motorcular!!motora yeni başlayanlara hangi motorları tavsiye edersiniz??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoşgeldin. şöyle bir çıkarımda bulundum motor kullanan arkadaşlardan. eğer otomatik vitesli bi motorla başlarsan sonra vitesli motora geçtiğin zaman çok zorlanırsın. umarım iyi düşünür taşınır ve ona göre kararını verirsin. saygılar

7000 8000 ytl ye kadar olabilir gerçi beğendiğim motorun(kymco xciting500) sıfır fiyatları 10.000ytl 12.000 arasında ama ilk motoru 2.el almayı düşünüorum bu aralıkta hatta biraz daha uygun fiyatlara bana göre bişey bulursam çok iyi olucak..

o tip motorlarda fiayatı diğer markalara göre 2 bin ytl daha uygun gibi duruyor suziki peugeot hondaya göre fiyatı biraz daha uygun

Son düzenleme:
Xciting500'ü sıradan bir scooter olarak görüyorsan bence hata ediyorsun.Kuru ağırlığı 215 kilo (yağ ve benzin doldurmadan) ve 39 hp olan bir maxiscooter seni baya zorlar kanaatindeyim.Yakın çevrende bu motoru görüp hatta teste edebilirsen ne demek istediğimi anlayacaksın.250CC olanıda 185 kg ve 22 hp'dir.Cüsseleri aynıdır.17 yaşında motora nispeten yeni başlayan bir bayan'a göre trafikte zorlayıcı olabilir.Yine Kymco'nun Aqulity/City ve Süper8'inede bir bakmanı öneririm.Sağlamlık konusunda aynı kaliteyi yakalayacaklarına eminim ve senin ağırlığınla 125CC SS'lerle bile kapışma ihtimalin var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dusuk CC lı bır motor alırsan hele bırde kalıtelı bırsey alırsan basın ağırmaz rahat rahar 1 yıl kullanırsın sonra yukseltırsın... saygılar

Xciting500'ü sıradan bir scooter olarak görüyorsan bence hata ediyorsun.Kuru ağırlığı 215 kilo (yağ ve benzin doldurmadan) ve 39 hp olan bir maxiscooter seni baya zorlar kanaatindeyim.Yakın çevrende bu motoru görüp hatta teste edebilirsen ne demek istediğimi anlayacaksın.250CC olanıda 185 kg ve 22 hp'dir.Cüsseleri aynıdır.17 yaşında motora nispeten yeni başlayan bir bayan'a göre trafikte zorlayıcı olabilir.Yine Kymco'nun Aqulity/City ve Süper8'inede bir bakmanı öneririm.Sağlamlık konusunda aynı kaliteyi yakalayacaklarına eminim ve senin ağırlığınla 125CC SS'lerle bile kapışma ihtimalin var.

nexus 500 nasil peki italyan hayallerimin scooteri :queen::queen:yada piaggo beverly 500

nexus 500 nasil peki italyan hayallerimin scooteri :queen::queen:yada piaggo beverly 500

Eğer sende yeni başlıyorsan NEXUS500 tehlikeli derim.Çünkü KYMCO'nunda GILERA'nında,Pıaggıo'nunda 500CC'lik makinalarındaki üniteler kardeştirler.Hele NEXUS'un 198 kg'lık ağırlığıyla motorun performansı neredeyse Naked'lere yakındır.Tavsiyem,bu tarz motorları elimizden geldiğince test ederek almak.Mesela FERCO neredeyse sattığı tüm modelleri test ettiriyor.Tabiki ehliyet şartı arıyorlar.

foruma yeni katıldım ve motor ehliyetimide kısmetse yakında alıyorum sonunda motor sahibi olucam umarım..Ama aklıma takılan konular var başta ben daha 17yaşında bir bayan olduğumdan bana uygun ve kullanımında rahat edebileceğim bir motor bulmak konusunda zorlanıorum malum motorlar ağır araçlar ve ist trafiğinde dur kalk yapma mecburiyetinden fren zamanlarında denge sağlama konusu sorun yaratıyor.hayalim hayabusa tabi ama hız motoru almam için daha çok ustalaşmam gerektiğinin farkındayım.Başlangıçta scooter bi modelle başlamayı düşünüorum kymcoyu araştırdım beğendimde forumdaki yorumlarda iyi xciting250 yada xciting500 düşünüorum ama başka hangi modelleri önerirsiniz ve bu dediğim kymco motora sahip arkadaşlar o motorun benm kullanımıma uygun olup olmadığı konusunda ve rahatlığı hakkında beni bilgilendirirlerse sevinirim..

Hayırlısı olsun ama bildiğim kadarı ile ehliyetini alman için 18 i doldurman gerekmiyormu ?:silent:

motor ehliyeti için 17 yaş yeterli araba için 18i doldurmak gerekiyor.o yüzden ağustostaki sınavda halledebilicem ehliyet işini..kymco ağır motor farkındayım ama tekerleklerinin kalın olması ve fren özelliklerini beğeniorum bu motorun ama ağırlık konusunda haklısın zorlayıcı olabilir.gerçi kymco xciting motor gördüm beğendimde sürmek nasip olmadı daha ama almaya kalkarsam denerim mutlaka..bu motora oranla bana daha uygun motor varsa aklınızda fikirlerinizi aliim iyi olur yoksa kymco yu birkaç motorcu tanıdığım önerdi bu tarz bi motor almayı düşünüorum daha uygun bir motor fikri almazsam..

Eğer sport motosikletlere hevesiniz var ise , vitesli bir motosiklet ile başlamanızı tavsiye ederim. Fakat öncelikle iyi bir ehliyet kursundan vitesli motorların genel tekniklerini öğrenmeniz yararınıza olacaktır. "Şimdi git sınava gel" diyen kurs olduğunu zanneden kurslardan bahsetmiyorum.

Sonrasında kendinize göre 125 veya 250lik bir motosiklet ile başlayabilirsiniz.
Benim tavsiyem aşağıdadır.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/25266-honda-cbr-125r.html

Mersin İl Temsilcisi
parçası ucuz olanı almanı tavsiye ederim. öğrendikten sonra kaliteye geçersin...

motor ehliyeti için 17 yaş yeterli araba için 18i doldurmak gerekiyor.o yüzden ağustostaki sınavda halledebilicem ehliyet işini..kymco ağır motor farkındayım ama tekerleklerinin kalın olması ve fren özelliklerini beğeniorum bu motorun ama ağırlık konusunda haklısın zorlayıcı olabilir.gerçi kymco xciting motor gördüm beğendimde sürmek nasip olmadı daha ama almaya kalkarsam denerim mutlaka..bu motora oranla bana daha uygun motor varsa aklınızda fikirlerinizi aliim iyi olur yoksa kymco yu birkaç motorcu tanıdığım önerdi bu tarz bi motor almayı düşünüorum daha uygun bir motor fikri almazsam..

Tahminimce benim yazıma istinaden yorum yapmışısın.O sebeple cevap yazma ihtiyacı duydum:50-55 kg civarında biri olduğunu varsayarsak,125 ila 150 CC scooter'lerin başlangıç için ideal olacağını ve benim gibi 95 kg'lik bir kütleyi bile 100km/h civarına çıkaran bu makinaların senin kullanımınla gayet olumlu sonuç vereceklerini düşünüyorum.Yukarıdaki yazımda tavsiye ettiğim Kymco'ların dışında,Honda'nın PS1,GILERA'nın Runner'i.PIAGGIO'nun X7'si senin tahminin çok üzerinde mecralara taşıyacaktır.Çünkü bu makinalar su soğutmalı ve 16 ila 22 hp arasında değişen güçlere sahiptirler ve ağırlıkları itibariyle alışma sürecinde seni en az zorlayacak motorlardır.Başka distribütörlerin yapıp yapmadığını bilmediğim test sürüşlerini FERCO İstinye'de yapmakta ve PIAGGIO,GILERA,APRILIA gibi markaları kullanma imkanı vermektedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar