Motorsiklette Araba Yağı Kullanabilir miyiz?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben surekli1.5L ayrı ayrı almak istemiyorum. Direkt arabalar için satılan 4L yağdan alsam sıkıntı çıkarır mı?

Motosikleti
Ns200 15"
Skuterde belki ama motosikletlerde asla, araba yağlarının içinde şanzıman ve yağlı kavrama için özel katkılar bulunmamakta. 4 litre satılan motosiklet yağlarıda mevcut.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
75000 km de cbf i olan arkadaşım yaklaşık 6 yıldır yağ eksilttiği için 4 litre araba yağ alıp devamlı onu kullanır bir sorunla karşılaşmadı motoru işlem görmedi hala saat gibi çalışır tabi bu bana hiç doğru gelmiyor.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben bununla alakalı yazmışmıyıdım yoksa yine forumda konusu mu açılmıştı hatırlayamadım. Özetle acil bir durum yoksa (yağ lambası yanıyor, acilen yağ eklenmeli vb) kullanmamak daha iyi. Çünkü otomobil ve motosikletler arasında çalışma prensipleri bir miktar farklı. Çoğu zaman motor yağı şanzımanıda yağlar. Islak debriyajlı bir motosiklette balata sıyırıyor gibi bi hissiyat yaratabilir mesela. Şanzımanıda düzgün yağlamayabilir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
O sadece viskoziteyi belirler. Aradaki net farklar nedir tam olarak bilmemekle beraber, otomobil motorlarındaki katkı maddeleri ile motosiklettekilerinki farklı. Otomobil motorlarında yakıt tüketiminin düşürülmesi için sürtünme azaltıcı katkılar kullanılıyor. Üstelik otomobiller su soğutmalı. Motosikletler ise hala çoğunlukla hava. Hava soğutmalı bir motosiklet çok daha yüksek yağ sıcaklığına ulaşabilir. Kuvvetle muhtemel otomobillere göre motosikletlerin yağ ömürlerinin kısa olması, hassas üretim teknolojilerine rağmen hala rodaj bakımı olması bu gibi sebepler yüzdendir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Otomobil yağlarında da partikül filtreli otomobille benzinli otomobilin ya da bazen lpg’li otomobillerin yağlarının farklı olmasıda yine aynı sebepten içerdiği katkı maddeleri. Yine partikül filteli bir otomobil düşünelim. Mercedes Nissan ve Renault dci motor kullandığı için aynı onay kodu ile kullanılıyor olabilir, ancak o yağ stellantis grubunda kullanılamayabilir mesela.

Son düzenleme:
Kullanılmamalı. Acil bi durumda kullanılması zorunlu ise de benzinli ve manuel araba yağı kullanılmalı aynı viskozitede.

Avrupa'da Amerika'da racing motosikletlere bile araba hatta ağır vasıta dizel yağı koyan bir kitle var , yanlış hatırlamıyorsam Shell Rotella idi özellikle tercih ettikleri ,
2010 falan yıllar evvel Ingiliz birini takip ediyordum Vstrom 1000 i vardı 300.000 km de , adam bulduğu en ucuz araba yağını koyuyordu hep , yağ filtresini bile üç yada iki yağlamada bir değişiyordu 🙂

Motosikleti
Ns200 15"
Avrupa'da Amerika'da racing motosikletlere bile araba hatta ağır vasıta dizel yağı koyan bir kitle var , yanlış hatırlamıyorsam Shell Rotella idi özellikle tercih ettikleri ,
2010 falan yıllar evvel Ingiliz birini takip ediyordum Vstrom 1000 i vardı 300.000 km de , adam bulduğu en ucuz araba yağını koyuyordu hep , yağ filtresini bile üç yada iki yağlamada bir değişiyordu 🙂
Abi Rotella'da Jaso Ma standartı var bu yüzden problem olmuyor.

Galiba yağ konusunda ya ben paranoyağım yada doğru düşünüyorum. :)

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
araç yağları eğer özel performans yağları değilse 10w60 gibi
motosiklette olmaz motosiklerler 14.000dd ye kadar devir çeviriyor
araçlar 6.500dd o yağı motora koyarsanız yanar 1.000km sonra

Şayet motor scooter ise (kuru debriyaj + şanzıman ayrı yağ)
Bu scooter da çok kıymetli değilse (çinli, hintli, ya da dio activa gibi giriş seviyesi japon)
Vizikozite tutuyorsa araba yağı konulmasında hararetli bir şekilde tartışacak bir engel yoktur...

Koysam da muhtemelen sorun olmaz ancak, tutup da Piaggio'ya, Forza'ya, X-Max'e de koymam, böyle bir tecrübeye ihtiyacım yok :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Acil durumda belki ama standart uygulama olarak motosikletler için özel üretilmiş yağlar dışında kullanmanın ciddi dezavantajları olur. En önemlisi, yüksek devir çeviren motosikletlerde yağın çok daha fazla ısınması ve bu nedenle sürtünen parçalarda özel gereksinim ihtiyacı olması.

3-5 kuruş için değip değmeyeceğine karar vermek, sahibine kalmış artık.

Yüksek devir çevirmeyen motosikletlerde kullanabilirsiniz. Şahsen ben arkadaşın dediği gibi 5 yıl MT7 ve 6 yıl MT9 motosikletimde arabaya aldığım Mobil 1 10 x 40 motor yağını kullandım.
Hiç bir sorunum olmadı.
Şu an Suzuki 1000 GT var.
Devirli makina olduğu için bunda biraz seçici davranıyorum.
Kısaca R (Racing) serisi makina değilse içiniz rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Bizzat 11 yıl boyunca test edildi arkadaşlar.

Motosikleti
1190 ADV
İnsanlar niye yağ konusunda bir açık olduğunu düşünüp onu bulmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Motosikleti üreten hangi şartlar da ne yağ kullanman gerektiğini yazıyor işte.
Şu kadar sene araba yağı kullandım birşey olmadı diyen arkadaş... Ne kazandın bu sayede... Sene de 1 kez yağ değiştirsen, ettiğin kazanç toplamda 4litre yağ etmez.
Bu kadar ekonomi hesabı yapan biri için motosiklet mantıklı değildir zaten, yürü yada bisiklete bin.

Motosiklet yağları 1 litrelik yada 4 litrelik bidonlarda satılıyor ayrıca.

Rotella aynı zamanda JASO MA onaylı ama, dizel kamyon yağı.

Durum acilse, motorda yağ kalmamışsa kullanırım.
Bunun dışında normal bir durumda asla.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
550045347-ro-t6-5w40-1gal-us-1900x1900.jpeg

Bilgi sayfasında Jaso ma,ma2 yaızyor

• Beğen
Tepkiler: F54

F54

bence zeytin yağı bile kullanılır azcık ince gelir ama sıkıntı olmaz

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bence zeytin yağı bile kullanılır azcık ince gelir ama sıkıntı olmaz
Sızma mı Riviera mı? Sızma ise soğuk sıkım mı, sıcak sıkım mı? İşler hepten karıştı şimdi.:unsure:
Canan Apla da işin içine girerse çok kötü fena. 😳
65cddb89333d53a0c366b29b.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yapma kardeşim, yapma canım arkadaşım, şimdi o elindeki ne idüğü belirsiz yağı sakince yere bırak ve motosiklet için özel olarak üretilmiş yağları kullan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar