Motorsiklete Fan Takan Adam

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Siz bunu mantıklı buluyor musunuz?

Sürekli dur kalk yapıyor olsaydı mantıklı derdim ama bu fanla yinede mantıklı değil tahminimce sıvı soğutmalı motorların çaışma mantığını bilmiyor

Sürekli dur kalk yapıyor olsaydı mantıklı derdim ama bu fanla yinede mantıklı değil tahminimce sıvı soğutmalı motorların çaışma mantığını bilmiyor
aklıma bişey takıldı.yağ soğutmalı motorların radyatörü için mantıklı mı sizce?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
İyi niyetle yapılmış bir hareket, işe yarar mı? az bir katkısı olur diyelim. Radyatör fanları aluminyum veya bakır alaşımdan yapılma radyatör içinde gezdirilen suyun hararetini almakta çok etkilidir çünkü suyunda,bakırında, aluminyumunda ısı iletim katsayıları yüksektir, yani üzerlerindeki sıcaklığı hızlıca iletebilirler. Radyatör fanıda bu sıcaklığın transfer edilmesine yardımcı olur.

ancak içinde yağ gezen bir radyatör veya içinde sadece bir kaç yağ kanalı bulunan silindir bloğundaki sıcaklığın transferinde başarılı olamaz, ancak soğutmaya destek olabilir.

Özetle yapılmasına gerek yoktur.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
aklıma bişey takıldı.yağ soğutmalı motorların radyatörü için mantıklı mı sizce?
Bence değil, çok sıkışık trafikte uzun süreler geçirmek zorunda değilsen, radyatörden zaten bir hava akımı geçiyor.

İyi niyetle yapılmış bir hareket, işe yarar mı? az bir katkısı olur diyelim. Radyatör fanları aluminyum veya bakır alaşımdan yapılma radyatör içinde gezdirilen suyun hararetini almakta çok etkilidir çünkü suyunda,bakırında, aluminyumunda ısı iletim katsayıları yüksektir, yani üzerlerindeki sıcaklığı hızlıca iletebilirler. Radyatör fanıda bu sıcaklığın transfer edilmesine yardımcı olur.

ancak içinde yağ gezen bir radyatör veya içinde sadece bir kaç yağ kanalı bulunan silindir bloğundaki sıcaklığın transferinde başarılı olamaz, ancak soğutmaya destek olabilir.

Özetle yapılmasına gerek yoktur.
pc fanı yerine yüksek devire sahip server fanları kullansa etkisini baya görürdü bence.

Atın emanetindeki kelebeğin ata yükleyeceği ağırlıkla eşdeğer derecede soğutmaya yardımcı olur.
Yani bilimsel olarak sallarsak 0.001 santigrat derece etkili olur.

Arkadaşın attığı taş ürküttüğü kurbağaya değmemiş bence. Ama yine de maker ruhlu bu arkadaşımızı tebrik ediyorum, bir şey yapmaya çalışmış en azından.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şu ağbimizin fikri bundan daha mantıklı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben bunun benzerini Road Glide'ta takmıştım. M8 117Ci çok sıcak çalıştığı için ihtiyaç duymuştum. Orjinal parça tabii. Yağ radyatörüne bağlanıp ECM'den kalibre ediliyor ve 30km/h altında ve belli bir sıcaklığın üstünde devreye giriyordu. 50F° Düşürdüğü iddia ediliyor. Alt kısımda yağ radyatörünün önüne takılıyor. Geçen hava motora da üflüyordu. Ancak 10C°'lik bir fark yaratıyordu. 150cc motorda belki bir fark yaratabilir, ama harley gibi 1923cc'lik bir motorda gece ve gündüz gibi bir fark yaratamıyor.

https://www.harley-davidson.com/tr/tr/shop/fan-assisted-oil-cooler-kit/p/62700204 Parça bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar