Motosiklet Kullanmayı Öğrenmek İstiyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Henüz bulamadım bilen biri de en kötüsü kurs yolum olacak sanırım :)
İstanbuldaysanız Kadıköy Gelişim sürücü kursu diğer sürücü kurslarına göre iyicene, fiyatları da çok farklı değildi. Ben ehliyet alırken araştırmıştım, diğer dandik sürücü kursları ile aralarında fiyat farkı yoktu. Taa beylikdüzünden metrobüsle gidip gelmiştim kadıköye o kurs için ama eğitimleri iyiydi, sınavda parkuru kocaman 500cc motorla rahatça geçip A ehliyetimi alabilmiştim.
Sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimini ayrıca alıp trafiğe öyle çıktım.
Bu kursu tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Murat Denizhan'ın eğitim için 2 tane Cbf 150'si var. Motoru olmayan da gelip eğitim alabilir.
Bu da aklımda dursun, hatta belki okullar kapanınca eşimi ikna edebilirsem ona eğitim aldırırım, benim vstrom'u süremese bile motor sürmüş olur daha iyi bir artçı olur, hatta keşke ben de motor isterim dese.

Motosikleti
CB125F
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Normalde Scooter almayı düşünüyordum fakat cb125f'te karar kıldık ailem ben okuldayken sağ olsunlar eve getirmişler. Geldiğim gibi yemeğimi yiyip dışarı çıktım hemen sürmek için. Hayatımda hiç vitesli motosiklet kullanmamıştım hatta motosikletin orta sehpası açıktı en az 10 dakika boyunca nasıl kapatırım ben bunu diye yanında beklemişimdir. Sonunda çıkardım motosikleti dışarıya 3-4 aydır videoda gördüklerimi denedim. Motosiklet tekte kalktı ama nasıl durduracağımı bilmediğim için tabii az ilerledikten sonra durmak isteyince stop ettirdim. Yani arkadaşlarımın hepsi düşeceksin motorun çizilecek kaza yapacaksın vs. dediler fakat şükürler olsun ki öyle düşme gibi bir durum söz konusu olmadı. 3-4 aydır aşırı heves ettiğim için de tam odak nasıl sıkıntısız kullanırım diye kitlenmişim ilk başta kullanırken. Mahalledeki ilkokul arkadaşım yardım etti işte nasıl sıkıntısız kaldırırsın tekere gelmeden vs. Şu an sadece geriye ehliyet sınavları kaldı yazılıya en geç 2 hafta içinde, direksiyona da 1.5 ay içerisinde gireceğimi düşünüyorum. Scooter alsaydım yüksek ihtimalle 1 günlük eğitimle asla geçemezdim o A1 parkurlarını. Bu arada motosiklet arka kampana ve cbs olsa da çok rahat kullanıma sahip babamda Mondial ZNU 125 var, vitesli olmasına rağmen CB125F çok daha rahat geldi kullanırken. Bugün ilk günümdü öğrenmek için çok fazla yağmur yağdı fakat düşürmedim kayma gibi bir durum yaşanmadı zaten 1. vitesten çıkmadım kullanırken. Artık her gün en az 3-4 saat ayırarak en azından ehliyet direksiyon sınavını geçerim diye düşünüyorum zaten daha kasımın sonunda olacak o zamana kadar neler gelir geçer.

İstanbuldaysanız Kadıköy Gelişim sürücü kursu diğer sürücü kurslarına göre iyicene, fiyatları da çok farklı değildi. Ben ehliyet alırken araştırmıştım, diğer dandik sürücü kursları ile aralarında fiyat farkı yoktu. Taa beylikdüzünden metrobüsle gidip gelmiştim kadıköye o kurs için ama eğitimleri iyiydi, sınavda parkuru kocaman 500cc motorla rahatça geçip A ehliyetimi alabilmiştim.
Sonrasında kapalı alanda hakimiyet eğitimini ayrıca alıp trafiğe öyle çıktım.
Bu kursu tavsiye ederim.
Ehliyet fiyatları noldu bende A2'ye yazılmayı düşünüyorum. Halihazırda A1 ehliyetim var

Motosikleti
Dominar D250
Honda'nın eğitimini ben de istiyorumda çok fazla program var ya, 6 program ve 2'şer günden 12 gün gidiyor,
İstanbul dışından geleceğim için yolu, konaklaması, birde sürekli işten izin alma durumu derken bir türlü gözüm kesmedi.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Kızlar dikkat ediyorum kullanımı, konforu olarak en zor seçenek olarak grenajlı sport motorlara özeniyorlar. sosyal medyanın bunda çok etkisi var. bir kaç kız başı çekiyor bu konuda. gerçi onlar da haklı nedenleri var.

Motosikleti
Yok
Ne güzel ooh 2 günde 8 bin TL, cep ne güzel yok mu böyle bi iş, soygun resmen.

Motosikleti
D400
Kadınlara ne düşmanlığın var? 😡
Keşke daha çok olsalar, forum daha nezih bir yer haline gelir. Yalnızca kadınlar değil LGBTİ+ arkadaşlar da aramızda olabilse, olsalar hiç gocunmam haziran ayında motoruma gökkuşağı bayrağı asardım onlara destek için. 🌈 Kapsayıcı olmak lazım ayrımcı değil.

kadınlara düşmanlıgım yok abi, forumdaki arkadaşlar azıtıyor, problem yine erkekler yani :D

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Şu sorudan devam edebiliriz o zaman.

Normal sürücü kurslarında doğru düzgün eğitim vermezler genelde. İzmir'de sıfırdan düzgün eğitim verebilecek tek bir yer biliyorum. İstanbul için bildiğim tek yer Safety Türkiye. Onlarda ehliyet kurslarının açığını kapatıyor zaten. Ehliyet alınabilecek bir kurs değil.

Ben 2012'de ehliyet alırken 125 ya da 150cc olduğunu tahmin ettiğim kursa ait bir motosikleti sınav alanına götürdüler ve beni bıraktılar. Bak şuradan şöyle döneceksin bu tahtanın üstünden dümdüz geçeceksin 2. vitesi pek geçme trafiğe çıkma bu alanda dur, temiz birine benziyorsun ben 2 saat sonra geliyorum dedi ve gitti.

Orada çalıştığım ile sınava girdim ve geçtim. İyi kötü senelerdir kazasız belasız bu noktaya kadar geldim. Kendi çabalarımla bir sürü şey öğrenmeye çalıştım. Şimdiki bildiklerimi önceden bilsem tüm bu eğitimleri çok daha önce alırdım. Motosiklet şakası olmayan bir alet. Sürücü kurslarında MEB'den 8 saat teorik 8 saat kapalı alan kursu alıp eğitmen olmuş adamda ehliyet vermemeli.

GS1'i görmeden GS2'yi aldırmıyorlar bildiğim kadarıyla. Öncesi içinde ne nasıl yapılır kısmını herhangi bir ehliyet kursu öğretmez.
Daha ilginci şu ACT;

Sürücü kurslarında usta eğitici olmak için 200 saatlik eğitmenlik kursuna gittiğinde motosikletle alakalı her hangi bir konu geçmiyor.

Ehliyet kurs kitabı konuları işleniyor, androgoji (yetişkin eğitimi), ölçe ve değerlendirme vb. Pratik uygulama ise sınav alanında arabalarla oluyor. Araba güzxergahında , manevralar vs.

Motosiklet namına hiç bir şey yok. Ben de belgeyi aldığımda motosiklet güzergahında uygulama yapmak istemiştim, hoca yoktu gösterecek.

Bu nedenle sürücü kurslarında iyi bir eğitmene denk gelmek tamamen araştırma işi, referansla bulunuyor.

Benim gibi ileri ve güvenli sürüş teknikleri eğitmeni olup, kendine ait MTSK ' sı olan arkadaşım var Bursa da. Ondan eğitim alan ciddi anlamda çok iyi bir başlangıç yapıyor. Ben de iki, üç ay sürücü kursunda başlangıç yaptım. "Çok fazla gösterip zaman harcıyorum, karadüzen öğrenirlermiş" tepkisi ile karşılaşınca bıraktım.
Maalesef sürücü kurslarımızda durum bu. iyi olanlarına da denk geldim. Adam yırıtınıyor öğretmek için. Fakat sayıları çok az.

YAş ilerledikce trafigi okuma refleksin daha gelisiyor. Gencler biraz daha adrenalin meraklisi olabiliyor. Riske girmeden kullanacagim, uzun omurlu motorcu olacagim diyorsaniz bence + puan. Ehliyet kursuna gidip a sinifi ehliyet icin kaydolun. yilsonunda fiyatlari duser ehliyet kurslarinin. Seneye birakirsaniz en az iki kati para olur ehliyet. Sonra ekipmanlari, sonrasinda da motorunuzu alirsiniz ve bir egitmenden egitim alirsaniz daha rahat edersiniz. Motoru 150 cc civari bisey secin. Dusurcem icim acimasin diyorsaniz temiz ikinci el, yok ben ikinci ele guvenemem diyorsaniz da sifir km alin. Ilk motoru yuksek cc alirsaniz gaz ve fren tepkilerine alismaniz daha uzun surer ama uzun surse de bilinci surucu iseniz alisirsiniz. Ben kendimden biliyorum, yazdigim sekilde oldu benim motora baslamam.
Foruma da her zaman akliniza geleni sorun, arada geyik olsa da bazi mesajlar cok isinize yarayacaktir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hatta ekipmani sifirdan dizeceginiz icin bir tavsiye: kadikoy hasanpasada motomax var, 40bin tl ustu alisverislerde hakimiyet egitimi hediye ediyorlar. Ben oyle yaptim ve memnun kaldim. Daha iyi egitimler de vardir ama onlara da ayrica gidersiniz.
Honda safety turkey harici yamahanin da egitimleri var ve haftasonu da oluyor. Oraya da bakin. Ekip akademide de var egitimler ama motomaxtan 40bin tl ustu alisveris yaparsaniz ekip akademi egitimini hediye ediyorlar zaten.
Bu bilgiler çok faydalı oldu teşekkür ederim. safetyturkiye harici muratdenizhan'a bakıcam ama https://www.yamaharidingacademy.com/deneyim buranın da hafta sonu olması iyi oldu. Ekipmanlar için de "hasanpasada motomax" için notumu aldım. Tekrar teşekkür ederim 🙏

Bence hanım kızımızın gerçek olduğu ortaya çıktı. Youtube kanalına takipçi de kasmıyor. Seyit Onbaşılıktan normal üyeliğe dönebiliriz.

Youtube kanalım yok

Instagram hesabına baktım, hakikaten böyle biri var ve efendi uslu biri.
Teşekkür ederim 🙏

Şu sorudan devam edebiliriz o zaman.

Normal sürücü kurslarında doğru düzgün eğitim vermezler genelde. İzmir'de sıfırdan düzgün eğitim verebilecek tek bir yer biliyorum. İstanbul için bildiğim tek yer Safety Türkiye. Onlarda ehliyet kurslarının açığını kapatıyor zaten. Ehliyet alınabilecek bir kurs değil.

Ben 2012'de ehliyet alırken 125 ya da 150cc olduğunu tahmin ettiğim kursa ait bir motosikleti sınav alanına götürdüler ve beni bıraktılar. Bak şuradan şöyle döneceksin bu tahtanın üstünden dümdüz geçeceksin 2. vitesi pek geçme trafiğe çıkma bu alanda dur, temiz birine benziyorsun ben 2 saat sonra geliyorum dedi ve gitti.

Orada çalıştığım ile sınava girdim ve geçtim. İyi kötü senelerdir kazasız belasız bu noktaya kadar geldim. Kendi çabalarımla bir sürü şey öğrenmeye çalıştım. Şimdiki bildiklerimi önceden bilsem tüm bu eğitimleri çok daha önce alırdım. Motosiklet şakası olmayan bir alet. Sürücü kurslarında MEB'den 8 saat teorik 8 saat kapalı alan kursu alıp eğitmen olmuş adamda ehliyet vermemeli.

GS1'i görmeden GS2'yi aldırmıyorlar bildiğim kadarıyla. Öncesi içinde ne nasıl yapılır kısmını herhangi bir ehliyet kursu öğretmez.
Tüm yorumlardan anladığım kurs öncesi bir başlangıç eğitimi ardından kurs (y)

Son düzenleme:
B ehliyetle 50cc üzeri olmaz, 125cc için de A1 lazım en az , B ile oluyor dedikleri yine A1 ehliyeti alır gibi eğitim alıp sertifika alıyorsunuz onu alana kadar A2 ya da A ehliyeti alınır zaten aynı masraf.

eğitim için honda iyidir.
Benim bildiğim diğer eğitim kursları kendi eğitim motorları yok, ehliyeti olup bir süredir motor sürenlere kendi motorlarıyla eğitim veriyorlar en başlangıç için size uymaz.
Yıllık izinden falan bir iki gün feda edip hafta içi eğitim alın.
A, A1 ve A2 aralarındaki fark nedir peki? B ehliyetim var ama 125cc için de A1 sertifikası alacaksam dediğiniz mantıklı

Herkesin kendi düşüncesi tabii ama ben bu kadar kapsayıcı olamam. Hatta durduğum nokta ayrımcı sayılabilir. Benim gibi ve senin gibi düşünen bir sürü insan vardır bu forumda. Tartışma çıkmaması için Aslı'ya motosiklet üstünde kazasız belasız yol aldırmaya bakalım. Belki o da örnek olur etrafındaki diğer insanlara.
Teşekkür ederim 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar