Motosiklet almaktan vazgeçtim :(

kızmanıza gerek yok arkadaş gayet haklı motosiklet kullanmak her zaman çok tehlikelidir senin hatan olmasa bile yoldaki ufak bir ıslaklık bir insan canına mal olabilir.

Motosiklet tehlikeli olabilir, dikkat ettiysen olabilir diyorum. Bu sorunun cevabı aslında başka bir soruda gizli , Eğer sana bu soru bir yakının veya kardeşin tarafından sorulsaydı ne cevap verecektin, bunu iyi düşün :) Örneğin ben uzun zamandır motora biniyorum şu an 38 yaşındayım , benden küçük kardeşim var o da 32 yaşında, Kardeşim bir kaç defa "Abi motor alayım mı dedi ?" ben ona HAYIR dedim. gerekli mesajı sen çıkar artık.

KBC

evinde otururken çatısından içeri kamyon giren vatandaş ne yapsın ? arkadaşlarında dediği gibi biz kendi tedbirimizi alıp kuralına göre kullandıktan sonra gerisi Allah ın takdir i.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motorun önüne Allah Korusun yazisi yapistir, bir de nazar boncugu buldun mu bu is tamamdir.
Hiç korkma.:)

Kendini dağlara ve köy yollarına vurursan zamanla korkunu yenersin.Yollar sana hız yapma fırsatı vermeyecek nitelikte olmalı...

O zaman evde otur :) Ah pardon deprem olursa bina çöker bir şey olur değil mi :pale: Senin yaptığın dolaylı olarak ölümden kaçmak gibi birşey bence :wiinkk:

Bu kadarda zorlama kendini 3 günlük dünya motorla değil yürürken bile kendine dikkat et gözünü aç her yer tehlike zaten. :rendeer:

Hatta motorla giderken reflekslerin gelişiyor daha çabuk tepki veriyorsun. Bu da hayat kurtarır :cat:

Kardeşim kendi kararını ver ve verdiğin kararın arkasında dur.Kendine güvenmiyorsan kesinlikle motosiklet alma,artçı olarak dahi binme ve bu tür siteleri sadece izle ve bildiklerini ,düşüncelerini paylaş derim....:cat:

Sevgilerimle Allaha emanet ol.

"en kısa sürede hyo gt250r"
Diyerek 2gün önce üye olmuşsun.
Ateş ne çabuk söndü? Yoksa amaç sadece polemik mi?

Başlı başına bir dünyadır motosiklet aşkı. Ya tam ortasındasındır, merkezinde ya da dışındasındır, hasretinde...Okuduğun yada tv de gördüğün haberler,çevre baskısı vb.etkenler seni bu aşka soru işaretleri ile yaklaşmana sebep oluyorsa zaten hiç bulaşma derim.He bide unutmadan bu hayatta kimsenin garantisi yok ölüm hep bir adım ötede sol omuzumuzun üstünde...Kimi zaman 4 tekerde,kimi zaman 8 yada 12 yada hiç biri farketmiyor iş o raddeye gelmişse...

hız arttıkça tehlikenin de arttığını göz önünde bulundurarak yüksek hızlara çıkamayan bir motosiklet ve koruyucu kıyafetler edindikten sonra gerisini Allah
'ın takdirine bırakıp iki tekerin keyfini sürmek gerek. Dört yıldır bu şekilde kullanıyorum Allaha şükür hiç kaza yapmadım. sadece arkadaşım kullanırken viraj çizgisini kaçırmıştı 30-40 km süratle yere düşmüştük küçük bir sıyrıkla devam :)

bu sözlere ilaveten imzamda yer alan şebonun şu sözlerini de eklemeyi unutmuşum. çünkü tamamen bu konuyla alakalı :p bunu dinleyip gazlayacaksın hatta :)
Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin,
Uçmayı seviyorsan düşmeyi de bileceksin,
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin...

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/90090-motosiklet-almaktan-vazgectim.html#ixzz1OcUJz22o

arkadaşlaar gerekli şeyleri fazlasıyla söylemiş ama bende sana söylemek istyorum...
dünyada nekadar zewkli bişeyler warsa hep tehlikeli oluyo ama tam korumanı alırsan.. kaskın önünü kaldr o ruzgar yüzüne wursun...işte ozaman motorun neden hastalık yaptığını anlarsın...:wiinkk:

Aslında bir nebze duygularınıza arzularınıza gem vurabiliyorsanız doğru bir karar vermişsiniz diyorum.bazı olaylar yaşadıktan ve tadık olduktan sonra napıyorum ben diye kendime çok sordum fakat içimdeki motor aşkına dur diyemedim diyeceğimide zannetmiyorum.türkiyede ve özellikle istanbulda biz motorcular bir nevi kefenle geziyoruz desem hiçte fazla olmaz.

Kimsenin kimseye saygısı yok senin canını düşünmüyor sürücüler diyoruz adam kendi canını düşünmemişki seni düşünsün.bu kavram gelişmedikte ne kazalar biter ne acı kayıplar ne sakat kalanlar.en basitinden bir örnek veriyorum daha bir kaç gün önce silivri tarafına gidiyorum silivri e-5 kipa önü. en öndeki bmw aramda 100m var onun arkasında kırmızı megan onun da arkasında ben varım adam kipaya girişi kaçırınca sağ şeritte aniden durup geri vitese attı önümdeki bu durumu fark edemeyen megan 90 km hızla buna vurda öndeki bmw arka kıç tarafını 2 metre havada ki halini gördüm son anda sol şerite bakıp boş olduğunu görünce kendimi sola atıp bariyer kenarlarından geçmeyi başardım,yanlarından geçerken bmw nin camlarından insanların fırladığını gördüm.sonra aldığım duyumlara göre ölü ve ağır yaralılar varmış.

şimdi soruyorum size e-5 otoyolda aniden durup geriye vites atıp gelebilen bir zihnetteki sürücü ve sürücü kitlelerinden ne bekliyoruz,böyle magandalar varken bizim trafiğimiz nasıl saygı kazanıp herkezin birbirine saygı duyması beklkiyoruz.
Trafikte olan her kişi için geçerli fakat biz motorcular hakikaten Allah uğruna yaşıyoruz.söyleyecek lafta bulamıyorum.

İyiki motora başlamadan vaz geçmişsin,başladın mı bırkaması çok çook zor.kararına saygı duyuyorum...

oğlumun başından gecen küçük bır olayı anlatayım sızlere denıze götürmüştüm kendısını cok hoşuna gıtmışti denız hiç sudan cıkmıyordu .Banada rahat vermıyordu.bır ara kumsalda oynarken dedım o oyuna dalmışken ben de bıraz yüzeyı daha bıraz acılmıştım ki nedense arkama dönüp baktım oğlum suya atlamış peşimden gelıyor ve kötü bır durum boğulma tehlıkesı atlattı sonuç denızden nasıl korunulur yada tehlıkesı nedır öğrenmış oldu belkıde ben öğretmelıydım bunu ama bende onunla bırlıkte bunun acemılığını yaşamıştım .şimdi motosıklet tehlıkelı olduğu gerceğini bılırsek ve gelebılecek tehlıkelerı öğrenırsek ful korumalı motosıklete bınmeyı ıhmal etmezsek motosıklet keyıflı arac halıne gelebılır ve unutmayalım ALLAH cc . ne dılerse o olur .

COQ

Motosiklet Eğitmeni
oğlumun başından gecen küçük bır olayı anlatayım sızlere denıze götürmüştüm kendısını cok hoşuna gıtmışti denız hiç sudan cıkmıyordu .Banada rahat vermıyordu.bır ara kumsalda oynarken dedım o oyuna dalmışken ben de bıraz yüzeyı daha bıraz acılmıştım ki nedense arkama dönüp baktım oğlum suya atlamış peşimden gelıyor ve kötü bır durum boğulma tehlıkesı atlattı sonuç denızden nasıl korunulur yada tehlıkesı nedır öğrenmış oldu belkıde ben öğretmelıydım bunu ama bende onunla bırlıkte bunun acemılığını yaşamıştım .şimdi motosıklet tehlıkelı olduğu gerceğini bılırsek ve gelebılecek tehlıkelerı öğrenırsek ful korumalı motosıklete bınmeyı ıhmal etmezsek motosıklet keyıflı arac halıne gelebılır ve unutmayalım ALLAH cc . ne dılerse o olur .

Ulem en kral örnek bu olmus.
Boyunuzu geçen yerde yüzmeyin.
Isin özeti budur.:cat:

Alcatraz kardeşim ben motura 3 gün önce başladım
almadan önce bi abiyle tanıştım kendisi yılalrca her türlü motoru sürmüş bana başından geçen her türlü kazayı olabilecek her şeyi anlattı zincir kopması lastik patlamasından tut da kafa kopmasına kadar her bişiyi anlattı
o kadar çok annattı ki ben o gün vaz geçtim dedim ki "abi almıyım ben en iyi motor felan araba kullanıyım daha iyi" demiştim (bu arada 4 senedir araba sürüyorum)
sonra aradan 1 ay geçti 2 ay geçti tabi motor alıp onu sürme isteğim hiç geçmedi hep kaldı. Zaten ne alacağıma tam karar verememiştim de.
Neyse 2 ay sora seçtim beğendim bi motor aldım, koruma demirini taktırdım eldivenlerimi kaskımı dizliklerimi en güzelinden korumalı montumu aldım (bu arada bunların hepsini seçerek beğenerek aldım bir kaç insana danıştım ayrı ayrı yerlere gittim araştırdım vs) hatta alabilsem başka korumalar da alıcam kesin.

Her neyse ben önceden bu kaza haberleri anlatan abimin çok yanlış yaptığını düşünmüştüm halbuki öyle değil. Motoru düzgün kullanmak istiyorsan kesinlikle korkmalısın bu çok normal bişey, korkmassan kesin başına bişey gelecek demektir, motorda seyir hali apayrı bi dikkat gerektiriyor, bi kere aptal bir insan motora binemez motoru zeki adamlar kullanır. Her türlü olasılığı düşünmelisin, motordayken sadece yolu düşünmelisin, her kaza şeklini bilmeli ve ona göre hareket etmelisin, ve sana bişey sölyim mi ben motor seyir halindeyken korkmuyorum, ama motordan indiğim vakit evde oturuken motrda şöyle de olabiliri bu gün böyle de olabilir ya şöle olursa ya böle olursa diye korkuyorum k ibu bence çok normal. Çünkü motoru sürerken aklım sadece yolda oluyor dikkatimi hiç bişeyin dağıtmasına izin vermiyorum ama sürmediğim vakit olabilecekleri düşünüp önlemimi alıyoru mve bu bilinçle yola çıkıyorum. Sürmek istemediğim zaman da kesinlikle sürmüyorum
3 günde 130 km yol yaptım garip şeyler başıma geldi ama hiç bir kere bile bocalamadım.

Kısacası motor olayı tamamen farklı bişimiş riskli hareketler yüksek hızda saçma sapan makaslar delice gaz açmalar olmadıkça yürümek kadar tehlikeli.

oohhooo korkunun ecele faydası yok tehlikeli diye sevdiğimiz şeylerden vazmı geçelim taziye tebrik sayfasına bakınca bende tırsıyorum ki tırsmak lazım yoksa işin sakat daha bir kaç aydır sürüyorum motor hatta gecen gün arabaya arkadan giriyordum neden kendi denyoluğumdan sen adam akıllı kullan al eğitimini korumalarını riskleri tehlikeleri düşür kullan hee olduda kaza yaptın sana carparlar orası ayrı tabii ama bu risk herşeyde var sen al bin kullan

oohhooo korkunun ecele faydası yok tehlikeli diye sevdiğimiz şeylerden vazmı geçelim taziye tebrik sayfasına bakınca bende tırsıyorum ki tırsmak lazım yoksa işin sakat daha bir kaç aydır sürüyorum motor hatta gecen gün arabaya arkadan giriyordum neden kendi denyoluğumdan sen adam akıllı kullan al eğitimini korumalarını riskleri tehlikeleri düşür kullan hee olduda kaza yaptın sana carparlar orası ayrı tabii ama bu risk herşeyde var sen al bin kullan

kanka onu bunu boşverde imzan güzelmiş :cherry:

Ben geçen sene kaza yaptığımdan beri motosikletten uzağım, yenisini alamadığım için.
Korkumda yok ne zaman kısmet olursa o zaman tekrar bineceğim.

Geçenlerde Avcılar İETT kampı metrobüs durağında bir kaza oldu.
Otomobil sürücüsü durağa girip metrobüse çarptı. Televizyonlarda görmüşsünüzdür. Arabanın ön kısımı biraz yolcuların beklediği refüje çıkmıştı .

Eğer 5 dakika önce aşağıda olsaydım hergün sabit beklediğim noktada bana vuracaktı.
Kader mi kısmet mi artık orasını bilemem. Her şekilde ölüm çok yakın ama onu biliyorum.
Artık otobüs gelene kadar durakta geziyorum :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar