Motorun çalınmasını önlemek için alınacak aksiyonlar

Herkese selam, İstanbul Kartal da oturuyorum ve şehir dışında olan motorumu buraya getirmek istiyorum. Ev ile metro arası arabayla 3-5 dk ama bayır olduğu için yürüme çıkmak imkansız gibi. İş yerime metro ve marmarayla gitmem gerekiyor. Bunun için motoru kartal ve pendik istasyonlarının yakınlarına sabah bırakıp akşam almak istiyorum ama çalınmasından korkuyorum. Artık hırsızlara kilit bile dayanmıyor. Sizce ne gibi önlemler alabilirim, önerdiğiniz kilit vs. var mıdır ? Motor: Honda MSX

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Hem alarmlı disk kilidi, hem de Turunuc MTS gibi bir takip cihazı yerleştirin motosiklete. Aynı zamanda kameraların göreceği yerlere park edin. Gidonu da mutlaka kitleyin. Gidon kilidi kırılır da, işlerini yavaşlatır :D

Motosikleti
Triumph Trident 660
Metronun olduğu bölgede tabelelara u şeklinde kilitler işine yarayabilir.
Marka kalite hakkında bilgim yok

alarmlı disk kilidi (mümkünse iki tane, biri alarmlı olmasa ve daha zayıf olsa da olur) ve sağlam bir zincir şart. o kadar çok korumasız motor var ki etrafta çok pahalı / özel bir motorunuz yoksa özel olarak uğraşacaklarını sanmıyorum alternatifler yerine. takip sistemi abonelikleri pahalı biraz. eski kenarda kalmış cep telefonlarını hem hareket alarmı (yanınızdaki cep telefonuna bilgi yollayan) hem de takip sistemine çeviren bir sistemim var, biraz derleyip toplayıp yazılımı burada paylaşırım diye umuyorum (bisikletçiyim, yeni motorcu olan bir kardeşinizim - onun için de böyle bir sistem gerekiyordu). başka böyle telefona uyarı yollayabilen ve takip destekli uygulama çözümleri biliyorsanız duymak isterim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Varsa esnaflardan anlaştığınız birisinin dükkanının önüne park edin. Aylık bir miktar para verin ki motorunuza göz kulak olsun. Üstteki tavsiyelerden imkanınız dahilinde olanları da uygulayın.
Ben başka türlü bu işe cesaret edemezdim.
Önemli olan çalındıktan sonra bulunması değil, mümkünse çalınmasını önlemek olmalı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kesilmesi zor abus gibi markaların sağlam zincir kilitleri iş görebilir ama hırsızlar artık şajlı taşlama aleti taşıyorlar o zincirleri de kesebiliyorlar ve keserken etraftan kimse de höt demiyormuş.
Takip cihazı da alıp götürdükten sonra 1 saat içinde polis yakalamayacaksa faydası yok o kadar.
Motorun gizli bir yerine smarttag/appletag gibi bir şey koymak da faydalı olablir.

Ama kesin kafa rahatlığı için kasko şart.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
En garanti çözüm kasko, ama kamera gören bir yere kilit bağlanarak konulmalı. Yoksa arıza çıkarıyorlarmış.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
MRT, Şair gibi acentelerden yaptıracağınız kasko poliçelerinde kamera, kapalı garaj, kilit, vs şartı yok. Hatta ister çalışır ister çalışmaz durumda iken, anahtar üzerinde dahi olsa çalınma hali veya bıraktığınız otopark, oto yıkama gibi yerlerde ve hatta tamire verdiğiniz yerde bile çalınma durumu kasko teminatı altındadır.

Bu yüzden boşuna kilit, takip cihazı, alarm vs. ile uğraşmayın. Kasko yaptırın. Hem sadece çalınma değil, karşı tarafa vereceğiniz her türlü ihtiyari mali mesuliyetten de kurtulursunuz.

Varsa esnaflardan anlaştığınız birisinin dükkanının önüne park edin. Aylık bir miktar para verin ki motorunuza göz kulak olsun. Üstteki tavsiyelerden imkanınız dahilinde olanları da uygulayın.
Ben başka türlü bu işe cesaret edemezdim.
Önemli olan çalındıktan sonra bulunması değil, mümkünse çalınmasını önlemek olmalı.
Esnaf deyince aklıma geldi. :)

Hatırlarım yıllar önce dükkan önünde çığırtkanlık yaparkene bir müşteri gelmişti elinde poşetler ile. Deri montlara bakıyor. Dedim ki burada bir şey yok. Asıl mallar içeri de. Poşetleri ayağımın dibine bırak geç içeridekiler sana yardımcı olurlar. Gitti 5dk sonra geldi dedi poşetler nerde. Şöyle kafayı indirdim baktım ki poşetler yok Çalmışlar :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arka tekerden sabit bir yere kalın bir zincirle bağlama ve de ön tekerde kalın U kilit

Herkese selam, İstanbul Kartal da oturuyorum ve şehir dışında olan motorumu buraya getirmek istiyorum. Ev ile metro arası arabayla 3-5 dk ama bayır olduğu için yürüme çıkmak imkansız gibi. İş yerime metro ve marmarayla gitmem gerekiyor. Bunun için motoru kartal ve pendik istasyonlarının yakınlarına sabah bırakıp akşam almak istiyorum ama çalınmasından korkuyorum. Artık hırsızlara kilit bile dayanmıyor. Sizce ne gibi önlemler alabilirim, önerdiğiniz kilit vs. var mıdır ? Motor: Honda MSX
Ucuz motorlara (ucuz dediğim ciddi şekilde yüksek CC / pahalı olmayan her model) pek hırsız dadandığını görmedim açıkçası, o yüzden bence sorun olmaz sadece caydırıcı amaçlı kilit kullanmak mantıklı olur. Ama çok zor olmazsa direkt işe motorla gitmek daha mantıklı gibi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Moto takip sistemleri eğer kahveden adam toplayıp mekan basacak kadar kuvvetliyseniz işe yarar, polisin başında çok dosya var bu nedenle sizin bu işle bence zerre ilgilenmez. Bu nedenle sağlam ve çirkef bir çevreniz yoksa moto takip sistemlerine bel bağlamayın. Yumuşak yüzlü biriyseniz motorunuzu bulsanız bile o mahalleden çıkarmanıza izin vermezler.

Katlanır scooter işini görmez mi hocam

kasko yaparsak kameralı yeremı koymak gerekıyor calınınca karsılasın dıye emınmısnız böyle sacma bırsey olabılırmı bu konu hakkında kesın bılgısı olan var mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar