Motosiklet Çevirmesinde Fotoğraf Çekimi Uygulaması

Benimde bu güne kadar resmin çekilmedi ama falanca torbacılık yapıyor, filanca çete üyesi bahanesi ile resmimin çekilmesine, fişlenme, arşivlenmeye karşıyım. X kişinin kanun dışı hareketler yapması polisin benim resmimi, kişisel bilgilerimi arşivlemesinin bahanesi olamaz.

Ben şahsım adına tamamen bu türlü uygulamaya, uygulamalara karşıyım.

52 yaşımdayım. Konya'da yaşıyorum, Karaman'da çalışıyorum. Sürekli iki şehir arasında bazen motosiklet genelde de otomobil ile polis uygulamalarına denk geliyorum. Ben mi çok şanslıyım, yoksa bu bölgenin polisleri mi gerçekten çok bilinçli orasını bilemiyorum. Ancak iletişim tarzları bence çok düzgün. Durunca ben selam veriyorum, merhaba diyorum, onlar da alıyor, merhaba diyorlar. Lütfen ile belge istiyor yahut kimlik numarası soruyorlar. Ayrılırken kolay gelsin diyorum, iyi yolculuklar diliyorlar.
Buradaki yorumları okudukça tüylerim ürperiyor. Arkadaşlar bu memleketin insanları ister polis, ister asker, terzi, tezgahtar olsun, biziz... Kendimiz, çocuklarımız, amcalarımız, kardeşlerimiz. Sakin olalım bence. Kendimizden bu kadar nefret etmeyelim.
Taşkınlık yapmadığı halde Protesto hakkını kullanan yada yoldan geçtiği için Acımasızca Joplanan gencecik Çocukları görürkende Tüyleriniz ürperiyordur sanırım. Onu yazmamışsınız. Malum 5 parmak bir değil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bu güne kadar polislerle bi sorun yaşamadım ta ki biz 3 gündür gözaltındayken kimse sigara içmemişken koğuşlara ağzında sigarayla gelip sırıtanlara kadar o gün bugündür polislere farklı gözle bakıyorum gülümseyerek sorun çıkarmayayım kafasından çıktım hakkımı elimden alacak bi insan evladı yok polis de dahil

Arkadaşlar siz böyle devam edin. Haklısınız. Nefret iyidir. Nefret beslenmelidir. Herhangi birinin yaptığı yanlışı diğer hepsine mal etmek gerekir. Bu kafa iyi. Böyle gidin...

Motosikleti
Honda Forza
Videoda nasıl bir problem var onu anlamadım ben? Kibarca istenmiş, adam da gülerek poz vermiş.

Şunu fişlemek diye yorumlamak için kafayı yemiş olmak lazım. Zaten adamın da en ufak falsosu yok. Muhtemelen emniyet uygulama yapıldığına dair kayıt tutuyordur ya da video için.

Bu devlet kabile devleti değil. Devlet bu ülkedeki herkesin kim olduğunu biliyordur emin olun. Dünyadaki tüm ciddi devletler gibi.

Suç işlemiyor, devlet aleyhine bir çaba içine girmiyorsanız kimsenin sizinle bir derdi olmaz merak etmeyin.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Suç işlemiyor, devlet aleyhine bir çaba içine girmiyorsanız kimsenin sizinle bir derdi olmaz merak etmeyin.
devlet bizim aleyhimize bi çaba içine girince de susmak mı gerekli

o çevirmedeki polisler belli ki art niyetli değil durduk yere kafalarına göre böyle bir şey yapmazlar zaten bir yerden emir gelmiş onu yapıyorlar ee peki fotoğrafını çekti gönderdi ne yapıldığını bilmiyoruz belki yine bu protestoların olduğu civardan geçiyorsun diye alıp fişlediler seni de hakkın olan yerlere gelemedin veya fotoğrafını çekti başkasının cezasını sana yazdı itiraz ettin fotoğrafın var plakayla dediler seve seve ödedin o cezayı haklarımız var o haklar boşuna yok

vallahi ben bu devletin kabile devleti olduğuna ikna oldum politik sebeplerden savcının veya emniyetteki rütbelilerin baskısından bi gün bile sürmeyecek gözaltı 72 saat kadar sürdü o da zaten yasal sınır 2911e muhalefetten açılan davanın ifadesini terörle mücadele aldı kafamızı duvara dayadılar sağa sola bile bakmamıza izin vermediler işemek için saatlerce oradaki polislerin keyfini bekledim sırılsıklam halde mermerin üstünde 2 gece geçirdim tabi ki bütün hepsine mal etmiyorum ama artık polis benim kutsalım değil

Bu devlet kabile devleti değil. Dünyadaki tüm ciddi devletler gibi.

Lafı uzatmayalım sen bize bir örnekle göster.

Kabile devleti miyiz, ne kadar ciddi devletiz, suç işleme sekte bizimle bir derdi olur mu olmaz mı?

Örneğimiz şu:
Biliyorsun çokomelli bir bakan istifa mı etti, işten mi atıldı çok belli değil. Neden se bir gazete, bir televizyon kanalı çıkıp ta tek bir kelime söylemedi, söyleyemedi, yazmadı, yazamadı yani olay gümbürtüye gitti, En azından sen anlamış olsan da ben anlayamadım, benim yerime sor bakalım CİMER e bu bakan niçin istifa etti veya işten atıldı diye. Sonuçta koca bakan nedeni ni bilmekte bizim hakkımız değil mi?

Hadi bir sor sana zahmet. Nasıl olsa kanun var. Nizam var.

4982 SAYILI BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU​

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını ...

Motosikleti
Honda Forza
devlet bizim aleyhimize bi çaba içine girince de susmak mı gerekli

o çevirmedeki polisler belli ki art niyetli değil durduk yere kafalarına göre böyle bir şey yapmazlar zaten bir yerden emir gelmiş onu yapıyorlar ee peki fotoğrafını çekti gönderdi ne yapıldığını bilmiyoruz belki yine bu protestoların olduğu civardan geçiyorsun diye alıp fişlediler seni de hakkın olan yerlere gelemedin veya fotoğrafını çekti başkasının cezasını sana yazdı itiraz ettin fotoğrafın var plakayla dediler seve seve ödedin o cezayı haklarımız var o haklar boşuna yok

vallahi ben bu devletin kabile devleti olduğuna ikna oldum politik sebeplerden savcının veya emniyetteki rütbelilerin baskısından bi gün bile sürmeyecek gözaltı 72 saat kadar sürdü o da zaten yasal sınır 2911e muhalefetten açılan davanın ifadesini terörle mücadele aldı kafamızı duvara dayadılar sağa sola bile bakmamıza izin vermediler işemek için saatlerce oradaki polislerin keyfini bekledim sırılsıklam halde mermerin üstünde 2 gece geçirdim tabi ki bütün hepsine mal etmiyorum ama artık polis benim kutsalım değil
Yaşadığın olay ile videodaki olayın alakasını ben kuramadım. Niye başkasının cezasını ona yazsınlar? Hem de kaskında kamera olan adama. Fazla kuruyorsunuz kafanızda.

Kimsenin kutsalınız olmasına gerek yok. Hata yapanı görünce eleştirin, doğruyu yapan kimse takdir edin. İşi, yaşı, mevkisi farketmeksizin. Saygılar.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yaşadığın olay ile videodaki olayın alakasını ben kuramadım. Niye başkasının cezasını ona yazsınlar? Hem de kaskında kamera olan adama. Fazla kuruyorsunuz kafanızda.

Kimsenin kutsalınız olmasına gerek yok. Hata yapanı görünce eleştirin, doğruyu yapan kimse takdir edin. İşi, yaşı, mevkisi farketmeksizin. Saygılar.
hocam zaten burada bi hata var onu eleştiriyoruz bunun yasal olmadığı konusunda hemfikiriz neden o zaman art niyetli değiller varsayımında bulunup haklarımızdan feragat ediyoruz

Motosikleti
Honda Forza
Lafı uzatmayalım sen bize bir örnekle göster.

Kabile devleti miyiz, ne kadar ciddi devletiz, suç işleme sekte bizimle bir derdi olur mu olmaz mı?

Örneğimiz şu:
Biliyorsun çokomelli bir bakan istifa mı etti, işten mi atıldı çok belli değil. Neden se bir gazete, bir televizyon kanalı çıkıp ta tek bir kelime söylemedi, söyleyemedi, yazmadı, yazamadı yani olay gümbürtüye gitti, En azından sen anlamış olsan da ben anlayamadım, benim yerime sor bakalım CİMER e bu bakan niçin istifa etti veya işten atıldı diye. Sonuçta koca bakan nedeni ni bilmekte bizim hakkımız değil mi?

Hadi bir sor sana zahmet. Nasıl olsa kanun var. Nizam var.

4982 SAYILI BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı; demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkelerine uygun olarak kişilerin bilgi edinme hakkını ...
Bakın ben başlığa mevzu konu ile alakalı konuşuyorum. Bahsettiğiniz kişi kimdir nedir bilmiyorum. Hiçbir partinin partizanı değilim.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devletin bir neferiyim.

Siyaseti de çirkin buluyorum.

Benim bahsettiğim şey kendi işinde gücünde olan vatandaş ile devletin bir sorunu olmayacağı ile alakalı. Ha hatalı davranışta bulunan memur her zaman olur o da tamamen kendi dingilliği sebebiyledir.

Son kez söylüyorum ben bahse konu videoda bir sorun görmedim. Benim başıma gelse zevkle fotoğraf çektirir (meraklıyımdır sebebini kesin sorardım o ayrı) kolay gelsin der ayrılırdım. Bu kadar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam zaten burada bi hata var onu eleştiriyoruz bunun yasal olmadığı konusunda hemfikiriz neden o zaman art niyetli değiller varsayımında bulunup haklarımızdan feragat ediyoruz
Hocam hata nerede? Mesela adam 'fotoğraf falan çekilmiyorum suçum varsa cezai işleminizi uygulayın yoksa işim bittiyse gidiyorum' dese de adamlar yok kaskı çıkarıp fotoğraf çekileceksin dese suçlu olurdu memur. Onlar söylemiş adam gülerek poz vermiş ayrılmış siz hata var diyorsunuz.

Mesela uygulamada dursanız oradaki polis samimi sohbet üzerine 'bir tur sürebilir miyim motorunuzu' dese siz kendi isteğinizle verirseniz suç olur mu bu? Zorla alsa gasptan, görevi kötüye kullanmaktan yargılanır değil mi? Yani karşılıklı muhabbet ve ikili ilişki ile alakalı değil mi her şey?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Bakın ben başlığa mevzu konu ile alakalı konuşuyorum. Bahsettiğiniz kişi kimdir nedir bilmiyorum. Hiçbir partinin partizanı değilim.

Benim bahsettiğim şey kendi işinde gücünde olan vatandaş ile devletin bir sorunu olmayacağı ile alakalı. Ha hatalı davranışta bulunan memur her zaman olur o da tamamen kendi dingilliği sebebiyledir.

Son kez söylüyorum ben bahse konu videoda bir sorun görmedim. Benim başıma gelse zevkle fotoğraf çektirir (meraklıyımdır sebebini kesin sorardım o ayrı) kolay gelsin der ayrılırdım. Bu kadar.

Hocam hata nerede? Mesela adam 'fotoğraf falan çekilmiyorum suçum varsa cezai işleminizi uygulayın yoksa işim bittiyse gidiyorum' dese de adamlar yok kaskı çıkarıp fotoğraf çekileceksin dese suçlu olurdu memur. Onlar söylemiş adam gülerek poz vermiş ayrılmış siz hata var diyorsunuz.

Mesela uygulamada dursanız oradaki polis samimi sohbet üzerine 'bir tur sürebilir miyim motorunuzu' dese siz kendi isteğinizle verirseniz suç olur mu bu? Zorla alsa gasptan, görevi kötüye kullanmaktan yargılanır değil mi? Yani karşılıklı muhabbet ve ikili ilişki ile alakalı değil mi her şey?
en başta onu dedim zaten gencin bilgisizliğine denk gelmiş ondan izin vermiş memurun öyle bi fotoğraf çekmeye hakkı yok sormuyorlar da şu amaçla kullanıcaz fotoğrafınızı çekmek istiyoruz diye sorsalar evet o zaman hiçbi problem yok sorun burada zaten görevi hakkı olmayan bir şeyi sana dayatması

yahu adam çocuk çok yakışıklı diye çekip wallpaper yapmıyor ki kişisel karşılıklı bi muhabbet yok motorunu sürmek istemekle aynı şey değil

Ne anlatıyorsun?

Bu devlet kabile devleti değil yazmışsın, bizde bir örnekle görelim, kabile devleti miyiz, değil miyiz, yazmışız. Örnek olarak çokomelli bakan yazmışız ha o kim dersen eski Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrağ'ı kast etmiştim. Sor bakalım CİMER e görelim ne devleti olduğumuzu dedim.

Sen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devletin neferiyim diye cevap yazmışsın. Konumuzla ne alaka?

Dediğin gibi bakalım kabile devleti değil miyiz, yoksa kabile devleti miyiz sen bir sor da sonucu görelim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İğneada sahilde Jandarma Trafik bir gün beni de çevirmişti. Rutin ehliyet kontrolünün ardından kamu spotu gibi bir şey yaptıklarından bahsetmişlerdi. Sözde kask takmanın önemi ve trafik kurallarına uymakla ilgili bir kağıt uzattılar ben de senaryo gereği o kağıdı okudum ve motorun başında Jandarmayla beraber poz verdim. Gerçi plakayı çekmediler. Umarım bu çocuğun da başına gelen böyle iyi niyetli bir şeydir.

Motosikleti
Honda Forza
Ne anlatıyorsun?

Bu devlet kabile devleti değil yazmışsın, bizde bir örnekle görelim, kabile devleti miyiz, değil miyiz, yazmışız. Örnek olarak çokomelli bakan yazmışız ha o kim dersen eski Hazine ve maliye bakanı Berat Albayrağ'ı kast etmiştim. Sor bakalım CİMER e görelim ne devleti olduğumuzu dedim.

Sen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu devletin neferiyim diye cevap yazmışsın. Konumuzla ne alaka?

Dediğin gibi bakalım kabile devleti değil miyiz, yoksa kabile devleti miyiz sen bir sor da sonucu görelim.
Sen ne anlatıyorsun asıl. Konu dışı yok çokomelli yok patatesli bilmem ne.

Tertemiz hatta polis - halk ilişkisi diye pr sebebi bile yapılabilecek videoya bi halt varmış gibi yangın yapıp üstüne konuyu iktidar - bakan muhabbetine getiriyorsunuz. Bana ne bakan muhabbetinden.

İğneada sahilde Jandarma Trafik bir gün beni de çevirmişti. Rutin ehliyet kontrolünün ardından kamu spotu gibi bir şey yaptıklarından bahsetmişlerdi. Sözde kask takmanın önemi ve trafik kurallarına uymakla ilgili bir kağıt uzattılar ben de senaryo gereği o kağıdı okudum ve motorun başında Jandarmayla beraber poz verdim. Gerçi plakayı çekmediler. Umarım bu çocuğun da başına gelen böyle iyi niyetli bir şeydir.
Emin olun öyle. İyice paranoyak oldu insanlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sen ne anlatıyorsun asıl. Konu dışı yok çokomelli yok patatesli bilmem ne.

Tertemiz hatta polis - halk ilişkisi diye pr sebebi bile yapılabilecek videoya bi halt varmış gibi yangın yapıp üstüne konuyu iktidar - bakan muhabbetine getiriyorsunuz. Bana ne bakan muhabbetinden.

Emin olun öyle. İyice paranoyak oldu insanlar.
Devlet halkın birtakım hizmetlerini görebilmesi için halkın birtakım özgürlüklerinden vazgeçip bir de sistemin işlemesi için kazancından vergileri ile beslediği bir kurumdur, öyle kutsal falan da değildir, hatta bireye göre aşırı güçlü olduğu için bu dengesizliği düzeltecek kanunlar, bireylerin hakları olması gerekir ama bu düzgün demokratik devletlerde olur, bizde devlet gücünü ele geçiren ile birey arasında aşırı dengesiz bir güç ilişkisi olduğu için iyi niyetli bile olsa polise bu kadar karşı koyamayız, ortada eşit bir ilişki yok, bu yüzden iyi niyetten bahsetmemek gerekir, bu gibi güçlü kurumların kanunlara harfiyen uyması gerekir.

Bakın yukarıda sampsonte arkadaş yazmış, anayasada hak olarak görülen toplanma ve protesto hakkını kullandığı için başın aneler gelmiş ve ona bu muameleyi yapanların hiç biri olması gerektiği şekilde ceza görmeyecek.

Modern demokratik bir devlette devlet halktan korkmalı, çekinmelidir çünkü halk teba değildir, devlet halkın hizmetçisidir daha fazlası değil, kutsal olan halktır, insandır. Ama bizde devlet yönetimini kim ele geçirirse devlet onun emrinde halka karşı bir güç haline geliyor. Demokrasi çoğunluğun dediği olacak demek değildir, bazı gene geçer mutlak insan hakları vardır bunları çoğunluğun seçtiği de olsa hiç bir hükümet engel olamaz, milyonlarca vatandaş içinde tek bir birey bile yönetimden memnun değilse bunu özgürce dile getirebilmelidir.

Merhaba polise göre değişiyor sanırım. Bazı çevirmelerde polisler bir şey demezken bazı polisler uyarı yapabiliyor.

Motosikleti
Honda Forza
Devlet halkın birtakım hizmetlerini görebilmesi için halkın birtakım özgürlüklerinden vazgeçip bir de sistemin işlemesi için kazancından vergileri ile beslediği bir kurumdur, öyle kutsal falan da değildir, hatta bireye göre aşırı güçlü olduğu için bu dengesizliği düzeltecek kanunlar, bireylerin hakları olması gerekir ama bu düzgün demokratik devletlerde olur, bizde devlet gücünü ele geçiren ile birey arasında aşırı dengesiz bir güç ilişkisi olduğu için iyi niyetli bile olsa polise bu kadar karşı koyamayız, ortada eşit bir ilişki yok, bu yüzden iyi niyetten bahsetmemek gerekir, bu gibi güçlü kurumların kanunlara harfiyen uyması gerekir.

Bakın yukarıda sampsonte arkadaş yazmış, anayasada hak olarak görülen toplanma ve protesto hakkını kullandığı için başın aneler gelmiş ve ona bu muameleyi yapanların hiç biri olması gerektiği şekilde ceza görmeyecek.

Modern demokratik bir devlette devlet halktan korkmalı, çekinmelidir çünkü halk teba değildir, devlet halkın hizmetçisidir daha fazlası değil, kutsal olan halktır, insandır. Ama bizde devlet yönetimini kim ele geçirirse devlet onun emrinde halka karşı bir güç haline geliyor. Demokrasi çoğunluğun dediği olacak demek değildir, bazı gene geçer mutlak insan hakları vardır bunları çoğunluğun seçtiği de olsa hiç bir hükümet engel olamaz, milyonlarca vatandaş içinde tek bir birey bile yönetimden memnun değilse bunu özgürce dile getirebilmelidir.
Söylediklerinin hiçbirisine karşı değilim ben.

Bu konudan da çok sıkıldım açıkcası. Bunu sana yazmıyorum ama hiçbir bok olmayan videoyu alakasız konularla bağlayıp Platon'un ideal devletine, Makyavel'in Prens'ine kadar getirdiler.

Ne alaka mkoyim diyerek konuyu kapatıyorum ben kendi adıma. Eyvallah 🤚

Sen de fena değilsin. Belli, aklı başında oturaklı birisine benziyorsun.
Sayın Jonvolkan..

İçimizde hala '' Polis bu ne yapsa haklıdır , bir bildiği vardır '' anlayışı var , ve Devletin memuruna karşı Abi , Abla.. Amirim vs vs diye korku kaynaklı hitaplar var.. Ne zamanki dik durmasını öğrenecekler o zaman Medeni Ülkeler seviyesine geleceğiz. Kimse Kimsenin Fotosunu çekemez arkadaş, haa meraklı olan varsa ayrı mevzu .. ister foto çekilir ister yağlı boya tablo için poz verir .
İşim gereği Bir çok Polis çevirmesine giriyorum , hepsinde de saygı ve nezaket gördüm aynı şekilde saygı ile karşılık verdim. Ama Abi. abla.. Komserim.. Amirim diye degil.. Memur Bey olarak hitap ettim.

Aynı şeyleri konuşuyoruz ama Frekanslarımız farklı. Burada Polisi vs ayrıştıran yok , yanlış yapan varsa illaki onları cımbızlayacağız .
Ben Polislerin mesai saati haricinde Silah taşımasına bile karşıyım. Kaldı'ki hiç bir Devlet görevlisi Vatandaşa karşı üst perdeden bakamaz.. böyle bir Dünya yok. Yüzyıllardır süregelen Kul toplum olmanın alışkanlığını atmak zor farkındayım ama İnsanları Polise karşıymış gibi lanse etmekte olmuyor. Benim Kardeşimden daha yakın olan arkadaşım Bordobereli ve Şemdin Sakığı getiren ekipten , Şehit oldu. Özel Harekattan bir çok arkadaşım var ..İzmir içinde Sivil devriye araçlarını çok iyi biliyorum.. Gidip çaylarını içmişliğim var , Kuzenim Narkotik , Dayım Trafik .. Albayınımı yazayım Emniyet Amirinimi.. savcısınımı ? Hepsi Ailem , Kaldı'ki bu Vatan sadece belirli bir kesimin degil. Yani gücü arkada hissedip te Milleti ayrıştırmaya çalışan tipler çok.

Velhasıl Kelam , Kimsenin Kimseden üstünlüğü yok. Üstün olan Vatandaş. Üstün olan Sensin , Benim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar