CBF150 değişim periyodu 2000km' dir. Kullanım kitapçığında da belirtilmiştir.
Motosiklet motorunun üretim teknolojisine ve kullanılacak yağa, kullanıldığı iklim ve bölgeye, kullanım koşullarına v.s..... v.s..... periyod değişebilir. Kitapçığa uyun.
Erken yağ değiştirmenin yaratacağı tek sorun genellikle bütçeye ekleyeceği yüktür.
Kullanım klavuzunda 6.000 km diyorsa doğrudur. Ancak ben o motosiklet için 2500-3000 km yağ değişimi yapmayı tercih ederdim. Malum ülkemiz koşulları ve senin sürekli motoru zorlayarak çalıştırman, motosikletin hız sınırında sürekli kullanman nedeniyle erken değişim tercihinde bulunurdum
İsraf, kitapçığa uyun. 5000'den aşağı yağ isteyecek motor yoktur.
Xmax 250 3000km'de bir değiştiriliyor malesef
Benim cbf kitapçığında 2000 km yazıyor ama ben 1000 kmde değiştiriyorum. Neden? Motor yağı simsiyah oluyor. Ses değişiyor. Ve en önemlisi cayır cayır yağ yakıyor. Değişmesem ilerde değiştircek yağı kalmıycak içinde.
Sorsaydın keşke usta senin hatrın için istersen 100 km'de bir değişelim diye.
Kitapçık diye birşey var,okuyun Allah rızası için.
Okuyun da şu çakallara para kaptırmayın.
1,5 (bir buçuk) kuruşluk bi maliyet fark varı kilometre başı.
benimkiyle beraber 34 mesaj etti, kurtarmaz.
ben bari yazmayaydım iyiydi.
Eksik yazdın kuvvet başkan,
Senin 600lük aygıra kaç km'de kaç teneke yağ atıyon?
benimkisi damızlık olduğundan tereyağlı bazlamayla besliyorum.
sizin tenekelerle karıştırmayın çok reca ederim.
Maalesef bu doğru. Yağ filtresi yok. Süzgece bile debriyaj balatasının kapağını sökmeden erişilemiyor. 1500 civarı değiştiriyorum ben de. Motul, castrol denedim ikisi de simsiyah çıkıyor. Yağ yakma henüz başlamadı çok şükür.
Shell pahalı bildiğim kadarıyla, ama aradaki farka değiyorsa söyle ben de deneyeyimBen castrol kullanıyodum. Motul 5100 koydum. Bidahakine shell 15-50 koycam. Ancak bebim motor 70000 km de.