Motorcu montu gereklimi ?

Arkadaşlar evet saçma bir soru olabilir. ama kesinlikle sizce alınmalı mı?

yarın gidip https://www.drdmotorbikes.com/tucano-urbano-4stroke-hydroscud-ceket montunu alacağım

fakat annem o kadar motora para harcadın eldiven aldın osu busu almamı çok istemiyor kullandığım motor dio bu arada

sizin düşünceleriniz nelerdir kararımdan vazgeçip almamalımıyım yoksa almalı mıyım
Sadece montla bitmez ekipmanlar kask>mont>eldiven>bot>kot diye gider bu sıra. Bir annenin ilk defa böyle bir şey dediğini duyuyorum . 20-30KM/S ile sürüklensen bile vücudunda aylarca kalabilecek izler oluşur. Annen büyük ihtimalle senin ördeğe benzeyen scooterının 90-100lü hızlara ulaşabildiğini ve o hızlarla sürüklendiğinde oluşabilecek şeyleri düşünmüyor . Şekil şukul olsun diye alınan bir şey olmadığını kazalı fotoğraflarla anlatabilirsin.

Arkadaslar is guvenligi ve surus ekipmanlari kisiyi/calisani kaza olduktan sonra korur. Kaza olana kadar bunlari ustunde tasiyacaksin.
omrun boyunca ihtiyac duymama ihtimalin varmidir, teorik olarak evet. Bu tamamen senin hayatina ne kadar deger verdiginle alakali.

1- Kaza olduktan sonra sakat kalmak yada olmek senin icin sorun degil ise almayabilirsin.
2- Paran yetmiyorsa , kaza yapana kadar (zamani belli degil) bu riski alirim ben sorun degil, zaten sansa yasiyorum, buna da zar atarim diyorsan giyme
3- Bu ekipmanlar hem pahali hemde cok agir, bunu riske alirim omur boyu kaza yapmam diyorsan giyme.
4- Scooter bu max 100 hizla giderim, 100 km ile kaza yaparsam birsey olmaz diyorsan giyme.

not1: is guvenligi ve surus guvenligi kurallari, gereklilikleri kanla yazilmistir.
not2: Bu ekipmanlarin temel gorevi omur, kafa ve eklemleri korumak uzerine dizayn edilmistir. Eklem kiriklari minimum 4-5 ay maksimum omur boyu hayatini etkileyebilir. Olmek bile bazi kazalardan sonra isteyecegin sonuc olabilir. Genc yasta yatalak olmak bi sure sonra koyar adama.

ZAR ATMA bence

Öncelikle aileniz sizi korunmak için teşvik edeceğine, buna engel olmasına şaşırdım. Tam korumalı giyinmedikten sonra motora binemezsin demeleri daha uygun olurdu.

İkinci olarak Kişisel koruyucu ekipmanlar sizi belirli hızdaki veya hafif kazalarda koruyabilir. Honda Dio dediğiniz motor 80-90 la gittiğinde yapacağınız bir kaza büyük riskler oluşturabilir. Düz yolda sürtünüp kaymadan bahsetmiyorum.

Kıyafetleri giydim tamam şimdi dokunulmazım gibi hissetmemeniz çok önemli.

Her zaman incinebilir olduğumuzun farkında olalım. Evvelki hafta bir motosiklet kulübünün başkanı arkadaşımız 90 Km lerle bir dobloya arkadan vurdu. El bilekleri, ayak bilekleri, göğüs kemiği ve kalça kemiği kırık, beyin kanaması geçirdi. (Full+full ekipmanlıydı)

Kıyafet çok ama çok önemli ve sadece kask, eldiven değil tüm kıyafetler önemli. Fakat bulunduğunuz şehirde acilen eğitim almalısınız. Kazaya karışma ihtimalini çok büyük ölçüde önleyecek asıl olay eğitimdir. Şu an siz karadüzen, deneme yanılma ile öğreniyorsunuz. Büyük oranda şansa yani. Alacağınız eğitim, güvenli sürüş anlamında sizi çok güvenli hale getirir. Kişisel koruyucu ekipman neyse eğitim de o dur. Tekerine taş değmesin abicim.

Usta gerekeni söylemiş. Gücünün yettiği en iyisini al ama unutma bu mont seni sadece hafif sürtünmelerden koruyacak, fazlasını bekleme. Ha, airbag li falan modeller çıktı o ayrı mevzu.

Ekipman hersey icin her is icin gerekli, deveboynu boru olmadan sobayi yakinca ortalik 56 nasil oluyosa, arabanin motorunda su parca olmasa olur mu yeaahh diye nasil ki sormuyosak, bedenimiz en cilgin makinalardan biridir ve her makinanin parcasini korumamiz gerekir, Makinaya ne kadar iyi bakarsan o da sana o kadar iyi bakar, senin bedeninde bir makina unutma ne kadar iyi bakarsan oda sana o kadar iyi hizmet eder

ACT

Koruma ekipmanlarında "olmasa da olur" ya da "önem sırası" yoktur. Hepsi vazgeçilmezdir.

Ekipman seçerken idare etsin mantığıyla değil, alabileceğiniz en güvenlisini almaya çalışın. Tebrik ederim zaten öyle yapacak gibisiniz. (En azından bilinen ve kalitesi bir çıtanın üstünde bir markadan ürün seçerek) Umarım alacağınız ekipmanların koruyuculuğuna hayatınız boyunca ihtiyacınız olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar