- Konu Yazar
Merhaba. 2020 Bajaj Pulsar ns160 model motorumun yağını ve yağ filtresini değiştirdim. Motorun alt karter tapasını açtım ve komple dökülene kadar bekledim sonra yağ filtresini çıkardım ve orayı da komple akıtıp temizledim ve 1300 ml yağ koydum ki kitapçıkta da yağ filtresi de değişirse 1350 koyun yazıyordu. Motoru topladım tekrar ama yağ camından seviyeye baktığımda üst çizginin çok çok üzerinde ve yağ camı komple dolu. Tek aklıma gelen, motordan eski yağı tamı tamına akıtamadığım düşüncesi ama halbuki orta sehpadaydı motor ve 1 damla bile damlamayana kadar beklemiştim. Sorum şu motordan extra 100 ml veya 200 ml yağı nasıl alırım. Bir ustayı aradım ve kağıt yağ filtresinin olduğu kısmı açıp oradaki yağı boşalt dedi. Bazıları da karter tapasını aç ve oradan akıt diyor ama çok zor orayı zaptetmesi akarken kapat falan sıkıntı olur. Sizce yağ filtresi tarafını açıp ordan yağı akıtmak olur mu? Gereğinden fazla akarsa motorun durumuna göre camdan takip edip eklerim tabii ki.. Tavsiyeleriniz çok değerli. Ustaya gidemiyorum ehliyetim yok.. Teşekkürler.