Motorla uzun yol için dikkat edilmesi gerekenler, hazırlık nasıl olmalı

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Lastik için tamir kiti, şarjlı pompa bunların hepsi koçtaş'ta mevcut yarın mecidiyeköy tarafında işim var cehavir'den hallederim onları. Hem fitilli hem spreyli alayım bulunsun yanımda.

Ama bu durumda en büyük sıkıntı benim motorun orta sehpası çok tekerleri havaya kaldırabilecek :)

Fark etmiyor dostum, benim de yok, kullanıma engel değil. Sadece işi kolaylaştırıyor orta sehpa :)

Motosikleti
cbf 150
Her motora sonradan orta sehpa takılabiliyor mu?
her motora takılmaz, orta sehpa dediğin şey aracın bir parçası ona uygun delikler var şasede. yarış motorlarına takılmıyor mesela. çoğu nakeda takılıyor tabi hyper naked dışındakilere. arazi motorlarına takılıyor ama crosslara takılmıyor. zaten bunlar yol uyumlu testleri vs var.

Senin motorda sanırım vardı ama çokda gerekli değil hafif seninkisi rahat zinciri yağlarsın. bizimkiler ağır çok zorlu oluyor paddocksuz yada orta sehpasız.

Motosikleti
2024 Duke390
Bir şekilde çözeceğim alışacağım artık bu durumlara ilk motor deneyimi olduğu için yeni gelin gibiyim bu konularda ahahdajhaj

Sırt çantası taşınmaz o kadar yolda, arka seleye sabitle gitsin. Bunun için gergi lastikleri filan var ama tavsiyem decathlon'da satılan tokalı kayışlar. Kayışların ucunu fazla boşluk bırakma, janta sardırırsın yoksa. Lastik tüpsüzse nolur nolmaz el tipi bisiklet pompası bulunsun. Temizlik bezi ile ıslak mendil de olsun. Kendimi neden çocuğunu okula gönderen baba gibi hissediyorum ki.

Motosikleti
cbf 150
ilk uzun yola er-5 ile çıkmıştım kawasaki. götümün ağrısından yola konsantire olamamıştım. bu dukeda biraz sert motora benziyor bence airhawk mawk brşeyde al yanına

Motosikleti
2024 Duke390
aynen bakıcam arka seleye bağlama için lastikli kancalı bir şeyle halledebilirim gibi duruyor. Lastikler tüpsüz diye biliyorum sarjlı pompa ve tamir kitlerinden çantama koyucam.

Sırt çantası taşınmaz o kadar yolda, arka seleye sabitle gitsin. Bunun için gergi lastikleri filan var ama tavsiyem decathlon'da satılan tokalı kayışlar. Kayışların ucunu fazla boşluk bırakma, janta sardırırsın yoksa. Lastik tüpsüzse nolur nolmaz el tipi bisiklet pompası bulunsun. Temizlik bezi ile ıslak mendil de olsun. Kendimi neden çocuğunu okula gönderen baba gibi hissediyorum ki.

Valla sele sert yalan yok :) Benden önceki sahibi konfor sele adı altında 1 karış kadar bişi koymuş içi plastikli ama Airhawk gibi şişirmeli değil. O da rahatsız etti bir yerden sonra söktüm çıkarttım eve.

ilk uzun yola er-5 ile çıkmıştım kawasaki. götümün ağrısından yola konsantire olamamıştım. bu dukeda biraz sert motora benziyor bence airhawk mawk brşeyde al yanına

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir şekilde çözeceğim alışacağım artık bu durumlara ilk motor deneyimi olduğu için yeni gelin gibiyim bu konularda ahahdajhaj
bir paddock edin evde kenarda dursun, zaten zincir yağlamak 700-1000km arası falan oluyor, mesela benim kullanımımda bu ayda bir falan oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ucu kancalı lastikler bazen sağlam tutmayabiliyor. Benim motorda arka çanta var, kampa gideceğim zaman çadır, kamp sandalyesi ve uyku tulumlarını spanzetle bağlıyorum. temu'dan aldığım bu küçük spanzetler işimi görmüştü, tahmin ettiğimden sağlam tutmuştu. çok da uzun değiller, bağladıktan sonra aşağı uzanıp tekere takılacak ucu kalmıyor o da iyi.
linki bırakayım, bu gibi bir sürü spanzet var piyasada: mini spanzet

Motosikleti
2024 Duke390
Sinmak diye bir markanın krikolarından buldum ondan sipariş vericem baya kullanımı kolay duruyor.

Yarın koçtaş'a uğradığım zaman germe kayışlarından sorarım dediğin gibi çok daha güvenli olur onunla çantayı sabitlemek
bir paddock edin evde kenarda dursun, zaten zincir yağlamak 700-1000km arası falan oluyor, mesela benim kullanımımda bu ayda bir falan oluyor.

ucu kancalı lastikler bazen sağlam tutmayabiliyor. Benim motorda arka çanta var, kampa gideceğim zaman çadır, kamp sandalyesi ve uyku tulumlarını spanzetle bağlıyorum. temu'dan aldığım bu küçük spanzetler işimi görmüştü, tahmin ettiğimden sağlam tutmuştu. çok da uzun değiller, bağladıktan sonra aşağı uzanıp tekere takılacak ucu kalmıyor o da iyi.
linki bırakayım, bu gibi bir sürü spanzet var piyasada: mini spanzet

Motosikleti
DUKE 250
duke orta sehpa olmaz, mecbur paddock vs alternatifler denemen lazım,
ben o tarafa giderken araba ile hep eskihisar topcular feribotunu kullanıyorum,
bileti gidiş dönüş aldığın zaman bir tık daha uyguna geliyor, (100 tl civarı)
her duke mesajımda yazmışımdır, istanbul şehir içi 1-2 saatte fena göt ağrısı yapıyor bu motor,
uzun yolda yorar biraz, bu yüzden koltuğun üzerine mutlaka birşeyler al derim.

Motosikleti
D400
Pofuduk konfor sele. Hele ki güzeline denk gelirseniz konfor ve huzur :D

eski motorumda önceki sahibi sürücü selesini 3 sünger, artçı selesini 4 sünger yapıp deri kaplatarak öyle bir konfor sağlamıştı ki 600 km gittiğim günün akşamı g.tümde bir gram uyuşma agrı olmuyordu.

D400'ü ilk aldıgımda 50 km konfor selesiz sürdüm, motordan soğudum. Sonda giydirme konfor sele aldım da %70 azaldı bu rahatsızlık.

Ama eski motorum gibi değil.

Motosikleti
2024 Duke390
Giydirme konfor sele çok çirkin duruyor ve hangi motora takılırsa takılsın hepsi aynı poşet gibi duruyor. Motordaki selenin kattığı karakteri yok ediyor o yüzden sevmiyorum.

Senin motora yapılan gibi özel yaptırma sele çok güzel olabilirmiş.

eski motorumda önceki sahibi sürücü selesini 3 sünger, artçı selesini 4 sünger yapıp deri kaplatarak öyle bir konfor sağlamıştı ki 600 km gittiğim günün akşamı g.tümde bir gram uyuşma agrı olmuyordu.

D400'ü ilk aldıgımda 50 km konfor selesiz sürdüm, motordan soğudum. Sonda giydirme konfor sele aldım da %70 azaldı bu rahatsızlık.

Valla büyük ihtimalle benden önceki sahibin taktığı konfor sele yastığını koyar denerim bu sefer yola çıktığım zaman. Dediğin gibi şehir içinde bile zorluyor uzun yolda perişan edebilir :D Bende topçular feribotunu kullanacağım

duke orta sehpa olmaz, mecbur paddock vs alternatifler denemen lazım,
ben o tarafa giderken araba ile hep eskihisar topcular feribotunu kullanıyorum,
bileti gidiş dönüş aldığın zaman bir tık daha uyguna geliyor, (100 tl civarı)
her duke mesajımda yazmışımdır, istanbul şehir içi 1-2 saatte fena göt ağrısı yapıyor bu motor,
uzun yolda yorar biraz, bu yüzden koltuğun üzerine mutlaka birşeyler al derim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kulak tıkacı kullanmayı ihmal etmeyin, molalarınızı sık verin ama çok da oyalanmayın. Ben mesela her 100-130 km'de bir mola verip sigara ve su içiyorum. Molalarınızda kan dolaşımınız için ufak tefek kültür fizik hareketleri yapabilirsiniz. Uzun yolda kazaların çoğu son 50-100 km içinde olur, varmak için acele edersiniz ya da nasılsa vardım diye dikkatiniz azalır, aman acele etmeyin. Sabaha karşı uykunuzu almış ve dinlenmiş bir şekilde yola çıkmanızı öneririm, iş çıkışı o yorgunlukla ya da stresle yola çıkmayın. Konfor sele de kullansanız kıç ağrısı yapacaktır, bu nedenle sürerken ara ara ayağa kalkın ya da oturuş pozisyonunuzu değiştirin. İstanbul keşmekeş ama belli bir trafik düzeni var, farklı şehirlerde bu düzeni göremeyebilir, trafikteki andaval sayısına şaşırabilirsiniz. Bu nedenle diğer araçlara ekstra dikkat edin, arkayı full hd görseniz bile şerit değiştirirken omuz üstü bakışı unutmayın. Ekipmanlarınız mevsim şartlarına uygun olsun, kışın sizi üşütmesin ama yazın da sizi pişirmesin. İki örnekte de sıcaklığın üzerinizdeki etkisine bağlı olarak konsantrasyonunuz bozulabilir. Motor kullanırken müzik dinlemek gibi yeni dönem hımbıl adam işi aktivitelere girmeyin, araba kullanmıyorsunuz.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Eğer motorun oturuş pozisyonu dik ise, sırt çantası motora sabitlemeden de, sırta takılarak kullanılabilir.
Çantayı sırta takıp motora oturunca, çantanın altının da seleye tam denk gelip oturması gerekiyor.
350km kadar yolu dolu sırt çantasıyla rahat rahat yapmıştım geçen yıl virago 250 motorla, oturuş pozisyonu dikti ama.

Motosikleti
2024 Duke390
Kulak tıkacım yok yani şehir içerisinde kullanırken çok öyle ihtiyacım da olmadı hani yeri geldi şehir içinde 60 70 kilometrelik mesafeyi tek oturuşta da gittim ama uzun yol için eğer yetiştirebilirsem bulabilirsem almaya çalışırım. Akan trafikte intercom’dan müzik dinliyorum niye şimdi hımbıl oldum :)
Kulak tıkacı kullanmayı ihmal etmeyin, molalarınızı sık verin ama çok da oyalanmayın. Ben mesela her 100-130 km'de bir mola verip sigara ve su içiyorum. Molalarınızda kan dolaşımınız için ufak tefek kültür fizik hareketleri yapabilirsiniz. Uzun yolda kazaların çoğu son 50-100 km içinde olur, varmak için acele edersiniz ya da nasılsa vardım diye dikkatiniz azalır, aman acele etmeyin. Sabaha karşı uykunuzu almış ve dinlenmiş bir şekilde yola çıkmanızı öneririm, iş çıkışı o yorgunlukla ya da stresle yola çıkmayın. Konfor sele de kullansanız kıç ağrısı yapacaktır, bu nedenle sürerken ara ara ayağa kalkın ya da oturuş pozisyonunuzu değiştirin. İstanbul keşmekeş ama belli bir trafik düzeni var, farklı şehirlerde bu düzeni göremeyebilir, trafikteki andaval sayısına şaşırabilirsiniz. Bu nedenle diğer araçlara ekstra dikkat edin, arkayı full hd görseniz bile şerit değiştirirken omuz üstü bakışı unutmayın. Ekipmanlarınız mevsim şartlarına uygun olsun, kışın sizi üşütmesin ama yazın da sizi pişirmesin. İki örnekte de sıcaklığın üzerinizdeki etkisine bağlı olarak konsantrasyonunuz bozulabilir. Motor kullanırken müzik dinlemek gibi yeni dönem hımbıl adam işi aktivitelere girmeyin, araba kullanmıyorsunuz.
Naked olduğu için motor oturuş pozisyonu dimdik olmasa da öne doğru çok fazla bir açıyla eğilmiyorum. Yola çıkmayı düşündüğüm çanta normal sırt çantalarında biraz daha hallice o yüzden oturduğum zaman artçı meselesine rahatlıkla denk gelebilir gibi tahmin ediyorum şu an
Eğer motorun oturuş pozisyonu dik ise, sırt çantası motora sabitlemeden de, sırta takılarak kullanılabilir.
Çantayı sırta takıp motora oturunca, çantanın altının da seleye tam denk gelip oturması gerekiyor.
350km kadar yolu dolu sırt çantasıyla rahat rahat yapmıştım geçen yıl virago 250 motorla, oturuş pozisyonu dikti ama.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kulak tıkacım yok yani şehir içerisinde kullanırken çok öyle ihtiyacım da olmadı hani yeri geldi şehir içinde 60 70 kilometrelik mesafeyi tek oturuşta da gittim ama uzun yol için eğer yetiştirebilirsem bulabilirsem almaya çalışırım. Akan trafikte intercom’dan müzik dinliyorum niye şimdi hımbıl oldum :)

Naked olduğu için motor oturuş pozisyonu dimdik olmasa da öne doğru çok fazla bir açıyla eğilmiyorum. Yola çıkmayı düşündüğüm çanta normal sırt çantalarında biraz daha hallice o yüzden oturduğum zaman artçı meselesine rahatlıkla denk gelebilir gibi tahmin ediyorum şu an
Kardeş yanlış anlama ama bu uzun yol bence şimdilik senlik değil. Risk alma derim.

Arkadaşlar selamlar :)

Hafta sonu için istanbul - assos uzun yol yapmayı planlıyorum. Arkadaşlar arabalarla perşembeden kampa gidecekler, ben iş yerinden izin alamayacağım için cuma öğleden sonra 16:00 veya cumartesi sabah 05:00 gibi yola çıkıp gitmeyi düşünüyorum.

Rotayı şu şekilde planladım.
1. Beşiktaş - Gelibolu feribot iskelesi
2. Lapseki iskele - Assos
* geçen hafta aynı rotayı arabayla yaptım ve Çanakkale köprüsü çok güzel rüzgar alıyor araba bile zaman zaman savruldu. Motorla geçmeyi g*tüm yemiyor açıkcası :)

Bir sırt çantası ile gideceğim. İçerisinde genel olarak deniz kenarında kullanılmalık kıyafet, powerbank, şarj kablolarım falan olacak. Bunlar dışında almam gereken, bulundurmam gereken malzemeler nelerdir?

İlk defa uzun yola çıkacağım için pek bir bilgim bulunmuyor. Duke 390 motorda da bagaj sorunu var sadece sırt çantası taşıyabileceğim.
Kalçanın altına bir tane ortopedik sünger minder falan bul. Yani motor için olanlardan tabi Air hawk benzeri şeyler yada kalçadan kaymayacak bir şey😀 uzun yolda ponpon uyuşuyor ve hissizleşiyor. Popo ne kadar ortopedik gibi olan şeylerde seyahat ederse o kadar yol kaliten artar bence uzun yolda motosiklet için bundan önemli şey yok. Bence elcik koruma falanda işe yarar ilerdeki uzun yollar için. Çünkü rüzgar garip bir şekilde parmaklarını ağrıtıyor gaz veresin kaçıyor resmen

Üstad şu sünger doldurma olayını bana da anlatabilir misin ? Bu süngerletme işlemini motor modifiyecilerine mi yaptırıyorlar yoksa anam babam eski koltukçular yada süngerci dayılar gibi adamlara mı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar