Motorlarla Uğraşanlardan Yardım

Herkeze selamlar,yeni üye oldum bir sorunum var yardımcı olabilecek arakadşlara şimdiden teşekkürler.
ben jinlun marka bir motor satın aldım.notere gittik satışını üstüme aldım ve parasını verdim.daha sonra gidip sigorta ve muayine için ücretlerini ödedim.sonrasında dosyamı trafik şubeye verdim.ancak bir hafta bekleyen belgemi almak için gittiğimde motorda haciz oldugnu söylediler üstelik yakalamalı.aldıgım kişiye gittim halledicem dedi ama 1 yıl olacak nerdeyse ve motorda 2. bir yerdende yakalamalı haciz geldi.saklıyorum şuan motoru.adamın dolandırıcı oldugunu öğrendim daha sonra.altında 206 pejosu var komple cam tavan.

bilen arkadaşlar varsa eğer ben ne yapmalıyım?acaba bi şekilde başka bi pert motorun ruhastını kullanma imkanı var mı?yada motorumu parça olarak değerlendirecek bir yere satma imkanım var mı?yardımcı olursanız gerçekten çok sevinicem çok magdur durumdayım..

Son düzenleme:
Bir avukata danışmalısın. Durum çok ciddi. Yasal olmayan yollarla motora sahip olman durumu daha da zorlaştıracak sadece... Geçmiş olsun.

çok teşekkür ederim,fakat adam tam bir dolandırıcı kanunlarla başa çıkabileceğimi sanmıyorum :pale: adamın zaten sadece benim bu olay sayesinde öğrendiğim vergi dairesine 23 milyar borcu var ve altındaki arabada hacizli.ama elinde laptop eşinin kollarında burma burma bilezikler sürekli gezip tozarken görüyorum.elimden kaza çıkmasındanda korkuyorum.en yakın zamanda bir avukata da danışacağım ama yinede hani bir alternatiftir başına gelen vardır çözüm yolu bilen,öneren varsa çok mutlu olurum. saygılar..

ya hacizliyse nolmuş sende patlamış öleec kullanıcaksın bende satın aldım hacizli motor kardeşime aldık sonra baktım hacizli dedim kullan boşver baya kullandık hata jandarma bile cevirdii ben gittim aldım motoru cevirmelerde motorun haczine bakmazlar ehliyetin varsa problem degil sen kullan ölece kaskını tak eger satmak istersende yaz sahibinden com a hacizli fiyatını cek dibe satarsın ben öle sattım yapıcak bişey yok almışsın bi kere

öyle fakat geçenlerde kawasakiyle evimin 1 km ilersinde polis durdur ve herşeyim tamdı memur hemen plakayı sorgulattı temiz çıktı sonrada kırmızıda geçtim diye ceza yazdı kavga dövüş iptal ettirdim yeşildi çünkü.Yani kocaeli polisinin motorlara özel bi ilgisi var özellikle emniyet müdürü durdurun motorları ehliyete yazamazsanız kaska oda olmazsa bak eksozu mu orjinal değil yazın cezayı,boş yollamayın motorluları diyomuş adam bunu trafik polisinden duydum.malum bir çok arkadaşımız can verdi ardı ardına.bu yüzden bu şekilde gezmem malesef imkansız :(

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dostum senin işin ciddi, şimdi sormamın bi faydası yok ama neden almadan önce sorgulatmadın plakayı ? neyse madem olan oldu ya bir avukat tut yada ver dilekçeni sana devlet avukat tutacaktır (ücretsiz) paranı verecektri olmadı devlet bu haciz yoluyla alır merak etme :cat:

Herkeze selamlar,yeni üye oldum bir sorunum var yardımcı olabilecek arakadşlara şimdiden teşekkürler.
ben jinlun marka bir motor satın aldım.notere gittik satışını üstüme aldım ve parasını verdim.daha sonra gidip sigorta ve muayine için ücretlerini ödedim.sonrasında dosyamı trafik şubeye verdim.ancak bir hafta bekleyen belgemi almak için gittiğimde motorda haciz oldugnu söylediler üstelik yakalamalı.aldıgım kişiye gittim halledicem dedi ama 1 yıl olacak nerdeyse ve motorda 2. bir yerdende yakalamalı haciz geldi.saklıyorum şuan motoru.adamın dolandırıcı oldugunu öğrendim daha sonra.altında 206 pejosu var komple cam tavan.

bilen arkadaşlar varsa eğer ben ne yapmalıyım?acaba bi şekilde başka bi pert motorun ruhastını kullanma imkanı var mı?yada motorumu parça olarak değerlendirecek bir yere satma imkanım var mı?yardımcı olursanız gerçekten çok sevinicem çok magdur durumdayım..

noter satışı sırasında temiz kağıdı olmadan alım satım yapılamaz bildiğim kadarıyla motorda haciz varsa noterin alım satım yapmaz diye biliyorum..sorununu çözmek içinse avukata başvurman grekli bence karışık bir durum.noter sözleşmesinin sana verilen nüsha sını sakla lazım olacaktır . benim de dün ,ilk motorumun ilk sahibinin ceza tebliği elime geldi fakat benim adıma:queen: ben motoru 15.9.07 almıştım ben motoru almadan 2 ay önce köprüden kaçak geçmiş. elimde motoru satın aldığıma dair noter belgesai olduğu için itiraz edeceğim.(ben ceza işlendiği tarihte motoru almamıştım ki:D)trafik muamele işlemleri ile uğraşan bir arkadaşıma danıştım. kendisi trafik cezalarının plakaya işlendiğini. cezanın ise vergi dairesaine ulaşması ,oradan yazı yazılarak kişiye ulaşmasının uzun zaman alabileceğini söylediı ceza prosedürlerden geçip tebliğ edilene kadar e motor el değiştirdi ise o anda ruhsat sahibi kim ona kesiliyormuş ceza.yani devlet tuttuğunu öpüyor.kim işlemiş bu suçu diye bakmıyor.evrakların tam ise noter satışı vs. işin biraz daha kolay....

Son düzenleme:
Arkadaşım ALLAH Sana Kolaylık Versin İNŞALLAH En Yakın Zamanda Kurtulursun Bu Cezadan. :pale:

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ben motoru alırken önce gittik temiz kağıdı almaya ve motorun 310 ytl vergi borcu çıktı sonra ben o parayı kendim ödedim ve temiz kağıdını verdi vergi dairesi.ardından notere geçi psatışı yaptık 170 lira civarıda orda verdim.sonra evraklarımı muameleciye verdim 200 lirada ona verdim ve belge en son trafik tescilde tıkandı :( yani herşey yasal bana Türkiye Cumhuriyetinin Vergi Dairesi bu motor için SATILABİLİR kağıdı verdi ve Noterde satışı yaptı fakat yinede ben mağdur oldum.Yani arkadaşımızın dediği gibi malesef devlet tuttuğunu öpüyor, bizimkisi biraz öpücükten hallice oldu =(

Şimdi ben bir dilekçe mi hazırlamalıyım?bu dilekçeyi savcılığa mı vermeliyim?

evet 2 farklı yerden hacizli yakalamalı..sanırım tek çözüm dava açmak ve mahkemelerde yıllarca sürünmek..daha öncede birine dava açmıştık 8 de 8 karşı tarafın hatalı olmasına rağmen 8 yıldan fazla sürmüştü dava ve karşı atrafın parası olmadıgı için hiçbirşey alamadık gidip geldiğimizle kaldık :( avukat tanıdıgı olan var mı peki?

Forumdan Uzaklaştırıldı

Motorun haciz tarihlerini bi öğren bana özel mesajla bildir.

Mersin İl Temsilcisi
bu adam nasıl "borcu yoktur" kağıdını almış o zaman?
yuh yani... ben 3 kez araç alırken sorgulattığımda hep haciz ve yakalamalı olduğunu öğrenmiştim. genelde söyledikleri yalan şu " sen parayı ödediğinde ben hemen cezayı kaldırtacam"
sonrası hak getire...

hacizli araca temiz kağıdı alamaz ki almadan da noterden satış yapamaz burada zor durumda kalacak biri varsa o da ya noterdir yada temiz kağıdını veren vergi dairesi bence hiç vakit kaybetme hakkını ara...

senin yapacağın tekşey savcılığa suç duyurusunda bulunmak diğer seçenekler sıkıntı yaratır ya öylece satacan yada yakalanana kadar binmmeye devam edecen sonuçta plakan telsizde sorguya girmedikten sonra sorunda çıkmaz geçmiş olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
öyle fakat geçenlerde kawasakiyle evimin 1 km ilersinde polis durdur ve herşeyim tamdı memur hemen plakayı sorgulattı temiz çıktı sonrada kırmızıda geçtim diye ceza yazdı kavga dövüş iptal ettirdim yeşildi çünkü.Yani kocaeli polisinin motorlara özel bi ilgisi var özellikle emniyet müdürü durdurun motorları ehliyete yazamazsanız kaska oda olmazsa bak eksozu mu orjinal değil yazın cezayı,boş yollamayın motorluları diyomuş adam bunu trafik polisinden duydum.malum bir çok arkadaşımız can verdi ardı ardına.bu yüzden bu şekilde gezmem malesef imkansız :(

Dua almayı seven,,kulaklarının çınlamasını isteyen,antipatili olan insanlar böğle uygulamaları ne yazıkki yapıyorlar..Gaziantep tede aynı olay olmuştu..Tabi bizim lugatımızda dua zenginliği çok..Kulaklarının çınlamasından uyku uyuyamaz o kişi..

hacizli araca temiz kağıdı alamaz ki almadan da noterden satış yapamaz burada zor durumda kalacak biri varsa o da ya noterdir yada temiz kağıdını veren vergi dairesi bence hiç vakit kaybetme hakkını ara...

Aynen katılıyorum:cat:. Satı işlemini yapan noter'in bunu görmesi gerekir.Deliçerkes abimin dediği sorgulamayı emniyet açısından bizim yapmamız gerekir fakat asıl mesul noter'dir.Buradaki kabak noter'e patlar bence.

İlginiz için çok teşekkürler;

temiz kağıdını ( satışı yapılabilir kağıdı) vergi dairesi vardi fakat haciz trafik tescilden oldugu için vergi dairesi dorumlu değilmiş konuştum vergi dairesi ile,noterinde suçu yokmuş çünkü vergi dairesi SATIŞI YAPILABİLİR kağıdı vermiş onlarda o belgeye dayanarak yapmışlar satışı.yani burda herkez sütten çıkmış ak kaşık motor sahibide dahil tek suçlu mağdur ben oluyorum ne yazık ki.yani bir arkadaşımınzın dediği gibi devlet tuttuğunu öpüyor,garibana abanıyor.Aklıma türlü türlü şeyler geliyor,devletin getiremediği kanunu kim nasıl getirecek?teksas gibi oldu ülke bu yüzden,bende gidip adamın gırtlağına mı basayım?silah zoruyla cebindeki parayı,elindeki laptop'ı,kollarındaki bilezikleri mi alayım?devlet bana bunu söylüyor resmen :S

Vay anasını yaaa olaylara bak dahada neler muayene yaptırmak için ama çatır çatır vergisini ödetiyor motorun temiz kağıdı getir diyor ama masum bi vatandaş motor alırken hacizliyse parayı pulu verdikten sonra olay ortaya çıkıyor iş mi bu yaf...

bu noterlerden satışı kaldırmayı boşuna yapmıyorlar direk trafik tescilde satış olunca bu olaylar bitecek herhalde...

Dostum ilk önce yapman gereken sakin bir şekilde iyice araştrır daha önce başına böle bir iş gelmiş olanlardan bilgi al mutlaka sana yardımcı olacak bir motor dostu çıkar canını sıkma geçmiş olsun...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar