Motosiklet sürücüsü fenomen Deniz Servan hayatını kaybetti

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosiklet ile birini nasıl öldürebilirsiniz arkadaşlar? Çevreyolunda, 3-4 şerit otobanda? Cidden şaşıyorum ya şu sikko argümanı bari adı motosiklet olan forumda yazmayın ya.

Abi motosiklet ile N.Ş.A’da 300 le gidip fren basıp 200 ile arkadan vursan bir otomobile maksimum bagaj kısmı presslenir, yaşam alanına bir skm olmaz. Teker yaptın, makas attın cart curt vs vs arabaya dokundun vurdun düştün? Olum ne olabilir lan o arabaya ve içindekiler ne olabilir? Özürlü müsünüz siz abi ya? Motosiklet çok yüksek oranda kullanan kişiye zarar veren bir alet. Bunu nasıl inkar edip aksini iddiaa edebilirsiniz ya? Cidden siz binmeyin motora falan, gidin arabaya binin.
Binicisi hariç 150-200kg ağırlığında bir kütlenin saatte 100 km (saniyede 27,8 m) süratle hareket ederkenki kinetik enerjisi oldukça yüksektir; aracınıza çarparsa dağıtır, aracın içinde maruz kalacağınız g kuvveti sizi gayet öldürebilir ve sakat bırakabilir. Örneği de çok.

O 200-300'le giden motosiklet havalanıp karşı şeride bir aracın ön camına da girebilir. Bin tane senaryo mümkün; insan hayatı pamuk ipliğine bağlı, ölmek için arabanıza motosiklet çapması gibi ekstrem bir olaya falan da hiç ihtiyacınız yok hani.

Motosikleti
D400
Binicisi hariç 150-200kg ağırlığında bir kütlenin saatte 100 km (saniyede 27,8 m) süratle hareket ederkenki kinetik enerjisi oldukça yüksektir; aracınıza çarparsa dağıtır, aracın içinde maruz kalacağınız g kuvveti sizi gayet öldürebilir ve sakat bırakabilir. Örneği de çok.

O 200-300'le giden motosiklet havalanıp karşı şeride bir aracın ön camına da girebilir. Bin tane senaryo mümkün; insan hayatı pamuk ipliğine bağlı, ölmek için arabanıza motosiklet çapması gibi ekstrem bir olaya falan da hiç ihtiyacınız yok hani.

sadece vurma olayı değil ki; trafikte görmüyor muyuz sanki başka araçlar yanındaki araca dokunmadan onu kazaya sürüklüyor. panikletme, sıkıştırma, şerit değiştirmeye zorlama vs.

Ayrıca hepsini geçtim kuralların oldugu bir ülke (uygulanması tartışılır) ; ben sağımdaki boşluktan 200 ile tipi geçer mi diye tedirgin olmak zorunda mıyım :D

F54

Artık çocugun kişiliği aileden çok sanal ortam / arkadaş çevresi tarafından şekilleniyor.

"Sen iyi yetiştir özenmesin" artık türk filmi klişesi :D
bu gerçekten doğru bir tespit
2021 yılında ege gezisi dönüşü bursa da bi akrabamın yanına uğradım çok nezih çok pahalı çok havalı bir sitede oturuyorlar benim 1000 lik motoru görünce enişte yan komşusundan bahsetti
adam dünya çapında bir tır/dorse elektrik kablo fabrikasında ceo para var eğitim var çocuğa her türlü imkan vs vs derken çocuk motor istiyor babası da zengin gidiyor 1000 cc bir yarış motoru alıyorlar ve çok kıza süre içinde trafik kazası ve çocuk ölüyor
bütün herşey süper ama seçimler seçimler

Tek teker Kamile rasladım dün, Turkish Ghost Rider :), aksaya aksaya yürüyor.
2004 de Honda standında Repsol 1000 RR ları sadece görmek için sabahladıklarını bilirim.
Hala bir scooter'a biniyor. Bahse girerim bir çok kişi tanımaz.
Yaşlanmaktan korkmayın gençler, yavaş yavaş alıştırıyor zaten.
Korkacak bişey yok.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Geri kalmış toplumlar ağır cezalar ve yasaklarla yönetilir. Trafik görevlileri işlerini iyi yaparsa, başkalarının hayatını tehlikeye atan insanların cezaları çok daha ağır olursa yapmazlar. Sanırım Tiflis'te idi emin değilim UBER sürücüsü ile muhabbet etmiştim, kırmızı ışık vs yok şehir merkezlerinde ancak trafik bir şekilde akıyor kimse itlik köpeklik peşinde değil. neden diye dediğimde cezalar çok ağır artık insanlar daha dikkatli demişti.

2 aracın arasından 220 ile geçecek, 120 lik yolda 300 yapacak gevşekler yasaklarla psikopat olacaklarsa hapse atılsın. Onlara empati yapamam.

Bir sürü kötü şey saymışsınız bunların olması bunun gibi şeyleri masum göstermiyor.

Yanlış anlamayın laf dalaşına girmek amaclı yazmıyorum, ama gerekirse sert cezalar, hapis cezaları hatta araca el koymaya kadar gidebilir.

Örnek veriyorum fark etmezsin kırmızıda geçebilirsin, ya da hatalı U yapabilirsin. Ama kaldırımdan motor sürmek, 120lik yerde 200-300 le gitmek hata değildir seçimdir. İlkinde al motoru 6 ay bağla kitle otopark cezasını, bi daha mı yaptı al motoru sat devlet olarak o parayla da SMA'lı vs. cocuklara yardım et.

ben katı düşünüyorum bu konuda.

Bu ülkenin insan profili özellıkle son 10 yılda bozuldu, artık neye görse özeniyor.
Hocam ben aslinda kurdugunuz son cumledeyim. Neyi gorse ozenecek bir toplumda hangiseyi yasaklayacaksiniz. Ulkede para cezasindan baska ceza varmi? Olacakmi sizce? 70-80 suctan hukum giyenler aramizda mesela, trafikten dolayi birine hapis cezasi verilirmi? ben mevcut durumda napiliri kendimce sorguladim, cezalar yasaklar motosiklet camiasinda yadatrafikte bir ise yaramiyor gordugumuz gibi. Yoksa bende isterim ingiltere gibi sakin sessiz, yayaya yol verilen, ehliyet sinavlari TUS gibi zorlu (2 kerede zor aldim, 10 yillik surucu iken, cogu tanidigim arabadan kaldi) denetmenin duzgun yapildigi bir ulkeye yarin donusmek. benim sahsen bu cografyada yapacagim, inandigim tek sey benden sonra gelecek nesli egitmek.

Motosikleti
D400
Hocam ben aslinda kurdugunuz son cumledeyim. Neyi gorse ozenecek bir toplumda hangiseyi yasaklayacaksiniz. Ulkede para cezasindan baska ceza varmi? Olacakmi sizce? 70-80 suctan hukum giyenler aramizda mesela, trafikten dolayi birine hapis cezasi verilirmi? ben mevcut durumda napiliri kendimce sorguladim, cezalar yasaklar motosiklet camiasinda yadatrafikte bir ise yaramiyor gordugumuz gibi. Yoksa bende isterim ingiltere gibi sakin sessiz, yayaya yol verilen, ehliyet sinavlari TUS gibi zorlu (2 kerede zor aldim, 10 yillik surucu iken, cogu tanidigim arabadan kaldi) denetmenin duzgun yapildigi bir ulkeye yarin donusmek. benim sahsen bu cografyada yapacagim, inandigim tek sey benden sonra gelecek nesli egitmek.

1. de aracına geçici 2. de kalıcı süre el koyarız diyelim :D mum gibi olurlar.

Motosikleti
Ns200 15"

Bence bu görseller gayet yeterli.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Konunun özgürlük tarafından bakarsak bir başkasına zarar verme tehlikesi olan şeylerin özgürlüğü olmaz.

Sanırım okuduğum en mantıklı şey buydu.
Sevdiği işi yaparken ölsün size ne diyenler olmuş, o kişi sevdiği işi yaparken ölmeyi göze aldı diye, hafta sonu eşimi, çoluğumu, çocuğumu almış sevdiğim şeyi (motosiklet veya araba ile seyahat) yaparken ben neden öleyim?
Arabaya ne olurmuş ki falan filan diye saygısızca konuşanlar olmuş, arkadaş terbiyeni takın! Fikirlerini belirttiği için kimseye özürlü vs yorum yapamazsın. Araba olmak zorunda mı? Yaya isem mesela bırak 200 ü falan 100 le gelen motosiklet seni görmez ve çarparsa ne diyeceksin?

Rahmetli arkadaştan örnek alalım, kanalında 200-300 km. teker vs, bir dolu video var, vefat ettiği videoya bir anlam verebilen oldu mu? Yok çok usta sürücü vs. bırakın Allah aşkınıza önlemini almazsak, bu kaza hepimizin başına gelebilir. Bana göre en usta sürücü, A noktasından B noktasına kendisine ya da birlikte yaşadığı topluma zarar vermeden gidebilen sürücüdür.

Aynı şekilde bu usta sürücümüz, bir anlık dalgınlıkla sana veya çocuğuna çarpmış ve öldürmüş olsa aynı empatiyi kurabilecek misin? O zaman da "çok usta sürücü helal olsun ama işte bir anlık dalgınlık" diyebilecek misin?

Bu tarz sosyale içerik üreten kişilerin amacı para kazanmak arkadaşlar bunu bir anlayın artık. Sende sevgili dostum sanıyorsun ki onun senin için önemli olduğu kadar, sen de onun için önemlisin. Sadece bir abone ol veya beğen butonusun. Etkileşimsin. Bunun dışında o hayranı olduğun kişinin umurunda değilsin. Siz gördünüz mü hiç Ünlü Kocaman Harika Motosiklet Fenomeni bir üyesinin cenazesine katıldı vs. bir haber? Zannetmiyorum.
(Rahmetli AEA tüm bunların dışındadır. Onun motivasyonu öğretmek bilgi vermek amaçlıydı, günümüz fenomenlerden bahsediyorum.)

Pist deniyor sürekli, her şehre tam teşekküllü bir pist açılsa kim gider biliyor musunuz? bilinçli sürücüler. Kişi bilinçli bir insandır, motor tutkusunu pistte yaşar. Pistte etkileşim olmaz, Caddelerde olduğu gibi dönüp bakan olmaz. Kız yanıma geldi motorumu sordu içeriği çıkmaz, abi ara gaz diyen çocuk pistte olmaz, az kalsın arabaya patlıyordum başlıklı içerik çıkmaz. Dolayısı ile para kazandırmaz. Bu hareketleri, kişileri ve içerikleri caddede sokakta görmeye devam edeceğimize eminim.

Motosikleti
cbf 150
Usta şöför değilde biniciler sanırımsa şu anda moto gp ile antlaşma yapanlar. Sokaklarda yarışanlar değil.

eğerki hayatını tehlkeye atacaksan TT isle of Man var gitsin orda yarışsın. Boş beleş işlerle ugraşmayın öldü gitti işte ders alın

Motosiklet ile birini nasıl öldürebilirsiniz arkadaşlar? Çevreyolunda, 3-4 şerit otobanda? Cidden şaşıyorum ya şu sikko argümanı bari adı motosiklet olan forumda yazmayın ya.

Abi motosiklet ile N.Ş.A’da 300 le gidip fren basıp 200 ile arkadan vursan bir otomobile maksimum bagaj kısmı presslenir, yaşam alanına bir skm olmaz. Teker yaptın, makas attın cart curt vs vs arabaya dokundun vurdun düştün? Olum ne olabilir lan o arabaya ve içindekiler ne olabilir? Özürlü müsünüz siz abi ya? Motosiklet çok yüksek oranda kullanan kişiye zarar veren bir alet. Bunu nasıl inkar edip aksini iddiaa edebilirsiniz ya? Cidden siz binmeyin motora falan, gidin arabaya binin.

Değil otomobilin içindekileri öldürmesi, egolarını tatmin ederken arabamı çizmesini bile kabul edemem.

Ne demek istediğimi anlayacağını zannetmiyorum ama yine de yazayım dedim.

300 km ile bi motor sana çarpacak ve sen de hiçbir şey olmamış gibi gülerek "hehe heheh" deyip yola devam edeceksin herhalde?
hadi fizikten bi sikim anladığın yok da psikolojiden de anlamıyorsun mk sığırı. gelmiş motor forumunda şöyle bir şey yazıp millete de özürlü diyebiliyorsun.

Otomobili tam ortadan ikiye bölen motosiklet gördüm. Araba ortadan 2 ye ayrılmıştı. Motosikletin momentumunu küçümseyin.

Nasıl bir cahillik bu anlaması güç. Adam motorsiklet başkasını öldüremez sanıyor. Binlerce örneği olmasına rağmen.

Sen motorcu değil misin arkadaşım? Otobanda sürmüyor musun? Sana 200-300 arası hızla çarpsa ölmez misin?

Bak araba demiyorum, ki motorcuların araba sürücülerine kaza yaptırdığı veya direk momentumu ile çarpma sebebiyle ölüme sebep olduğu sayısız örnek de var. Sen motorcusun, arabadan bahsetmiyorum. Sana çarpsa ne olur?

Bu adamın şehir içinde, hız sınırının 50 olduğu yerlerde bile gazladığı sayısız video var. Atlayan yayaya, yoldaki motorcuya çarpsa bir şey olmayacağının garantisini mi veriyorsun şimdi bize?

Başkasına zarar verebileceği aklına gelmeden hareket eden insanlar olduğunu biliyorduk trafikte. Aptaldır vitaminsizdir aklına gelmiyordur diyorduk.

Aklına gelmemeyi bırak böyle bir şey olabileceğine inanmayan birini ise ilk defa görüyorum. Nasıl sınıflandıracağımı bilemedim. Nasıl hayal edemiyorsun olası senaryoları aklım havsalam almıyor.

Nasıl bir cahillik bu anlaması güç. Adam motorsiklet başkasını öldüremez sanıyor. Binlerce örneği olmasına rağmen.

Sen motorcu değil misin arkadaşım? Otobanda sürmüyor musun? Sana 200-300 arası hızla çarpsa ölmez misin?

Bak araba demiyorum, ki motorcuların araba sürücülerine kaza yaptırdığı veya direk momentumu ile çarpma sebebiyle ölüme sebep olduğu sayısız örnek de var. Sen motorcusun, arabadan bahsetmiyorum. Sana çarpsa ne olur?

Bu adamın şehir içinde, hız sınırının 50 olduğu yerlerde bile gazladığı sayısız video var. Atlayan yayaya, yoldaki motorcuya çarpsa bir şey olmayacağının garantisini mi veriyorsun şimdi bize?

Başkasına zarar verebileceği aklına gelmeden hareket eden insanlar olduğunu biliyorduk trafikte. Aptaldır vitaminsizdir aklına gelmiyordur diyorduk.

Aklına gelmemeyi bırak böyle bir şey olabileceğine inanmayan birini ise ilk defa görüyorum. Nasıl sınıflandıracağımı bilemedim. Nasıl hayal edemiyorsun olası senaryoları aklım havsalam almıyor.
Özürlü diye bize yazdığı için buna açıklama yapmaya gerek yok.
Cahil her yerde cahil..

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650

Bu adam troll arkadaşlar, ciddiye alıp bi şeyler öğretmek istemişsiniz ama yazmış ve kaçmış kendisi.
Yoksa bir insan bu kadar cahil olamaz diye düşünüyorum :))

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Ben de rahmetlinin varlığını ve hatta adını bu başlık sayesinde öğrendim.

Hepimiz motorcuyuz ve de bir sonraki sürüşümüzde başımıza birşey gelmeyeceğinin garantisi yok.

Hatta yolda yürürken bile başımıza birşey gelmeyeceğinin garantisi yok.

Her ne kadar kaza anında nispeten usturuplu sürüyor ve de bir anlık dalgınlıkla o kazayı yapıp aramızdan ayrılmış gibi görünse de bu arkadaşımızın önceki videolarındaki sürüş tarzıyla çok uzun yaşamayacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

Hem sevenleri ve hem de sürüşünü tasvip etmeyenler bu forumda veya sosyal medyada kendisi ve/veya sürüşüyle ilgili sayfalarca yazı yazmış görünüyor.

20 yıldır motosiklet camiasını takip eden, 18 yıldır motosiklet ehliyeti olan ve 15 yıldır da aktif olarak motora binen birisi olarak duyduğum, öğrendiğim ve inandığım bazı özlü sözleri bu vesileyle hatırlatmış olayım:

- Trafik affetmez.
- Hızlı ve yaşlı motorcu yoktur.
- Motosiklet kaşınanı kaşır.
- Yarın yokmuş gibi kullanırsan yarın olmaz.

Keşke azıcık daha dikkatli olsaydı da hakkında böyle bir başlık açılmasaydı demek dışında birşey gelmiyor elden ama bunu böyle yazıyor olmak bile kötü olsa da yaptığı kaza ile başka birilerinin canına kast etmeden sadece kendi yaşamına son vermiş olması teselli olmuş.

Allah rahmet eylesin.

Sayın özürlü olmayan arkadaş, sen trafiğe herhalde sadece video oyunlarında falan çıkıyorsun, ya da algıda seçicilik gibi bir durum var.
Ben Antalya-Serik yolunda, Kocayatak kavşağında bir kazaya rastladım, motosiklet aracın arka kapı camından girmiş, ön lastik yarıya kadar diğer taraftan çıkmıştı. Ve araç o şekilde en az 2 takla atmış. Ayrıca fiziğinde zayıf belliki, 300 kg bir kütle 200 km hızla bir yere vurunca ortaya çıkacak kuvveti hesaplayamayacak kadar.
Ayrıca, rahmetli Antalya'da ki videoları ile tanındı, Antalya'da otoban yok, 3 şerit çevre yolu da çok ta uzun değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar