Alcatraz kardeşim ben motura 3 gün önce başladım
almadan önce bi abiyle tanıştım kendisi yılalrca her türlü motoru sürmüş bana başından geçen her türlü kazayı olabilecek her şeyi anlattı zincir kopması lastik patlamasından tut da kafa kopmasına kadar her bişiyi anlattı
o kadar çok annattı ki ben o gün vaz geçtim dedim ki "abi almıyım ben en iyi motor felan araba kullanıyım daha iyi" demiştim (bu arada 4 senedir araba sürüyorum)
sonra aradan 1 ay geçti 2 ay geçti tabi motor alıp onu sürme isteğim hiç geçmedi hep kaldı. Zaten ne alacağıma tam karar verememiştim de.
Neyse 2 ay sora seçtim beğendim bi motor aldım, koruma demirini taktırdım eldivenlerimi kaskımı dizliklerimi en güzelinden korumalı montumu aldım (bu arada bunların hepsini seçerek beğenerek aldım bir kaç insana danıştım ayrı ayrı yerlere gittim araştırdım vs) hatta alabilsem başka korumalar da alıcam kesin.
Her neyse ben önceden bu kaza haberleri anlatan abimin çok yanlış yaptığını düşünmüştüm halbuki öyle değil. Motoru düzgün kullanmak istiyorsan kesinlikle korkmalısın bu çok normal bişey, korkmassan kesin başına bişey gelecek demektir, motorda seyir hali apayrı bi dikkat gerektiriyor, bi kere aptal bir insan motora binemez motoru zeki adamlar kullanır. Her türlü olasılığı düşünmelisin, motordayken sadece yolu düşünmelisin, her kaza şeklini bilmeli ve ona göre hareket etmelisin, ve sana bişey sölyim mi ben motor seyir halindeyken korkmuyorum, ama motordan indiğim vakit evde oturuken motrda şöyle de olabiliri bu gün böyle de olabilir ya şöle olursa ya böle olursa diye korkuyorum k ibu bence çok normal. Çünkü motoru sürerken aklım sadece yolda oluyor dikkatimi hiç bişeyin dağıtmasına izin vermiyorum ama sürmediğim vakit olabilecekleri düşünüp önlemimi alıyoru mve bu bilinçle yola çıkıyorum. Sürmek istemediğim zaman da kesinlikle sürmüyorum
3 günde 130 km yol yaptım garip şeyler başıma geldi ama hiç bir kere bile bocalamadım.
Kısacası motor olayı tamamen farklı bişimiş riskli hareketler yüksek hızda saçma sapan makaslar delice gaz açmalar olmadıkça yürümek kadar tehlikeli.