motoru aldıkta nereye gidicez?

Merhaba, motorunuz hayırlı olsun. İlk zamanlar çevremde motorcu yoktu, ben de ne yapacağımı düşünüyordum. Haritalardan yüksek puanlı yerleri bulup gitmeye başladım. Hatta bahane olsun diye "havaalanı hâlâ burada mı" diye bakmaya gittiğim bile oldu. Şehrinizdeki motor gruplarına katılabilir ya da kendi rotalarınızı oluşturabilirsiniz. Zamanla katlanır sandalye, termos derken evden çıkmaya motora binmeye bahanelerinizin arttığını fark ediyorsunuz :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Herkese Merhabalar 16 yaşından beri ailem ile motor konusunda kavga ediyoduk alırdın alamazdın diye şimdi 24 yaşında 125lik te olsa kendime bi motosiklet aldım çalıştığımdan dolayı sadece pazarları boş oluyorum ama gidicek yer veya çıkmak için bahane bulamıyorum benden başka varmıdır bu durumu yaşayan veya tavsiyesi olan
Inanma kardesim bunlara. bunlarin hepsi köfte yemek , daha iyi köfteciyi bulmak icin motora binen adamlar. Genc yasinda bunlara takilirsan kolesterolün tavan yapar haberin olsun. Forumu takip et , bunlar nereye gidiyorsa tersi istikamete git. Yerlesim yerleri disinda , asfalt dag veya orman yollari gayet huzurlu ve keyiflidir. Yap evden cayini kahveni koy termosa , her hafta sonu git gez kafana göre.

Sevgilerimle

Motosikleti
Hero Dash 125
Herkese Merhabalar 16 yaşından beri ailem ile motor konusunda kavga ediyoduk alırdın alamazdın diye şimdi 24 yaşında 125lik te olsa kendime bi motosiklet aldım çalıştığımdan dolayı sadece pazarları boş oluyorum ama gidicek yer veya çıkmak için bahane bulamıyorum benden başka varmıdır bu durumu yaşayan veya tavsiyesi olan

Tezgah lan bu. 🤣

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
8 sene motosiklet sürmeyi bekleyen hevesli biri çoktan yollarda olur bahane üretmez bu konuyu açmazdı amaç motosiklet sürmekse gidilecek yer aramazdı kırıldıysan suçlusu ben değilim :rolleyes:

Hocam tamamda ben motorumu seviyorum boş gezmeyi sevmiyorum 😔
motosiklet sürerken amaç bir yere varmak değil, varacağın yere giderken sürüşün keyfini çıkarmaktadır.
herhangi bir yere varmak için otomobil de kullanabilirsin, toplu taşıma da.
motosiklet ise keyif işidir. boş boş sokaklarda, caddelerde gezerken bile keyif alabiliyor olmak motosiklet kullanmaktadır.
amaç sadece ulaşımsa motosikleti sat gitsin. kışın zaten kullanılmıyor doğru düzgün.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Karaköy'e git. Kadıköy'e git. Çatalca iyidir. Sarıyer dadından yenmez.

Manisaya gel. Çayımı iç. Geri dön. Boşuna gezmemiş olursun.

Motosikleti
Yok
Neresi mutlu ediyorsa seni, oralarda gez işte, bir şekilde başla, sonra seveceksin tahminimce.

Ben Bursa'dayım örneğin, motosiklet kullandığım zamanlarda favori tercihim sessiz ve sakin, yolda çok az araç olan Orhaneli-Keles yoluydu. Temiz, güzel, yağışsız ve çok soğuk olmayan bir hava yakaladığım zaman o bahsettiğim yolda yarım saat kadar sürer, sonra yarım saat de geri dönerek bir saat civarı sürmüş olurdum. Temiz havayı içime çekmek, doğal güzelliklere bakmak ve motor sürmek - bu çok güzel bir şeydi benim hayatımda.

Sürat falan da yok, "ağır ağbi" modunda gezerdim ve dönerdim - benim stilim buydu, başka arkadaşların farklı farklıdır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar D250
Ben de motosiklet sürmeye bu sene başladım, haftaiçi çalışıyorum bir yere çıkmıyorum (arabaya da binmiyorum) sadece haftasonu kullanıyorum. çevremde de çok az kullanıcı var onlarda 50cc sehiriçi ulaşım sürücüsü yada en iyi ihtimalle 125lik scooter kullanıcısı, şehirdışıyla işleri yok.

Bu nedenle 6 aydır yalnız takılıyorum ve Çorum gibi bir yerde ben de aynı dertten muzdaribim gezecek yer bulamıyorum bu yüzden kardeşimizi iyi anlıyorum.

instgrmda Çorum motosiklet gruplarına baktım bir şey bulamadım, sadece choppercılar var.
haftasonları hiçbir hedef olmadan çıkıyorum, biraz burayı gezeyim, biraz da şurayı gezeyim, şu yol nereye gidiyormuş diye boş boş takılıyorum :ROFLMAO:
Çorum'da meşhur köfteci Kel Adil var ara sıra bir sebep yokken karnım tok bile olsa köfte yemeye gidiyorum.
bir gün hadi Kırkdilim'e gideyim dedim, BMW'nin reklam çektiği Kırkdilime gittim gezdim, Laçin'e uğrayıp geri döndüm.
artık kış geldi çıkmıyorum ama kış bitince önce çevre ilçeler, sonra yakın iller, öyle öyle menzili uzatıp boş gezintilere devam edeceğim. Forumda Çorumlular olsa bi buluşalım diyeceğim ama hiç ihtimal vermiyorum. :(

Bu arada google mapste liste yapmaya başladım, gördüğüm gezilecek yerleri, yemek yenecek yerleri haritaya kaydediyorum, yolum düştükçe gezeceğim, sana da liste yapmanı tavsiye ederim @hypr
Listedeki yerler bir gün motosiklete binmene bahane olacak 👍

Motosikleti
Forza 250 2025
Wikiloc uygulamasını yükle motosikletle yapılan bir çok rota bulursun. Şehir içinden ziyade çevre köylere falan gitmeyi hedefle, kahveni yap oh misss köy havası. Urla, sığacık, şirince , gümüldür deniz kenarlarını turla, tire ödemiş tarafıda güzeldir ama hava bu aralar serin oluyor ve erken kararıyor zamanı iyi planlamak gerek.

Sakarya'ya geldikten sonra fark ettim Manisa motor için cennetmiş Manisa Aydın Muğla ve İzmir cidden motorlar için durmadan gezilebilecek yerler.
Ahh ah İzmir motorcular için harika bir lokasyon , hem en güzel rotaların kesişme noktasında hemde 100 km etrafında gidilebilecek o kadar çok yer varki 20 yılda bitiremezsin..

son 6-7 senedir çok sık gittiğim için İstanbul'da ki motosiklet kullanan arkadaşlarımdan uzaklaştım İzmir de bir çok dost edindim 😊

valideyle pederi ikna edebilsem tası tarağı toplar ya Mersinin Limonluk Erdemli taraflarına yada Izmir'in herhangi bir semtine göçerim 😒
Aynı şekilde bende öyle yapmaya çalışıyorum.
Validenin mezarı bura da babam çok sık gidiyor otobanla yakın İzmir diye kandıracağım ama.
Totoya giren otoban ücretini düşünüyor emekli adam ne yapsın :D
Hallederim ben diyorum yediremiyor.
Hepimize öyle bir şemsiye var ki kimse hareket edemiyor.

F54

Sakarya'ya geldikten sonra fark ettim Manisa motor için cennetmiş Manisa Aydın Muğla ve İzmir cidden motorlar için durmadan gezilebilecek yerler.
sakarya da çok güzel yerler var neresi kötü 🤣
şöyle geyve taraklı git gez
sonra akyazı dokurcun taşkesti seben gez gel
veya geyve pamukova mekece iznik

Aziz Neophytos Bazilikası gez gel 😂

Günlük işe giderken kullanarak iyice motor hakimiyetini pekiştir. Haftasonu için de tommygun a özelden ormanlık rota sorabilirsin, şimdiye kadar İzmir'in altını üstüne getirmiştir o.

Aynı şekilde bende öyle yapmaya çalışıyorum.
Validenin mezarı bura da babam çok sık gidiyor otobanla yakın İzmir diye kandıracağım ama.
Totoya giren otoban ücretini düşünüyor emekli adam ne yapsın :D
Hallederim ben diyorum yediremiyor.
Hepimize öyle bir şemsiye var ki kimse hareket edemiyor.
bizimkiler git diyorlarda onları İstanbul'da bırakamam , birader de Yalova ya yerleşti şehir dışına bile giderken aklım kalıyor çok yaşlılar , validenin mekanı cennet olsun babaya uzun ömürler versin Allah 🤲

bizimkiler git diyorlarda onları İstanbul'da bırakamam , birader de Yalova ya yerleşti şehir dışına bile giderken aklım kalıyor çok yaşlılar , validenin mekanı cennet olsun babaya uzun ömürler versin Allah 🤲
Sen kandır al aileyi git :)
İstanbul yoruyor bizi.
Eyvallah Allah razı olsun kalan bütün ailelerimize yakınlarımıza bizle birlikte uzun ömürler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar