Motosiklet İle Gazlayarak Yanlama Nasıl Yapılır?

Merhaba Herkese,
Bir konu hakkında fikir ve görüşlerinizi almak istiyorum. Trafikte bir kaç kere başıma geldi. Seyir halindeyken bol gazdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum hafiften yanlamaya başladığını hissettim. Motor hacmim 250cc.. Boş bir alanda pratik yaparak daha sonra başıma geldiğinde heyecan ve panik yapmamak için deneyimlemek istiyorum.

Anlatmak istediğimi örneklemek gerekirse aşağıdaki videoda kısmen bulabilirsiniz.. Fikir ve yönlendirmelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler..

Teşekkürler peki bunu nasıl test edebilirim, minumum riskle tavsiyeleriniz varmıdır?

Full ekipman ve trafiğe kapalı bir yerde. Düşecek falan olursan en azından zararın sadece kendine olur.

DKN

bu şekilde tadına varamazsın 600 yada 1000 cc 4 silindire ihtiyacın var. arka lastiğide olması gerekenden 3-5 psı fazla şişirirsen düzlükte gücün zevkine varırsın

Yanlama tarifi veriyorum..
Gerekenler:
Arkada olabildiğince ince lastik
Arka maşa uzatılırsa tadından yenmez
İzmir asfaltı
Ön lastiği biraz indirmek,arka lastiği biraz şişirmek.

Teşekkürler cevaplarınız için.. Peki yanlayan tekeri geri rotasına sokmak için gazı kesmemiz yeterli mi ?

Bende CBR 250R için tiyo vereyim, deneyimlerime dayanarak;
1-Işıklardan sağa döneceksen,vitesi bire takıp dönerken tatlı tatlı gaz vereceksin veee...YERE YAPIŞIRSIN! Neden?
EL CEVAP; Birinci viteste motosiklet fazla ivme kazandığından kuyruğu çok çabuk attırır ve küçük bir u ile kendini yerde bulursun.

2-Işıklardan sağa veyahut hafif eğimli bir yola gazla çıkıyorsan birinci vites ile kalkıp ikiye attıktan hemen sonra biraz gaza yükleniyorsun ve yanlaya yanlaya hızlı bir şekilde doğruluyorsun.

3- Arkadaşların dediği ÖN FREN olayı biraz daha profesyonel işi, ilk deneyiminse fren kullanma tehlikeli olabilir. Dediğimi dene, denemek niyetindeysen tabi.

Hiç bişe yapmana gerek yok izmire geliyosun ve bu mükemmelmasfaltta motor bu işi kendi hallediyot merak etmr :D

arkadaşların dediği gibi, yanlamak için gerekli olan şeyler;
1- izmir
2- motor.

yürürken bile ayakkabıların yanlıyor buranın asfaltında. teşekkürler chp :D

Motosikleti
Dominar 250
50cc bile olsa izmir asfaltında bol bol yanlarsınız

İzmir'de özellikle Buca'da olman gerekli kardeşim. Istemeden yanlar hatta benim gibi frenlerken hızlanabilirsin, belediyenin hizmetleri sonsuz.

Ön fren sık diyen cahilleri dinleme.Motorun en güçlü torku olan viteste (genelde 2.vites) debriyajı kavrama noktasına getirip gaz vererek direksiyonu sağ-sol çeviriyorsun ve motor yanlıyor..İzmirde olanlara uygulamalı gösterebilirim.Yüksek cc makinalarda herhangi birşeye gerek yok izmir asfaltında gaz verdiğinde zaten patinaja düştüğü için hemen yanlıyor.

İzmir ce-ha-pe-sinin iyi reklamı yapıldı bu arada. Gelişemediği nasılda belli garibim izmir, bi gün yüzü göremedi.. Asfaltta 1940 lardan kalma mıdır nedir :cherry:

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
O ayak yerdeyken motor üstüne düşürse, bir süre tekerlekli sandalye ile yanlarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar