Ben castrol kullanıyodum. Motul 5100 koydum. Bidahakine shell 15-50 koycam. Ancak bebim motor 70000 km de.
Madem böyle bir durum var,koyabildigin en kalin yaği koy 20w50-20w40 yari sentetik.Mobil al memnun kalirsin.
Ben castrol kullanıyodum. Motul 5100 koydum. Bidahakine shell 15-50 koycam. Ancak bebim motor 70000 km de.
Madem böyle bir durum var,koyabildigin en kalin yaği koy 20w50-20w40 yari sentetik.Mobil al memnun kalirsin.
Shell pahalı bildiğim kadarıyla, ama aradaki farka değiyorsa söyle ben de deneyeyim![]()
Benim 12000 oldu dün. yakında başlar yakmaya .
Engine oil change interval varies greatly according to the type of engine oil you use (mineral,semi-synthetic or synthetic) and on the type of riding you put on the bike (city or highway). If you have been using mineral oil (including the one from the authorized service station) the oil change interval drops to 2500 km-3000 km for predominantly city riding and around 1500 km if the bike’s been doing mainly high speed highway jaunts (or even if you like to stay in upper third of the tach in the city) because mineral oil degrades rapidly as the engine heats up. If you use semi-synthetic oil like Motul’s 5100 then the oil can do well inside the engine for as long as 3000 km of mainly high revved riding on the highway or the city. The best I find for our mid level Indian bikes is Synthetic oils like Motul’s 7100 which easily lasts 5000 km -6000 km in the city and about the same on the highway. If you do want to go all out then Motul’s 300v lasts almost 10000 km of high stress riding with relative ease but also costs a bomb to replace and needs twice the time to warm up( which still comes to about 5 minutes of idling).
........
yani diyor ki, fatih; mineral yağ koyduysan 1500 km de değiştir. motul 5100 gibi yarı sentetik ise 2500 civarı ve motul 7100 gibi tam sentetik ise 4500 kilomtereye daya diyor.
....kullanım şartlarına göre de daha erken veya geç değiştirmelisin falan diyor.
benim motorun vites geçişleri şu anda çatır çutur durumda ve kilometre 2 bin olmadı daha. motul 5000 koymuştum en son ama üretim tarihine bakmadım. adam elinde kalmış yağlarıda satmış olabilir 4 tane 1 litre almıştım 140 liraya fakat yağdan hiç memnun kalmadım. bir daha motul 5000 almam. artık motul 5100 alırım sadece.
motul 5100 siparişim "salı" günü gelir diye düşündüm ama bugün çarşamba oldu yine gelmedi. yarın gelsin de şu motoru bir rahatlatalım artık.
motorun içinde yağ değil su var sanki, motorun iç parçalarının sesi daha gür şekilde çıkar oldu.
...edit: şimdi baktım. aldığım 4 tane 1 litre yağda tarih şu= 22.03.2016 (eski mi?)