Motorum bağlandı

Bugün saat 2.30 sularında Ataşehir bulvarında polis çevirdi. Ehliyetim olmadığı ve ruhsatı evde unuttuğum için gerekli işlemler yapıldı motor bağlandı. Polis memuru iyi niyetli olmasına rağmen kameraya yakalandığım için mecburen işlem yaptığını söyledi. Motorum scooter tipi 125 cc asya motor. Motoru geri almak için neler yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz. Babamın kulağına gitmeden bu işi halletsem iyi olur. Bide ceza ne kadar olur yaklasık??
Teşekkürler..

cook üzüldüm adına ama motoru alman ıcın ehlıyetı olan bırıyle gıtmen gerekıyo sanıyorumkı:silent:

800ytl kadar bı bedel sıkısmıs motorun ıcıne
ehlıyetlı bırıyle gıdınce alabılırsın
not:a2 ehlıyetlı olmalı

A2 yi ayarladımda 800 ytl kesinmi? cünkü dedigim gibi babamdan habersiz halletmeye calısıyorum

bıras fasla bulabılırsen ısıne yarıcagını sanırım...ya ne kadar faslaymıs bu ya 800 mılyon?

banada öyle geldi ama napalım kacıs yok vericez bu parayı. bide sunu sormak istiyorum. benim bildiğim polis motoru bağlasa bile ehliyet ruhsat ve anahtarı alamaz. Ama bugün benim anahtarımı aldılar hatta masada onlarca baska anahtarda vardı. Bu konuda bi bilgisi olan varmı?

800ytl kadar bı bedel sıkısmıs motorun ıcıne
ehlıyetlı bırıyle gıdınce alabılırsın
not:a2 ehlıyetlı olmalı

of 800 iyimis..

bi de acele et bence geri alma konusunda.. polis teskilati otoparkinda misafir ettigi araclar icin gunluk para isteyecek ona gore..
yani arabada oyle oluyor ama motor pek yer isgal etmedigi icin degisik olur mu bilemem.. :]

Shakulin

genel temizlik yapmislardir ehliyetsiz motosiklet kullanmak kurallara aykiri bende onaylamiyorum 25 yasinda 150 cclik cruser makina kullaniyorum ama motordan once gidip ehliyetimi aldim .

265 ytl vermekten kaçınmayın,sonra 800 ödemek var +kaza yaparsanız her şartta
haksızsınız.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulen kabuto her yerde varsın haa:)

dostum 1 mılyara patlıcak söylıgım ben sana gecmıs olsun sadece 800 ytl ile fln kalmıyorsun otopark parası cat cut parası derken patlıyor yanı.motort senın ustunese almakta bıraz zorlanabılırsın.

800 bile geçiyo ve sakın taksit yapma taksitletride ödemek ölüm git oraya git buraya yapıyolar geçmiş olsun kardeş ben nerdenmi biliyorum bir arkadaş yakalandı motorunu almaya giden a2 bendim :)

öncelikle geçmiş olsun kardeş. eğer motorunu hurdaya çıkarırsan czayı ödemiyorsun biliyorum ama tam emin değilim. sormak lazım. bunu en iyi devir işlerini filan yapan aracılar bilir. onlara bi sor. ama arkadaşların dediği gibi her gün için otopark parası alıyorlar. mahmeye verilirsen 650ytl ödüyorsun otopark parası falan filan 1000 ytl geçiyor bu tutar.motoru almaya giderken a2 ehliyeti olan birinide götürmeyi unutma

1-) 600ytl ehliyetsiz araç kullanmaktan.
2-) 200ytl motoru alabilmek için.
3-) Bilimum otopark+çekici vs. masrafı.
4-) Sadece A2 ehliyetli biri motoru alabilir.
5-) Ehliyetsiz araç kullanmak suç, bu sebeble mahkemeye sevk ediyorlar.
6-) Mahkeme masrafları + Kefalet (ha istersen kefaleti ödemeyebilirsin, osaman hapse girmen lasım)
7-) 600ytl ehliyetsiz araç kullanma cezasını tek sefer veya 2 seferde ödemen gerekiyor (2 taxit olayından tam emin değilim) ödemessen %3 şeklinde her ay ("ay" olduğundan tam emin değilim, vergi dönemleride olabilir) faiz biniyor.

:cool: Hadi geçmiş olsun.

Arkadaşlar aklınızda bulunsun...Sigortası olmaması,eksik ışıklandırma gibi konular hariç araçların bağlanması usulsüz ! Ehliyetsiz yakalanmak ile yada muayenesiz yakalanmakla motorunuzu bağlıyamazlar,ehliyetli birisi ile hemen alabilirsiniz !!! Ehliyetsiz yakalanan arkadaşıma söylüyorum ; Mahkemeye çıkacak ve 1-2 ay hapis ile yargılanıp cezan paraya cevrilecek 400 ytl civarı ! Ehliyetsiz araç kullanmaktan 222 ytl trafik makbuz düzenleyecek ! Otopark da kaldığı süreye göre parasını alacak ! Otoparka gidip hemen,ehliyetli bir arkadaşınla alabilirsin !!! Ceza ve mahkeme kararını peşin ödersen de 100 de 25 indirim hakkın var...Geçmiş Olsun !

Geçmiş olsun; arkadaşar yukarda anlatmışlar yapılması gerekenleri.

Yaz yaklaşıyor geçen seneden ders almamız lazım benzer uygulama yapmayacaklarını beklemek iyimserlik ve hata olur.

ehliyeti olan bi arkadasımla gittigimde islem yapıldı motoru alamazsınız dediler:(

Dostum birde mahkemeye çıkacaksın. unutmadan otopark parasıda ödeyeceksin :( Üzgünüm ama bence 1 milyara çıkar bu iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar