Sayın Jonvolkan..
İçimizde hala '' Polis bu ne yapsa haklıdır , bir bildiği vardır '' anlayışı var , ve Devletin memuruna karşı Abi , Abla.. Amirim vs vs diye korku kaynaklı hitaplar var.. Ne zamanki dik durmasını öğrenecekler o zaman Medeni Ülkeler seviyesine geleceğiz. Kimse Kimsenin Fotosunu çekemez arkadaş, haa meraklı olan varsa ayrı mevzu .. ister foto çekilir ister yağlı boya tablo için poz verir .
İşim gereği Bir çok Polis çevirmesine giriyorum , hepsinde de saygı ve nezaket gördüm aynı şekilde saygı ile karşılık verdim. Ama Abi. abla.. Komserim.. Amirim diye degil.. Memur Bey olarak hitap ettim.
Aynı şeyleri konuşuyoruz ama Frekanslarımız farklı. Burada Polisi vs ayrıştıran yok , yanlış yapan varsa illaki onları cımbızlayacağız .
Ben Polislerin mesai saati haricinde Silah taşımasına bile karşıyım. Kaldı'ki hiç bir Devlet görevlisi Vatandaşa karşı üst perdeden bakamaz.. böyle bir Dünya yok. Yüzyıllardır süregelen Kul toplum olmanın alışkanlığını atmak zor farkındayım ama İnsanları Polise karşıymış gibi lanse etmekte olmuyor. Benim Kardeşimden daha yakın olan arkadaşım Bordobereli ve Şemdin Sakığı getiren ekipten , Şehit oldu. Özel Harekattan bir çok arkadaşım var ..İzmir içinde Sivil devriye araçlarını çok iyi biliyorum.. Gidip çaylarını içmişliğim var , Kuzenim Narkotik , Dayım Trafik .. Albayınımı yazayım Emniyet Amirinimi.. savcısınımı ? Hepsi Ailem , Kaldı'ki bu Vatan sadece belirli bir kesimin degil. Yani gücü arkada hissedip te Milleti ayrıştırmaya çalışan tipler çok.
Velhasıl Kelam , Kimsenin Kimseden üstünlüğü yok. Üstün olan Vatandaş. Üstün olan Sensin , Benim.