İzmirde Büyüdüğüm semtler genelde varoş diye tabir edilen , Gültepe , Kuruçay , Tepecik vsMoto takip sistemleri eğer kahveden adam toplayıp mekan basacak kadar kuvvetliyseniz işe yarar, polisin başında çok dosya var bu nedenle sizin bu işle bence zerre ilgilenmez. Bu nedenle sağlam ve çirkef bir çevreniz yoksa moto takip sistemlerine bel bağlamayın. Yumuşak yüzlü biriyseniz motorunuzu bulsanız bile o mahalleden çıkarmanıza izin vermezler.
Motor takip sisteminden motorun yerini bilseniz bile öyle zırt diye Motorun yanına gidemessiniz. ( en azından Benim bildiğim yerler böyle ) Önce Muhitin sevilen esnaf Abilerinden biri bulunur meram anlatılır , sonra o abi bir şekilde birine ulaşır ve motor ayağınıza getirilir. Kişinin ağırlık durumuna göre ya Ufak bir bedel istenir yada '' Bizim Çocuklar bir yanlış yapmış '' olur.
Reha Muhtar Haberlerin sonunda kapanış sözü olarak ne diyordu '' Her nerede Yaşıyor ve yaşatılıyorsak '' bunun manasını anlayamazdık. Ama Adam Haklıymış. Kısa izah edeyim , Bu işin bile bir kuralı var , Her önüne gelen aklına estiği yerde Hırsızlık yapamıyor. Yaptırtmazlar !
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
kasko yaparsak kameralı yeremı koymak gerekıyor calınınca karsılasın dıye emınmısnız böyle sacma bırsey olabılırmı bu konu hakkında kesın bılgısı olan var mı
Hırsız evine girdi , Anahtarları buldu bastı marşa gitti. Geçmiş olsun. Haa Kasko ya ekstra verdin bunları maddelere eklettin o zaman parasını ödeyebilir. Diyelim bunlarda içinde Kasko parasını verecek.. Ammaa o parayı ne zaman alırsın artık orasını Allah bilir.
Benim Arabama park halinde vurdular içinden geçtiler. Bu arada Kaskoda ful tabir edilen..
Kamera var..
Jandarma tutanağı var..
Sonuç .. Kaskocum tanıdık , Jandarma Karakolunda tutanak tutarken soruyorlar .. DAVACIMISIN ?
Aradım Sigortacımı sordum .. Ne yol izliyoruz ? diye
'' Abi , Sakın Davacı olma !! İş Mahkemeye düşer sen rezil olursun ''
ee ne yapacağız.. '' Abi , Aracıma Plakası belirsiz biri araç çarpıp kaçmış , Aracım Kaskolu Davacı degilim '' diye tutanağa yaz , gerisi bizde zaten..dedi.
Yani Davacı olursam iş uzuyor , Ama Tespit edilemeyen araç yazılırsa Kasko şak diye hasarı karşılıyor..
Sonuç.. Araç 2 hafta serviste yattı , 2 Hafta ikame araç verildi. Hasarsızlığım da devam etti.
Son düzenleme: