Motorla uzun yol için dikkat edilmesi gerekenler, hazırlık nasıl olmalı

Motosikleti
2024 Duke390
uykusuz arabayla uzun yola çıkmıyorum motorla sittin sene gtüm yemez onu yapmaya :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güzergahında bol bol sinek olacaktır, kaskın vizörü sinek-böcek ölüsünden dolayı görüşünü kısıtlayacaktır. Yanına en kötü basit bir ıslak mendil al, ara ara temizle.

Güzergahında bol bol sinek olacaktır, kaskın vizörü sinek-böcek ölüsünden dolayı görüşünü kısıtlayacaktır. Yanına en kötü basit bir ıslak mendil al, ara ara temizle.
Bak çok güzel fikir. 2007 yılında akşam vardiyasında çalışıyorum. Akhisar'dan Manisa'ya Ybr ile gelip gidiyorum. Gece 12 de vardiyadan çıktım. Döneyim dedim. Atladım motora Akhisar'a doğru yola çıktım. İshakçelebi'den sonra shell benzinliği vardı. Kamyoncular çok gelirdi. Güzel ev yemekleri yapan restoran vardı. Oraya girdim. Yolda giderken de motorun ışığı gittikçe azalmaya başladı. Onu da kontrol edeyim dedim. Benzinliğe girdim. Kaskı çıkarıp baktım. Vizörün üstü tamamen küçük sineklerle kaplanmış. Bende elimle silme hatasında bulundum. Vizör tamamen yağ ve kan oldu. Temizlemek için 1 saat uğraştım. Ne rezil bir durum anlatamam. Normal sabun bile çok zor çıkardı. Bu sebeple özellikle gece sürüşlerinde vizör için temizlik malzemesi şart. Bulaşık deterjanı iyi oluyor.

Motosikleti
2024 Duke390
Motosikleti
2024 Duke390
Tamamdır daha fazla alayım yanıma, mikro fiber bezi hanımdan aldım, islak mendil zaten çadır kamp olduğu için gideceğim yer mecbur yanıma bol aldım. Yola çıkınca Kadıköy hasanpaşa’da motosiklet mağazalarında kulak tıkacı alacaktım kask temizleme spreyi de alırım oradan

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tamamdır daha fazla alayım yanıma, mikro fiber bezi hanımdan aldım, islak mendil zaten çadır kamp olduğu için gideceğim yer mecbur yanıma bol aldım. Yola çıkınca Kadıköy hasanpaşa’da motosiklet mağazalarında kulak tıkacı alacaktım kask temizleme spreyi de alırım oradan
Ben zamanında bim'de bulup aldığım Fakir marka kask temizleme spreyini kullanıyorum, iş görüyor. sprey çok yer kaplamasın diye minik bir spreyli kolonya şişesine (içindeki kolonya bittikten sonra tabi ki) doldurup motorun arka çantasına atmıştım. Köftecilerden birikmiş bol miktarda ıslak mendil de çantada var, tek tek açıp kullanması kolay oluyor. kaskın vizörüne sprey sıkıp biraz ıslanıp sinek böcek ölüleri yumuşayınca ıslak mendille siliyorum sonra mikrofiber bez ile kuruluyorum pırıl pırıl oluyor. kirler yumuşamadan silmeye kalkınca vizörü çizebiliyor ona dikkat edin.

Motosikleti
2024 Duke390
arkadaşlar herkese çok selamlar ve teşekkürler yorumlar bilgiler için. Kazasız belasız 900km'ye yakın yol gittim geldim.
@tommygun tavsiyesi üzerine giderken topçular feribotu sonrası bursa, izmir otobanı ve edremit üzerinden assos'a vardım. İzmir otobanından çıkana kadar rüzgar olarak çok yordu, sonrasında duble yollara girince çok daha keyifli oldu.

Dönerken çanakkale üzerinden lapseki feribotu ile yaptım. Oraya kadar yol yine çok keyifliydi, ama otobana çıkınca naked motor rüzgar ve sele konforu beni yıprattı kuyruk sokumum 2 gün bana sövdü adgjhahda. Arabalı arkadaşlarla birlikte dönüş yoluna çıktığımız için hazırladığım sırt çantasını onların bagajına koydum. Gidiş yolunda 1 defa sağ tarafa doğru çanta biraz yattı durup düzeltmek zorunda kaldım.

Dönerken plakayı çanakkale veya silivri taraflarında düşürdüm o tatsız oldu bugun yeni plaka için işlemleri tamamladım yarın gidip bastıracağım. Çok foto çeken birisi değilim ama bir kaç tane çekmiştim onları paylaşıyorum.

Sonuç olarak benim için çok keyifli ve güzel bir tecrübe oldu bu yolculuk, tekrardan teşekkürler

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
arkadaşlar herkese çok selamlar ve teşekkürler yorumlar bilgiler için. Kazasız belasız 900km'ye yakın yol gittim geldim.
@tommygun tavsiyesi üzerine giderken topçular feribotu sonrası bursa, izmir otobanı ve edremit üzerinden assos'a vardım. İzmir otobanından çıkana kadar rüzgar olarak çok yordu, sonrasında duble yollara girince çok daha keyifli oldu.

Dönerken çanakkale üzerinden lapseki feribotu ile yaptım. Oraya kadar yol yine çok keyifliydi, ama otobana çıkınca naked motor rüzgar ve sele konforu beni yıprattı kuyruk sokumum 2 gün bana sövdü adgjhahda. Arabalı arkadaşlarla birlikte dönüş yoluna çıktığımız için hazırladığım sırt çantasını onların bagajına koydum. Gidiş yolunda 1 defa sağ tarafa doğru çanta biraz yattı durup düzeltmek zorunda kaldım.

Dönerken plakayı çanakkale veya silivri taraflarında düşürdüm o tatsız oldu bugun yeni plaka için işlemleri tamamladım yarın gidip bastıracağım. Çok foto çeken birisi değilim ama bir kaç tane çekmiştim onları paylaşıyorum.

Sonuç olarak benim için çok keyifli ve güzel bir tecrübe oldu bu yolculuk, tekrardan teşekkürler

Hadi bakalım geçmiş olsun, sağ salim döndüğüne ve de kazasız belasız bitirdiğine sevindim. Sana küçük bir tavsiye; sele üstüne çanta bağlayacaksan spanzet kullan, bagaj lastikleri ana unsur değil, destekleyici unsur olsun.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun (plaka için), bildiğim kadarıyla motosiklette eski plakayı getirmeden yenisini basmıyorlar. Eğer plakayı kaybettiyseniz plakanız (dolayısıyla ruhsatınız) değişmek durumunda. (Sigorta zeyillerinizi ve HGS plaka değişikliği yaptırmayı unutmayın...)

Motosikleti
2024 Duke390
Spanzet çok sordum girmediğim nalbur, yapı malzemesi satan dükkan, koçtaş kalmadı ortaköy beşiktaş çevresinde.
Hatta kulak tıkacı almak için kadıköy motomax'a gittiğimde de sordum onlarda bende olan lastiklerden var dediler ama sitelerinde bağlama starpı satılıyordu.

Senin Kawasaki eleminator paylaşımında yan çantalar güzel duruyor arka sele altından sabitleniyor sanırım o tarz bir şeyde rahat olur kullanmak.

Online eticaret sitelerinden sipariş verip halledeceğim onu bir daha uzun yola çıkacağım zaman.

Tour modeli kulak tıkacı aldım ama race tipi alsam olurmuş otoban süratları ve rüzgarı için daha iyi verim verebilirdi.
Hadi bakalım geçmiş olsun, sağ salim döndüğüne ve de kazasız belasız bitirdiğine sevindim. Sana küçük bir tavsiye; sele üstüne çanta bağlayacaksan spanzet kullan, bagaj lastikleri ana unsur değil, destekleyici unsur olsun.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hallettim ya bunların hepsini bugun. Sadece plaka basıma gitmem lazım yeni plaka numaram ve ruhsatımı aldım. Beklediğimden çok daha hızlı tamamlandı işlemler trafik şube ve noter boş olduğundan

Geçmiş olsun (plaka için), bildiğim kadarıyla motosiklette eski plakayı getirmeden yenisini basmıyorlar. Eğer plakayı kaybettiyseniz plakanız (dolayısıyla ruhsatınız) değişmek durumunda. (Sigorta zeyillerinizi ve HGS plaka değişikliği yaptırmayı unutmayın...)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Spanzet çok sordum girmediğim nalbur, yapı malzemesi satan dükkan, koçtaş kalmadı ortaköy beşiktaş çevresinde.
Hatta kulak tıkacı almak için kadıköy motomax'a gittiğimde de sordum onlarda bende olan lastiklerden var dediler ama sitelerinde bağlama starpı satılıyordu.

Senin Kawasaki eleminator paylaşımında yan çantalar güzel duruyor arka sele altından sabitleniyor sanırım o tarz bir şeyde rahat olur kullanmak.

Online eticaret sitelerinden sipariş verip halledeceğim onu bir daha uzun yola çıkacağım zaman.

Tour modeli kulak tıkacı aldım ama race tipi alsam olurmuş otoban süratları ve rüzgarı için daha iyi verim verebilirdi.
Ben yan çantalara çok sıcak bakmıyorum, kısa süreli işler için eyvallah güzel ama senin motorda o yan çanta için bir de çanta demiri edinmen gerekiyor ki külliyen masraf. Alacağın ürünün illa motosiklete özel üretilmiş olması gerekmez, sanal pazar yerlerinde "spanzet" diye aratsan bir sürü ürün çıkıyor. Al bakalım sana bir örnek;

https://www.trendyol.com/spanzet/mini-mandalli-3m-gerdirme-halati-p-313598976

Bununla neler neler taşıyorum bir bilsen şaşarsın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.

Güzel tecrübe olmuş.
Bağlamak için ben şu mini spanzetlerden almıştım, arka şanta üzerindeki bağlama demirine çadır ve uyku tulumu bağlayıp gezmiştim. 4lü paket almıştım baktım güzel mal, 10lu paket daha aldım, motorun arka çantasında duruyor şimdi, 4lü paketi de şehir içinde lazım olursa diye xmaxın sele altına attım.

linki bu: https://share.temu.com/62LihC8CvbA

1 metrelik olanlardan aldım, daha uzun gerekirse uç uca iki tanesi de eklenebilir nasıl olsa bol bol almış bulundum.

Motosikleti
2024 Duke390
Yan çanta demirsiz olanları var deve hörgücü belki onlar mantıklı olabilir belki benim motora ama dediğin gibi yan çanta demiri hem masraflı hem uyumlu değil bendeki motora pek.

ama zaten bu yolculukta arka seleye bağlamak yeterli oldu daha fazla eşya ihtiyacım olan bir yola duke 390 ile gitmek çok akıllı işi olmaz 😂
Trendyol'da bu ürün favorilerimde kayıtlıydı araştırırken denk gelmiştim.

Ben yan çantalara çok sıcak bakmıyorum, kısa süreli işler için eyvallah güzel ama senin motorda o yan çanta için bir de çanta demiri edinmen gerekiyor ki külliyen masraf. Alacağın ürünün illa motosiklete özel üretilmiş olması gerekmez, sanal pazar yerlerinde "spanzet" diye aratsan bir sürü ürün çıkıyor. Al bakalım sana bir örnek;

https://www.trendyol.com/spanzet/mini-mandalli-3m-gerdirme-halati-p-313598976

Bununla neler neler taşıyorum bir bilsen şaşarsın.

Fiyat performans için temu baya karlı alışveriş 10 adet dediğin gibi her türlü kullanılır bir şekilde.
Geçmiş olsun.

Güzel tecrübe olmuş.
Bağlamak için ben şu mini spanzetlerden almıştım, arka şanta üzerindeki bağlama demirine çadır ve uyku tulumu bağlayıp gezmiştim. 4lü paket almıştım baktım güzel mal, 10lu paket daha aldım, motorun arka çantasında duruyor şimdi, 4lü paketi de şehir içinde lazım olursa diye xmaxın sele altına attım.

linki bu: https://share.temu.com/62LihC8CvbA

1 metrelik olanlardan aldım, daha uzun gerekirse uç uca iki tanesi de eklenebilir nasıl olsa bol bol almış bulundum.

Motosikleti
Voge 250RR
Bu ay sonunda ben de Çanakkale/Gelibolu tarafına gideceğim motorla, yeni motoru alalı daha 1 hafta oldu, cuma akşamı iş çıkışı tekirdağ üzerinden gideyim diyorum ama bursa üzerinden gitmek daha mı mantıklı olur emin değilim, Tuzladan çıkacağım yola

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu ay sonunda ben de Çanakkale/Gelibolu tarafına gideceğim motorla, yeni motoru alalı daha 1 hafta oldu, cuma akşamı iş çıkışı tekirdağ üzerinden gideyim diyorum ama bursa üzerinden gitmek daha mı mantıklı olur emin değilim, Tuzladan çıkacağım yola
İstanbul'da ikamet ediyorsan Tekirdağ Uçmakdere üzerinden Mürefte-Şarköy yolunu takip edip Gelibolu'ya ulaşman daha keyifli olacaktır ancak bu güzergahı kullanacaksan da akşam iş çıkışı karanlıkta sürmemeni tavsiye ederim. Ctesi sabah erken saatte yola çıkman daha sağlıklı. Şarköy'e vardığında da karnın açsa Sağlamtaş Köftecisinde bizim için de köfte patlat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar