırında çalışıyor sabah başlıyor akşama kadar kamyonla ekmek dağıtıyor böyle bi çok iş var servis şoförleri cabası motor tehlike + tehlike

artık yıkayıp parlatıp seyredıyorum . 200 cc nin yaktıgı 110 - 130 bin yakıt bile koyuyor ki cc ler ne yapsın

selam arkadaşlar motor sürmek ölümle dans etmek hakikaten ama bırakılmıyor bu icat..ben şahsen eski motor hastasıyım..mobiletim vardı eskiden çifte mahallede herkes hayrandı..şimdi minsk biniyorum ama mobiletin zevkini hiçbi motor veremez

motora yeni baslasamda ,erken yada gec ölürüm belki, motosiklet üzerindede ölebilirim ama umrumda degil...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hastası harbiden bırakamıyor mobileti.
2 milyar para harcayanı biliyorum.

Bence de trafiğe hiç güven olmuyor,en önemlisi de araç sürücülerinin bilinçsizliği...

Adamların umurunda değil ki kapalı kabin içinde rahat rahat gidiyor,anlayamıyor motosiklet üzerindeki sürücünün durumunu,ya da işine gelmiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:32 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 PM ----------

Ben de asfaltda daha az zaman geçirme taraftarıyım,kendime göre arazide takılır,asfaltta da zorunlu işleri halletmek için sınırlı kullanırım diye düşünüyorum.

en son cahil ve insanlıktan nasibini almaış bir hayvanın bana arkadn çarpmasından dolayı motoruma tırsarak biniyorum hemde yeni almış olduğum gıcır gıcır motoruma arkama artcı aldı isem özellikle kız arkadaşımı çok çok dikkat li oluyorum hastalık derecesinde ona bişi olmasın diye gezecek isem gece dükkanı gece 1 gibi kapatıyorum ve trafik çok çok az ken kullanıyorum bu nedenlerde zevki götürüyor askerden gelince 10 bin tl civarı bir yamaha mt3 almak istiyordum hem az yakar hemde çokta basmam diye ancak bu fikrim değişti son zamanlar da bulunduğum yerde 1 haftada iki kişi ölmüştü ve sakatlanmalar çoğaldı öncede büyük şehirlerde olurdu taciz şimdi küçük yerlerdede oluyor açıkça yazıyorum o hani pejocu diye tabir edilen hayvansılar varya üzerine yatan bu hayvanlar yavaş tan otomobile geçiyo toros olur şahin olur broadway olur bunlar ışıklarda aragaz atıyolar pis pis bakıyolar sen eğer hızlanıp kalkarsan baıyor arkandan tabi yetişemiyolar ama basmazsanda kıçından gidiyolar bıktır dı artık askerden gelince ne bi cc alırım nede artık öneririm motoru en fazla gelirse bi bws fi alırım sadece işe giderken gelirken ullanırım oda bir ihtimal,,,:pr:

Son düzenleme:
Motoru satıp askere gidersem büyük ihtimal bende bırakanlardan olurum..

Motoru satıp askere gidersem büyük ihtimal bende bırakanlardan olurum..

zevkin kralına binen abim sen bile böyle düşünüyorsan istediğin an araçlardan kaçabilecek bir motosiklete sahipken bende katılıyoırum sana canımızı yolda bulmuuyoruz :pr:

zevkin kralına binen abim sen bile böyle düşünüyorsan istediğin an araçlardan kaçabilecek bir motosiklete sahipken bende katılıyoırum sana canımızı yolda bulmuuyoruz :pr:

Ben açık söyliyim kazayı falanda düşünüyorum ama onlar pek etki etmiyor.
Artık zevk alamıyorum motordan :)

eyvah diyorum ben bunu hissetmiştim sanki. ama yeni yeni heyecan duyan, motor almak için, onunla özgür ruhumu tatmin etmek için, hayatıma çok tehlikeli ama çok da zevkli yeni bir yön vermek için çırpınırken, ekonomik krizden maaşının yarısını kaybedecek kadar etkilenmişken, başta ailem, kız arkadaşım ve tüm çevremin karşı çıkmasına rağmen... motosiklet sahbi olmayı kesin olarak aklıma koymuşken.... bu başlık hiç iyi olmadı... :pale:

Bu ülkede motosiklete binmeye teşebbüs etmek, mantıklı düşünüldüğünde savaşa gitmekten daha büyük cesaret isteyen bir hareket haline gelmiştir maalesef.

Güzel ülkemin güzel insanları diyemiyorum, cünkü gittikçe cahilleşen, kabalaşan,
ve gitgide tüm umut ışıklarının söndüğü bir devire giriyoruz.

bilmem farkındamısınız........

bence sadece kriz değil stahl arkadaşımın yazdığının etkisi daha büyük. politik mesaj tribine girmeyeceğim ama bu tespit çok doğru; Türkiye insanlıktan çıkmış acaip yaratıkların etrafımızı sardığı bir yere dönmeye başladı. onca şey içinde motosiklet sürücülerini de düşünmez bunlar heralde?

ben herşeye rağmen, cebimdeki bütün parayı bile olsa harcayacağım ve sonu nasıl bitecek bilmesem de bu zevki yaşayacağım. şimdilik çevrede yeterince motorlu insan görüyorum; onlar da bırakırsa bir süre tek idare ederim artık. ama yukarıda dedim ya ben bunu hissetmiştim sadece yorumlayamamıştım. asfalt_meleği sen bana bir çimdik attın resmen...:pale: inşallah bu özel/geçici/istisnai bir süreçtir...

diger şehirleri bilmem ama istanbulda arkadaşın dediği gibi savaşa gitmek kadar büyük cesaret gerektiriyo motosiklete binmek... trafiğe çıktıgınız anda herkes herşey düşmanınız oluyo ve sizi yok etmek için tuzaklar kuruyo... yollar çukurlar araçlar hayvanlar rüzgar akla gelebilecek herşey ve bu savaşta bi çok silah arkadaşımızı kaybediyoruz.
madem trafiğe çıkmayı savaşa gitmek olarak degerlendirdik motosikleti bırakmakta savaştan kaçmakmıdır? peki kaçarsak savaşı kaybetmiş olmazmıyız? savaşı kaybederiz ama sonlandıramayız... savaşı kaybedersek ama bitiremezsek bizden sonrakilerde kendilerini cepheye atıp zayıf oldukları için bizim gibi yok olmazlarmı?
ozaman iki ihtimal var ya toplu olarak motosikletler bırakılıcak yasaklanıcak buyrun yollar sizin siz kazandınız diyicez bizi görmezden gelenlere bizden sonrakilere savaşacakları bir cephe bırakmıycaz...
yada...
motosikletlerimize binip kaybettiğimiz arkadaşlarımız için bizden sonra motosiklete gönül verecek çocuklarımız kardeşlerimiz için savaşıp budayız diye bagırıcaz fark edilene kadar... bizden sonrakilere düşmansız değil ama en az düşmanlı bir cephe bırakmak için :rendeer:

bu da başka bir bakış açısı ama tespit ve tedavi hakkındaki yorum çok doğru.
ben de hayata "savaş" gözüyle bakıyorum ve hiçbir zaman teslim olmadım. ama kaybettiğim her mücadelede karşı taraf benden daha fazlasını kaybetmiştir; eğer bu konuya böyle bakarsam birilerinini canı benden fazla yanacak demektir. yakın çevrem benim trafik kazasıyla değil de trafikte çıkacak bir tartışma yüünden başımın yanacağına kesin gözle bakıyorlar (daha önce de yazdım öfke kontrol sorunum var!) hayırlısıyla görecez bakalım...

Son düzenleme:
bence ilanların çoğalması tamamen talepin artmasıyla ilgili, birde satmak için değilde şekilden ilan koyan bile çok mesela ben, sıfır mont almıştım clover ona bile ilan koydum satılsada olur satılmasada, sonra gider başka marka alırım, motoruma ilan koydum, hiçbir şikayetim yok aksne çokta seviyorum makinamı, hatta sezonluk bakımını bile yeni yaptırdım, ama ilanı var satılırsa 2008 alırım, böyleside çok

Ben motoru bıraksam bisiklete başlıyorum bisikleti bıraksam motora :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar