motorcular!!motora yeni başlayanlara hangi motorları tavsiye edersiniz??

Tahminimce benim yazıma istinaden yorum yapmışısın.O sebeple cevap yazma ihtiyacı duydum:50-55 kg civarında biri olduğunu varsayarsak,125 ila 150 CC scooter'lerin başlangıç için ideal olacağını ve benim gibi 95 kg'lik bir kütleyi bile 100km/h civarına çıkaran bu makinaların senin kullanımınla gayet olumlu sonuç vereceklerini düşünüyorum.Yukarıdaki yazımda tavsiye ettiğim Kymco'ların dışında,Honda'nın PS1,GILERA'nın Runner'i.PIAGGIO'nun X7'si senin tahminin çok üzerinde mecralara taşıyacaktır.Çünkü bu makinalar su soğutmalı ve 16 ila 22 hp arasında değişen güçlere sahiptirler ve ağırlıkları itibariyle alışma sürecinde seni en az zorlayacak motorlardır.Başka distribütörlerin yapıp yapmadığını bilmediğim test sürüşlerini FERCO İstinye'de yapmakta ve PIAGGIO,GILERA,APRILIA gibi markaları kullanma imkanı vermektedir.

Yine de yeni başlayan birisi olaraktan altına alacağı honda ps150 olsun hele hele runner olsun x7 olsun çok çok dikkat edilecek motorlar.Bunlar normal scooter ile maxi'ler arasında olup hız olaraktan maxi'lere yakın motorlardır.Ayrıca çok çok da ataktırlar.Mesela bana tanıdıklarım dylan ile başlama çok seri diyorlardı.Hakikaten de öyle.Ayrıca 21 hp'lik runner'ı da denedim.Kalkışta neredeyse ön teker havada gidiyor o derece yani.Bu motorları almadan da yine düşünmek lazım:cat:
Ayrıca FERCO test sürüşlerini yanılmıyorsam artık İstinye'de değil Ulus'ta vespaacademy'de yaptırıyor.Tabi bu sürüşler için de ehliyet olması gerekiyor yanılmıyorsam:cat:

Yine de yeni başlayan birisi olaraktan altına alacağı honda ps150 olsun hele hele runner olsun x7 olsun çok çok dikkat edilecek motorlar.Bunlar normal scooter ile maxi'ler arasında olup hız olaraktan maxi'lere yakın motorlardır.Ayrıca çok çok da ataktırlar.Mesela bana tanıdıklarım dylan ile başlama çok seri diyorlardı.Hakikaten de öyle.Ayrıca 21 hp'lik runner'ı da denedim.Kalkışta neredeyse ön teker havada gidiyor o derece yani.Bu motorları almadan da yine düşünmek lazım:cat:
Ayrıca FERCO test sürüşlerini yanılmıyorsam artık İstinye'de değil Ulus'ta vespaacademy'de yaptırıyor.Tabi bu sürüşler için de ehliyet olması gerekiyor yanılmıyorsam:cat:

Yazının altına aynen imzamı atarım.Fakat arkadaşımızın 500CC'lik maxi'lerden bahsetmesi beni tavsiye çıtasını yükseltmeye zorladı.150CC ve 10 hp civarında bir makina başlangıçta işini görecektir.Genelde çevreden veya yakındaki satıcılardan alınan telkinlerle böyle tercihler yapıldığını düşünüyorum.Çünkü Xciting500 baya sonra düşünülmesi gereken bir maxi gibi geliyor.Bide Ferco sitesine girince İstinye yazıyor ama değişti demekki.Öğrenip bilgiyi tekrar buraya yazarım.

Yazının altına aynen imzamı atarım.Fakat arkadaşımızın 500CC'lik maxi'lerden bahsetmesi beni tavsiye çıtasını yükseltmeye zorladı.150CC ve 10 hp civarında bir makina başlangıçta işini görecektir.Genelde çevreden veya yakındaki satıcılardan alınan telkinlerle böyle tercihler yapıldığını düşünüyorum.Çünkü Xciting500 baya sonra düşünülmesi gereken bir maxi gibi geliyor.Bide Ferco sitesine girince İstinye yazıyor ama değişti demekki.Öğrenip bilgiyi tekrar buraya yazarım.

Arkadaş xciting500'ü yazmış ama farkındaysanız beni onu dikkate bile almadım.Çünkü bu motorlarla hakikaten başlanmaz.Tamam başlarsın belki bir kaç bin km sorunsuz sürersin de bu kullanabilme anlamına gelmez bence.Altındaki makine 40 hp civarı bir canavar.Önceden biraz motosiklet kullanmışlığım vardı.Fakat dylan bile bazen bindiğimde fişek gibi geliyor ki 120 kg civarı bir motor ayrıca.Yeni başlayan birisi ne olursa olsun 200 kg'ı zaptetmekte çok zorlanır.İlk motor olarak -eğerki kişinin kendine güveni tamsa- 20-21 hp'ten fazlasına binilmez.
Bundan 1.5 ay önce Runner'ın test sürüşü için vespaacademy'e gitmiştim ben.Engin Bey de bundan sonra komple buraya taşındıklarını söylemişti:cat:

bence söylediğiniz modeller 17 yaşındaki bir bayan için ağır almadan önce kullanmanızı öneririm çünkü gerçekten çok kalıplı ve ağır makineler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar