Şahsen ben nazara çok inanırım. Nexusu aldığım günden beri abi kaç basıyo, ne süper motormuş, rengi çok güzel, tipi harika, oooo göstergeler de dijitalmiş, amanın yol bilgisayarı da mı vaaarrrr? gibi salak saçma sorular sorarlardı.
Aldıktan 1,5 ay sonra büyük sayılabilecek bir kaza geçirdim biliyosunuz. Motorun sol tarafı haşat oldu, onu da gördünüz biliyosunuz. Sonra topladık ettik motoru. Şimdi gayet iyi, kazadan nerdeyse eser yok. Kazadan sonra trafiğe çıkmaya başladığım ilk günlerde ilk yaptığım şey, plakanın üstüne kırmızı kurdele ile nazar boncuğu bağlamak oldu. Ardından da hayrına Eyüp Sultan'a gidip bi kurban kestirdim. Plakayı da kanladım biraz. Belki içinizde bu tür şeylere inanmayanlar olabilir. Saygı duyarım. Ama bunları yaptıktan sonra motorla ilgili ne bir övgü aldım, ne bir problem yaşadım. Günlük hayatta ne yaşanılırsa onu yaşadım hep. Allah bozmasın, içim o kadar rahat ki... Bi tek gece korkuyorum işte.
Senin de bu tür şeylere inancın varsa tavsiye ederim sevgili @mhyen. Umarım bir daha böyle birşey gelmez başına. En kötüsü bu olsun... :rendeer:
Motorda acayip bir nazar var ben buna yorumluyorum.Yoksa o kadar özendiğim baktığım motoru ne yapar eder düşürmezdim.
Sağol Erdinç abi.Umarım şu aynayı kolay yoldan masrafsız hallederim de bu da bana ders olur:cat:haydaaaaaa ilaydaaaaa hüseyinnnnnn ne yaptın sen :cyclopsan
daha dün bir bugün iki
neyse dert etme
nazarı çıkmış oldu
benimde ilk aldıgım günlerde aynam kırıldı ve inan seninkinden pahalıydı yani ama hallettik eskisinden saglam oldu:cat:
üzülme dert etme herşey olucagına varır
ne kadar dert edersen o kadar sıkıntı oluyo içine
bununla yırttıgın için sevinmelisin
ee sen motoru aldın bi ıslatma merasimi yapman lazımdı ama yapmadın
ondan oldu bu :queen::queen:
en azından sana yakın olan lara yani banabişiler ısmarlaman lazımdı
sıkma canını olurmuuu
canın sağolsun
Aynen öyle.Teşekkür ederim:cat:Geçmiş olsun kardeşim Allah korumuş daha kötüsü olabilirdi
Sağolun hocam:cat:Çok geçmiş olsun dostum.Bunlar gerçekten ufak şeyler boş ver yaptırırsın takma kafana...
Bana rampa hiç deme.Rampada kalıp da boşa atamadığım zamanlar geliyor aklımabende ilk sürüş denememde otoparktan çıkamadan rampada kalıp yana yatırmıştım motoru, yanda da duvar varmış, hop ayna vidasından kırılmıştı. Şerefsiz servisçi 5 milyona satmıştı bi vidayır:
çok üzülmüştüm, burda paylaşiim dediimde bi çok kişi motoru sat dedir: inat ettim, üstüne gittim şimdi yollar benim oh mis
dicem o ki: Nazarını atmışsın üzme tatlı canını![]()
Teşekkürler:rendeer:çok geçmiş olsun..:rendeer:
Teşekkürler hocam.Ben bayağı kafaya takmıştım evet.Her gelen bakıyo ediyo.Adamlar seyir halindeyken araçlardan kafa çıkarıp r6 mı bu diyorlar ben de bazen r1 bazen 600rr diyorum.Off güzelmiş yaw diyorlar:queen:öncelikle geçmiş olsun kardeş ama bu kadar dert etme kendine
motorcu adamsın ayna kırılacak sinyal kırılacak bunlar gayet normal daha çok düşüp kalkarsın bunlar sana tecrübedir kolun kaburgan kırılır(gerçi ne canına ne malına zarar gelsin kimse istemez ama bunlar olağan şeyler) hazırlıklı olmalısın
nazarda olabilir ama sende motorunun üzerine fazla titriyorsun anlaşılan sakınan göze çöp batarmış, biz motorcular gözönündeki insanlarız,hem bak motorunda güzel merak edenler,orasıyla burasıyla oynayanlar üstüne binen çocuklar ahiret sorusu soranlar vs.vs olacaktır...normal karşıla bu tür şeyleri,,
daha fazla kafana takma hadi tekrar geçmiş olsun![]()
Amin.Cümlemize:cat:çok geçmiş olsun arkadaşım allah daha büyük kazaları götermesin
Teşekkürler Asım dostum:cat:Motor ağır olduğundan tutamadım ben de buna inanıyorum.Bu motoru aldığım ilk gün çok eğlendim onun harici benim için işkenceye dönüştü.Hafiften yokuş aşağı bir yer olsa geri çekmek istesem çıkmak için çekemiyorum.Dar sokaklarda U dönüşü yapamıyorum.İleriye gitmesi kolay da motoru geri çekmesi zorGeçmiş olsun kardeş. En büyük meselen bu olsun motorda.
aYe'nindediği gibi 250 cc olmasına rağmen -gereksiz- ağır bir motor bu.
Olur böyle şeyler.
Sinyali piyasadan uydurma bir şekilde de halledebilirsin arkadaşların tavsiye ettiği gibi.
Ayna ise metal bölümden kırıldığı için direkt kaynak yaptır. 10-15 ytl alırlar muhtemelen. (Bazı kaynakçılar motorların aynalarının pahalı olduğunu bildiği için bu kaynak işine iyi fiyat çekiyor dikkat et!)
Nazara bende inanırım. Malın kazadan beladan uzak olması için sadaka(ki "az sadaka çok belayı defeder"),kurban kesme vs. de muhakkak etkilidir.
Lakin herşey nazar olmayabilir. Motor ağır olduğu için arkadaş nasıl tutacağını bilememiş muhtemelen.
Sadakanın manevi faydalarını çok gördüm. Bugüne kadar ne araba ile ne de motorla bir kazam olmadı çok şükür. (tabi tedbirli olmanında etkisi var;önce tedbir sonra takdir)
Valla hocam bu motoru yan ayak üstüne çıkarıp döndürmeye çalışırsam ve de düşerse ne motordan hayır gelir daha ne bendenCanın sağolsun "mhyen" arkadaşım.
Gelelim olayın olduğu ana;"Çok dar bir yerden motoru döndürmeye çalışırken düşürdüm!" demişsin.Kurye arkadaşlarımızın uyguladığı ve çok etkili bir yöntem var,motoru yan ayağını ağırlık merkezi olarak kullanmak üzere,ayk üzerine kaldırıyorsun.Her iki tekerde yerden kesilince ne tarafa yönlendirmek istiyorsan ayak üzerinde kolayca çeviriyorsun.Ben acayip sevdim bu haraketi.Motorunun ağırlığı sebebiyle seni zorlayabilir fakat boş bir alanda en azından test edebilirsin.Emniyet açısından yanında bir arkadaşının olmasında fayda var.
Ö.Z.€.R;1229084' Alıntı:Buna birazda bilimsel açıdan bakarsak, fizik kanunlarınıda bir düşün derim.![]()
Geçmiş olsun, umarım dediğin gibi nazardır ve böylece çıkmıştır.
Motorun boş ağırlığı 160 kg yazıyor ruhsatta.17 lt'lik benzin ve de 2 lt'ye yakın yağ kapasitesi var.Ben de 176/55'im.Acayip bir orantısızlık var aramızdaale:
Motor çok fazla ağır değilmiş aslında. Benim nexus 216kg. Granddink vardı bundan önce, o da 160 kg. dı sanırım. Nexusa geçince baya zorlandım ilk zamanlar ama devirmedim hiç kaza harici. Zamanla alışırsın merak etme. Şimdi kuş gibi geliyor bana nexus.![]()
Valla 120 kiloluk dylan'a iyi alışmıştım.Ağırlığını pek hissetmiyordum da bu enkaz gibi korkutuyor beniale: