Motosiklet Kullanmayı Öğrenmek İstiyorum

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Honda Gs1 eğitimleri öncesinde bir zamanlar "Bisiklet ve düz vites araba kullanabiliyorsan" gibi bir kriter mi vardı, öyle bir geyik mi vardı tam hatırlamıyorum ama bir şeyler konuşuluyordu.
Dogrudan honda safetynin motosiklet baslangic egitimi sayfasindan copy paste yapiyorum: Bu çalışmaya katılım için bisiklet kullanabilme denge ve becerisine sahip olma koşulu mevcuttur.

Konunun 25. sayfa olacak olmasından, elinde meşaleyle koşacak arkadaşlardan falan dem vururken tam da buna sebep olduğunuzun farkında mısınız acep? =)

@ACT 'nin söylediği Honda eğitimini kesinlikle ben de öneriyorum. Ayrıca B ehliyet ile 125cc kullanabilmek için gerekenler falan işlerine girmeyip ayrıca A/A2 ehliyet almakta fayda var. İstanbul'da isen adı daha önce motosiklet ehliyeti ile anılmış belli başlı bir kaç kurstan birine gitmekte de fayda var. Ancak onlardan birine gidersen azıcık belki tamam, onun dışında sürücü kursundan motosiklet sürmekle ilgili hiç bir şey öğrenemeyeceğini şimdiden kafana yaz. Hatta düz bir yere gidersen muhtemelen söylenenlerin tamamı yanlış olacak. O yüzden en başta bahsedildiği gibi motosiklet eğitimi veren yerlerden eğitim almakta fayda var.
Honda GS1 > Ehliyet > Honda GS2 çok güzel başlangıç olur.
https://safetyturkiye.com/program/tip/baslangic sayfaya baktım benim için çok uygun olacak ancak eğitimler hafta içi olduğundan katılma durumum şuanlık zayıf. Başlangıç modeli için önerdiğinizi dikkate alacağım. Peki başta düşük cc ile pratik yapıp sonra Honda GS2 geçmek sizce nasıl?

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Kızcağız konuyu coktan terk etmiş ama yardim sever arkadaşlarımız görevlerini yerine getirecektir.

Ben fırsat kolluyordum, peki eğitim aldıktan sonra hangi motoru önerirsiniz falan dese, hemen v-strom önerecektim.

Sorarsa hala öneririm bu arada.
Mesajlar gözden kaçırmamaya her yoruma dikkate almaya çalışıyorum ancak motosiklet ile ilgili hiç bir bilgim olmadığından soru sorma noktası da pek olmuyor. v-strom dediğiniz nedir peki tam olarak? Link atabilir misiniz ve neden önerirsiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

en başta söyleceğimi sonda söylüyorum ama asla ekipman almayı unutma.. Kursa dahi gitsen kendi ekipmanlarınla gidersin
Ekipman için önereceğiniz model marka var mı peki? Neler alınması gerek? Ne olmazsa olmazdır mesela?

Daha önce bisiklet kullandiysanuz ve kullanmayı biliyorsanız çok kafanıza takmayın gerisi zamanla öğreneceğiniz şeyler, belki de eğitimle desteklenebilir.

Ben bisikleti dengede duramadıgım için süremezken 125cc scooterla başlayınca çok zorlanmistim mesela, size önerim eğer bilmiyorsanız önce biraz bisiklet sürün.

Beni ehliyet kursuna kayıt ettiklerinde sürüş kısmına geldiğimizde dengede duramadigimdan bisiklet sür denge işini cozunce gel demisti hoca bana, sınav tarihimi de dondurmuşlardi

Tabiki ben bu dengeyi düz mezarlık yolunda 125cc scooterimla çözmeye çalıştım. Öğrendim artık dengede durabiliyorum, motor sürmek çok güzel biraz gezeyim dediğim ilk gün yokus aşağı dönüşü beceremeyip refuje çarpıp havada uctugumu ve yere indiğimde motoru benden 10 metre uzakta gördüğümü hatırlıyorum.

Bunların arkasından benim kafamdan her zaman "düşerek öğrenmek daha iyi, tecrübe edindim" gibi cümleler geliyor. Kendimi o şekilde kandiriyorum ama benim gibi düşerek kalkarak öğrenme mentalinde olduğunuzu zannetmiyorum özellikle de bu konuyu açıyorsanız
Bisiklet kullandım evet denge de sorun olmaz diye düşünüyorum ancak motosiklet bambaşkadır elbette ki. Düşük cc ile pratik yapıp ardından kurs ardından ileri sürüş teknikleri olabilir diye düşünüyorum?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
D400
Ben konu 10 sayfa olmustur diyordum.

Performansı düşmüş forumun :D

Bisiklet sürmekle pek aynı şey değil öncelikle bunu belirteyim 😅
Tavsiyem küçük CC ile başlaman olur,gaz tepkisi ve virajlarda lastiğe göre yatma olayı çok önemli. Bazen fazla yatıp lastik yanağı üzerinde arka tekerleği kaydırmak suretiyle kaza atlatmışlığım çoktur.
Heybetli kasaya sahip makinaları görünce benim de tükürük bezlerim fazla çalışıyor🥺
Fakat,merdivenleri atlayarak çıkmak düşme ihtimalini artırır.
Bisikletle aynı şey olmadığını bende düşünüyorum :) sadece dengede durmada devreye giriyor. Peki sizce düşük cc alıp kendim çalışabilir miyim?

YouTube AEA kanalı bütün videolar.. 🤙
Not ettim teşekkürler 🙏

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Mesajlar gözden kaçırmamaya her yoruma dikkate almaya çalışıyorum ancak motosiklet ile ilgili hiç bir bilgim olmadığından soru sorma noktası da pek olmuyor. v-strom dediğiniz nedir peki tam olarak? Link atabilir misiniz ve neden önerirsiniz?
V-strom suzukinin bir modeli. Biz "alet-i şahane" diyoruz. V-Strom'u kalkındırma ve yaşatma derneği gibiyiz.

Hakkında yapay zeka tartışmaları olmuş, bende mesajlarda destek aldığını düşündüm. Dolayısıyla troll olup olmadığını bilmediğimden yazmayada üşendim. Ee Vaktimizde kıymetli. Ama işsiz bakkal gibi tartının başındayız.

İlk etapta eğitimde almayacaksın. Neyse ki yardımsever insanlarla dolu bir forumdayız. Hem gerekliliğini anlatırlar hemde "Boy nedir?" diye sorayım. Gerisini hallederler.

Motosikleti
Honda CRF250L
@ACT hocam bir Goldwing tercih etse daha kolay öğrenemez mi?
Malum goldwingte geri vites bile var, hiç yorulmaz, ağırlık merkezi yere yakın 2 tekerli otomobil gibi .

kendi motorunuz ile başlayıp pratik yapmak mantıklı tabi ama en azından bazı temel şeylere hakim olmanız lazım kendi motorunuzla başlamadan önce, hiç sürmemişseniz fren ve gaz dozajını ayarlarken problem yaşabilirsiniz, kendi motorunuzun da düşmesini istemezsiniz haliyle. bilemiyorum, korumalı falan olursa ok tabi ama kurs motorlarıyla temeli kavrasanız daha iyi sanki, seçim sizin. bol bol yutup videosu izleyip motor başında izlediklerinizi kendinize hatırlatırsanız rahatlıkla halledersiniz zaten.

honda moto gelişim merkezi başlangıç için çok iyi diyorlardı, orası yol eğitimi veriyor mu bilmiyorum belki harici olarak özel bir eğitmenden yol eğitimi de alabilirsiniz.

ekipman olarak kask, eldiven, mont, pantolon veya dizlik ve bir bot şarttır tabi. ekipmana da en az 25-30bin lira bütçe ayırmak gerekiyor.

V-strom suzukinin bir modeli. Biz "alet-i şahane" diyoruz. V-Strom'u kalkındırma ve yaşatma derneği gibiyiz.

Hakkında yapay zeka tartışmaları olmuş, bende mesajlarda destek aldığını düşündüm. Dolayısıyla troll olup olmadığını bilmediğimden yazmayada üşendim. Ee Vaktimizde kıymetli. Ama işsiz bakkal gibi tartının başındayız.

İlk etapta eğitimde almayacaksın. Neyse ki yardımsever insanlarla dolu bir forumdayız. Hem gerekliliğini anlatırlar hemde "Boy nedir?" diye sorayım. Gerisini hallederler.
1.58

@ACT hocam bir Goldwing tercih etse daha kolay öğrenemez mi?
Malum goldwingte geri vites bile var, hiç yorulmaz, ağırlık merkezi yere yakın 2 tekerli otomobil gibi .
Goldwing modeline baktım ama büyük değil mi bu?

kendi motorunuz ile başlayıp pratik yapmak mantıklı tabi ama en azından bazı temel şeylere hakim olmanız lazım kendi motorunuzla başlamadan önce, hiç sürmemişseniz fren ve gaz dozajını ayarlarken problem yaşabilirsiniz, kendi motorunuzun da düşmesini istemezsiniz haliyle. bilemiyorum, korumalı falan olursa ok tabi ama kurs motorlarıyla temeli kavrasanız daha iyi sanki, seçim sizin. bol bol yutup videosu izleyip motor başında izlediklerinizi kendinize hatırlatırsanız rahatlıkla halledersiniz zaten.

honda moto gelişim merkezi başlangıç için çok iyi diyorlardı, orası yol eğitimi veriyor mu bilmiyorum belki harici olarak özel bir eğitmenden yol eğitimi de alabilirsiniz.

ekipman olarak kask, eldiven, mont, pantolon veya dizlik ve bir bot şarttır tabi. ekipmana da en az 25-30bin lira bütçe ayırmak gerekiyor.
Peki sizce şuan bir motor alıp direkt olarak bir yardımla başlasam nasıl olur?

Motosikleti
Arora kasırga
Bisikletle aynı şey olmadığını bende düşünüyorum :) sadece dengede durmada devreye giriyor. Peki sizce düşük cc alıp kendim çalışabilir miyim?

Not ettim teşekkürler 🙏
Elbette çalışabilirsin.
Lakin bu konuda deneyimli biriyle turlamak sana daha çok bilgi katar.
En azından neyin neden ve nasil olduğunu anlatırsa zihninde bir şeyler oluşup daha çabuk kavrarsın.
Bence 50 CC ile başlamalısın,belki 1 yılda 2 kez motor değiştirmek zorunda kalırsın ama en azından daha deneyimli şekilde büyük CC geçiş yaparsın.Kaza riskin azalır. 🫡

Elbette çalışabilirsin.
Lakin bu konuda deneyimli biriyle turlamak sana daha çok bilgi katar.
En azından neyin neden ve nasil olduğunu anlatırsa zihninde bir şeyler oluşup daha çabuk kavrarsın.
Bence 50 CC ile başlamalısın,belki 1 yılda 2 kez motor değiştirmek zorunda kalırsın ama en azından daha deneyimli şekilde büyük CC geçiş yaparsın.Kaza riskin azalır. 🫡
Deneyimli birini bulmaz zor ama peki sizce motor kiralasam ve öyle öğrenmeye çalışsam deneyimli birini bulduğumu farz etsek?

Motosikleti
Ns200 15"
YouTube AEA kanalı bütün videolar.. 🤙
Motosiklet kullanmayı rahmetli sayesinde öğrendim, dolaylı yollardanda olsa çektiği videolardaki bütün videoları deneyimledim.

Videoları sayesinde otomobil kullanırken bile daha bilinçli hale gelmemide sağladı, şuan şükürler olsun kendi kontrol kaybımdan ötürü hiç bir kazaya karışmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar