Motorla uzun yol için dikkat edilmesi gerekenler, hazırlık nasıl olmalı

Motosikleti
2024 Duke390
Arkadaşlar selamlar :)

Hafta sonu için istanbul - assos uzun yol yapmayı planlıyorum. Arkadaşlar arabalarla perşembeden kampa gidecekler, ben iş yerinden izin alamayacağım için cuma öğleden sonra 16:00 veya cumartesi sabah 05:00 gibi yola çıkıp gitmeyi düşünüyorum.

Rotayı şu şekilde planladım.
1. Beşiktaş - Gelibolu feribot iskelesi
2. Lapseki iskele - Assos
* geçen hafta aynı rotayı arabayla yaptım ve Çanakkale köprüsü çok güzel rüzgar alıyor araba bile zaman zaman savruldu. Motorla geçmeyi g*tüm yemiyor açıkcası :)

Bir sırt çantası ile gideceğim. İçerisinde genel olarak deniz kenarında kullanılmalık kıyafet, powerbank, şarj kablolarım falan olacak. Bunlar dışında almam gereken, bulundurmam gereken malzemeler nelerdir?

İlk defa uzun yola çıkacağım için pek bir bilgim bulunmuyor. Duke 390 motorda da bagaj sorunu var sadece sırt çantası taşıyabileceğim.

Sırt çantanı arka seleye sabitle , gerisi kervan yolda düzelir , 400 cc motor nakedda olsa o mesafeyi rahat gider , Çanakkale her zaman rüzgarlıdır Çeşme gibi , büyük enduro camlı motorlarda bile biraz yorucu olabiliyor , biraz daha erken mola ver , kask ses alıyorsa kulaklık kullan , yağını zincirini kontrol et , yolun tadını çıkar..

Motosikleti
2024 Duke390
Sırt çantasını arka seleye nasıl sabitleyebiliyoruz onun için aparatlar mı var?
Kask çok şükür çok fazla rüzgar sesi almıyor içeri HJC Rpha 12 modeli kullanıyorum. Motorun bakımı 9 ağustos cumartesi günü yeni yapıldı yetkili serviste. Ama sonrasında motoru oto yıkamacıda yıkattım zincir için yağlanması vs durumu olabilir mi?

Motor rahat gider ama sele kısmı çok rahat değil istanbul içinde bile 1 saat yol yapınca loplarım sızlıyor audhgfauha
Sırt çantanı arka seleye sabitle , gerisi kervan yolda düzelir , 400 cc motor nakedda olsa o mesafeyi rahat gider , Çanakkale her zaman rüzgarlıdır Çeşme gibi , büyük enduro camlı motorlarda bile biraz yorucu olabiliyor , biraz daha erken mola ver , kask ses alıyorsa kulaklık kullan , yağını zincirini kontrol et , yolun tadını çıkar..

İzmir otobanı güzergahı sanırım orası da aklıma geldi ama geçen hafta çanakkale üzerinden gittiğim için arabayla daha kolay olur diye düşündüm. Ne yazıkki şu an o tarafta yangınlar mevcut :( Bursa üzerinden gitmek mantıklı olabilir

Gebze-Bursa-Balıkesir güzergahından gidersen rüzgardan daha az etkilenirsin.

Motosikleti
2024 Duke390
yok aslında çok değil 30-40km var aralarında
Yolu ciddi uzatacak o guzergah 😬
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gidiş için bursa üzerinden olabilir ama dönerken arkadaşlarda araba olacağından onlarla çanakkale yapabilirim fikri aklıma geldi şu an. Osmangazi yerine Eskihisar-topçular feribotu kullanırım

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motoru yıkadıysan zinciri yağlaman gerekir.
ipone extreme chain gibi bir sprey yağ edinirsen, motorunu her yıkadıktan sonra sıkarsan yağsız kalmaz, sonrasında da 700 ya da 1000km'de bir bir tur sıkman yeter.

arabayla gidecek arkadaşlarına olabildiğince fazla eşyanı yükle onlarla gönder yolda hafif ol.

Ben bizimkiler kampa giderken benzer şekilde mesai olduğdu için erken yola çıkamamıştım, kamp malzemelerini falan hepsini arabaya yükledik, xmax'ın sele altı bagajı boş kalmıştı, kamp yerine vardığımda çadırlar kurulmuş, sofra hazırlanmış mangal yakılmışken varmıştım, sele altındaki boş yeri de kamp yeri öncesindeki köydeki bakkaldan bir sürü soğuk bira ile doldurmuştum. :)

bende karabükten ankaraya getirdiğim 50 cc motorumu cuma günü karabüğe geri götürcem ankaradan

Motosikleti
2024 Duke390
Köprü geçişleri ile hep bu mesafeler. Ben feribot kullanmayı düşünüyorum hem dinlenmiş olurum hem rüzgar yemem, çayımı kahvemi içer tostumu yer yola devam ederim.
Feribot yada köprü geçişi ile 442 km olsa gerek ,
gitgel 600 tl feribot , köprüden bayadır geçmedim 1000 tl falan olabilir..korfezi dolansan vakit kaybı 100 km de benzin tuketicen değmez bence..

Zincir yağlama için bizim evin yakınlarında motor dükkanları var oraya götüreyim halledilsin o zaman. Aynen çadır, şişme yatak falan bir arkadaşa vericem o arabayla götürecek :)
Motoru yıkadıysan zinciri yağlaman gerekir.
ipone extreme chain gibi bir sprey yağ edinirsen, motorunu her yıkadıktan sonra sıkarsan yağsız kalmaz, sonrasında da 700 ya da 1000km'de bir bir tur sıkman yeter.

arabayla gidecek arkadaşlarına olabildiğince fazla eşyanı yükle onlarla gönder yolda hafif ol.

Ben bizimkiler kampa giderken benzer şekilde mesai olduğdu için erken yola çıkamamıştım, kamp malzemelerini falan hepsini arabaya yükledik, xmax'ın sele altı bagajı boş kalmıştı, kamp yerine vardığımda çadırlar kurulmuş, sofra hazırlanmış mangal yakılmışken varmıştım, sele altındaki boş yeri de kamp yeri öncesindeki köydeki bakkaldan bir sürü soğuk bira ile doldurmuştum. :)

Lastik şişirme için şarjlı aletler var onlardan alırım. Teknosa, mediamarkt, koçtaş falan hepsinde satılıyordu. Lastik tamir kiti olarak şöyle bişi buldum. Bahsettiğin bu mu yoksa yamalı mamalı bisiklet tamir kitlerinden mi? Lastik tamir kiti

Aklıma ilk etapta lastik tamir kiti ve şarjlı lastik şişirici geldi...

Motosikleti
cbf 150
Benim gezim raporundaki motorun fotolarına bak orda görürsün sırt çantasının nasıl sabitlendiğini. Yola çıkmadan zincirini ayarlat ve yağla lastik basınçları ve motorun genel yağını kontrol et. yavaş kullan kamyonların arkasına saklanma rüzgardan kaçmak için kamyonların önündende gitme kamyonların yanındanda gitme. bilmedğin yolda virajda yapma. gece yolda alma. sırtına takacaksanda çantayı 100kmde değilde 50 kmde bir dur dinlen çünkü epey yorar o çanta seni. su iç birde bol bol

Motosikleti
2024 Duke390
eyvallah çok temiz öneriler bunlar. Bakayım o gözle hemen senin gezi fotoğraflarına :D paylaştığında bakmıştım ama sornasında altında ki goygoyu okumak daha keyifli gelmişti dufahuah

Benim gezim raporundaki motorun fotolarına bak orda görürsün sırt çantasının nasıl sabitlendiğini. Yola çıkmadan zincirini ayarlat ve yağla lastik basınçları ve motorun genel yağını kontrol et. yavaş kullan kamyonların arkasına saklanma rüzgardan kaçmak için kamyonların önündende gitme kamyonların yanındanda gitme. bilmedğin yolda virajda yapma. gece yolda alma. sırtına takacaksanda çantayı 100kmde değilde 50 kmde bir dur dinlen çünkü epey yorar o çanta seni. su iç birde bol bol

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Lastik şişirme için şarjlı aletler var onlardan alırım. Teknosa, mediamarkt, koçtaş falan hepsinde satılıyordu. Lastik tamir kiti olarak şöyle bişi buldum. Bahsettiğin bu mu yoksa yamalı mamalı bisiklet tamir kitlerinden mi? Lastik tamir kiti

Benim aklıma gelen fitil atma kitiydi, diğer spreyli çözümleri hiç denemedim ama senin attığın linkteki de olur sanırım

Motosikleti
2024 Duke390
Lastik için tamir kiti, şarjlı pompa bunların hepsi koçtaş'ta mevcut yarın mecidiyeköy tarafında işim var cehavir'den hallederim onları. Hem fitilli hem spreyli alayım bulunsun yanımda.

Ama bu durumda en büyük sıkıntı benim motorun orta sehpası yok tekerleri havaya kaldırabilecek :)

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
lastik kiti ve ilk yardım zaten demirbaş oldugunda hiç söylemedik yani o herzaman çantada olmalı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Lastik için tamir kiti, şarjlı pompa bunların hepsi koçtaş'ta mevcut yarın mecidiyeköy tarafında işim var cehavir'den hallederim onları. Hem fitilli hem spreyli alayım bulunsun yanımda.

Ama bu durumda en büyük sıkıntı benim motorun orta sehpası çok tekerleri havaya kaldırabilecek :)
motoruna orta sepha edin, zincir yağlamak için her seferinde motorcu dükkanlarına gidilmez. bir sprey kutu yağ alsan bir yıl yeter zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar