Motosiklet sürücüsü fenomen Deniz Servan hayatını kaybetti

Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağolsun.

Üzüldüğüm üç kişi var; birincisi ailesi, ikincisi rahmetliye yapma etme gözünü seveyim bırak şu tehlikeli işleri diyen arkadaşları ve üçüncüsü kamyon sürücüsü.

Üzülemediğim iki kişi var; kendisi (ölümü göze almış birisi için üzülmek yersiz olur. Kanser hastası biri hala sigara içiyorsa bu artık tercihtir.) üzülemediğim bir diğer kişi de videolarını izleyip orgazm olan tipler. Birilerini tatmin etme çabasında olup bundan para ve şöhret kazanarak bu uğurda sevdiklerine ömür boyu sürecek bir acı bırakan genci, iki gün sonra hiç biri maalesef hatırlamayacak.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bir soru işaretini ortadan kaldırayım, Deniz kardeşimiz sağ şeritte giderken navigasyona bakıyor ve navigasyona dalınca tıra fazla yakınlaşıyor, yoksa çok rahat kaçınabileceği bir kaza, hızı da çok fazla değil. Muhtemelen son anda farketmiştir ama çok geç olmuştur, kalp masajı videosunu gördüyseniz ortalıkta kan falan yok, vefat sebebini galiba arkadaşlarından biri kalbinin durması olarak belirtmişti ama tam emin değilim.
Tanimam etmem, takip te etmem. Ama kaza videosunda rahmetli surekli kadrajda, onun gibi aralarda on teker yapan birinin dan diye kamyona hic bir manevra yapmadan carpmasi normal degil. 300 km ile direge girse atip tutulanlara uzulurdu insan. Sonucta bazi gercekler var, bu adam fenomen, 2 milyona yakin takipcisi, profiline gore istanbula yeni gelmis, produksiyon islerine da agirlik verecek biriymis. Mevcut influencerim diye gecinen arkadaslar sponsorluk alicam diye gencleri soymaktan baska ne yapiyor. Onlarin yaptigi hirsizlik su gencecik cocugun insanlara videolarini seyrettirmesinden daha mi faydali.

Birkaci disinda kimsede Allah rahmet eylesin bile dememis. Diyenlerde elestirmis. S1000 rr surucusu yada GSXr surucusu onun tehlikeli oldugunu biliyor, izleyenlerde gidip teker yapmiyor, karsisindaki seyircide 20 yasinda kocaman adam , ben rahmetliyi izledim diye gidip teker mi yapicam, adamin yaptiklarini yapamadigim icin izliyorum. Neyse, insanlik olmus, rahmet eylesin demek yerine elestirmek hos deil. Aradan gecsin bir sure, uzerinden genclere vaaz verirsiniz. Ayrica Barkin Bey de sanirim asiri hizdan oldu (200 uzeri diye bir soylenti vardi) ama kimse okadar hizli gidilmez diye elestirmedi sanirim, elestirmek dogru olmaz cunku bu mereti hepimiz kullaniyoruz, anlik adrenalin icin biniyoruz cogumuz. Hepimiz olumun bize daha yakin oldugunun bilincindeyiz. iki tekerin hataya affi yok, scooterda bile olursun.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Allah Rahmet eder mi, affeder mi bilmem? Ama sana verilen hayatı ben kafama göre yaşarım diyorsan zaten Allah'la işin yoktur. Kimsenin şahsına değil söylediğim sadece kendi düşüncem.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Bakışı kaçırmış yada arkadaşın dediği gibi anlık ekrana bakarken tırı farketmemiş gibi gördüm bende tanımıyordum sayfasına baktım 1 2 video izleyemeden çıkıp allah yakınlarına sabır versin dedim.

Kaza videosunda aslında kaçış için zamanı ve alanı var gibi gözüküyor. Tabi o an neler yaşandı bilinmez. Milyonluk fenomeni benim bilmemem de garip durum. O kadar motosikletle ile ilgili karışık videolar izlediğim halde hiç önüme düşmemişti.

Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağolsun.

Çok sevdiğim bir söz vardır. "Önce tedbir, sonra tevekkül"

Bu işte tecrübe arttıkça, özgüven artıyor, tedbir ve şans düşüyor...

Kader, mukadderat, ecel bunlar bambaşka konular... Ancak kaza videosu bana, hem yüksek özgüven, hem de dalgınlık, yorgunluk ve uykusuzluk eklenerek yaşandığını düşündürttü...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Allah rahmet eylesin, genç bir can boşu boşuna heba oldu.

Keşke Türkiye'de de Avrupa'daki bazı ülkelerde olduğu gibi neredeyse her ilçe veya şehirde bir go-kart / süpermoto / motocross pisti olsa da insanlar o adrenalin tutkularını çok çok daha kuralı, güvenlikli ve tedarikli mekanlarda giderebilseler. Keşke daha çok pistimiz olsa da makul fiyatlı pist günlerinde o SS motorların keyfini olması gerektiği gibi çıkartabilsek.

Toprak ve Deniz gibi sürücüler ile aslında bir rüzgâr yakalandı. Diyanetin 2025 bütçesi 3,2 milyar USD imiş. Bunun %1'i ile kaç pist yapılabilir ve idame ettirilebilir acaba?

Allah rahmet eylesin daha fazla konuşmaya gerek yok olan oldu. Mekanı cennet olsun

Motosikleti
Voge 250RR
Uzun zamandır takip ettiğim fakat tarzını asla tasvip etmediğim birisiydi. Videolarında gördüğümüz gibi çok cesurca kullanıyordu, çok dar yerlerden geçip yüksek hızlarda teker vs.. yapıyordu ama garip olan böyle bir sürücünün bu kadar basit bir şekilde hayatını kaybetmesi bence. Yani İllaki hepimiz bir gün öleceğiz ama bu adamın profiline kim baksa hız yaparken öleceğini düşünürdü düne kadar. Ölenin arkasından kötü konuşmak olmaz allah rahmet eylesin, allah kalanlarına sabır versin

Motosikleti
r25
Allah rahmet eylesin, severek takip ettiğimiz bi abimizdi..
Yakınlarına sabır diliyorum.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Allah rahmet eylesin, ünlüymüş ben de bilmeyenlerdenim. Haberden sonra profiline baktım. Yeterince denendiğinde yazı-tura bile dik gelebilir. Bile isteye, göze alınmış ve çokça provası denenmiş bir ölüm. Allah geride kalanlara sabır versin çok yazık onlara.

Super Moderator
bi iki videosuna baktım
ölmeyi bayılmak zanneden birisi daha işte
neyseki kendi başını yakmış başkasına zararı olmamış
ailesine yazık oldu Allah sabır versin

Bir soru işaretini ortadan kaldırayım, Deniz kardeşimiz sağ şeritte giderken navigasyona bakıyor ve navigasyona dalınca tıra fazla yakınlaşıyor, yoksa çok rahat kaçınabileceği bir kaza, hızı da çok fazla değil. Muhtemelen son anda farketmiştir ama çok geç olmuştur, kalp masajı videosunu gördüyseniz ortalıkta kan falan yok, vefat sebebini galiba arkadaşlarından biri kalbinin durması olarak belirtmişti ama tam emin değilim.

kalp krizi olma ihtimali gibi duruyor, ailesinin yerinde olsam otopsi isterdim. (zorla yapılan aşılar)

Motosikleti
cbf 150
2 tip motorcu vardır birincisi erken elenenler diğeride geç elenenler.

Sonuçta bu aleti kullanıpda yatagında huzur içinde ölen olmadı, çevremdede olmadı uzak dünyamdada olmadı.

Erken elenenlerin tipik sürüş şekilleri ve motorları zaten kendilerini belli eder. Onların arasında çok bulundum ve hepsi göçtü gitti.

Geç elenenlerle hala vakit geçiriyoruz ama yavaş yavaş sakatlanarak yada ölerek eleniyorlar malasef.

Sıra bizede gelicek. Vaktinizi iyi harcayın abinizden öneri.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu yüzden navigasyon kullanmıyorum, ihtiyacım olursa durup bakıyorum yada airpods dan dinliyorum

Tanimam etmem, takip te etmem. Ama kaza videosunda rahmetli surekli kadrajda, onun gibi aralarda on teker yapan birinin dan diye kamyona hic bir manevra yapmadan carpmasi normal degil. 300 km ile direge girse atip tutulanlara uzulurdu insan. Sonucta bazi gercekler var, bu adam fenomen, 2 milyona yakin takipcisi, profiline gore istanbula yeni gelmis, produksiyon islerine da agirlik verecek biriymis. Mevcut influencerim diye gecinen arkadaslar sponsorluk alicam diye gencleri soymaktan baska ne yapiyor. Onlarin yaptigi hirsizlik su gencecik cocugun insanlara videolarini seyrettirmesinden daha mi faydali.

Birkaci disinda kimsede Allah rahmet eylesin bile dememis. Diyenlerde elestirmis. S1000 rr surucusu yada GSXr surucusu onun tehlikeli oldugunu biliyor, izleyenlerde gidip teker yapmiyor, karsisindaki seyircide 20 yasinda kocaman adam , ben rahmetliyi izledim diye gidip teker mi yapicam, adamin yaptiklarini yapamadigim icin izliyorum. Neyse, insanlik olmus, rahmet eylesin demek yerine elestirmek hos deil. Aradan gecsin bir sure, uzerinden genclere vaaz verirsiniz. Ayrica Barkin Bey de sanirim asiri hizdan oldu (200 uzeri diye bir soylenti vardi) ama kimse okadar hizli gidilmez diye elestirmedi sanirim, elestirmek dogru olmaz cunku bu mereti hepimiz kullaniyoruz, anlik adrenalin icin biniyoruz cogumuz. Hepimiz olumun bize daha yakin oldugunun bilincindeyiz. iki tekerin hataya affi yok, scooterda bile olursun.

bu ülke perşembe günleri polat izleyip, ertesi gün akşama kadar fakültede paltoyla dolaşan tipler gördü.
rol model denilen bir olgu var.
bu ülkede göz önündeysen sana özenip, senin gibi trafikte (mefta gibi) magandalık yapacak bir sürü apaçi kılıklı genç var.
sen, "ben izledim videolarını teker mi yapıyorum fikk fikk fikk" diyebilirsin ama sen istisnasın. senin gibi olmayan binlerce ergen var bunun gibileri örnek alıp da trafikte terör estiren. yukardaki arkadaşın birisi çok iyi demiş mesela, gelen etkileşimler, beğeniler vs vs vs hepsi birer mermi gibi....
internette gezerken trafikte apaçilik yapan her kimin videosu önüme düştüyse hepsinin altında "motorun hakkını vermiş" diye yorum yazılıyor ergenler tarafından. ondan sonra da herkes internette etkileşim vs için canını hiçe sayıyor.

bir de şu adamı Barkın abiyle aynı cümlenin içinde kullananlar var ki tam bir fecaat.
sen biliyor musun barkın abinin nasıl kaza yaparak vefat ettiğini?
ben söyleyeyim, aşırı hızlıydı evet ama gecenin bir köründe eşiyle kavga edip köprüye dalacak adamı nereden hesap edecekti?

ne diyelim allah rahmet eylesin.

Motosikleti
D400
bir de şu adamı Barkın abiyle aynı cümlenin içinde kullananlar var ki tam bir fecaat.

Buna ayrı ayar oldum zaten, bir sürü insan bu paylaşımı yapmış. Barkın abiye büyük saygısızlık.

Barkın abi evet hız yaparken öldü ancak ölümü kendi dikkatsizliği değil dengesizin birisi yüzündendi. ancak hiçbir videosunda hızı özendirmedi. Tam tersi motor kafanıza geçer yapmayın, yerden toplarlar sizi diye insanları bilinçlendirdi.

Neyse biz rahmet dileyelim ölenlere; ama her öleni güzellemeye de gerek yok.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kadere pek inanmam...
Kaderini kendi yazar insanlar..

Öyle olmasını kendisi istemiş..
Allah rahmet eylesin der geçeriz..

• Beğen
Tepkiler: F54
Sürüş konusunda instagramda önüme birkaç videosu çıktı. Bunlar hep fenomen olayım, tanınayım bilineyim kompleksleri.

Birileri çıkıp Altın Elbiseli Adam gibi bir değeri kaybettik demiş. (Alakasız bir yaklaşım)

Genç arkadaşlara ölümü özendirdi hep, eğitimden aklı başında sürüşten uzak yüksek risk içeriklikli videolarla sürat yapmaya teşvik etti.

Tasvip etmediğim hareketler. Motosiklet kullanmak tutkudur evet ama hata affetmez.

Allah rahmet eylesin.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
2 tip motorcu vardır birincisi erken elenenler diğeride geç elenenler.

Sonuçta bu aleti kullanıpda yatagında huzur içinde ölen olmadı, çevremdede olmadı uzak dünyamdada olmadı.

Erken elenenlerin tipik sürüş şekilleri ve motorları zaten kendilerini belli eder. Onların arasında çok bulundum ve hepsi göçtü gitti.

Geç elenenlerle hala vakit geçiriyoruz ama yavaş yavaş sakatlanarak yada ölerek eleniyorlar malasef.

Sıra bizede gelicek. Vaktinizi iyi harcayın abinizden öneri.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu yüzden navigasyon kullanmıyorum, ihtiyacım olursa durup bakıyorum yada airpods dan dinliyorum
Benim akrabam 80 küsur yaşında yatağında öldü. Kaldı ki çok aktif olarak 1960 lardan 2010 ların sonuna kadar kullandı. Birkaç kemiği falan kırılmış, 1-2 kez hastanede yatmıştı. Ama hiç ss kullanmadı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar