Allah rahmet eylesin.Ben kendisini takip ederdim, hareketlerini tasvip etmezdim ancak yaptiklarinin cesaret istedigi ve herkesin yapamayacagi asikar. Vefat etmis birinin arkasından "iyi ki *ldü" gibi yorumlar yapmak ne kadar dogru? Yapmayın arkadaslar, yarin gun gelir bir sevdiginizi boyle bir hareket yapmaya calısırken vefat ettigini gorursunuz, canınız acır. Rahmet dileyin gecin.
Abi tavsiyesi çok ölüm gören biri olarak derimki fazla ölümlü topik açmayın bu işten sogursunuz. eğitimi alın adam gibi binin eğlenceli şeyler konuşun mesela g stringde göt falanÖlenin arkasından konuşulmaz diye birşey kabul etmiyorum herkesin herşeyin ardından önünden konuşulur ama dediğim gibi 2 çeşit motorcu var bu arkadaşda 1. çeşitden sonucu belli.
Tommy mesela 3. sınıfta köfteden gidicek![]()
Yarama bastınız. Olmadık yerlere ne paralar harcıyoruz da, bilimin, sanatın, eğitimin ve sporun yüzüne bile bakmıyoruz. Oysa ne sporcular sanatçılar yetiştirebilirdik.Allah rahmet eylesin, genç bir can boşu boşuna heba oldu.
Keşke Türkiye'de de Avrupa'daki bazı ülkelerde olduğu gibi neredeyse her ilçe veya şehirde bir go-kart / süpermoto / motocross pisti olsa da insanlar o adrenalin tutkularını çok çok daha kuralı, güvenlikli ve tedarikli mekanlarda giderebilseler. Keşke daha çok pistimiz olsa da makul fiyatlı pist günlerinde o SS motorların keyfini olması gerektiği gibi çıkartabilsek.
Toprak ve Deniz gibi sürücüler ile aslında bir rüzgâr yakalandı. Diyanetin 2025 bütçesi 3,2 milyar USD imiş. Bunun %1'i ile kaç pist yapılabilir ve idame ettirilebilir acaba?
Ölen birine açılmış başlıkta g string ve göt mü konuşalım?Ölenin arkasından konuşulmaz diye birşey kabul etmiyorum herkesin herşeyin ardından önünden konuşulur ama dediğim gibi 2 çeşit motorcu var bu arkadaşda 1. çeşitden sonucu belli.
Tommy mesela 3. sınıfta köfteden gidicek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Abi tavsiyesi çok ölüm gören biri olarak derimki fazla ölümlü topik açmayın bu işten sogursunuz. eğitimi alın adam gibi binin eğlenceli şeyler konuşun mesela g stringde göt falan
Anlamadigim ulkedeki egitim seviyesinden oturu "o zaman o buna ozenir , su bunu yapar vs diye herseyi limitleyelim". Olay ozenilecek insanlarimi yoksaymak yoksa yanlisa ozenmeyecek insanlarmi yetistirmek? Yani bu adamin binlerce benzeri yurt disinda profillerle milyonlar takip ediyor. Tabiki ona ozenip buna baslayanlar olmustur , olacaktir. Bu mantik eski kabile mantigi kardesim, karisini aldatmasin diye sokaga salmayan zihniyet sendeki. 20 yasinda adam ozenip 300km saat yapiosa dogal seleksiyon olacak. Ama bence egitimli, herseye ulasabilen hayattan ne bekledigini bilen toplum yetistirmek. Rahmetli Barkin Bey e gelince, defalarca soylemistir en sevdigi en mutlu oldugu yerde rahmetli olmus. Olay egitim, pikachu olarak kendini camdan atan cocuklar , giyabi cenaze namazlari var diye herseyi yasaklayalim?bu ülke perşembe günleri polat izleyip, ertesi gün akşama kadar fakültede paltoyla dolaşan tipler gördü.
rol model denilen bir olgu var.
bu ülkede göz önündeysen sana özenip, senin gibi trafikte (mefta gibi) magandalık yapacak bir sürü apaçi kılıklı genç var.
sen, "ben izledim videolarını teker mi yapıyorum fikk fikk fikk" diyebilirsin ama sen istisnasın. senin gibi olmayan binlerce ergen var bunun gibileri örnek alıp da trafikte terör estiren. yukardaki arkadaşın birisi çok iyi demiş mesela, gelen etkileşimler, beğeniler vs vs vs hepsi birer mermi gibi....
internette gezerken trafikte apaçilik yapan her kimin videosu önüme düştüyse hepsinin altında "motorun hakkını vermiş" diye yorum yazılıyor ergenler tarafından. ondan sonra da herkes internette etkileşim vs için canını hiçe sayıyor.
bir de şu adamı Barkın abiyle aynı cümlenin içinde kullananlar var ki tam bir fecaat.
sen biliyor musun barkın abinin nasıl kaza yaparak vefat ettiğini?
ben söyleyeyim, aşırı hızlıydı evet ama gecenin bir köründe eşiyle kavga edip köprüye dalacak adamı nereden hesap edecekti?
ne diyelim allah rahmet eylesin.
Diyanetin 2025 bütçesi 3,2 milyar USD imiş. Bunun %1'i ile kaç pist yapılabilir ve idame ettirilebilir acaba?
Usta saçmalamayalım, senin için zerre kadarı önemi olmayan şeyler, başkalarının yaşam merkezi olabilir.
Onlara da sorsan, senin önem verdiğin, hayatının merkezine koyduğun şeyler için boşa giden masraflar derse ne diyeceğiz?
öncekilere göre eldeki kaynakları adil dağıtmak lazım ama halkın çoğunluğu ne istiyorsa ona gidiyor başka gerekli yerlere kaynak kalmıyor.Sanki burada biraz kendinizle çelişiyor gibisiniz. Başkalarının da yaşam merkezlerine dokunabilmek lazım. Bunun içinde eldeki payın daha adil dağıtılması lazım.
Demokrasinin yan etkileri diyelim.öncekilere göre eldeki kaynakları adil dağıtmak lazım ama halkın çoğunluğu ne istiyorsa ona gidiyor başka gerekli yerlere kaynak kalmıyor.
Mesela F35 alacağız diye milyar dolarlar harcandı ama vermediler, yine çok milyar dolarları harcayıp Avrupa'dan savaş uçağı almaya çalışıyorlar ama doğal orman yangını ülkesiyiz yeterli yangın söndürme uçağımız bile yok, her yer cayır cayır yanıyor. Ama ne yapalım, halkın çoğu kaynakların bu şekilde dağılmasını istemiş, elimizden bir şey gelmiyor.
Anlamadigim ulkedeki egitim seviyesinden oturu "o zaman o buna ozenir , su bunu yapar vs diye herseyi limitleyelim". Olay ozenilecek insanlarimi yoksaymak yoksa yanlisa ozenmeyecek insanlarmi yetistirmek? Yani bu adamin binlerce benzeri yurt disinda profillerle milyonlar takip ediyor. Tabiki ona ozenip buna baslayanlar olmustur , olacaktir. Bu mantik eski kabile mantigi kardesim, karisini aldatmasin diye sokaga salmayan zihniyet sendeki. 20 yasinda adam ozenip 300km saat yapiosa dogal seleksiyon olacak. Ama bence egitimli, herseye ulasabilen hayattan ne bekledigini bilen toplum yetistirmek. Rahmetli Barkin Bey e gelince, defalarca soylemistir en sevdigi en mutlu oldugu yerde rahmetli olmus. Olay egitim, pikachu olarak kendini camdan atan cocuklar , giyabi cenaze namazlari var diye herseyi yasaklayalim?
Laik bir ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı diye bir kurumun olması saçmalık asıl. Zamanında esasa aykırı olmasına rağmen tarikatlar alıp başını gitmesin diye oluşturulmuş bir kurum. Tarikatlar artık her yere sızdığına göre bu kurumun mevcudiyetinin bir anlamı kalmadı. Cemaatler kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılasınlar veya herkese mensup olduğu dine göre ek vergi işletilsin. İşte asıl o zaman görürüz bu ülkenin kaçta kaçı Müslümanmış? İnançsız olsam bile, ya tutarsa diye: Hakkımı helal etmiyorum!Usta saçmalamayalım, senin için zerre kadarı önemi olmayan şeyler, başkalarının yaşam merkezi olabilir.
Onlara da sorsan, senin önem verdiğin, hayatının merkezine koyduğun şeyler için boşa giden masraflar derse ne diyeceğiz?
oncelikle saygili konus, konusamiyorsanda bana cevap verme. Sana senin haketmedigin sekilde kibarca cevap vereyim tekrar. Ben en basta bu adami takip dahi etmedigimi, onaylamadigimi soyledim. Birileri izler izlemez beni irgalamaz. Bizler kimseye izle yada izleme diyemeyiz. Bugun motora ozeniyor diye tedirgin olursun, yarin uyusturucu iciyor diye, ertesi gun pikachu gibi gokdelenden atlamasin diye. benim derdim ortadaki iyi ornegide kotu ornegide gorup, neyden ilham alacagini bilen bir nesil. Bu turkiyedeki egitim ve sosyo - ekonomik curumuslugun gostergesi. bilincli kimse ozenip kotu birseyi yapmaz. yada olumu goze alarak yapar. yasaklamak cezalar cozummu sence? uyusturucu yasak ulkede. arabayla da hiz yapmak yasak.. tek care bilincli ici dolu toplum.heee yani insanlar sevdiği şeyleri yapıyor ve biz bunu "limitlemeyelim" diye o zaman her 3-5 takipçisi olan (2 milyon takipçisi olanın sanki böyle bir hakkı varmış gibi) böyle trafikte 300 ile gitsin, arabaların arasından tek teker yaparak geçsin?
yani ağzından çıkanla, beyninden geçeni ifade etmekte sıkıntı yaşıyorsun gibime geliyor. karar ver, eğitim sistemini düzgün insanlar yetiştiremediğinden mi yakınıyorsun yoksa buna rağmen mefta gibi tiplerin yaptığı hareketleri mi limitlemek istediğimiz için bizi mi eleştiriyorsun?
adem sen de yapıyorsun aynısı olmasa da senin de alışkanlık haline getirdiğin kurallara uygun olmayan şeyler yapıyoruz düşünüyorum ben arazide sürmeye meraklı olduğum kadar gsxrla 300 gitmeye meraklı olsaydım en büyük zevkim bu olsaydı ben de yapardım ne kural ne sen ne başkası buna engel olabilirdi burdakilerin yarısı sigara içiyor mesela ne kendine ne çevresine yararı var bu işin ama zevk için içiliyor işte her zaman doğrular kurallar diye yaşayarak insan olunmuyorheee yani insanlar sevdiği şeyleri yapıyor ve biz bunu "limitlemeyelim" diye o zaman her 3-5 takipçisi olan (2 milyon takipçisi olanın sanki böyle bir hakkı varmış gibi) böyle trafikte 300 ile gitsin, arabaların arasından tek teker yaparak geçsin?
yani ağzından çıkanla, beyninden geçeni ifade etmekte sıkıntı yaşıyorsun gibime geliyor. karar ver, eğitim sistemini düzgün insanlar yetiştiremediğinden mi yakınıyorsun yoksa buna rağmen mefta gibi tiplerin yaptığı hareketleri mi limitlemek istediğimiz için bizi mi eleştiriyorsun?
silindir hacmi yazıyorsun sandım.Allah cc rahmet etsin taksiratını affetsin...Kaza oluş şekline bakmakta fayda var !!!!!