Motorcu montu gereklimi ?

Arkadaşlar evet saçma bir soru olabilir. ama kesinlikle sizce alınmalı mı?

yarın gidip https://www.drdmotorbikes.com/tucano-urbano-4stroke-hydroscud-ceket montunu alacağım

fakat annem o kadar motora para harcadın eldiven aldın osu busu almamı çok istemiyor kullandığım motor dio bu arada

sizin düşünceleriniz nelerdir kararımdan vazgeçip almamalımıyım yoksa almalı mıyım
boyunluk detayınıda atlama mont mont içine göğüs ve sırt koruma mont mutlaka diz dirsek korumalı olsun bileğine kadar örtecek eldiven popo kalf diz kaval ve diz üstü kemikleri koruyacak şekilde pantolon pantolon yetmiyorsa içine koruma kaliteli bileğe kadar bot mümkünse kaliteli kallavi bir kask gerekiyorsa motorunun modelini düşür elektrikli ye geç ama yinede çok kaliteli giyinin sizden ricam sonuçta hepimiz motorcuyuz bu vakte kadar çok adımız kirlendi artık mezarlıklar doldu taştı lütfen hiç bir ekipmanınızı aksatmadan giyin eğerki eksik yazdığım ekipman varsa forum devamını bilgilendirir kullandığınız motorun hiç bir önemi yok ister 10 cc ister 1000000cc sizin canınız önemli EKİPMAN %500 MİLYON GEREKLİDİR

boyunluk detayınıda atlama mont mont içine göğüs ve sırt koruma mont mutlaka diz dirsek korumalı olsun bileğine kadar örtecek eldiven popo kalf diz kaval ve diz üstü kemikleri koruyacak şekilde pantolon pantolon yetmiyorsa içine koruma kaliteli bileğe kadar bot mümkünse kaliteli kallavi bir kask gerekiyorsa motorunun modelini düşür elektrikli ye geç ama yinede çok kaliteli giyinin sizden ricam sonuçta hepimiz motorcuyuz bu vakte kadar çok adımız kirlendi artık mezarlıklar doldu taştı lütfen hiç bir ekipmanınızı aksatmadan giyin eğerki eksik yazdığım ekipman varsa forum devamını bilgilendirir kullandığınız motorun hiç bir önemi yok ister 10 cc ister 1000000cc sizin canınız önemli EKİPMAN %500 MİLYON GEREKLİDİR
Çok doğru söylüyorsun o ekipmanlara vereceğimiz para bir gün bizi çok büyük vukuatlardan koruyabilir. 3 ayı geçti motora başlayalı yaşım 18 erken başladım denebilir motora çalıştım para biriktirdim honda dio aldım. kasktır kilittir koruma demiridie eldivendir dizlik dirseklik aldım ve annem artık bunlara para harcamamam gerektiğini söylüyor alacakların hiç bitmiyor diyor kadın da haklı aslında. ama dediğiniz gibi bir mont özellikle gerekli yarın annemide alıp gideceğim güzel bir mont alacağım dirsek omuz sırt korumalı. eldivenim var dizliğim de var geriye bir bot ve pantolon kalıyor onude ileri zamanda inşallah ama ilk önce kasktan sonraki en önemli ekipman montu halletmeliyim

Anneye gel. 😜 Abla bunu mont olarak düşünme. Arabanın tavanı gibi bir işlevi var motorda. Ekipmansız motora bineni aklı başında insanlar adamdan saymıyor. Dionun çirkin ördek yavrusu hali yanıltmasın ve de yamultmasın. Mont şart. Hatta bot da almalı!

Merhaba! Öncelikle, kesinlikle saçma bir soru değil. Güvenlik ekipmanları motosiklet kullanırken en önemli konulardan biri.

Şu açıdan düşünmelisin: Motosiklet kullanırken en önemli şey güvenliğin. Şu an bir mont almaktan vazgeçersen, ileride keşke alsaydım deme ihtimalin yüksek olabilir. Kazalar hesaplanamaz ve ekipmanlar seni koruyan en önemli şeylerden biri. Eldiven, mont, kask, dizlik gibi ekipmanlar masraf değil, yatırım!
Annenin endişelerini anlıyorum ama ona, bu montun seni daha güvenli hale getireceğini anlatabilirsin. Sonuçta, motosiklet sürerken olabilecek en ufak bir düşüşte bile koruyucu ekipman fark yaratıyor.
Eğer bütçe konusunda zorlanıyorsan, belki daha uygun fiyatlı ama korumalı bir mont da araştırabilirsin. Ancak bu mont gerçekten ihtiyacını karşılıyorsa ve seni güvende tutacaksa bence kesinlikle alınmalı.

Sağlam ekipman, güvenli sürüş!
🏍️🛡️ Kazasız belasız sürüşler dilerim! 😊

Öncelikle aileniz sizi korunmak için teşvik edeceğine, buna engel olmasına şaşırdım. Tam korumalı giyinmedikten sonra motora binemezsin demeleri daha uygun olurdu.

İkinci olarak Kişisel koruyucu ekipmanlar sizi belirli hızdaki veya hafif kazalarda koruyabilir. Honda Dio dediğiniz motor 80-90 la gittiğinde yapacağınız bir kaza büyük riskler oluşturabilir. Düz yolda sürtünüp kaymadan bahsetmiyorum.

Kıyafetleri giydim tamam şimdi dokunulmazım gibi hissetmemeniz çok önemli.

Her zaman incinebilir olduğumuzun farkında olalım. Evvelki hafta bir motosiklet kulübünün başkanı arkadaşımız 90 Km lerle bir dobloya arkadan vurdu. El bilekleri, ayak bilekleri, göğüs kemiği ve kalça kemiği kırık, beyin kanaması geçirdi. (Full+full ekipmanlıydı)

Kıyafet çok ama çok önemli ve sadece kask, eldiven değil tüm kıyafetler önemli. Fakat bulunduğunuz şehirde acilen eğitim almalısınız. Kazaya karışma ihtimalini çok büyük ölçüde önleyecek asıl olay eğitimdir. Şu an siz karadüzen, deneme yanılma ile öğreniyorsunuz. Büyük oranda şansa yani. Alacağınız eğitim, güvenli sürüş anlamında sizi çok güvenli hale getirir. Kişisel koruyucu ekipman neyse eğitim de o dur. Tekerine taş değmesin abicim.

Rahmetli annem geldi aklima :cry:

Bir motor parasi verip aldigim DAINESE takimimin icine gazete koyarak takviye yapmami ögütlüyordu . Yel alirmisim :ROFLMAO:

Not: Anacigimin ömrü babamin artcisi olarak motor üzerinde gectigi icin her seyi bilirdi.
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kral. ben motoru 6 kasım 2024 te aldım, dedem antepteydi o kadar konuşuyorduk 1 2 hafta içinde istanbula geldiklerinde dedemi alıp sahil turu yapıcaktım. ve 6 aralık 2024 te dedemi kaybettim :( tam gelecekleri sırada hastalığa yakalandı çıktı bir daha yoğun bakıma alındı bu sefer yoğun bakımdan çıkamadı. Nasip olmadı benim kadar sevinmişti motoru almama :(

Sorular saçma da olur mantıklı da,
Sonuçta forumlar bunun için değil midir? Yani hiç tereddüt etmeden aklımızdakileri sorup öğrenmek, yahut bildiğimiz konularda emin olabilmek ve dahi psikolojik olarak kendimizi rahatlatmak/destek alamak için değil midir forumlar?

Ekipman gereklidir kardeşim, bunu sadece montla sınırlandırmamak gerekir.
Yani motosiklet maalesef son derece tehlikeli bir icattır ve buna binerken hayatımızı max seviyede korumak için bazı temel bileşenler olmalıdır. Bunlar;
Tam ve bilinçli tercih edilmiş ekipmanlar
Bakımlı bir motor
İyi lastikler
Sağlıklı bir beden.
Unuttuğum bir şey varsa yazın lütfen.
Ayrıca Dio kullanman falan hiç önemli değil. Sen de 80 e çıkıyorsun 1000 cc kullanan da çıkıyor. Aynı atalet momenti, benzer ci kuvveti, aynı asfalt...

Kafadan sonra bir motorcunun koruması gereken en önemli yeri sırtı. Oradan bir darbe, çok çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilir Allah korusun.

Arkadaşlar evet saçma bir soru olabilir. ama kesinlikle sizce alınmalı mı?

yarın gidip https://www.drdmotorbikes.com/tucano-urbano-4stroke-hydroscud-ceket montunu alacağım

fakat annem o kadar motora para harcadın eldiven aldın osu busu almamı çok istemiyor kullandığım motor dio bu arada

sizin düşünceleriniz nelerdir kararımdan vazgeçip almamalımıyım yoksa almalı mıyım
hocam bende yeni motor aldım başka bir konuda yazmıştım seninde böyle düşündüğünü görünce burayada yazmak istedim. Bende motorumu aldım, ekipmanıdır yazlık-kışlık, kilitidir, takip cihazıdır cart curt bir sürü para harcıyor insan. Motora o kadar para verdim daha bir ton alacağım şey var gibi düşünüyor insan ama motor almadan önce ekipmanada bütçe ayrılmalı başta. Ayıramıyorsan da aydan aya alınmalı. Ekipman konusu dikkate alınmalı, 20-30 km ile yaptığım bir kazadan 2 ay geçmesine rağmen hala izleri mevcut, sadece sürüklenmeme rağmen. Bir yere çarpsak, arabaya, bariyere daha da kötü sonuçlar olabilirdi. Kafamda sadece kask vardı kask hariç her yerim asfalta yapıştı :D şahsen ben mont ve pantolon aldım fakat bu korumaların yüksek hızda çok koruyacağını düşünmüyorum. Fakat yine de aldım, yüksek hızda kurtarmaz belki ama 40-50 ile giderken bir yerimi kırmamı, sakat kalmamı engelleyebilir. Hiç düşünmediğin bir zamanda kaza yapıyorsun, ekipmanın ne zaman lazım olacağını bilemiyor insan.

Muhtemelen anneniz montun koruyucu özelliğini bilmiyor ve motorcuların giydiği onlara özgü herhangi bir mont zannediyor.

Durumu açıklayıp en kısa sürede de bir mont al kendine kardeşim.

Muhtemelen valide hanım motor montunun koruyucu özelliğini bilmiyordur. Şekil şukul bir şey olduğunu sanıyor olabilir, bu nedenle şekil şukul için fuzuli masraf yapılmamasını istemiştir.

Ekipmanları alıp eve geldiğim günü takip eden 3 gün boyunca annem beni "eşşek" diyerek çağırmıştı. (Motoru 2 ay sonra aldım) Motoru önce alıp gelseydim sanırım evden kovardı. Motosiklet kullanmama tümden karşı aslında ama muhtemelen yaz-kış fark etmeksizin kaskı, montu, botu, dizlikleri, eldiveni üstümden eksik etmemem endişesini bir parça hafifletiyor. Konu sahibi bence anasına bazı şeylerde çok çektirdi ve anası ondan kurtulmak istiyor 😂😂😂😂 şaka bir yana asıl yapması gereken motorun anahtarını alıp saklayıp "ekipmanın tastamam olmadan motor falan yok" demek.

Ekipmanları alıp eve geldiğim günü takip eden 3 gün boyunca annem beni "eşşek" diyerek çağırmıştı. (Motoru 2 ay sonra aldım) Motoru önce alıp gelseydim sanırım evden kovardı. Motosiklet kullanmama tümden karşı aslında ama muhtemelen yaz-kış fark etmeksizin kaskı, montu, botu, dizlikleri, eldiveni üstümden eksik etmemem endişesini bir parça hafifletiyor. Konu sahibi bence anasına bazı şeylerde çok çektirdi ve anası ondan kurtulmak istiyor 😂😂😂😂 şaka bir yana asıl yapması gereken motorun anahtarını alıp saklayıp "ekipmanın tastamam olmadan motor falan yok" demek.
motorumu bayiden satın alıp kocaeliden istanbula marmarayla gidip ekipmanlarımı almıştım
ekipmansız motosiklet kullanan insanlara denyo gözüyle bakıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar