Motora başlamak

Merhabalar,
Bir kaç gün önce bir konu açmıştım. Konu hakkında çok güzel mesajlar ve yorumlar aldım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Artık daha net ne keskin bakıyorum motor almaya.
Aklımda bir kaç soru var,evet gene. " Başınızı şişiriyorum sorularla kusura bakmayın. :mrgreen: "
1-)Motora sıfırdan Chopper ile başlamak uygun mudur. Eksi ve artıları nelerdir.
YBR tarzı motosikletler bana bisiklet gibi geliyor. O yüzden pek istemiyorum. Chopper ile başlamak ve sağlam sıfır bir motor almak istiyorum. Uzun süreli binmeyi düşünüyorum.
2-)Ekipmanlara yaklaşık 1500 TL bütçe ayırmayı planlıyorum.
Seçtiğim ekipmanlar şöyle ;
KASK: Nolan Kask - N64 Smart Mat Siyah Kapalı Kask
ELDİVEN: Five Gloves Yazlık Kurukafalı Motosiklet Eldiveni Slide FLAMING ile Dainese Guanto Air Hero Siyah Kırmızı Yazlık Motosiklet Eldiveni arasında kalmış bulunmaktayım.

Elbette bütün motor giysilerinin belirli bir görevi ve koruma bölgeleri var. Fakat en önemlileri nelerdir. " Bildiğim kadarıyla Kask ve Eldiven. "
Yazmış olduğum ekipmanlar ne derece güvenlidir. Paralarını hak ediyorlar mı ya da daha şık bir o kadar da güvenli ekipmanlar var mı ?
Kullanmış olduğunuz ekipmanlar hakkında biraz bilgi verebilir misiniz,ekipman konusunda önerilerinizi dört gözle bekliyorum.
Bu arada Chopper kullanan bir çok kişi de bu tarz ekipmanlar görmedim. Bilmediğim bir şey mi var acaba? :silent:
Belki de Chopper da abartı kaçacak ürünler seçmişimdir... Rezil olmayalım :santa:
180 Boyunda,120 kilodayım. Beden problemi de olacaktır elbet nerelerden temin edebilirim. :mrgreen:

Öncelikle rezil olma işini kafandan sil rezil olmayayım diye korumandan mı olacaksın.cruiser tip motorlar ağır olmalarıyla bilinir.Yani güç olarak değil ama denge olarak zapdetmesi güç motorlar.Rahattırlar.Seçtiğin ekipmanlar güzel.

Bence en önemli yerin popon.Oraya korumalı bişiler al.Yoksa oturamazsın motora bir daha ellerini boşver.

Rezil olma konusu şöyle ki;
Kışın yaz,yazın kış elbisesi giymek gibi bir şeyi kast etmiştim. Yoksa tabii ki güvenliğe önem veriyorum,ilk ekipmanları mı alacağım.
Popişimi seviyorum fakat nasıl bir korumalı bir şey almak gerekiyor. Üç,dört farklı çeşit var ve bunların farklı da yazmıyor.
Kevlarlı sanırım en iyisi fakat beden bulmak problem onda da var mıdır bedenleri :mrgreen:

Pantolon,mont,eldiven,kask 1.500 TL'ye alırsın.Botu da YDS'den 300 TL'ye alırsın.En önemli yer diye bişi yok bence.Yerde kıç üstü sürüklenince bi daha nereye oturacaksın yada ayak bileklerin kırılınca napacaksın?

Sağ ayak bileğimi kırdım acısını iyi biliyorum,ayakkabıyı da ekledim listeye.

YBR bisiklet gibi gelmesin dostum
İnan hiç göründükleri gibi makineler değiller . Sen yine bu makinelere sıcak bak . İlk motorun olcak paexasi ucuz bakımları uygun servisi yaygın bir makine bul dostum . Karamanlı motorlardan uzak dur çünkü çok garip hiç beklemediğin bir anda motoru yerde göreceksin için acimasin.
Al sen YBR benzeri makineyi sur bı 10 15 bin sonrası Allah büyük

Bir kaç fotoğraf çekildim üzerinde de bende kilo o yüzden gerçekten bisiklet gibi gözüküyor altımda. Sürerken zevk almayacağımı farkındayım ne yazık ki. SL200 de parça problemi yok diyorlar,başlangıç için de uygunmuş. GV250 şuan çok istiyorum fakat motor ile ben 300 kilo yol alacağız. Herhangi bir kaza da sıkıntı büyük olacak gibi... :salut:

Rezillik kısmını geçiyorum;
Eğer motorsiklet kullanmayı biliyorum ama yüksek cc deneyimim (250cc ve üstü) yok diyorsan çok para harcamadan seni olaya alıştırabilecek boy ve kilona uygun regal raptor öneririm. Risk 150cc ve 250cc içinde benzer. Çok uzun süreli binmeyi düşünmediğin ve ekipmana ayırdığın bütçeyi göz önünde bulundurursak makul bir motor. Spyder ve Daytona arasında ise acemiysen Daytona seç gidonu daha hafif olur. Ve tekrar ahada altını çizerek söylüyorum motorsiklet kullanmayı biliyorsan uygundur.

Başlamak kelimesi kullanıldığı zaman 0km şöför geliyor akla. Eğer öyleyse 125lik ybr bile değil masraf çıkarmadan bi mondi drift al :) 10 15 km hızlarda düşe kalka öğrenirsin o ekipmanla :)

PS: Kiloyu dert etme :) Benim kuzenim 140 kilo :) Adama yazlıkta kullansın die 50cc Aroura Kasırgayı dayadım :) Her türlü hoppidi hoppidi gidersin :)

YBR evet bisiklet gibidir dostum. O yüzden yeni başlayan herkese tavsiye edilir. YBR CBF gibi motorlar yeni başlayan birine motosikletin ne olduğunu ve ne olmadığını öğretmek açısından en iyi motorlardır. Bunlar en temel motosikletlerdir. Ekstra hiçbir vaatleri yoktur. Chopper, ss, cross ve sair tüm motosikletlerin kendi tarzlarına göre farklı dinamikleri vardır. Ama bu YBR resmen bir motosiklet okuludur. O yüzden tavsiye edilir.
Benim tavsiyem de bu yönde. Bisiklet gibi derken de fazla hafife almamak lazım. Maalesef YBR üzerinde de hayatını kaybetmiş birçok sürücümüz var.
Hayırlısı olsun
Saygılar

Evet daha önce motor kullanmadım şuan sıfırım fakat zorlanacağımı düşünmediğim ve kendime güvendiğimden ( eh biraz da Chopper hevesinden ) dolayı direk onlarla başlamak istedim ama bir çok kişi bunu öneriyorsa vardır bir bildiğiniz. Hafife aldığımdan değil şimdi o motorla işe gidip geleceğim ve altımda komik duruyor kilo olunca,uzun süreli de kullanmayı düşündüğüm için pek sıcak bakmamıştım. Motoru ya da kullananlarını kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın,bende komik duruyor. :cherry:
Teşekkürle tekrardan bir düşüneyim ben bu olayı uzun uzun :mrgreen:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ekipman olayını da şu tip motora göre fazla mıdır diye düşünmemek lazım. 50km hızda giderken bile aynı asvalta düşeceksin o şekilde düşün, her zaman ekipman önceliğin olsun, paranın yettiğinin en iyisini almaya çalış ama gidip de paranın hepsini çok pahalı kaska harcayıp da geriye para kalmama durumu olmasın, kask, korumalı mont, eldiven, korumalı bot ve korumalı pantalon şart. Yaz şimdi sıcak oluyor diye korumalı pantalon ve bot giymeyi ihmal etme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar