- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Siz bunu mantıklı buluyor musunuz?
Taktığı motor hava soğutmalı zaten....Sürekli dur kalk yapıyor olsaydı mantıklı derdim ama bu fanla yinede mantıklı değil tahminimce sıvı soğutmalı motorların çaışma mantığını bilmiyor
aklıma bişey takıldı.yağ soğutmalı motorların radyatörü için mantıklı mı sizce?Sürekli dur kalk yapıyor olsaydı mantıklı derdim ama bu fanla yinede mantıklı değil tahminimce sıvı soğutmalı motorların çaışma mantığını bilmiyor
Bence değil, çok sıkışık trafikte uzun süreler geçirmek zorunda değilsen, radyatörden zaten bir hava akımı geçiyor.aklıma bişey takıldı.yağ soğutmalı motorların radyatörü için mantıklı mı sizce?
pc fanı yerine yüksek devire sahip server fanları kullansa etkisini baya görürdü bence.İyi niyetle yapılmış bir hareket, işe yarar mı? az bir katkısı olur diyelim. Radyatör fanları aluminyum veya bakır alaşımdan yapılma radyatör içinde gezdirilen suyun hararetini almakta çok etkilidir çünkü suyunda,bakırında, aluminyumunda ısı iletim katsayıları yüksektir, yani üzerlerindeki sıcaklığı hızlıca iletebilirler. Radyatör fanıda bu sıcaklığın transfer edilmesine yardımcı olur.
ancak içinde yağ gezen bir radyatör veya içinde sadece bir kaç yağ kanalı bulunan silindir bloğundaki sıcaklığın transferinde başarılı olamaz, ancak soğutmaya destek olabilir.
Özetle yapılmasına gerek yoktur.