Motorum bağlandı

geçmiş olsun benim amcaogluda yakalanmıştı ehliyet yokken zar zor 50 ytl ile işi halletti,valla şanslıymış benim amcaoglu,inşallah sende biraz şans olurda kapatırsın hesabı,

1-600ytl ceza ehliyetsizlikten.15 gün içinde peşin olarak ödersen 450 ytl ödüyorsun.eger15 gün içinde ödemzsen otomatik olarak taksite bağlanıyor.150 150 4 taksit ödüyorsun..bütün bu yazdıklarım sadece ehliyetsizlikten..

2-ruhsat yanında olmadığı için 45 ytl civarında bi ceza daha kesiyorlar..

3-otopark parası motorlar için günlük 1ytl civarındadır..

4-eğer ruhsat senin üzerine değilse 180 ytl civarında da bunun için ödüyorsun..

5-kent kent değişiyor ama 50 ytl civarında da çekiciye veriyorsun..

bunları ödemezsen eğer motorun açık arttırmaya çıkıyor,satılıyor kalan para plakanın borçlarını kapatıyorsa ne ala kapatmıyorsa o borç mezara girsen bulur seni devlet bu...

geçmiş olsun bu arada..

Darko,işlemi bilmeyen memurlar olabilir...Motosikleti trafikten men edecek bir sebep yoksa bağlayamazlar...Motosikletine ceza veremezler,suç varsa bunu sen işledin...

bilader durumuna cok üzüldüm bu polislerin acıması yogmu yaa ufak bişi yazsaydı bari ve ya yakalandıgında ehliyetli bırını cagırsaydın cunku benımda başıma geldı 2 gün önce ehlıyetlı bırını cagırdım polis bıraktı haaa cezamı cezada ufak bi ceza oldu keşke sende öle yapsaydın :salut:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1-) 600ytl ehliyetsiz araç kullanmaktan.
2-) 200ytl motoru alabilmek için.
3-) Bilimum otopark+çekici vs. masrafı.
4-) Sadece A2 ehliyetli biri motoru alabilir.
5-) Ehliyetsiz araç kullanmak suç, bu sebeble mahkemeye sevk ediyorlar.
6-) Mahkeme masrafları + Kefalet (ha istersen kefaleti ödemeyebilirsin, osaman hapse girmen lasım)
7-) 600ytl ehliyetsiz araç kullanma cezasını tek sefer veya 2 seferde ödemen gerekiyor (2 taxit olayından tam emin değilim) ödemessen %3 şeklinde her ay ("ay" olduğundan tam emin değilim, vergi dönemleride olabilir) faiz biniyor.

:cool: Hadi geçmiş olsun.

motorun parası çıktı yani:silent: yeni motor alsın daha ucuza gelir:) geçmiş olsun arkadaşım. değdi mi şimdi ya? ben ilk önce ehliyet sonra kask en son da motor almıştım...

geçmiş olsun arkadaş gelçekten üzüldüm kafana takma boşver moturunun ruhsatı ve pilakası varsa sorun olmaz a2 ehliyeti olan bi arkaşdaşınla motorunu almaya git ceza konusunda gelçekten çok üzldüm mahkemede savcının karşısına çıkıcasın sana bir kaç nasihat verdikten sonra cezayı gümdiye çakacak boşver cazanı ödersin ama en kısa zamanda ehliyetini almaya bak bende ilk cezamı yediğim günü hatırlıyorumda çok berbat bir duygu ilk gün cezamı yedim dünyam karardı resmen ertesin gün savcını karşısına dikeldim bayan bi savcıydı herneyse kalkmış bana nasiyat veriyor bende dinledim cezamı afiyetle yedim hemen ehlkiyet kursuna yazıldım......

Polisin bahaneye bak kamera varmıs orada , kamera ehliyetsiz motor sürücülerini ayırtmı ediyor ki?Sen sana yapılan işlemi öğren ilk önce tam eğer sadece bağladılarsa 60ytl çekici parası alırlar günlükde 3ytl park parası var ruhsat sahibi sen isen gidip alabilirsin otoparkdan motorunu ehliyete gerek yok

geçmiş olsun. ben motoru geçen 06 nın haziran ayında almıştım ehliyeti ağustos gibi aldım bu süre içinde motor kullanmadım. şimdi gönül rahatlığıyla geziyorum. KEŞKE sende böyle yapsaydın... :rendeer: arkadaşlar sana anlatmış cezaları allah kolaylık versin...

öncelikle geçmiş olsun kardeş. eğer motorunu hurdaya çıkarırsan czayı ödemiyorsun biliyorum ama tam emin değilim. sormak lazım. bunu en iyi devir işlerini filan yapan aracılar bilir. onlara bi sor. ama arkadaşların dediği gibi her gün için otopark parası alıyorlar. mahmeye verilirsen 650ytl ödüyorsun otopark parası falan filan 1000 ytl geçiyor bu tutar.motoru almaya giderken a2 ehliyeti olan birinide götürmeyi unutma

cezayı ödemekten kurtulamazsın...:pr:
çünki
ceza senın adına kesiliyor motorun plakası üzerine değil
sen cezayı sımdı ödemezsen belkı 1 beklı 5 sene sonra devlet baba senden tahsıl eder tabii faiziyle....:queen:

dostum motorunun 2 eli nekadar bi araştır 1 milyara git a kullanılmış başka bi motor al o motorla ugraşma bence...

Bu uygulama sadece halkı yolmak için yapılıyor.Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek, aksi takdirde bi dolu ehliyetsiz kullanıcı var.

insan sevdiğine böle yaparmı be polis amca.. :salut: zor bi durum dostum valla aman bize uzak allaha yakın olsunlar...

Valla dostum bildigim kadariyla polisin sana yaptıgı uygulama yanlış. Yukarıdaki mesajlarda bir arkadaşın da dediği gibi motorunu plakası yoksa, aydıtlatmaları yoksa yada trafik sigortası yoksa bağlayabilir. sen ehliyetsiz yakalandın polis sana motosikleti bağlamadan önce A2 ehliyeti olan birisini çağırıp motosikleti uygulama yapılan yerden alabilecegini soylemeliydi. çünkü aynı uygulama alkollü sürücülerde yapılıyor. bi arkadaşım alkollü yakalandığında beni aradı gidip aracı uygulama yapılan yerden ben aldım. ama arkadaşı karakola götürüp mahkemeye çıkartdılar. Bence bu konu ile ilgili bölge idari mahkemesine dava açmalısın aracını kapatan memurla ilgili çünkü seni uyarmalı idi....Geçmiş olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar