Motosiklet Çevirmesinde Fotoğraf Çekimi Uygulaması

Motosikleti
Dominar 400 UG
Herkese selamlar arkadaşlar, instagramda karşıma bir video çıktı, bu linkte arkadaş bir çevirmeye giriyor ve anladığım kadarıyla herhangi bir cezai durum yok. Polisler uygulamada herhangi bir işlem yapmayıp arkadaşın kaskını çıkartıp plakasının önünde fotoğrafını çekiyorlar.

Video yorumlarında da tartışmalar dönmüş ama bir de sizin düşüncelerinizi merak ediyorum bu konu hakkında; bu uygulamanın sebebi nedir, yasal mıdır ya da bir dayanağı var mıdır, uygulama hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yasal değildir haklarını bilmeyen bi gence denk gelmişler bilen birine gelirlerse uçururlar

zaten 2 damla saygımız kaldı şurda polis teşkilatına; ama zorla düşman olalım diye uğraşıyor dengesizler.

Bu arkadaşlar trafik polisi değil ki ehliyet sorsunlar. Tamam kimlik soruyor, birde üzerine ehliyeti istiyor yetmiyor, birde motosiklet ile plaka görünür şekilde resim çekiyorlar.

Herkese selamlar arkadaşlar, instagramda karşıma bir video çıktı, bu linkte arkadaş bir çevirmeye giriyor ve anladığım kadarıyla herhangi bir cezai durum yok. Polisler uygulamada herhangi bir işlem yapmayıp arkadaşın kaskını çıkartıp plakasının önünde fotoğrafını çekiyorlar.

Video yorumlarında da tartışmalar dönmüş ama bir de sizin düşüncelerinizi merak ediyorum bu konu hakkında; bu uygulamanın sebebi nedir, yasal mıdır ya da bir dayanağı var mıdır, uygulama hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Polise , Abi - Abla diye hitap etmek .. Arkadaş ilk düğmeden yanlış iliklemeye başlamış..

Motosikleti
Yamaha XSR700
Muhtemelen sosyal medyada teker falan yapanları arşivlemek için yapıyorlar. Ne kadar saçma bir uygulama. Yaşadığım yerde de var böyle biri. Eleman 4 silindir 1000cc ile egzozsuz geziyor, kaçıyor, evini bildikleri için evinden alıyorlar. Bu düzenli aralıklarla yaşanıyor.

Şu saatten sonra polisi sokak ortasında yatırıp kesseler dönüp bakmam bile. Nazi almanyası ss subaylarından hiç bir farkı yok polislerin benim gözümde. Zaten saygıyı hak eden bir meslek değildi, iyice sıvadılar.

Şu saatten sonra polisi sokak ortasında yatırıp kesseler dönüp bakmam bile. Nazi almanyası ss subaylarından hiç bir farkı yok polislerin benim gözümde. Zaten saygıyı hak eden bir meslek değildi, iyice sıvadılar.
Sitemle yazmayacağım şimdiden yanlış anlayıp savunmaya geçseniz bile konuşarak hallolur.
Son yıllarda bu motosiklet ile dangalaklık yapanların sayısı arttı.
Üstüne birde çeteler eklendi.
Hepimiz izliyoruz kaçanlar edenler sadece soruyorum gerçekten şuana kadar kendiniz ve ya ailenizden birinin fotoğrafını çeken oldu mu?
yüz tane ihbar geliyor haber merkezine mecbur bakılıyor yaralama uyuşturucu yoksa kimse çekmeye meraklı olmaz.
Saygıyı hak etmek için acındırmak için yapılan bir meslek değil ama hakkını ve yanımızda canını verip ailesini çocuğunu bırakan bir çok yiğit varken bazı yorumlar ağır oluyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yorumlara bakıyorum ve arkama bakmadan kaçıyorum. Enteresan arkadaşlarla aynı forumu paylaşıyormuşuz. Hayretler içerisindeyim.

Polis arkadaşların fotoğraf alırken bile samimi dille konuştuğu ortada, zorlama yok. Kaskı çıkarması istendikten sonra motosikletten inmesi istenmiş, çünkü kasksız ve motosiklet üzerinde gözükmemesi için ya da farklı bir ifadeyle, "aleyhinde kanıt oluşturmaması ve farklı yorumlanamaması" istenmiş.

Büyük ihtimalle İçişleri Bakanlığı bünyesinde fotoğraf istenmiş, arşivlenmek veya işlenerek kullanılmak üzere düzgün görünümlü arkadaştan görüntü alınmış. Büyütülecek birşey yok, kaldı ki yakışıklı çocuk, motor yakıyor vs. imajı düzgün ve "hedef kitleye" yönelik.

Eleştiri noktası şu olabilir ki hak veririm; "Görüntü alacağız ve bunu kamu faydası için gönderilerde kullanılmak üzere paylaşacağız" gibi bir ifade kullanılabilirdi. Niyet açıklanabilirdi, açıklanmamış. Ama gerginlik yok. Video sahibi de birşey paylaşmamış sonrası hakkında.

52 yaşımdayım. Konya'da yaşıyorum, Karaman'da çalışıyorum. Sürekli iki şehir arasında bazen motosiklet genelde de otomobil ile polis uygulamalarına denk geliyorum. Ben mi çok şanslıyım, yoksa bu bölgenin polisleri mi gerçekten çok bilinçli orasını bilemiyorum. Ancak iletişim tarzları bence çok düzgün. Durunca ben selam veriyorum, merhaba diyorum, onlar da alıyor, merhaba diyorlar. Lütfen ile belge istiyor yahut kimlik numarası soruyorlar. Ayrılırken kolay gelsin diyorum, iyi yolculuklar diliyorlar.
Buradaki yorumları okudukça tüylerim ürperiyor. Arkadaşlar bu memleketin insanları ister polis, ister asker, terzi, tezgahtar olsun, biziz... Kendimiz, çocuklarımız, amcalarımız, kardeşlerimiz. Sakin olalım bence. Kendimizden bu kadar nefret etmeyelim.

52 yaşımdayım. Konya'da yaşıyorum, Karaman'da çalışıyorum. Sürekli iki şehir arasında bazen motosiklet genelde de otomobil ile polis uygulamalarına denk geliyorum. Ben mi çok şanslıyım, yoksa bu bölgenin polisleri mi gerçekten çok bilinçli orasını bilemiyorum. Ancak iletişim tarzları bence çok düzgün. Durunca ben selam veriyorum, merhaba diyorum, onlar da alıyor, merhaba diyorlar. Lütfen ile belge istiyor yahut kimlik numarası soruyorlar. Ayrılırken kolay gelsin diyorum, iyi yolculuklar diliyorlar.
Buradaki yorumları okudukça tüylerim ürperiyor. Arkadaşlar bu memleketin insanları ister polis, ister asker, terzi, tezgahtar olsun, biziz... Kendimiz, çocuklarımız, amcalarımız, kardeşlerimiz. Sakin olalım bence. Kendimizden bu kadar nefret etmeyelim.
Abi diyorum zaten bir kişi benim fotoğrafımı çekti diyemez şu forumda var mı fotoğrafı çekilen?
Varsa tarih saat atsın şikayetçi olalım.
Düzgün olan birine dangalak (istisna) memurlar dışında kimse yamuk davranmaz.
Her şey tamsa ne bu polis düşmanlığı .
Çoluğunuz çocuğunuz var maganda var esnafa çöken çeteler var durduk yere birini kim neden çeksin.
Sadece izlenen kısma bakıp yorum yapmak çok kolay.

23 yılını o teşkilatta geçirmiş biri olarak ben de tersinden soruyorum.
"Her şey tam ise nedir bu halk düşmanlığı? İBDA-C serserilerine gösterilen hoşgörü neden hak arayana gösterilmiyor?"
Halka düşman olanı savunursam ve düşmanlık yaparsam gelip yüzüme tükürebilirsiniz !
İnsanlar sanıyor biz hükümetin teşkilatıyız.
Hükümetler geçici Cumhuriyeti kuran kimse onun teşkilatıyız ..

Düzgün olan birine dangalak (istisna) memurlar dışında kimse yamuk davranmaz.
Genellikle kendisi düzgün olan polislerin önemli bir kısmında bu hayali inanış var.
Mesleğin içindeyken bunu görmek daha zor olabiliyor, bunun da anlıyorum. ama inan, bu kocaman bir yalan.

Cumartesi günü motorla gezdim, iki defa çevirmeye girdim. İkisinde de son derece efendi genç memurlar, son derece efendi şekilde konuştular, işlerini yaptılar, ben de çektim gittim. Böyle olması gereken yaşananları da anlatıp sonra mı yanlışlardan bahsedelim inanmanız için? Kaç gündür ülkenin gençlerine binbir türlü eziyeti, işkenceyi, insanlık dışı muameleyi yapanlar Habeşistan kolluk kuvvetleri mi? Cumartesi günü övmeye de gerek yok, olması gereken muameleyi gördüm diye önceden gördüğüm muameleler buhar olup uçuyor mu? Düştüğünü fark edip almaya geldiğim plakanın olduğu yerde beni çeviren, plakayı almaya geldim şurada dediğimde yürümeme izin vermeyen polisi unutayım mı? Hiç olayla alakası yokken başka bir sebepten olay yerine gelmiş, muhtemelen sırf supersport'a biniyorum diye bana orospu çocuğu muamelesi yapan motorlu polisi unutayım mı şimdi? He supersport kullanan da çok yavşak var, trafiği birbirine katıyorlar insanların can güvenliğini hiçe sayıyorlar diye bana yapılan muameleye OK mi diyeyim abi?

Devletin izniyle ateşli silah taşıyıp düzen savunucusu olmanın bir ağırlığı olsun di mi? Futbol takımı kalecisi değilsiniz bir hatalı gol yediğinizde kurtarışlarınızın hatrına affedelim. Tek başına sana da yüklenir gibi olmayayım senden alıntı yaptım da genel olarak yazıyorum - ülkede anlamsız bir kurum sevicilik var.. arkadaşların samimiyeti kibarlığı önemliymiş.. Bana bunu yap dediklerinde hayır fotoğrafımı çekemezsiniz desem ne olacak o samimiyet kibarlık, tahmin yürütelim mi?

Yahu yaptıkları şey YA-PI-LA-MAZ.. Ne zaman insanların insanlık için icat edip kendilerinden birilerini atadakları hayali kurumlara insanların kendisinden fazla değer vermekten vazgeçicez? Ne zaman devlet değil, devleti var eden insanlar kutsal olacak? Ne zaman polis değil de korumakla mükellef olduğu insanlar değerli olacak? Adamlar kanunsuz iş yapmış, onun olurunu sebebini konuşuyoruz ya.. Eleştri noktası görüntü alıyoruz şu bu diye açıklama noktası olabilirdi ne demek abi? :) Çekemez fotoğraf çekemez, sen bu görevi kötüye kullanma işine tatlı dil eklensin, neden kötüye kullanıldığı söylensin istiyorsun sonra insanlar enteresan oluyor..

Bu ülkenin polisi de vatandaşı biziz.. He biziz de, bir kere de bu anlayışlı yumuşak karnı, kapsayıcı yaklaşımı kolluktan görelim yahu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

.
Son yıllarda bu motosiklet ile dangalaklık yapanların sayısı arttı.
Üstüne birde çeteler eklendi.
Hepimiz izliyoruz kaçanlar edenler sadece soruyorum gerçekten şuana kadar kendiniz ve ya ailenizden birinin fotoğrafını çeken oldu mu?
yüz tane ihbar geliyor haber merkezine mecbur bakılıyor yaralama uyuşturucu yoksa kimse çekmeye meraklı olmaz.
Saygıyı hak etmek için acındırmak için yapılan bir meslek değil ama hakkını ve yanımızda canını verip ailesini çocuğunu bırakan bir çok yiğit varken bazı yorumlar ağır oluyor.

Abi bak böyle bir ihtiyaç varsa, bu maaşını ödediğimiz onlarca bürokratın işi. Anasının örekesi gibi vergi veriyorum, hepimiz veriyoruz. Oğlana arkadaşlarıyla kahveci açacaklarına bunu çözmenin yolunu bulsunlar. "O yüzden lazımdı" vatandaşın şu hakkını gasp edelim, "bu yüzden lazımdı" başka hakkını gasp edelim. ETME? İŞİNİ YAP? Devlet yönetmeye talip olan sensin..
Nerede duracak bu? Siz de buna karşı çıkacaksınız ki doğru düzgün ülke yönetmekle ilgili sorumluluk alacaklar, siz de işinizi yapan düzgün polisler olarak vatandaşla gereksiz gerilim yaşamayacaksınız bu şekilde.
Bize neden yapıldığını açıklama yani.. (senin bunu yazmaktaki niyetinden şüphe etmemekle birlikte)
Çünkü bu ne hakkaniyetli, ne de çözüm için faydalı.

Son düzenleme:
Genellikle kendisi düzgün olan polislerin önemli bir kısmında bu hayali inanış var.
Mesleğin içindeyken bunu görmek daha zor olabiliyor, bunun da anlıyorum. ama inan, bu kocaman bir yalan.

Cumartesi günü motorla gezdim, iki defa çevirmeye girdim. İkisinde de son derece efendi genç memurlar, son derece efendi şekilde konuştular, işlerini yaptılar, ben de çektim gittim. Böyle olması gereken yaşananları da anlatıp sonra mı yanlışlardan bahsedelim inanmanız için? Kaç gündür ülkenin gençlerine binbir türlü eziyeti, işkenceyi, insanlık dışı muameleyi yapanlar Habeşistan kolluk kuvvetleri mi? Cumartesi günü övmeye de gerek yok, olması gereken muameleyi gördüm diye önceden gördüğüm muameleler buhar olup uçuyor mu? Düştüğünü fark edip almaya geldiğim plakanın olduğu yerde beni çeviren, plakayı almaya geldim şurada dediğimde yürümeme izin vermeyen polisi unutayım mı? Hiç olayla alakası yokken başka bir sebepten olay yerine gelmiş, muhtemelen sırf supersport'a biniyorum diye bana orospu çocuğu muamelesi yapan motorlu polisi unutayım mı şimdi? He supersport kullanan da çok yavşak var, trafiği birbirine katıyorlar insanların can güvenliğini hiçe sayıyorlar diye bana yapılan muameleye OK mi diyeyim abi?

Devletin izniyle ateşli silah taşıyıp düzen savunucusu olmanın bir ağırlığı olsun di mi? Futbol takımı kalecisi değilsiniz bir hatalı gol yediğinizde kurtarışlarınızın hatrına affedelim. Tek başına sana da yüklenir gibi olmayayım senden alıntı yaptım da genel olarak yazıyorum - ülkede anlamsız bir kurum sevicilik var.. arkadaşların samimiyeti kibarlığı önemliymiş.. Bana bunu yap dediklerinde hayır fotoğrafımı çekemezsiniz desem ne olacak o samimiyet kibarlık, tahmin yürütelim mi?

Yahu yaptıkları şey YA-PI-LA-MAZ.. Ne zaman insanların insanlık için icat edip kendilerinden birilerini atadakları hayali kurumlara insanların kendisinden fazla değer vermekten vazgeçicez? Ne zaman devlet değil, devleti var eden insanlar kutsal olacak? Ne zaman polis değil de korumakla mükellef olduğu insanlar değerli olacak? Adamlar kanunsuz iş yapmış, onun olurunu sebebini konuşuyoruz ya.. Eleştri noktası görüntü alıyoruz şu bu diye açıklama noktası olabilirdi ne demek abi? :) Çekemez fotoğraf çekemez, sen bu görevi kötüye kullanma işine tatlı dil eklensin, neden kötüye kullanıldığı söylensin istiyorsun sonra insanlar enteresan oluyor..

Bu ülkenin polisi de vatandaşı biziz.. He biziz de, bir kere de bu anlayışlı yumuşak karnı, kapsayıcı yaklaşımı kolluktan görelim yahu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi bak böyle bir ihtiyaç varsa, bu maaşını ödediğimiz onlarca bürokratın işi. Anasının örekesi gibi vergi veriyorum, hepimiz veriyoruz. Oğlana arkadaşlarıyla kahveci açacaklarına bunu çözmenin yolunu bulsunlar. "O yüzden lazımdı" vatandaşın şu hakkını gasp edelim, "bu yüzden lazımdı" başka hakkını gasp edelim. ETME? İŞİNİ YAP? Devlet yönetmeye talip olan sensin..
Nerede duracak bu? Siz de buna karşı çıkacaksınız ki doğru düzgün ülke yönetmekle ilgili sorumluluk alacaklar, siz de işinizi yapan düzgün polisler olarak vatandaşla gereksiz gerilim yaşamayacaksınız bu şekilde.
Bize neden yapıldığını açıklama yani.. (senin bunu yazmaktaki niyetinden şüphe etmemekle birlikte)
Çünkü bu ne hakkaniyetli, ne de çözüm için faydalı.
Uzun yazına uzun cevap vermeyeceğim çünkü yazdıklarınızın genelini haklı buluyorum.
Sadece genelleme yapar gibi konuştuğunuz için sizin gibi düşünen(bizim gibi normal olanların) da hakkı yenmemiş olsun.
İktidar yanlısı gibi olmuşum gözünüzde :D
Çok şükür yalakalardan torpille bir yere rütbeye gelenlerden değiliz.
Kelime kelime katılıyorum zaten savunmadım doğrudur diye.
Kimin görevi ne olursa olsun üstünlük kurup yukarıdan konuşamaz.
Tek derdim bizim hırboların adımızı kötüye çıkarması bak abi nasıl bir polis fotoğraf çekti diye uzun uzun yazdın ?
Ne tartışma ne uzatma derdim saygım sonsuz tek derdim buydu bir şeylerin sebebi birileri.
Sende haklısın o birileri için aynı muameleyi kimse göremez.
Tekrar diyorum katılıyorum sadece herkes aynı değil herkes iktidar polisi değil :)

F54

bu fotoğraf çekme işini temmuz ayında erzincanda bende çekildim hiç sıkıntı değil isteyen devletin kolluk kuvveti motosikletim ile beni fotoğraf çekebilir neden itiraz edeyim ki kanun kaçağı değilim kimden korkacağım ekşi yemedim karnım ağrısın
polisleri bir vatandaş olarak bende pek sevmezdim bu güne kadar hiçbir şekilde kötü bir muameleye maruz kalmadığım halde bunun da sebebi şu lüks bir audi merso ya yaklaşımı ile bir şahin e yaklaşım tarzından dolayı kanunların verdiği yetkiyi sadece garip vatandaşa can siperhane uyguladığı için
son 10 gün içindeki olaylarda gördüğüm ise tam bir fecaat kocaelideki bir olayda amir diyorki neden gaz sıkıyorsun oğlum kim talimat verdi gaz sıkın diye poliste talimatsızsız sıktık diyor gazı kime sıkıyor düşmana mı devleti bölmeye çalışana'mı yoo 20 yaşında elinde sopa silah veya taş olmayan eylemcileri
sonra saraçhaneye bakıyorsun millet dağılıyor bunlar genç bir kadına öyle bir jop vuruyor ki allah yarattı demiyor gavura vurur gibi
genç bir eylenci CR taklidini yapıyor vay efendim sen misin bunu yapan veriyor gazı vuruyor jopu ne yaptı ki o eylemci küfür yok taş atmak yok silah sıkmak yok ne bu şiddet ne bu celal
ve geçen pazar pkk paçavrasını sallayanlara pamukşeker ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZI SALLAYANLARA tekme tokat darp gaz sıkmak toma ile saldırmak
geçen akşam sakarya da eylemlerde gördüm bir takım polis ellerinde joplar kalkanlar gaz tüfekleri ehhh yavrum be yiğitlere bak nasılda görev aşkıyla yanıp tutuşuyorlar dedim yanımdan koşup giderken
yani vatandaşın bir teşkilatı sevip sevmemesinin en büyük sebebi o teşkilatın mensub olanların vatandaşa yaklaşımı ile alakalı
düzgün vatandaşa torpil geçilsin diye beklemiyorum kanunun kendilerine verdiği yetkiyi herkese eşit şekilde kullanmaları istiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar