Motosiklet almaktan vazgeçtim :(

Arkadaşlar tebrik taziye bölümünü okudugumda motor kazalarından başka birşey görmedim ve hepsi sonucu agır olan kazalar :( beyin ölümünün gerçekleşmesi,ayagın kopması ne biliyim daha birçok kaza...Allah herkesi korusun kimseye kaza bela vermesin.Ama bu ülkede bu kadar saygısız dikkatsiz otomobil sürücüleri oldugu için belirli bir süre daha motosiklete binilmez :( en azından ben binmem diye düşünüyorum.Sizin önerileriniz ne olacaktır bu konuda ?Teşekkürler ...

sizin kararınız
tabi ozaman siz sokağada çıkmayın mazallah araba çarpar::stretche
riskleri almadan hayatın tadı çıkarmı?

:) ...

Zor geçer bu mantıkla hayat ...

Sen kendini sağlama al , onun dışında olanlara zaten elden gelecek birşey yok ...

Sen tedbirini al takdir Allah'a kalsın. Eğer olaylara böyle bakarsak arabada süremeyiz, bisiklette süremeyiz vs ..

Arkadaşlar tebrik taziye bölümünü okudugumda motor kazalarından başka birşey görmedim ve hepsi sonucu agır olan kazalar :( beyin ölümünün gerçekleşmesi,ayagın kopması ne biliyim daha birçok kaza...Allah herkesi korusun kimseye kaza bela vermesin.Ama bu ülkede bu kadar saygısız dikkatsiz otomobil sürücüleri oldugu için belirli bir süre daha motosiklete binilmez :( en azından ben binmem diye düşünüyorum.Sizin önerileriniz ne olacaktır bu konuda ?Teşekkürler ...

dostum, inanç olarak kadere inanıyorsan al, inanmıyosan alma. öleceğin anın belli olduğuna inanıyorsan üstünede kaskını montunu eldivenini giy, kazada öleceğin yoksada sakat kalma riskinide azalt, bin.

hız arttıkça tehlikenin de arttığını göz önünde bulundurarak yüksek hızlara çıkamayan bir motosiklet ve koruyucu kıyafetler edindikten sonra gerisini Allah
'ın takdirine bırakıp iki tekerin keyfini sürmek gerek. Dört yıldır bu şekilde kullanıyorum Allaha şükür hiç kaza yapmadım. sadece arkadaşım kullanırken viraj çizgisini kaçırmıştı 30-40 km süratle yere düşmüştük küçük bir sıyrıkla devam :)

:bounce:

hız arttıkça tehlikenin de arttığını göz önünde bulundurarak yüksek hızlara çıkamayan bir motosiklet ve koruyucu kıyafetler edindikten sonra gerisini Allah
'ın takdirine bırakıp iki tekerin keyfini sürmek gerek. Dört yıldır bu şekilde kullanıyorum Allaha şükür hiç kaza yapmadım. sadece arkadaşım kullanırken viraj çizgisini kaçırmıştı 30-40 km süratle yere düşmüştük küçük bir sıyrıkla devam :)

:cat::cat::cat::cat::cat:

arkadaşa katılıyorum
Ayrıcada akşamları aç haberleri izle 20 tane araba kazası varsa 1 tane motor kazası ya var ya yok
Unutmayın En İyi Şoför En Hızlı Giden Şoför Değildir,En İyi Şoför En Uzun Yaşayan Şofördür ...

tedbir bizden, takdir Allah'tan...
tedbirini alacaksın besmeleyi çekip çıkacaksın yola...
o şekilde düşünürsek arabada süremeyiz...
Allah hepimizi kazadan beladan korusun....

motosiklet tehlikeli bir makinadır ve bunu bütün biniciler bilirler zaten bilmeyenlerde ölürler...

Not:Bazen Bilen dostlarımızada kaybediyoruz ama nedense %90'ın üzerinde diğer sürücülerin hataları yüzünden..

Arkadaş yanlış yoldasın.Ne yani birazdan ölmeyeceğinin garantisi mi var?

Motosiklet kullanmak otomobil kullanmaktan tehlikelidir. Ama çok zevklidir. Korku ağır basıyorsa alma, zevk ağır basıyorsa al. Zaten başka birşey de söyleyemeyiz.

Öldüren şey, dikkatsizlik ve hız... Şimdiye kadar gerçekleşmiş ve gerçekleşecek tüm kazalar motosikletlerin suçudur, bir motosiklet kullanıcısı olarak bunu söylüyorum. Çünkü Türkiye'deyiz, bir motosikletli olarak sen karşındaki insanın hareketlerini önceden sezip, gidişinin düzgün olup olmadığını anlaman lazım. Hız yapmaman lazım, makas atmaman lazım. Bunları yaparsan, korumasız kullanırsan, kask takmazsan, zaten yüksek olan kaza ihtimali kendini ikiye katlar...

cana geliceğine mala gelsin :p

şaka bir yana karar kişinin kendisinde biter, korkuyorsan zaten korktuğun başına gelir hiç bulaşma o yüzden, motorda kaç defa tehlike yaşadıysam sakin olduğum zamanlarda oldu, saldırgan kullanımda daha tehlikesiz oluyor, korkmazsan saldırgan olursun, bizim milletin huyu yutabileceği lokma üzerine gitmektir, o yüzden ya korkunu bi kenara bırak ya da bu işe hiç başlama derim.

Hani derler ya "DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNA ÖLDÜRÜR" diye...

Bu da öyle bir şey sanki... Motosiklet katil mi canım tek başına adam öldürsün, kol bacak koparsın...

Sen dikkatli olacaksın, kendini kaptırmayacaksın, diğer sürücülerin her an en saçma hatayı yapabileceğini düşüneceksin, yolun ıslak olup olmayacağını, öndeki araçtan yağ dökülebileceğini, belediyenin kazı çalışması olabileceğini hep aklında tutacaksın...

Sonra korumalarını giyeceksin... Dikkati, tedbiri elden bırakmayacaksın...

Veeee motosikletin tadını çıkaracaksın...

F54

korkuyorsan yanına yaklaşma bence üzerine devrilir sağın solun kırılır mazallah:salut:

Galiba haklısınız ::blusssh: öneriler için teşekkürler arkadaşlar.Zaten bu yaşta motosiklete binip zevkimi alamazsam ileride hiç alamam ? Bekle beni HYOOOO ;)

bu ülkede insanlar kaldırımda yürürken kafasına balkon çöküyor ve ölüyorlar. o yüzden günün sonunda sağ salim yatağına girebiliyorsan, bu büyük bir mucize zaten hali hazırda.

ölüm geldikten sonra ister havada ol ister karada ne farkeder
kaldırımda yürürken veya uykuda bile yakalar seni
evet biz belki daha yakınız ama öleceksemde motorumun üstünde öleyim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar