Tahminimce benim yazıma istinaden yorum yapmışısın.O sebeple cevap yazma ihtiyacı duydum:50-55 kg civarında biri olduğunu varsayarsak,125 ila 150 CC scooter'lerin başlangıç için ideal olacağını ve benim gibi 95 kg'lik bir kütleyi bile 100km/h civarına çıkaran bu makinaların senin kullanımınla gayet olumlu sonuç vereceklerini düşünüyorum.Yukarıdaki yazımda tavsiye ettiğim Kymco'ların dışında,Honda'nın PS1,GILERA'nın Runner'i.PIAGGIO'nun X7'si senin tahminin çok üzerinde mecralara taşıyacaktır.Çünkü bu makinalar su soğutmalı ve 16 ila 22 hp arasında değişen güçlere sahiptirler ve ağırlıkları itibariyle alışma sürecinde seni en az zorlayacak motorlardır.Başka distribütörlerin yapıp yapmadığını bilmediğim test sürüşlerini FERCO İstinye'de yapmakta ve PIAGGIO,GILERA,APRILIA gibi markaları kullanma imkanı vermektedir.
Yine de yeni başlayan birisi olaraktan altına alacağı honda ps150 olsun hele hele runner olsun x7 olsun çok çok dikkat edilecek motorlar.Bunlar normal scooter ile maxi'ler arasında olup hız olaraktan maxi'lere yakın motorlardır.Ayrıca çok çok da ataktırlar.Mesela bana tanıdıklarım dylan ile başlama çok seri diyorlardı.Hakikaten de öyle.Ayrıca 21 hp'lik runner'ı da denedim.Kalkışta neredeyse ön teker havada gidiyor o derece yani.Bu motorları almadan da yine düşünmek lazım:cat:
Ayrıca FERCO test sürüşlerini yanılmıyorsam artık İstinye'de değil Ulus'ta vespaacademy'de yaptırıyor.Tabi bu sürüşler için de ehliyet olması gerekiyor yanılmıyorsam:cat: