Madem cevap vermiyorsun ben yazayım bari ama yazsan o kadar kolay olacak ki; yahu bu kadar mı zor yaşım şu, şu kadardır araç kullanıyorum, trafik tecrübem bu kadar, vs..., yazmak. Hevesin var ve böyle olduğunu düşünerek adam akıllı okuyacağını da hesaba katarak sana benim işimi ne kadar zorlaştırsan da birşeyler karalıyorum:
Öncelikle 1.000-1500ytl arası bir parayı koruma ekipmanları için ayırıyorsun. Koruma ekipmanları nedir? Önem sırasına göre; kask, korumalı mont, eldiven, bot, dizlik (veya korumalı bir pantolon), bellik. Bunları tamamladıktan sonra başlıyorsun motor bakmaya.
Yaşın 17'den küçükse zaten ehliyet alamayacağın için, yaşın dolana kadar bekle. Yok ben bekleyeyem diyorsan, trafiğe çıkmadığın sürece (ki bu çok önemli, şakası yok) boş arazilerde alıştırma yapmak için vitesli veya otomatik şanzumanlı, özellikle grenajsız, bir motosiklet alabilirisin.
Scooterlara bak (Scoterlar az yakarlar ve otomatik şanzumanlı olurlar), Kanuni Deer spor görünüşü ile güzel bir makinadır, iyi bir tavsiyede bulunmuş zaten Sekan. Yedek parçası da ucuzdur, düşürsen falan üzümezsin. Viteslilerde de Yamaha ybr125 ve Honda cbf150'den birini seçebilirsin. Cbr125 demiyorum çünkü yedek parçası pahalıdır...
Araba kullanmayı biliyorsan ve bisiklette kullanıyorsan işin biraz daha kolay rahatça vitesli bir makina alabilirsin, bunun üzerine de yaşın 20'den (20 diyorum olgunlukla ilgili, sen 18'sindir olgun bir kişilksindir bilemem) büyükse ve yeterli trafik tecrübesine sahipsen sana tavsiyem Hyosung gt250r ve Kawa 250r'dır. İkisi de bütçene uygun.
Yani sen, bir yaz nesin necisin biz de rahatça ve olumlu(düzgün) bir şekilde cevap verebilelim değil mi? Bu kadar üstüne düşmemin sebebine gelince, hevesin var maden yanlış tercih yapıp bu işten soğumanı engellemek ama sen hiç yardımcı olmuyorsun maşaallah. Bu veriler beni nasıl bir dertten kurtaracak anlamışsındır. Senin kim olduğunu düşünmekten modelleri unuttum yahu
Neden büyük cc. ile başlanmıyor bunu da araştır daha iyi anlarsın. Bir link vereyim ana sayfada da mevcut ya neyse. Herşeyi de bizlerden bekleme biraz forumu da araştır oldukça fazla yararlı bilgi var zaten..
Link:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/1872-yeni-baslayacaklara-hitaben.html