Motosiklet Amörtisör Ayarı

Arka Amörtisör yüksekliği sizce nasıl? Diş olarak kaçıncı kademede olmalı. Motora genelde 2 kişi biniyoruz

https://ibb.co/cdnTQ0

a44T6s.jpeg

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:01 ----------

M1lM4O.jpeg

Normal gibi duruyor.Eğer sizide rahatsız eden bir şey yoksa sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Bu kademe 2 kişi için normal mi yoksa bi tık daha sertleştireyim mi?

zrXfpf.jpeg

üstündeki yüke göre diye biliyorum eğer çok ağır kişiler binecekse sertleştirmende fayfa var diye biliyorum ama yinede bir araştırmanı tavsiye ederim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu ölçüm "sag" diye geçiyor ecnebicede. Önemli bir ayardır ve göz kararı yapılmaz. Motosikletin yay sertliğine ve ağırlığınıza bağlıdır. Doğrusu şöyle yapılır:

1. Arka lastik havada kalacak şekilde motosikletin arkası kaldırılır. Arka aks ile motosiklet kuyruğu arası mesafe ölçülür.

2. Sonra motosiklet yere bırakılıp üzerine binilir (varsa yük ve artçı dahil) ve tekrar arka aks ile kuyruk arası mesafe ölçülür.

3. İki ölçüm arası farka "sag" denir ve toplam süspansiyon oynama mesafesinin kabaca üçte birine ayarlanır. Tipik yol motosikletlerinde bu değer 3-4cm arasıdır.

Eğer olması gereken değere ayarlanamıyorsa motosikletin yayları ağırlığınız için ya çok sert ya da çok yumuşaktır. Sürüş rahatsız ya da güvensiz olur. Yayları değiştirmek gerekir.

Son düzenleme:
Bu taş çatlasın 7-8 bin liralık bir motor. Onun amortisöründe sag mag yemez.
Yayı en sıkışmış(kısalmış) pozisyona al iki kişiyken. Sürerken o yayların, ağırlıktan dolayı salınım yapmamasını istersin

Son düzenleme:
orta ayakliga alip arka tekerin havada asılı kalması gerekli artçılı sekilde kullanim tarzina gore ayarlayacaksan ona gore 1 kademe sertlestir dene amortisor halen cok esnek ise tekrar 1 kademe sertlestir
yük aldikca amortisor doğal olarak esner
sende ön yükleme ayarini sertlestirdikce durumu dengeleyiceksin
sehir ici yada sehir disi olarak bu farkedicektir
en iyi anlayacagin yer virajlardan anlarsin senin kendi ayarini kendin bulacaksin
dogru ayari bulunca bir sure kullan yeterli yada yetersiz dusundugun ayara kadar deneme yanilma yapman gerek.

Son düzenleme:
Peki yayları elimle çevirebiliyorum. Onların şeklinin nasıl olması gerekiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar