Motoruma fazla yağ koydum

Motosikleti
XV250 - FZ6
Evet sıvı sabun pompası.
Ben bunu kendim de denedim, cok pratik oluyor.
200ml kadar fazla yag koymustum, hic motoru calistirmadan bosaltmistim.
Yag kontrol cubugu deligi olmasi lazim tabi bunu yapabilmek icin.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Yag kontrol cubugunun girdigi yere kadar, 8-10cm'lik hortum yetiyordu benim motorda

seviyede fazla bir şey yok. Olması gerektiği gibi neden bu kadar tereddüt ettiniz :mrgreen: motoru stop ettikten sonra 2-3 dk sonra o yağ çizgiyi geçerse sıkıntı çizgiyle denk bile dursa sıkıntı değil. Burda çizgiye yanaşmamış bile, bir gün fazla yağ koyarsan ben koymuştum mutfaktaki cif,i söktüm motora soktum sıkarak aldım fazla yağı :cherry:

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bu sıvı sabun pompası yöntemini kullanırken çok dikkatli olmak gerek. Yanlışlıkla içine düşerse çıkartması epey zor oluyor.
Sıvı sabunun içinden çıkan pompadaki çubuk hortumu kullanmak yerine daha uzun bir hortum kullanın mümkünse.

Bir de motora fazla yağ koymakla ilgili süper bir deney var.
Yağı önce 2 kat sonra 3-4 kat daha artırıp ne olacağını deniyorlar.
Sonuçta bizim endişelendiğimiz kadar önemli bir durum yok gibi görünüyor. (En azından 2 katına kadar tolerans var gibi)
Sonunda basınçtan motorun sağından solunda yağ sızmaya başlıyor.

yağ videosu

Motosikleti
Ns200 15"
Bu sıvı sabun pompası yöntemini kullanırken çok dikkatli oldun. Yanlışlıkla içine düşerse çıkartması epey zor oluyor.
Bir de motora fazla yağ koymakla ilgili süper bir deney var.
Yağı önce 2 kat sonra 3-4 kat daha artırıp ne olacağını deniyorlar.
Sonuçta bizim endişelendiğimiz kadar önemli bir durum yok gibi görünüyor. (En azından 2 katına kadar tolere edeiyor gibi)

yağ videosu
Sıkıştırması düşük ve yağ pompasının dişlileri metal olanlarda pek problem olmayabilir fakat, plastik dişli olan pompalarda pekte iç açıcı olmayabilir. Ekstra olarak fazla yağ koyulduğunda direkt olarak hava filtresinde yağ olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar