motosiklet alıcam ama hangisi karar veremiyorum 2-3 tane secenek var..!!

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben CBF 600 severim :cat: YBR 125 çok daha orjinal ve kıvrak bir motor. Hep uzun yol yapıcam diyosan CBF 150. Konu hortlak ama cevap kalıcıdır.:cat:

burda herkes kendı motorunu ovmekle meşgul ama yerıNde olsam.servisi yakın olana bakarım ustası iyi olacak.makine degıl ustada biter iş.
ben TVS aldım ama ılk başta senın gıbı cok kararsız kaldım.cbf ozelıkle activalarla artık cinde uretılmesi benı epey korkuttu.zaten yenı modeler bır cogu yağ yakma problemı var.ayak marşı olmaması cok kotu.ama kullanımı cok guzel lafım yok.ama cok tıpsız :(
ybr hakkında fazla bır bılgım yok ama şu anda koçla japonlar sorunlu motor ve yedek parca sıkıntısı cok.
tvs gelıcne artıları cok seri yakışıklı ve saglam aldıgım yerdekı satıcı arkadas 70 km hızla arabaya arkadan patlamış motor sadece on kalkan kırılmış birde amatısor yamulmuş
ben o kadar vibrasyona katılmıyorum.
AMA KARAR SENIN BUTCENI SERVISI HESAPLA USTALARI NASIL ÖGRENME ŞANSIN VARSA ONA GORE DAVRAN.SANA İSTANBULDA ALDIGIM YERIN İALNI BIRAKIYORUM BR İNCELE DERIM.
http://www.sahibinden.com/bu_fiyata...maha_ybr_varWQQaXQQ11840489WQQpXQQdisplayitem

CBF150 derim. Ekonomik ve kaliteli bir motor. Yaygın servis ağına sahip, piyasası var vb.. hepsi birer artı.

peki ybryi eliyelim abilerim peki ya cbr 125 r mı yoksa cbf 150 mı ?
bu arada tekrar hatırlatım uzun yol da dusunuyorum :D

peki ybryi eliyelim abilerim peki ya cbr 125 r mı yoksa cbf 150 mı ?
bu arada tekrar hatırlatım uzun yol da dusunuyorum :D

Kardeşim biri spor kullanımlı, diğeri konfor bunda kararsız kalacak bişey yok seç birini:queen:

SELAM BEN İZMİR NARLIDEREDEN MURAT BENIM 250 CC LIK KANUNİ TİGER MARKA MOTORSİKLETİM VAR ACIL BEBEGIM OLDUGUNDAN DOLAYI SATIYORUM FIYATI VEDE YANINDA VERECEGIM MONT TULUM VS... SEYLER ISINE YARAYA BILIR KOMPLE TAKIM OLARAK ESYALARDA DAHIL OLMAK UZERE 2750 TL VERIYORUM.RABA ALMAM GEREK .RESIMLERINI GORMEK ISTERSEN NUMARAM 0506-570-73-84 MURAT DÜZENLİ SANA MSN DEN ATARIM KONUSURUZ .BEN ESIMLE UZUN YOLA GITTIM SORUNSUZ VEDE AZ YAKITLI SAGLAM GOSTERISLIDIR RENGI BAL KÖPÜĞÜ BEN 2006 YILINDA TEMMUZ 27 DE SIFIR OLARAK ALDIM KAZASI YAN YATMASI YOKTUR.YANINDA FATURASI DOSYASINIDA VERICEGIM İLGİLENENLERİN DİKKATİNE.SAYGILAR FIYATI KONUSUR ANLASIRIZ

dostumben 3 motoruda kullandım:cat: ybr 125 ile 35.000 km yol yaptım cbf 150 ile 25.000 km yol yaptım ve tvs apache ile de 42.000 yol yaptım hepsi iyi sağlam dayanıklı motor ama 100 km sonra tvs nin koltuğu ötekilere bakarak daha az adamın kıcını dahatıyor cekişi gidişide ybr ve cbf den daha iyi:cat:

sen napmışın abi ya 100bin....:cat::rendeer: Dile Kolay...

Arkadaşım bencede TVS... Skutır tvs kullanıyorum ama cbf150 ile tvs arasında kaldım ilk başta, konfor dedim birazcık daha ve TVS

Bu sorunun nihai bir cevabı yok göreceğin üzere. Kanuni dışında 3 seçenek de (Yamaha, Tvs, Honda) hemen hemen eşit kalitede ve performansta motorlar. Ayrıldıkları nokta tasarımlarının farklı beğenilere hitap ediyor olması. Ben de alırken üçünden hangisini alayim diye çok düşündüm (ki sıfır fiyatları da aşşağı yukarı eşittir) ve gidip tasarımı en çok hoşuma giden ybr yi aldım. Bu üçlemde kararsız kalan arkadaşlar da aynı şekilde, daha fazla acı çekmeden hangisinin tipini daha çok beğeniyorlarsa onu alsınlar. Hoş, paran cebinde hazırsa motosiklet karşılaştırmak acı değil zevk verir. :)

İlla ki bir fark bulmak gerekirse Yamaha ile Honda' nın uzun yıllardır Türkiye piyasasında olmalarından, az da olsa bir servis yaygınlığı avantajları var. ama bu avantaj daha çok küçük şehirlerdeki kullanıcılar için anlam ifade ediyor. orta ve büyük ölçekli kentlerde Tvs' nin servis sorunu yok.

sonradan düzenleme:

Tasarım konusunda biraz fikir belirteyim naçizane. böylece bu saman tadında mesajı biraz canlandırabilirim belki. :p

Öncelikle yükselen trend Honda CBF150:

Bu motosiklet genel beğeniye en çok hitap eden tasarıma sahip olan seçenek. Mono arka amortisore sahip olması, yarım da olsa grenajı olması ve nispeten heybetli duruşu, CBF'in bir çok kullanıcı tarafından tercih sebebi olmasını sağlıyor. Özellikle motorun selesinde oturduğunuzda gözünüzün önünde oldukça geniş bir depo grenajının olması, sanki büyük bir touring kullanıyorsunuz hissini veriyor. Çok kollu jantlar güzeller, lakin YBR' deki gibi siyah renkli olsalardı eminim daha şık olurlardı. bunun dışında motordaki çıkartmalar ve boya seçenekleri bu kaliteli motoru kalitesiz gösteriyor. YBR' nin metalik gri renk seçeneği CBF' e çok yakışırdı (siyah jantlarla). tabii çıkartmalar olmadığı takdirde.

son olara CBF 'in egzosu eski ETZ Mz' lere benzer dizaynda. bu modası geçmiş tasarım çok sırıtıyor ki cbf almamamda en büyük etmenlerden biridir.

Yamaha YBR 125:

YBR benim gönlümü fetheden seçenek olmasına rağmen, genel alıcı kitlesi tarafından diğer motorlara nazaran tasarım olarak daha zayıf olduğuna inanılan bir motosiklet.

Öncelikle eski tip çift amortisörlü arka salıncak gerçekten modası geçmiş bir tasarım. Ancak eski tip ingiliz motorlarını seviyorsanız hoşunuza gidebilir. YBR' tamamen çıplak (naked) bir motosiklet ve dolayısıyla ön farı yuvarlak ki ben bunu çok seviyorum. Kalıp olarak diğer iki motordan keinlikle daha zayıf (zarif diyenlerde çıkabilir :p ).
Sınıfındaki diğer motorlardan farklı olarak renk seçeneklerinde ise bir adet metalik renk (gri) var.

Ybr' nin eksoz tamamen krom kaplı parlak renk seçilmiş. Bu yüzden eğer çok titizseniz, temiz ve ışıl ışıl tutmak için daha fazla çaba harcamanız gerekecek.

TVS Apachee:

İşin doğrusu ben bu motosikletin tipini hiç beğenmiyorum. Parmaklaklıklar Ardında adlı dizideki çakal gardiyana (erkek olan) a benziyor kafa grenajı. :)

Genel kanıya baktığımızda hırçın tasarım sevenlerin beğendiği seçenek Apachee. Büyük kafa grenajını ve kaslı deposunu sevenlerin çok olduğu bir gerçek. Keşke bu sportif tasarım Mono-link arka süspansiyon sistemiyle desteklenseydi demeden edemiyor insan. Çok kollu jantlar sportif tasarıma uygun duruyorlar.

Bu karşılaştırmam tamamen tasarım yönündendir ve estetiğin doğası gereği oldukça da özneldir. Arkadaşımla konuşur gibi anlatayım dedim.

Son düzenleme:
bir ybr ci olarak apache diyorum ama uzun yolda nasil olur onu bilmiyorum:mrgreen:denemek lazimbi apachem olsada kastamonuy gidip gelsem bakalim yoruyomu yormuyomu:cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
iiide bu adam motoru 2008 den beri bence aLmştır :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:31 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:31 PM ----------

HortLatmşnz qene sizi qidi siziii :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar