Motorun çalınmasını önlemek için alınacak aksiyonlar

Moto takip sistemleri eğer kahveden adam toplayıp mekan basacak kadar kuvvetliyseniz işe yarar, polisin başında çok dosya var bu nedenle sizin bu işle bence zerre ilgilenmez. Bu nedenle sağlam ve çirkef bir çevreniz yoksa moto takip sistemlerine bel bağlamayın. Yumuşak yüzlü biriyseniz motorunuzu bulsanız bile o mahalleden çıkarmanıza izin vermezler.
İzmirde Büyüdüğüm semtler genelde varoş diye tabir edilen , Gültepe , Kuruçay , Tepecik vs
Motor takip sisteminden motorun yerini bilseniz bile öyle zırt diye Motorun yanına gidemessiniz. ( en azından Benim bildiğim yerler böyle ) Önce Muhitin sevilen esnaf Abilerinden biri bulunur meram anlatılır , sonra o abi bir şekilde birine ulaşır ve motor ayağınıza getirilir. Kişinin ağırlık durumuna göre ya Ufak bir bedel istenir yada '' Bizim Çocuklar bir yanlış yapmış '' olur.

Reha Muhtar Haberlerin sonunda kapanış sözü olarak ne diyordu '' Her nerede Yaşıyor ve yaşatılıyorsak '' bunun manasını anlayamazdık. Ama Adam Haklıymış. Kısa izah edeyim , Bu işin bile bir kuralı var , Her önüne gelen aklına estiği yerde Hırsızlık yapamıyor. Yaptırtmazlar !
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kasko yaparsak kameralı yeremı koymak gerekıyor calınınca karsılasın dıye emınmısnız böyle sacma bırsey olabılırmı bu konu hakkında kesın bılgısı olan var mı

Hırsız evine girdi , Anahtarları buldu bastı marşa gitti. Geçmiş olsun. Haa Kasko ya ekstra verdin bunları maddelere eklettin o zaman parasını ödeyebilir. Diyelim bunlarda içinde Kasko parasını verecek.. Ammaa o parayı ne zaman alırsın artık orasını Allah bilir.
Benim Arabama park halinde vurdular içinden geçtiler. Bu arada Kaskoda ful tabir edilen..

Kamera var..
Jandarma tutanağı var..

Sonuç .. Kaskocum tanıdık , Jandarma Karakolunda tutanak tutarken soruyorlar .. DAVACIMISIN ?

Aradım Sigortacımı sordum .. Ne yol izliyoruz ? diye

'' Abi , Sakın Davacı olma !! İş Mahkemeye düşer sen rezil olursun ''

ee ne yapacağız.. '' Abi , Aracıma Plakası belirsiz biri araç çarpıp kaçmış , Aracım Kaskolu Davacı degilim '' diye tutanağa yaz , gerisi bizde zaten..dedi.

Yani Davacı olursam iş uzuyor , Ama Tespit edilemeyen araç yazılırsa Kasko şak diye hasarı karşılıyor..

Sonuç.. Araç 2 hafta serviste yattı , 2 Hafta ikame araç verildi. Hasarsızlığım da devam etti.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi sigortacım söylemişti bunları. Bahane uyduruyorlarmış akdi halde. Kanıt istiyorlar ve tüm sorumlulukları yerine getirdiğinden emin olmak istiyorlar sanırım.
Kasko poliçeme baktım böyle bir şey yok. Yalnızca anahtarı üzerinde unutmamam yeterli. Tabi ki kasko da olsa motor çalınırsa rayiç bedel öderler, yine bir sürü uğraşırım, komple zarar olmasa da yine zararım olur diyerek sağlam zincir kilitle kilitliyorum, abus disk kilidim de var takip cihazım da işe yaramayacak ama yine var.

Anahtar konusuna poliçeme tekrar baktım, anahtarı üzerinde unutmamam gerekiyor ama hırsız evden anahtarı çalıp da motoru götürürse sigorta karşılıyor. Ya da anahtarı benden zorla alırlarsa yine sigorta karşılıyor.

Motosiklete kaskoyu motosiklet sigortaları üzerine uzman yerlerden yaptırmak lazım, diğer sigorta acentelerinin bilgisi yok ve zaten onlar güzel fiyatlar temin edemiyorlar. Kaynıbiraderim sigorta acenteliği yapıyor, arabanın sigortalarını ona yaptırıyoruz ama motosikletin sigortalarını abi sen bana yaptırma MRT sigortaya yaptır diyor.

F54

anahtar üzerinde çalınma dahil kapsamlı bir kasko poliçesi + kesilmez zincir kilit
kaskı kilitlemeyi unutmayın
bende kapalı garajda 2 zincir kilit tam kapsamlı kasko
çalınma olursa bu kadar aksesuarı toplamak için + 150k vermek istemediğim önlem alıyorum

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Kasko poliçeme baktım böyle bir şey yok. Yalnızca anahtarı üzerinde unutmamam yeterli. Tabi ki kasko da olsa motor çalınırsa rayiç bedel öderler, yine bir sürü uğraşırım, komple zarar olmasa da yine zararım olur diyerek sağlam zincir kilitle kilitliyorum, abus disk kilidim de var takip cihazım da işe yaramayacak ama yine var.

Anahtar konusuna poliçeme tekrar baktım, anahtarı üzerinde unutmamam gerekiyor ama hırsız evden anahtarı çalıp da motoru götürürse sigorta karşılıyor. Ya da anahtarı benden zorla alırlarsa yine sigorta karşılıyor.

Motosiklete kaskoyu motosiklet sigortaları üzerine uzman yerlerden yaptırmak lazım, diğer sigorta acentelerinin bilgisi yok ve zaten onlar güzel fiyatlar temin edemiyorlar. Kaynıbiraderim sigorta acenteliği yapıyor, arabanın sigortalarını ona yaptırıyoruz ama motosikletin sigortalarını abi sen bana yaptırma MRT sigortaya yaptır diyor.
Çalınma olursa, adli bir olaya döndüğü için kesin öyledir ya da değildir diyemem abi. Mümkünse kayınbiraderine sorsan aslı astarı var mı öğrensek :)

Motosikleti
XV250 - FZ6
çalınma olasılığı yüksek motor almamak da önemli bir çözüm olabilir.
bir ara Yamaha R25 ve MT25'ler sürekli çalınıyordu mesela.
şimdilerde hangi motorlar popülerdir bilmiyorum.
genelde yedek parça lazım oldukça çalıyorlarmış sanırım.
çok satılan ve yedek parçası pahalı motordan almamak lazım yani.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Anahtarı motor üzerinde unutmadığımıza sigortacıları nasıl ikna edeceğiz?
Hırsızı şahit gösterip "ben anahtarı evden/dükkandan çaldım, ağbimizin haberi yoktu" dedirtmek gerekiyor mu?
Kaskoyu Kel Sülo'nun sikorta şirketinden yaptırsak avantajı/torpili olur mu?

çalınma olasılığı yüksek motor almamak da önemli bir çözüm olabilir.
bir ara Yamaha R25 ve MT25'ler sürekli çalınıyordu mesela.
şimdilerde hangi motorlar popülerdir bilmiyorum.
genelde yedek parça lazım oldukça çalıyorlarmış sanırım.
çok satılan ve yedek parçası pahalı motordan almamak lazım yani.
250NK gibi birkaç motor da bu konuda popüler sanırım. Motor normalde çok ucuz ama motor çok yaygın ve parçası çok zor bulunuyor, özellikle motoru değil üzerindeki TFT ekranı çok çaldıklarını duydum. Artık motor alırken bunlara bile bakacaksak vay halimize…

Sigorta şirketi uğraştırmak isterse en basitinden üzerinde anahtarların unutulmadığına dair kanıt ister, motoru kameralı bir yere de koymadıysak nasıl kanıtlayacağız? Kamera zorun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Çalınma olursa, adli bir olaya döndüğü için kesin öyledir ya da değildir diyemem abi. Mümkünse kayınbiraderine sorsan aslı astarı var mı öğrensek :)
Motorun sigortasını o yapmadı. MRT sigorta acentesine yaptırmıştım. Bu ay yenileme zamanı geliyor, yeni poliçe çıkınca söylerim.
Ya da direkt MRT sigortayı telefonla arayabilirsin, çok yardımcı olan ilgili bir acente. Kaza yaptığımda unico sigortayı benim yerime darlamışlardı exper gecikince mesela.

250NK gibi birkaç motor da bu konuda popüler sanırım. Motor normalde çok ucuz ama motor çok yaygın ve parçası çok zor bulunuyor, özellikle motoru değil üzerindeki TFT ekranı çok çaldıklarını duydum. Artık motor alırken bunlara bile bakacaksak vay halimize…

Sigorta şirketi uğraştırmak isterse en basitinden üzerinde anahtarların unutulmadığına dair kanıt ister, motoru kameralı bir yere de koymadıysak nasıl kanıtlayacağız? Kamera zorun
Anahtarın unutulmadığını kanıtlamak kolay, motor çalınınca anahtar sende oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ACT

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar