Motosikletçiler tanık arıyor! Dr Ömer UZMA Kazası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar hepinize tek tek cevap yazamayacağım. Yalnız şunu bilmenizi isterim ki; Bu gün star tv'de rahmetlinin bir yakını kazadan önce bir kamyonun rahmetliyi sıkıştırdığından bahsedildiğini bi motorcu arkadaşım söyledi ve kaza sonrası çıkan gazetelerin bir kaçında kamyondan bahsedildi. Polislere yalan söyleme işine gelince en az kaza raporunda yüz de yüz soför suçlu diyen arkadaşın yazdığı kadar uydurma olabilir. Ama bu olaylar hakkında çok fazla spekülasyon yapılıyor biliyorsunuz. Ben sadece sakin sakin tartışılmasından yanayım. Ama anladığım kadarıyla sakin olabilmek için henüz erken. Ama şunu bilin ki; Kor halide iken tutmak gerekir ateşi, en sıcak halinde, en yakıcı halinde. Madem trafikte motorcu ölümleri çoğaldı tutsun tutacak varsa kor alevi elinde ve tartışsın bu meseleleri hamasete kapılmadan. Ve dolaşsın kor ateş ellerde, köz olana dek.

kesinlikle katılıyorum sana bu davadan ii bi karar cıkıpta surucu ytrnce ceza alırsa arabalar artık motora carpıp can almanın nasıl bişey oldugunu cezasının cinayet oldugunu anlayıp dha dikkatli olacaklardır..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
güncelllllllllllllllllll,,,,,,,,,,,,,

Artık birşeyler yapmanın zamanı gelmedi. ?? Nice Ömer'ler, nice Deniz'ler, nice pırıl pırıl hayatının baharında kaybettiğimiz arkadaşlarımız için motorsiklet kullanmayan diğer sürücü ve yayaların dikkatine çekmek adına TOPLUMSAL bir hareket yapma taraftarıyım. Dikkat çekme taraftarıyım. yoksa sıradaki benmiyim diye motora binmekten korkuyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
selcukoflaz

Sevgili arkadaşım toplumsal hareketten kastın ne köprüyümü zaptedelim .. yollarımı tıkıyalım ne yapalım .. Geçen bir başlık açtım kazalardan ders aldıkmı diye .. daha 2 gün evvel tekirdağda olan ve yol kameralarına saniye saniye yansıyan kaza bu başlıktaki kaza ve diğerleri ..motorcuların hata oranı diğer araçlar kadar var veya daha fazla ..hatta kazada hiç kusuru olmayan araçlar var bu kazalarda ..

yolları tıkasak trafiği felç etsek nolacakki.. neden hatanın bizde olduğu gerçeğini görmezlikten geliyoruz.. kaldırımda ters yönde kontrolsüz 4 yollarda son sürat gidenler biz değilmiyiz .. hangimiz şeridinden gidiyo veya şerit değiştirirken sinyal veriyo .. otobanda her şerit değişiminde sinyal versek parmağımız yetişemez sinyal vermeye..4 tekerler motorlara saygılı değil ..aman aman ne hamasi bir laf ..ama boş arkası yok bu lafın .. sen bir motorcu olarak trafiğe ne kadar saygılısın ..

Burada karşılıklı yazıştığımız deneyim paylaştığımız arkadaşlarımızı kaybediyoruz her geçen gün ve malesef artık sıra kimde diye düşünüyoruz . Bunları yazarken ben sütten çıkmış ak kaşık değilim .. en az bu yukarıda sıraladığım her hatayı kendimde yapıyorum .. ama işte önce kendimizi eğitecez .. bu kazalardan ders ve mesai çıkaracaz kendimize..

Burada dallamanın biri emniyet şeridine kontrolsüz dalmış gelen bir anbulans ta olabilirdi bir polis arabasıda .. malesef motorcu bir arkadaşımız denk gelmiş.. emniyet şeridine giren araç şöförünü suçludur .. ama o şeridi kullanan motor suçsuzmudur.

tekirdağda olan kazada kazayı yapan kişi yerli yani o 4 yolu defalarca geçmiş biri yani oraya o hızla girilmemesi gerektiğini biliyor.. yerdeki fren izi diyolar videoyu defalarca seyrettim yerde bi iz falan yok .. yani acaba kurtarırmıyım diye sola yatırmış motoru ama olmamış..

daha kaç kazayı incelemek zorunda kalacaz .. kaç kere Allah rahmet eylesin diyecez.. Bana kızan kızar çokta umrumda değil zaten ama ben artık takkeler öne konmalı çuvaldızı kendimize batırmalıyız diyorum ..

başlangıç motoru olarak GT250R ı seçen adam hatalıdır. kaza riski çok büyüktür. Oysa 600 cc dragstar inanın bana o kadar tehlikeli değildir. doğru motoru tercih edelim. olan kazalar oluş şekilleriyle önümüzde kulağımıza küpe olsun bu kazalar

her türlü araç kullanıcısı arasında kurallara uymayan hatta kurallardan bihaber insanlar var ..bizim aramızda yokmu .. kırmızı ışığı sadece arabalar için zanneden bir dünya motosikletli yokmu ..

evet yarın hemen bi toplumsal hareket yapıp motora karşı zaten var olan nefreti biraz daha arttıralım ...Madem çözüm üretemiyoruz , sorun üretelim en azından

Barış abi biraz sert olmuş, arkadaş da sanırım suçluları savunmuyor.. Ama ya suçsuz yere başka etkenler yüzünden can veren dostlarımız ??

Altta ki cümleyi son zamanlar da çok düşünür oldum....

sıradaki benmiyim diye motora binmekten korkuyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
dishy son 5 kazada inan bana en masum olanı Ertuğrul"un kazası .. diğer tüm kazalarda suç inan bana büyük oranda motorcularda .. sanki hep pisipisine oluyo havası yaratmak sorunu çözmez..

selcukoflaz
tekirdağda olan kazada kazayı yapan kişi yerli yani o 4 yolu defalarca geçmiş biri yani oraya o hızla girilmemesi gerektiğini biliyor.. yerdeki fren izi diyolar videoyu defalarca seyrettim yerde bi iz falan yok .. yani acaba kurtarırmıyım diye sola yatırmış motoru ama olmamış..

Evet motoru kurtarmaya çalıştığı kesin. Çünkü tanıdıklarından aldığım bilgilere göre motoruna çok zor kavuşmuş. banka kredisiyle almış. ama taşıt kredisi değilmiş. yani kredi için de çok uğraşmış. değermiydi? değmezdi tabii. ama mal canın yongasıymış. heleki binbir uğraşla elde ettiğin aşık olduğun bir şey varsa ölmek belkide daha az acı verir. ama ben yine de suçu o kavşakta buşuyorum. o yolda Tüm araçlar 100-170 arası hız yapıyor. kavşakta yavaşlayanda çok az.
ama kavşaktan yünsa yoluna dönen araçların sayısıda azdır bunuda belirteyim. dönen olursada bu büyük olasılık bir kamyon veya tırdır. kontrolsüz kavşaklarda sağdan gelenindir yol. görmedim demek kolaydır. motorcuda görecek 4 tekerde görecek.

BBRR %100 sana katılıyorum sevgili arkadaşım. başkaları ile karıştığın kazanın %50'sinde zaten kendinin sorumluluğu var. ve bu %50 kısmında olayı kazasız sonuçlandırmakta senin elinde.
Elbetteki köprüyü kapatalım, yerlere yatalım demiyorum. Şunu demek istiyorum yokmu bu (mesela) devlet büyüklerinde motora binen, bakan milletvekili bürokrat. Bu kişilerin de desteğini alarak gerek medya gerek hukuksal ortamlarda güçlenmemizi , motorsiklet kullanıcısının trafikteki hak ettiği saygıyı bizlere kazanmamızı sağlamayı düşündürecek TOPLUMSAL hareketten bahsediyorum. Bende defalarca izledim kamyona çarpan arkadaşımızı; kimse kusura bakmasın hatanın çoğu ona ait. o kadar çok yönlü bir yola, bu denli kontrolsüz girersen karşındakine de zarar verirsin kendinede. Keza doktor arkadaşımız olayında ; bence tabi trafik dururken bizlerin rüzgarı hissederek yanlarından akıp gitmek güzel, ama bu emniyet şeridi be güzel kardeşim GİRMEYİN. (malesef bende bu sıcakta o kadar montun eldivenin botun ve kaskın içinde bu kuralı hiçe saymıyor değilim) bilmiyorum abimicim yazacak çok şey var ama.. Dediğim gibi sana %100 hak veriyorum BBRR. saygılar.

Süper Moderatör (BBRR)
dishy

sende demekki daha çok kaza haberi var engin deneyimini bizlerle paylaşırsan bizde mutlu oluruz..

Hayır abi basına yansıyan demek istedim.. Ne bu yaa, ne sinir bu. :silent: Engin bilgilerimden şüphen mi var, çok fazla hafife alıyorsun beni...Yeter..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aracın şoförü nerden bilicekti doktorun emniyet şeridinden hızla geliceğini?... Bilse, bana vursun ölsün diye düşünebilir mi?....

Hangi insan evladı yapar bunu?.....

Tamam raporunda yalan söylemiş olabilir..... Belki korkmuştur... Ama sonuçta trafik kazası....

Konunun amacı bir görenin olup olmadığı.. Keşke olsada tam anlamıyla aydınlansa.....

Katil dediğimiz insan hiç düşünmeden karşısındakinin hayatına son veren kişidir... Şoförü katil diye suçlamak yanlış olur ......

Son düzenleme:
Oooooooooffff bide benim gibi 25 sene motor tehlikeli zihniyetiyle büyüyüp sonra seleye oturup bi daha kalkamayanlar napsın şimdi?? Bi dünya stres kaynağı işte :pale:

Elini vicdanına koy şimdi söyle.....

Eğer o aracın şöförü sen olsaydın..... Acil her hangi bir işe yetişmek zorunda kalsaydın?.... Ya da bir yakının olsaydı?.....

Aracın şoförü nerden bilicekti doktorun emniyet şeridinden hızla geliceğini?... Bilse bana vursun ölsün diye düşünebilir mi?....

Hangi insan evladı yapar bunu?.....

Tamam raporunda yalan söylemiş olabilir..... Belki korkmuştur... Ama sonuçta trafik kazası....

Konunun amacı bir görenin olup olmadığı.. Keşke olsada tam anlamıyla aydınlansa.....

Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama mete_han ve diğer bir kaç arkadaş ısrarla kaza hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan, tamamen duygusal ve daha önce kendi yaşadıklarından kaynaklı bir takım lakırdılar ediyorlar. Kaza raporunu okumadan yüzde yüz şoför suçlu diyor. Ben de okumadım ama emniyet şeridinde seyir halinde olan birinin suçsuz olmamasına imkan yok. Her durum kendine has özellikler arz eder. Bir başka kaza ile açıklanamaz, örnek gösterilemez.. Yarın o bir gün bir kayıt yahut bir görgü tanığı çıksa dese ki; Motosiklet sürücüsü aşırı hız yapıyordu. Ve bir kamyonun sıkıştırması sonucu(belki kamyoncu da görmediği için) emniyet şeridine aniden girmeye çalışan diğer arabaya çarptı. Yine iki gün önce kamyonun arkasına çarpan arkadaş birilerine çarparak ölümüne sebep olsaydı bu sitede o motorcuya şerefsiz diyecek adam var mı? Onu merak ediyorum. Bunun gibi onlarca hata yapıyoruz trafikte, birden durmak gibi, fren yerine gaza basmak gibi. Bizim şansımız o sırada arkamızdan birilerinin gelmiyor olmasıdır. Başka birşey değil. Şoför ağacın altında oturuyormuş keyifle diyor mete_han. Nasıl bilebilirsiniz keyifle oturduğunu anlamadım. Başka bir arkadaş da gözlerine bakın ruhsuz bu diyor.. Neden adamın ölümlü bir kazının tarafı olmanın verdiği korkuya, üzüntüye vermiyorusunda, ruhsuzluğa veriyorsun. Bu senin dünyayı alğılayışındır. Ve açıkcası benim pek de tasvip etmediğim bir yöntemdir. Neyse.... bu sitede bir kaç tane doğru düşünmesini bilen adam var. Onlar da önemli şeyler söyledi bu konuda, ama anladığım kadarıyla bazı motorcuların sadece motorları hareket halinde, kendileri sabit duruyor....

[

Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama mete_han ve diğer bir kaç arkadaş ısrarla kaza hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan, tamamen duygusal ve daha önce kendi yaşadıklarından kaynaklı bir takım lakırdılar ediyorlar. Kaza raporunu okumadan yüzde yüz şoför suçlu diyor. Ben de okumadım ama emniyet şeridinde seyir halinde olan birinin suçsuz olmamasına imkan yok. Her durum kendine has özellikler arz eder. Bir başka kaza ile açıklanamaz, örnek gösterilemez.. Yarın o bir gün bir kayıt yahut bir görgü tanığı çıksa dese ki; Motosiklet sürücüsü aşırı hız yapıyordu. Ve bir kamyonun sıkıştırması sonucu(belki kamyoncu da görmediği için) emniyet şeridine aniden girmeye çalışan diğer arabaya çarptı. Yine iki gün önce kamyonun arkasına çarpan arkadaş birilerine çarparak ölümüne sebep olsaydı bu sitede o motorcuya şerefsiz diyecek adam var mı? Onu merak ediyorum. Bunun gibi onlarca hata yapıyoruz trafikte, birden durmak gibi, fren yerine gaza basmak gibi. Bizim şansımız o sırada arkamızdan birilerinin gelmiyor olmasıdır. Başka birşey değil.

Şoför ağacın altında oturuyormuş keyifle diyor mete_han. Nasıl bilebilirsiniz keyifle oturduğunu anlamadım.

Başka bir arkadaş da gözlerine bakın ruhsuz bu diyor.. Neden adamın ölümlü bir kazının tarafı olmanın verdiği korkuya, üzüntüye vermiyorusunda, ruhsuzluğa veriyorsun. Bu senin dünyayı alğılayışındır. Ve açıkcası benim pek de tasvip etmediğim bir yöntemdir. Neyse.... bu sitede bir kaç tane doğru düşünmesini bilen adam var. Onlar da önemli şeyler söyledi bu konuda, ama anladığım kadarıyla bazı motorcuların sadece motorları hareket halinde, kendileri sabit duruyor....

Öncelikle mesajları iyi okumuyorsun...yani benim mesajlarımda böyle bir detay yok...böyle bişey yazmadım...

dediğim gibi provake amaclı burada yazdığına inanıyorum...amacın nedir kimsin bilmiyorum...mesajıma cevap yazmadığın için artık bilmekde istemiyorum...

duymak istemediğim şeyleri yazdığın için senden nefret etmiyorum...

bir doktoru...

bir babayı...

bir motordaşımızın ruhuna saygın yok bu nedenle senden nefret ediyorum...

lanet olası trafik raporu kime hak verirse versin lanet olası hata kimde olursa olsun bir arkadaşımızı kaybettik buna bile saygın yok...

dünyayı algılayışından nefret ediyorum...

algı ayarlarının ayarsızlığından nefret ediyorum...

ruh geminin dümeninde olamadığın için alabora olmasından nefret ediyorum...

senden gerçekten nefret ediyorum...

Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama mete_han ve diğer bir kaç arkadaş ısrarla kaza hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadan, tamamen duygusal ve daha önce kendi yaşadıklarından kaynaklı bir takım lakırdılar ediyorlar. Kaza raporunu okumadan yüzde yüz şoför suçlu diyor. Ben de okumadım ama emniyet şeridinde seyir halinde EMİNMİSİNİZ???? EMNİYET ŞERİDİNDE SEYİR ETTİĞİNE DAİR NET BİLGİ YOK SADECE MERHUMUN BEDENİ VE MOTORU ORAYA SAVRULMUŞ olan birinin suçsuz olmamasına imkan yok. Her durum kendine has özellikler arz eder. Bir başka kaza ile açıklanamaz, örnek gösterilemez.. Yarın o bir gün bir kayıt yahut bir görgü tanığı çıksa dese ki; Motosiklet sürücüsü aşırı hız yapıyordu. Ve bir kamyonun sıkıştırması sonucu(belki kamyoncu da görmediği için) emniyet şeridine aniden girmeye çalışan diğer arabaya çarptı. Yine iki gün önce kamyonun arkasına çarpan arkadaş birilerine çarparak ölümüne sebep olsaydı bu sitede o motorcuya şerefsiz diyecek adam var mı?Var!!!!! forumumuzu biraz olsun takip ederseniz görürsünüz Onu merak ediyorum. Bunun gibi onlarca hata yapıyoruz trafikte, birden durmak gibi, fren yerine gaza basmak gibi. Bizim şansımız o sırada arkamızdan birilerinin gelmiyor olmasıdır. Başka birşey değil. Şoför ağacın altında oturuyormuş keyifle diyor mete_han. Nasıl bilebilirsiniz keyifle oturduğunu anlamadım. Başka bir arkadaş da gözlerine bakın ruhsuz bu diyor.. Neden adamın ölümlü bir kazının tarafı olmanın verdiği korkuya, üzüntüye vermiyorusunda, ruhsuzluğa veriyorsun. Bu senin dünyayı alğılayışındır. Ve açıkcası benim pek de tasvip etmediğim bir yöntemdir. Neyse.... bu sitede bir kaç tane doğru düşünmesini bilen adam var. Onlar da önemli şeyler söyledi bu konuda, ama anladığım kadarıyla bazı motorcuların sadece motorları hareket halinde, kendileri sabit duruyor....

Daha 24 saatlik ve sedece 3-5 mesajlık katılımınız var.Bizleri duygusal ve önyargılı olmakla suçlarken sizde önyargılı hareket ediyorsunuz.
Belki karşılıklı görüşüp konuşma imkanımız olsa diyalog kuramamız için bir sebep yok.
Daha öncede işaretlediğim ön yargılı tespit ve tanımlamalarınız bende sizin iyi niyetiniz hakkında şüphe duymama neden oldu.Belkide çok iyi bir insansınız bunu zaman içerisinde ki paylaşımlarımızda göreceğiz.Katılımcı olup yazışabilmek dileğiyle.

Son düzenleme:
Daha 24 saatlik ve sedece 3-5 mesajlık katılımınız var.Bizleri duygusal ve önyargılı olmakla suçlarken sizde önyargılı hareket ediyorsunuz.
Belki karşılıklı görüşüp konuşma imkanımız olsa diyalog kuramamız için bir sebep yok.
Daha öncede işaretlediğim ön yargılı tespit ve tanımlamalarınız bende sizin iyi niyetiniz hakkında şüphe duymama neden oldu.Belkide çok iyi bir insansınız bunu zaman içerisinde ki paylaşımlarımızda göreceğiz.Katılımcı olup yazışabilmek dileğiyle.

katılımmı abi kusura bakma ama üyelik tarihi ve attıgı msjlara bakarsn bu insanın motorla alakası yok kaza yapan soforun bi yakını sanırım bize onu haklı cıkarmak için burda lobi yapmaya çalışıyo sadece!!:farao:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar