Motosiklet Çevirmesinde Fotoğraf Çekimi Uygulaması

Elemanın abi abla diye hitap şekline
Tanımadığı insanlara paşa kral reyis gibi sıfat takanlar kadar tilt oldum

Sayın Jonvolkan..

İçimizde hala '' Polis bu ne yapsa haklıdır , bir bildiği vardır '' anlayışı var , ve Devletin memuruna karşı Abi , Abla.. Amirim vs vs diye korku kaynaklı hitaplar var.. Ne zamanki dik durmasını öğrenecekler o zaman Medeni Ülkeler seviyesine geleceğiz. Kimse Kimsenin Fotosunu çekemez arkadaş, haa meraklı olan varsa ayrı mevzu .. ister foto çekilir ister yağlı boya tablo için poz verir .
İşim gereği Bir çok Polis çevirmesine giriyorum , hepsinde de saygı ve nezaket gördüm aynı şekilde saygı ile karşılık verdim. Ama Abi. abla.. Komserim.. Amirim diye degil.. Memur Bey olarak hitap ettim.

Aynı şeyleri konuşuyoruz ama Frekanslarımız farklı. Burada Polisi vs ayrıştıran yok , yanlış yapan varsa illaki onları cımbızlayacağız .
Ben Polislerin mesai saati haricinde Silah taşımasına bile karşıyım. Kaldı'ki hiç bir Devlet görevlisi Vatandaşa karşı üst perdeden bakamaz.. böyle bir Dünya yok. Yüzyıllardır süregelen Kul toplum olmanın alışkanlığını atmak zor farkındayım ama İnsanları Polise karşıymış gibi lanse etmekte olmuyor. Benim Kardeşimden daha yakın olan arkadaşım Bordobereli ve Şemdin Sakığı getiren ekipten , Şehit oldu. Özel Harekattan bir çok arkadaşım var ..İzmir içinde Sivil devriye araçlarını çok iyi biliyorum.. Gidip çaylarını içmişliğim var , Kuzenim Narkotik , Dayım Trafik .. Albayınımı yazayım Emniyet Amirinimi.. savcısınımı ? Hepsi Ailem , Kaldı'ki bu Vatan sadece belirli bir kesimin degil. Yani gücü arkada hissedip te Milleti ayrıştırmaya çalışan tipler çok.

Velhasıl Kelam , Kimsenin Kimseden üstünlüğü yok. Üstün olan Vatandaş. Üstün olan Sensin , Benim.
Sayın Majestro;
Son yıllarda politikacıların işine öyle geldiği için fişekledikleri şiddetli bir bölünme süreci yaşıyoruz. Bu olayın yansımalarını şu motosiklet forum sitesinde bile yaşıyoruz. Herkeste bir nefret, herkeste bir saldırganlık. Benim bu konu başlığı altında paylaştığım mesaj herkesi itidalli olmaya davet eden kendi halinde bir mesajdır. Arkadaşlarımızdan birisi polisi kesseler dönüp bakmam gibi abartılı bir paylaşım yapınca artık o kadar da değil diyerek paylaştığım bir mesajdır. Ben de gençlik zamanında polislerle problem yaşadım. Ama orada kötü muamele gördüğümde sadece o kötü muameleyi yapanı aklımda tuttum. Karakoldaki tüm polisleri bu suça ortak etmedim. Her insan bağımsız bir bireydir. Suç kişilere aittir. İstanbul'daki polisle sorun yaşadım diye tüm Emniyet Teşkilatından intikam almaya kalkmadım.
Hasılı hepimiz eşitiz. Ne ben, ne sen. Bence üstün olan falan yok...

Sayın Majestro;
Son yıllarda politikacıların işine öyle geldiği için fişekledikleri şiddetli bir bölünme süreci yaşıyoruz. Bu olayın yansımalarını şu motosiklet forum sitesinde bile yaşıyoruz. Herkeste bir nefret, herkeste bir saldırganlık. Benim bu konu başlığı altında paylaştığım mesaj herkesi itidalli olmaya davet eden kendi halinde bir mesajdır. Arkadaşlarımızdan birisi polisi kesseler dönüp bakmam gibi abartılı bir paylaşım yapınca artık o kadar da değil diyerek paylaştığım bir mesajdır. Ben de gençlik zamanında polislerle problem yaşadım. Ama orada kötü muamele gördüğümde sadece o kötü muameleyi yapanı aklımda tuttum. Karakoldaki tüm polisleri bu suça ortak etmedim. Her insan bağımsız bir bireydir. Suç kişilere aittir. İstanbul'daki polisle sorun yaşadım diye tüm Emniyet Teşkilatından intikam almaya kalkmadım.
Hasılı hepimiz eşitiz. Ne ben, ne sen. Bence üstün olan falan yok...

Polis hepimizin Polisi ,

Her ne kadar Bornova-Manisa Kavşağında Sabahın ayazında 5 tanesi birden beni darp etse bile :)) Ben bile o kadar keskin laflar etmiyorum.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Yaklaşık iki ay kadar önce Jandarma Trafik kontrolünde kaskı çıkardığımda benim de resmimi çekmişlerdi. Plaka görünecek şekilde değil de motosiklet üzerindeyken çekim yapmışlardı. O zaman neden çekim yaptıklarına anlam verememiştim.
Son zamanlarda medyada uyuşturucu satışı ve kuryeliğinde motosikletlerin tercih edildiğine dair haberlere rastladım. Muhtemelen çektikleri fotoğrafları narkotik birimlerle paylaşıyorlar belki de sabıkalılarla karşılaştırıyorlardır. Gerçekliğinden emin değilim benim tahminim bu yönde. Yoksa 50 yaşındaki adamı çekip ne yapacaklar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar