Motorsikletim komple yandı lütfen yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
geçmiş olsun. yazık olmuş. hakkını ara kardeşim, yoksa karşılığını alamazsın. umarım halledersin.

Moderatör
Geşmiş olsun, aYe zaten belirtmiş, motoruna orjinal olmayan hiç bir ekleme yapmadıysan, ve motorunu herhangi biri gelip yakmadıysa (Bu motorun ve olay yerinin detaylı incelenmesinden sonra kesin belli olacaktır) o motorun 2009 modelini sana ücretsiz vermek yada zararını son kuruşuna kadar karşılamak zorundalar. Hakkını sonuna kadar ararsan, bu günler sana ileride heyecanla anlatacağın sonu mutlu sonla biten bir anı olarak kalacaktır.

Büyük geçmiş olsun :cyclopsan

Umarım Honda adına yakışanı yapar.

şuan aldıgım yerle görüşüyorum fabrikasındaki yetkili kişiye ulaşmaya çalışıyorlar muhtemelen inceleme için motorsikleti göndereceğim ..
ama sonuç ne oalcak bilmiyorum açıkçası banada atabilirler sıyrılmak çin suçu başka bişeyde olabilir
dunden beri honda ile görüşüyorum fakat daha net bişey söleyen olmadı motorsiklet yandıgı gibi duruyor orda

sabah sigortasına baktım atmışmı yanmışmı kısa devreden diye fakat sigorta yangında akunun ust tarafı ile birlikte eriyip yapışmış oraya..

Kardeşim moralini bozma bunlar muhtemelen çamura yatacaklar ama mahkeme yoluyla zararını karşılarsın biraz uzun sürer o ayrı geçmiş olsun

yaw bura yeri değil ama benim hondanınad alttaki ayaklığın sağ taraftaki koca vidası uçmuş motoru ayaklığa alıyorum motor yan yatıyor eğilip baktım vida yok. Şimdi ben gidip bakımlarında neden vidalarını kontrol etmiyorsunuz diye o vidayı beleşe taktırtabilir miyim :)

Büyük geçmiş olsun. Motosikletin üzerindeyken böyle birşeyin olmaması sevindirici..Yanlız sana tavsiyem bu gibi durumlarda ihtiyatlı olman, çünkü bu tip konularda satış sonrası hizmetler durumu farklı yorumlayabilir(tabiki önce kullanım hatası varmı yokmu diye yoklayacaklardır. Fakat motosiklete extra herhangi bir şey eklemediysen bir şekilde lehine sonuçlanacaktır kanaatindeyim. Ayrıca Suzuki sempatizanı olarak hemen kullandığın markanı gözardı etme, çünkü bu tip işler fırından ekmek almaya benzemiyor:bounce:

Son düzenleme:
Mahkeme yolu biraz uzun ve sıkıntılı olabilir nacak yine de sonuca ulaşman mümkün. Hem Tükoder le hemde kaymakamlıklardaki hakem heyetiyle görüşmeni tavsiye ediyorum. Tükoder burada yaptırım gücüne sahip değil ancak sana avukat temin edebilirler ve hukuki destek sağlayabilirler. Bir de son müracaay yeri olarak ankarada sanayi bakanlığında tüketici masası var. Sanayi mallarında oluşan sıkıntılarda sorunu burası çözüyor. Buranın aldığı kararı firmalar uygulamakla yükümlüler. Honda servisinde gelen bilir kişi kendi elemanlarıysa kullanıcı hatası diyebilir. Ancak sende polis ve olay yeri incelemenin raporlarına dayanarak mahkeme tarfından bağımsız bir bilirkişi atanmasını isteyebilirsin. Mahkemeye de gitsen sonuçta bilirkişi raporuna göre kara verilecek. Bilir kişi incelemesi sırasında mutlaka motorunun başında bulun.

inşallah deidğim gibi hondayı daha bir net cvp dahi alamadıgım için karamsarlıktayım ama şuanda suçlamıyorum gelişmelere göre gerekirse avukat tutup dava bile açacagım ...
şimdlik beklemedeyim...
bana ilk dedikleri türkiyede böyle bişey olmadı sende olması imkansız :D
bu en dedim köylü mantıgı ile olmadı die olmayacak diye bişey yok kardeşim
oldu içte 20 dakikada eridi gitti motorsiklerim dedim ..

Arkadaşım burada ne hondası ne bilir kişisi hiç önemli değil. Sen bu motorunun bedelini almak istiyorsan o polislerin tutanakta ne yazdığı çok ama çok önemli. Sonuçta bu olay mahkemelik bunun parasını sen firmadan almak istersin firmada vermek istemez bu en doğal haklarınız. Fakat burada tarafsız olan ve devletin yazdığı resmi kaza tutanağı mahkeme için delil sayılır. Honda nın istediği kadar bilmiş kişileri olsun mahkemede bunun bir önemi yok sonuçta firma elemanı yada temsilci onlar. Polis ise tarafsız ne gördüyse onu yazar ve mahkemede ona göre karar alır. Eğer mahkeme Honda aleyhine bir karar alırsa istedikleri kadar bilmiş kişiler hayır desin sen icra kanalı ile çatır çatır paranı alırsın. Sen faturanı kaybetme, iyi bir avukat tut ve polisler tutanakta ne yazmış iyice belle o kadar...

polis tutanakta benim ifademi yazmış olayın yangın oldugunu benim ve çevredeklilerin ifadelerine yer vererek muhtemeln kontaktan çıkmış olabileceğini ifademde olayda kasıtlı oalrak şüphelendiğim biri olmadıgını ve kimseden mootrsikeltimi yaktı diye davacı olmadıgımı bu şekilde zabıt tuttuk oaly yeri incelemede gerekli evraklarını doldurdu ama bana vermedi mahkeme isterse göndeririz tarafsız bir bilir kişi yada fabrikadan gelenler inceler onlar karar verir kontak olup almadıgına der
sonra bizde tuttugumuz raporları göndeririz dedi
motoriskelti aldıgım tarihteki faturam elimde var ama servisleride düzenli yapıldı fakat srevis formları bende yok gittiğim servisin bilgisayarında kayıtlı..

Şimdi honda ile görüştüm aldıgım yerle motoriskleti yerinden kımıldatma
gelip orda inceleyeceğiz sonra alıp fabrikada inceleyeceğiz dediler bakalım gelişmeleri size haber vereceğim tekrar...

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun kardeşim üzülmemek elde değil.Abilerinin dediği gibi işin peşini bırakma.Tekrardan geçmiş olsun .

Mersin İl Temsilcisi
Arkadaşım, çok geçmiş olsun.
İnşallah, zararını tazmin edip, sana, yeni bir motor verirler.

2003 yılında buna benzer bir olay, arabayla başıma gelmişti.
Arabanın (Doğan L vardı o zaman), sol ön kapıdan birden bire bir duman bir koku.
merkezi kilitin motoru yanmaya başladı.

Arabada yangın söndürücü vardı, çıkardım söndürdüm.

O zaman için yangın söndürücüye iyi para vermiştim, arkadaşlar, dalga geçmişti.
Ama, o yangın söndürücüyü almasaydım, para vermeseydim, araban yanıp gidecekti.

Arkadaşlar, demek ki; bir yangın söndürücü de motorlarda bulunacak.
Bu olayın, yarın bizim başımıza gelmesi işten değil.

haklısınız :cat:

Satışını aldıgım firma aradı.. 5-6 kişilik bir ekip fabrikadan olay yerini incelemeye gelecekmiş,

sonrada fabrikaya götürecekelr sanırım yine incelem yapmak için...

tek temennim iki taraf içinde dogru olan olsun kundaklamaysa ben razıyım zarara ama elektrik kontagı ise ben hakkımı sonuna kadar isterim ....
Merakla hondayı beklemekteyim..

Olay sabah saat: 6,30 da olmasına ragmen
gelen tespit görevlisi sadece bir kaç yerine baktı ve bunun kundaklama oldugunu düşünüyorum dedi
çünkü aküden çıkan yangın alevli olmaz gibi şeyler söyledi
eger yakacak olalar zaten gece 3-4 gibi yakarlardı
neden milletin namaza ve işe gittiği bir saatte yaksınlar aküye baktılar akü komple bitmiş
koblolarda ise yandıgından renk değişimleri var ama HONDA dan gelen arkadaş daha detaylı inceleme yapmasına gerek bile görmedi ve gitti şaşırdım

sanırım bayramdan sonra cvp verecekler ama hiçte olumlu olmayacak bu nedenle zorlu bir hukuk mücadelesi beni beklemekte gibi gözüküyor...

Son düzenleme:
sanırım honda bu siteyi takip ediyordur,profosyonel bir firma olduğunu düşünürekten.dolayısıyla herkesin bundan haberdar olduğunu merakla gelişmeleri takip ettiğinide görüyordur.ne demek istediğim anlaşıldı sanırım.

muhtemelen belki öyledir ama gelen arkadaş resimlerini çekti dah kabloları aku kısmını incelemden bu dedi kontak işine benzemiyor komple yanmışi
fakat reismelrdede görüdüğü gibi ön kafada başlamış yangın arkaya dogru ilerlemiş ve sabahıın 6,30 - 7 arası o saatte neden kundaklasın kastı olan adam gece 3 - 4 te yapar
akuyu kontrol etti tezini savunmak için aku boş buseferde
aku kablolar eridiğinde kısa devre yapıp boşalmıştır dedi

ama %99 eminimki bu motorsiklet elektrik arızasına kurban gitti
ve bayramdan sonra bana cvp verecekelrini söyleidler muhtemelelen olumsuz olacak inceleyen arakdaş bukadarcık ilgilendiyse
ordakiler umursamayacaklar bile
oyuzden bende hakkımı mahkemede aramak zorunda kalacagım diye tahmin ediyorum
daha taksitleri bitmeden motor bitti...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım çok üzüldüm yav geçmiş olsun inşallah hakkını alırsın .

tek temennim iki taraf içinde dogru olan olsun kundaklamaysa ben razıyım zarara ama elektrik kontagı ise ben hakkımı sonuna kadar isterim ....
Merakla hondayı beklemekteyim..

Arkdaşım çok geçmiş olsun inş. kundaklama degildir ki sebebi motor honda falan değil hayatına kastedecek bi düşmanın olması :pr:
Eger kondataktan çıkmışsa honda bunun arkasında durmalı :cat:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar