Motosiklet sürücüsü fenomen Deniz Servan hayatını kaybetti

tanımadığınız için ilk defa videosunu açıp gördüğünüz için ya da artık ölü ve size cevap veremeyeceği için dinsiz imasında bulunmak ergenlerin ilgisi için öldü demek çok kolay oluyor haliyle kendinize gelin yaşınıza yakışır şekilde davranın motosiklet sürmek akıl işi değil ama hepiniz sürüyorsunuz bırakın insanlar sevdiklerini yapsınlar sevdiği şeyleri yaparken ölsünler hani yine aynı hareketleri yaparken ölmüş olsa anlarım yine bi nebze ama hepinizin başına gelebilecek şekilde 1 saniye yoldan gözünü ayırıp tıra çarpmış 200 kilo motorla gidip tırı da yoldan çıkaramayacağına göre adamına tek zararı kendisine
Şehir içinde hız yaparak yayalara tehlike yaşatan tekere kalkan deli gibi makas atan birini gelip övmek mi lazım ?
Allah rahmet eylesin dersin geçersin.
Her motor süren böylemi.
Sevdiğini yapacak diye milletin canını tehlikeye atamaz kimse rahmetli için konuşmuyorum sadece.
Onaylanır bir tarafı yok.
Bir sürü motosiklet kullanan var bura da kimden böyle videolar görüyoruz ?
Güzel geziler köfteciler.
Bunlara özensin gençler 100 küsür km'de tekere kalkmaya değil.
Bak ölen öldüğüyle kalıyor arkasından ailesi ağlar anca biz yarın unuturuz.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Keşke Türkiye'de de Avrupa'daki bazı ülkelerde olduğu gibi neredeyse her ilçe veya şehirde bir go-kart / süpermoto / motocross pisti olsa da insanlar o adrenalin tutkularını çok çok daha kuralı, güvenlikli ve tedarikli mekanlarda giderebilseler. Keşke daha çok pistimiz olsa da makul fiyatlı pist günlerinde o SS motorların keyfini olması gerektiği gibi çıkartabilsek.
Temenni güzel olmasına rağmen bu görüşe tam olarak katılamıyorum. Diyelim ki reyiz her mahalleye olimpik ayarda pist yaptı. Sizce bu ve benzeri dangalaklar o piste çıkıp sürmekle yetinirler miydi? Pistte bunları kim görüp de "vay a.k. oğlu ne biçim sürüyooo" diye arkalarından küfür edebilecek? Bu hırtlar o zaman kime hava atacaklar? Bu gibi davranışların altında psikolojik nedenler var. Sebep tesis yetersizliği değil, testis yetersizliği.

Temenni güzel olmasına rağmen bu görüşe tam olarak katılamıyorum. Diyelim ki reyiz her mahalleye olimpik ayarda pist yaptı. Sizce bu ve benzeri dangalaklar o piste çıkıp sürmekle yetinirler miydi? Pistte bunları kim görüp de "vay a.k. oğlu ne biçim sürüyooo" diye arkalarından küfür edebilecek? Bu hırtlar o zaman kime hava atacaklar? Bu gibi davranışların altında psikolojik nedenler var. Sebep tesis yetersizliği değil, testis yetersizliği.
Her mahallede olmasın, haklısınız ama her ile 2 tane olsun en azından. Bu tipte motosiklet kullanan ve hava atan insanlar hep olacaktır. Bundan kaçar yok. Amaç genele yayılmasını engellemek olmalı. Bence olimpik havuzlarının, yarış pistlerinin ve konser salonlarının olmaması bu ülkenin kaderini belirleyen temel unsurlar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Şehir içinde hız yaparak yayalara tehlike yaşatan tekere kalkan deli gibi makas atan birini gelip övmek mi lazım ?
Allah rahmet eylesin dersin geçersin.
Her motor süren böylemi.
Sevdiğini yapacak diye milletin canını tehlikeye atamaz kimse rahmetli için konuşmuyorum sadece.
Onaylanır bir tarafı yok.
Bir sürü motosiklet kullanan var bura da kimden böyle videolar görüyoruz ?
Güzel geziler köfteciler.
Bunlara özensin gençler 100 küsür km'de tekere kalkmaya değil.
Bak ölen öldüğüyle kalıyor arkasından ailesi ağlar anca biz yarın unuturuz.
birileri 70ine kadar köfte yemiş borularla hayata tutunmaya çalıştığı bi hayatı seçerken birileri 30larınde motosiklet üzerinde zevk aldığı işi yaparken ölmeyi seçmiş bunlar öyle ne kadar havalı ben de bi gsxr 1000 alayım ve ben de yapayım denilecek şeyler değil döt isteyen şeyler o döt varsa zaten bunun videosunu çeken olsa ne olmasa ne

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Hayattayken yanlisini gördügümüz motorculari mutlaka uyarmali (kavga edin demiyorum , güzelce uyarin sadece )
O zaman da onlar kavga ediyor hatta uyaranı dövüyorlar bile.
Bence olimpik havuzlarının, yarış pistlerinin ve konser salonlarının olmaması bu ülkenin kaderini belirleyen temel unsurlar.
"olimpik havuzlarının, yarış pistlerinin ve konser salonlarının olması" bu melmekette ülkenin değil, sadece 3-5 müteahhİTin kaderini belirlerler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İyimser bakmak istiyorum. Dünya çapında şampiyonlar böyle ortamlardan çıkıyor hep, şu anda pistlerde adlarından söz ettiren yarışçılarımız var, güzel bir motivasyon.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
pist konser alanı havuz bunlar oy getiren değil tam tersine oy kaybettiren işler körfez pistine motosiklet girişi yandaki villalar motosiklet sesinden rahatsız oluyormuş diye yasaklandı :D

adem sen de yapıyorsun aynısı olmasa da senin de alışkanlık haline getirdiğin kurallara uygun olmayan şeyler yapıyoruz düşünüyorum ben arazide sürmeye meraklı olduğum kadar gsxrla 300 gitmeye meraklı olsaydım en büyük zevkim bu olsaydı ben de yapardım ne kural ne sen ne başkası buna engel olabilirdi burdakilerin yarısı sigara içiyor mesela ne kendine ne çevresine yararı var bu işin ama zevk için içiliyor işte her zaman doğrular kurallar diye yaşayarak insan olunmuyor

ulan ekonomik tarafı olmasa büyük bi pazar olmasa bu hükumet motosikletleri yasaklayacak o raddedeyiz napacaksın adem sürmeyecek misin motosiklet
hocam beni istisna say sen. ben ufak tefek kuralsızlıklar yapsam da (kuralsızlıktan kastım kendime ya da bir başkasına zarar veren değil ya da en azından motor camiasında kendi lehimize trafiği legalize ettiğimiz düzensizlikler diyelim) 10 dakikalık ev-iş arasında bile gerek hız limitlerine gerekse de normal taşıt gibi full ekipmanla motor kullanan birisiyim. yani bildiğin full ekipman haa, öyle kask değil sadece. bazen korumalı pantolonu giymiyorum o kadar. botuna varıncaya kadar giyiyorum. övünmek için değil, gösteriş için değil kendi sağlığım ve güvenliğim için. altımda 800 cc motor var diye bunlar gibi apaçilik yapmıyorum. sosyal medyaya video da atıyorum mesela ama bunlar gibi prim olsun diye, aman bir olay çıksın da nemalanayım diye motor sürmüyorum ya da kuralsızlık yapmıyorum. edebimle, adabımla ya da büyüklerimizin dediği gibi "ağzımın burnumun suyuyla" motorumu sürüyorum. altımdaki motorla bir kere hız yaptım, o da ilk aldığım zaman, test amaçlı merak ettiğim için yolun boş olduğu bir yerde 175'e kadar çıktım bıraktım. daha fazlası da gidecekti, ben korktum.

uğur ertekin diye bir motosiklet eğitmeni var. diyor ki, "yapamayacağımdan değil, ben yaşlandığımda da motor sürmek istediğim için yapmıyorum" (bunun gibi bir şeydi)

o yüzden küçük kuralsızlıklardan ziyade hem kendi canınıza hem de başkalarının canına mâl olacak, apaçi gibi trafik terösti gibi sürmekten kaçınmak en iyisi.

Temenni güzel olmasına rağmen bu görüşe tam olarak katılamıyorum. Böyle yaklaşırsak bizim millete bir kap su da vermemek lazım. Bunun sonu nereye gider ki o zaman? Zaten neredeyse "failed state" olmak üzereyiz, tam oluruz. Dünya'da trafiğin daha az tehlikeli olduğu ve motorsporları ekonomisinin olduğu ülkelere baktığımız zaman hep aynı yapı var. Bunun üzerine oynamak bana daha yüksek şansa oynamak olarak geliyor. Herşeyi çözer mi? Asla. Ama sandığımızdan çok fazla şeyi düzeltebilir. Sadece pist var diye tehlikelilerin bir kısmı trafikten çekilecek değil, bu aynı zamanda bu işin kültürünün yayılması için doğru ortamlar oluşmasını da hızlandıracak. Bu konu artık ülkenin standardında olduğu zaman trafik bilinciyle ilgili çalışmalar da artacak, kapitalizmin faydalarından biri diyelim, yani uzun vadede çözümün her türlü büyük parçalarından biri bence.

oncelikle saygili konus, konusamiyorsanda bana cevap verme. Sana senin haketmedigin sekilde kibarca cevap vereyim tekrar. Ben en basta bu adami takip dahi etmedigimi, onaylamadigimi soyledim. Birileri izler izlemez beni irgalamaz. Bizler kimseye izle yada izleme diyemeyiz. Bugun motora ozeniyor diye tedirgin olursun, yarin uyusturucu iciyor diye, ertesi gun pikachu gibi gokdelenden atlamasin diye. benim derdim ortadaki iyi ornegide kotu ornegide gorup, neyden ilham alacagini bilen bir nesil. Bu turkiyedeki egitim ve sosyo - ekonomik curumuslugun gostergesi. bilincli kimse ozenip kotu birseyi yapmaz. yada olumu goze alarak yapar. yasaklamak cezalar cozummu sence? uyusturucu yasak ulkede. arabayla da hiz yapmak yasak.. tek care bilincli ici dolu toplum.

celallenme hacı abi. ben gayet terbiyeli konuşuyorum. yoksa mal gibi yazıyorsun da diyebilirdim ama demiyorum. sadece teknik olarak hatalı konuşuyorsun diyorum. hem limitlemeyelim diyorsun hem de eğitim sistemi cart curt diyorsun. sen de biliyorsun, herkes de biliyor, vefat eden de çok iyi biliyordu ki sosyal medyada etkileşim oro.....puluğu sonu oldu. neden? çünkü senin o kocaman dediğin 20 yaşındaki zırtapozlar bunun gibi tipleri örnek alıyordu? ben tanımam etmem. sen de tanımıyorsun. çok merak ediyorum mesela bu şahıs "lan ben böyle terör estiriyorum trafikte ama bana özenen zibidiler olacaktır, dur bir kamu spotu tadında video çekeyim" diye senin o güya 20 yaşındaki kocaman adamlara tavsiye niteliğinde bir video çekti mi? sen bu adamın hareketlerini tasvip etmiyorsun anladığım kadarıyla ama limitlemeyelim de diyorsun o özenir, bu özenir diye. oradan da aslında eğitim sistemi falan filan diyorsun. ben sosyoloğum. bana bu işin önünü arkasını anlatma. ben neyin, nasıl, ne şekilde düzeltilmesi gerektiğini biliyorum. senin ne demek istediğini de biliyorum zaten. ama sen yanlış cümleler kuruyorsun. gençler içlerindeki adrenalini bir şekilde atacak evet haklısın, limitlemeyelim. ama akan trafikte mi böyle 300 ile gidecek ya da tek teker yapacak?

valla yordun be abi. ilk yazdığın mesajla anlatmak istediklerin arasında o kadar fark var ki inan yoruldum , nasıl anlatacağım diye.
anlatmıyorum artık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
pist konser alanı havuz bunlar oy getiren değil tam tersine oy kaybettiren işler körfez pistine motosiklet girişi yandaki villalar motosiklet sesinden rahatsız oluyormuş diye yasaklandı :D

Çarpık kentleşme veya yapılaşma sonucu bunlar. Pist yapmanın da bir raconu var...

Atatük Havalimanına ek pist yapılmıştı, yapanlar da yaptıranlar da işten anlamadığı için iki pistte de aynı anda kalkış iniş yapılmıyordu; aralarındaki mesafe olması gerekenden az bırakılmış çünkü.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hocam beni istisna say sen. ben ufak tefek kuralsızlıklar yapsam da (kuralsızlıktan kastım kendime ya da bir başkasına zarar veren değil ya da en azından motor camiasında kendi lehimize trafiği legalize ettiğimiz düzensizlikler diyelim) 10 dakikalık ev-iş arasında bile gerek hız limitlerine gerekse de normal taşıt gibi full ekipmanla motor kullanan birisiyim. yani bildiğin full ekipman haa, öyle kask değil sadece. bazen korumalı pantolonu giymiyorum o kadar. botuna varıncaya kadar giyiyorum. övünmek için değil, gösteriş için değil kendi sağlığım ve güvenliğim için. altımda 800 cc motor var diye bunlar gibi apaçilik yapmıyorum. sosyal medyaya video da atıyorum mesela ama bunlar gibi prim olsun diye, aman bir olay çıksın da nemalanayım diye motor sürmüyorum ya da kuralsızlık yapmıyorum. edebimle, adabımla ya da büyüklerimizin dediği gibi "ağzımın burnumun suyuyla" motorumu sürüyorum. altımdaki motorla bir kere hız yaptım, o da ilk aldığım zaman, test amaçlı merak ettiğim için yolun boş olduğu bir yerde 175'e kadar çıktım bıraktım. daha fazlası da gidecekti, ben korktum.

uğur ertekin diye bir motosiklet eğitmeni var. diyor ki, "yapamayacağımdan değil, ben yaşlandığımda da motor sürmek istediğim için yapmıyorum" (bunun gibi bir şeydi)

o yüzden küçük kuralsızlıklardan ziyade hem kendi canınıza hem de başkalarının canına mâl olacak, apaçi gibi trafik terösti gibi sürmekten kaçınmak en iyisi.
hpgxomw.png

daha ehliyeti almadan başladım izlemeye :D

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kazayı gördüm, eleman düzgün süren biri değilmiş ama kaza hepimizin başına gelebilecek türden.

Emniyet şeridinde giderlerken önde park etmiş tıra girmiş. Ya navigasyona bakıyordu ya da arkadakilerin geçmesini bekliyordu.

Emniyet şeridinde sürmemek için başka bir sebep. Altında öyle bir makine olsa sol şeritten çıkmam muhtemelen neden oradalardı acaba?

ben demiyorum o diyor

Kıyaslama yapabiliyorsan bir de şöyle düşün. Biri hayat dersi veriyor. Daha uzun yaşaman için sana bir şeyler öğretiyor. Sana rehber oluyor. Biri ise nasıl hızlı yaşayıp geç ölünür onu öğretiyor. Hızlı ölmek için bir rehbere ihtiyaç yok. Çünkü değersizdir.

Senin bakış açın ile birisi köfte yiyip daha uzun yaşarsın diyor biri de enerji içeceği içip hızlı ölürsün diyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kıyaslama yapabiliyorsan bir de şöyle düşün. Biri hayat dersi veriyor. Daha uzun yaşaman için sana bir şeyler öğretiyor. Sana rehber oluyor. Biri ise nasıl hızlı yaşayıp geç ölünür onu öğretiyor. Hızlı ölmek için bir rehbere ihtiyaç yok. Çünkü değersizdir.

Senin bakış açın ile birisi köfte yiyip daha uzun yaşarsın diyor biri de enerji içeceği içip hızlı ölürsün diyor.
karşılaştırmıyorum tabiki ama öyle çok da uzun yaşamanın hayranı da değilim

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaşlar genç yaşta insan kendisini ölüme çok uzak hissediyor, o nedenle "hızlı yaşa, genç öl, cesedin yakışıklı kalsın" gibi martavalları insan genç yaştayken atıp sallıyor. Neden? Çünkü ölüme uzak. 20'lerimde ben de kendimi ölümsüz hissediyordum.

İnsan yaş aldıkça farklı düşünmeye başlıyor. Yeri geliyor 1 gün daha fazla nefes almak için tüm servetini verecek hale geliyorsun. Sevdiğin işi yaparken ölmek de özenilecek bir şey değil. Ayrıca rahmetli Barkın da 1000 RR ile yardırırken vefat etmedi, düşük cc sefil bir Ktm ile köprüde o an olmaması gereken bir herife çarparak öldü.

Ölmeye özenmeyelim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Arkadaşlar genç yaşta insan kendisini ölüme çok uzak hissediyor, o nedenle "hızlı yaşa, genç öl, cesedin yakışıklı kalsın" gibi martavalları insan genç yaştayken atıp sallıyor. Neden? Çünkü ölüme uzak. 20'lerimde ben de kendimi ölümsüz hissediyordum.

İnsan yaş aldıkça farklı düşünmeye başlıyor. Yeri geliyor 1 gün daha fazla nefes almak için tüm servetini verecek hale geliyorsun. Sevdiğin işi yaparken ölmek de özenilecek bir şey değil. Ayrıca rahmetli Barkın da 1000 RR ile yardırırken vefat etmedi, düşük cc sefil bir Ktm ile köprüde o an olmaması gereken bir herife çarparak öldü.

Ölmeye özenmeyelim.
yok tam tersine ben çok korkarak motosiklet sürüyorum hiç risk almam performans sürüşü bile olsa görmediğim viraja girmiyorum sadece yaşlılık bana göre değil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar