Motorsikletim komple yandı lütfen yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
üstat geçmiş olsun... bu davanın peşini bırakma... garanti karşılamlı.... garantiden zararın karşılanmalı...

öncelikle geçmiş olsun. inşallah ön yargılı davranıp seni meşakkatli bir dava sürecine sokmazlar.
ama şunuda söylemek isterim ki türkiye'de bulunan nerdeyse tüm motorlu taşıt firmaları araçlarını sattıktan sonra kıvırıyor.
Buna bir çok kez şahit oldum. Allahtan benimkiler bu tip mahkeme ile uğraşmaya deyicek sorunlar değildi.
inşallah zararını tanzim ederler.

kardeş geçmiş olsun bence sen haklısın bu olay türkiyede değilde başka bir ülkede olmuş olsaydı (almanya-amerika-ingiltere) adamlar hem motoru alırlardı hemde üstine maddi tazminat alırlardı. Biz kendi haklarımızı bilmediğimiz için bizimle ilgilenen adam gibi servisler bile yok denilebilir. Ama honda kendini kanıtlamış bir marka ve honda yazısının altında çok büyük güven yatıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok geçmiş olsun..Allah başımıza vermesin..Kesin haklısın ve yeni makina alırsın..

dediğim gibi şuan için firmadan net bişey çıkmadı kundalama oldugunu söyledi gelen arkadaş neye dayanarak dediğini kendşi de bilmiyor
kontak olsa kabloların rengi farklı olur dior kontak yoksa akü neden bitti :?
eger yinede kundaklama ise kablolar motorsikletynadıgında birbirine degmişse aku öyle bitmişse neden yinede kabloların rengi farklı deil..?
ayrıca sadece bir iki kabloya baktı tamamını net olarak inclemedi :?
bir sürü soru işarei ile gitti..
byramdan sonra neler olacagını bekleyeceği< honda dan..?

muhtemelen bende dava açmak zorun da kalacagım...

tekrar merhaba arkadaşlar konuyu bilmeyenler için tekrar yazıyorum
ve hondadan geen sonucu aşağıda bildiriyorum bilgilenmeniz açısından
geçengun bayramdan iki gun önce motorsikletim sabah saat 6,30 sralarında havanın çok rüzgarlı oldugu bir anda daha garantisi bitmeden elektirk kontagından çıkan yangın sonucu tamamen kül oldu geriye arka lastik ve şase kaldı

Şüpheli durumlar
Birisi yakmış olabilir...
birisi sigara atmış olabilir..
kotak yapmış olabilir
yada benzin sigara endeni ile alev almış olabilir...

1 eger birinin motorsikletini yakacaksanız sizce hangi saatte yakarsınız motorsiklet evimin önünde giriş kat merdivenin altında duruyor ve neresinden yakarsınız evin tam çaprazında geleni gideni görebilen bir otobu s duragı var ve işe giden gelen çok

dolayısı ile sabah 6,30 u değil gece 3-4 sıraları daha uygundur
ve birinin mootrunu yakacaksanız ön kafa grenajından değil koltuk ve depo depo alt kısımlarından yakarsınızki 300 - 500 ytl verip yeni grenaj alıpta kurtulamasın die
şimdi bu anlattıgımdan snar birini yakma ihtimali yakalanma ve zarar verememe açısından % 1 bana göre

2 sigara atmış olabilir : eger bir grenaj sigara ile alev alacak kadar çabuk yanabiliorsa bunun için grenajın ustune 10 adet sigara bitene kadar koydum ufledim ve genede yanmadı sadece iz oluştu .... buda :% 1 ihtimal

Benzin sigara ile alev almış olabilir..: eger benzin kaçırıyorsa dana önce denen fark etmedim düzenli oalrk hergun kontrol ederim
hadi oldu kaçırdı o ruzgarda benzin daha çabuk uçacaktır
hadi uçmadı neden motoriskeltim ön kafa kısmı ve çamurluk tamamen erimiş durumda ..
motorsikeltim ön kafadan başlayıp geriye dogru yanmış ve ben depo alev aldıkan 30 sn ye sonra gelen sesle uyandım .. ve koltuk ve diger yerler daha yanmamıştı

geriye tek seçenek kalıyor
kısa devre yapmış olması
motorsikltin ön kadafan başlayıp yanmaya başlaması rüzgarında etkisiyle çogalması..
depo kablosu eriyince hortum akan benzinle deponun alev allması depo dolu odluu için söndüremeemm kendimi riske atmama ragmen çünkü toplanan insanlar deponun inflak edeceginden habersiz yardım etmeye çalışıyorlardı ve zor sndürdük ..

hondaya teefon açtım
incelemesi için ekip isteidm durumu alattım ..
ve
bilir kişi olarak normal bir usta gönderdiler üstünde honda kyafeti..

adam motorsikletin 2-3 yerine baktı 10 - 15 dakika incelemeden
bunu yakmışlar dedi çekti gitti
ve ben kredi faizi dahil 7000 ytl ödediğim motorumla kala kaldım ortada kaskosuda yoktu ve bugun tlefonda zarrı karşılamayacakları kullanıcı hatası oldugunu bildirdiler ...
biz hondaya güvendik aldık ve bu şekilde yolda kaldık
gelen arkadaş dediki
kısa devre olsa kabloların renkleri farklı olur hemde gece yanardı neden sabah yandı
tmmm dedim akuye bakalım baktık aku bitmiş
dedi yanınca kablolar birbirne degmiş dogal olarak bitmiş
peki birbirine degen kabloların rengi neden digerleri ile aynı dedim motorisklet okadar yanmış kablolarda renkmi kalır dedi ...?

şimdi kendilerini mahkemeye vermeye hazırlanıyorum ...
ve kimseyede honda kaliteli marka herzaman arkanızdakiler dienlere kanmayın satana kadar
performans ve kalite tmm var ama parayı ödediğiniz sürece....
aşağıda 2 resim koyuyorum ve fazer larınızı bu hade düşünün ne geçerdi içinizden ...

PIC_0234.jpg

100_5942.JPG

sonuç hondaya olan güvenim tamamen hüsran dır...
bilginiz olsun ve çok deger veridğiniz motorsikletinizi burdakinin yerine kyoun ne hissederdiniz...

ve durumu kullanıcı hasası olarak nitelendirdiler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar