Motor yağı tavsiyesi

iyi günler mt dostları ben kanuni tiger s aldım 5000 de 2010 model samsunda oturuyorum istanbuldan samsuna kendim getirdim ve motorda en ufak bir sorun çıkarmadı taki samsuna gelip bakımlarını yaptırana kadar.yolda gelirken ışıklarda 5 den 1 e tıkır tıkır geçiyordu şimdi ise debriyaj az gevşetip gaz verip kalkıyormuşum gibi yapıp teker teker indirmeye çalışıyorum.bakımda yağını değiştirdik yağda 15 40 cay ve ya coyoil diye bir yağ yağdan mı yapıyor yoksa debriyaj ayarımı istiyor balatadan olsa yolda giderken gazı kaçırır ne bilim ustaya gitmeden sizlerin bir fikrini almak istedim...

Debriyaj konusunda detaylı bir bilgim yok. Tecrübeli kişiler konunun bu yönünü izah edebilir.

Fakat yağ konusunda ipone öneririm. Ipone, kalitesi dünya çapında bilinen, profesyonel sporcular tarafından kullanılan yüksek kaliteli bir yağdır ve sadece motosiklet üzerine üretim yapar. Hali hazırda cup türündeki kendi motoruma, cup motosiklerler için özel üretilen M4 Scoot 20W50 yağını kullanmaktayım ve çok memnunum. Tork artışı, vites geçişlerinde yumuşama ve motor çalışmasında vites düşürürken oluşan kompresyonda daha bir rahatlık ve yumuşaklık gözlemledim.

Bu markanın sizin motorunuza uygun vizkositeli ürününü almanızı tavsiye ederim.

Debriyaj konusunda detaylı bir bilgim yok. Tecrübeli kişiler konunun bu yönünü izah edebilir.

Fakat yağ konusunda ipone öneririm. Ipone, kalitesi dünya çapında bilinen, profesyonel sporcular tarafından kullanılan yüksek kaliteli bir yağdır ve sadece motosiklet üzerine üretim yapar. Hali hazırda cup türündeki kendi motoruma, cup motosiklerler için özel üretilen M4 Scoot 20W50 yağını kullanmaktayım ve çok memnunum. Tork artışı, vites geçişlerinde yumuşama ve motor çalışmasında vites düşürürken oluşan kompresyonda daha bir rahatlık ve yumuşaklık gözlemledim.

Bu markanın sizin motorunuza uygun vizkositeli ürününü almanızı tavsiye ederim.
yorumun için teşekkür ederim başka yorum yok mu:cyclopsan

peki sentetik veya yarım sentetik yada sentetik olmayan yağmı önerirsiniz

Son düzenleme:
Konulan yağın tam adı ney.Çin çan con yağlardan degilse problemi yağda arama.Beşten bire ara vermeden indirebilmek için hızınız düşük olması yani uygun hızda olmanız gerekli.Ya motoru daha hızlı kullanmaya başladınız farkında değilsiniz yada debriyaj ayarınız yağ değişimizde ayar yapıldı.Yağlardan mistik güçler beklemeyin.Kolay gelsin.

Konulan yağın tam adı ney.Çin çan con yağlardan degilse problemi yağda arama.Beşten bire ara vermeden indirebilmek için hızınız düşük olması yani uygun hızda olmanız gerekli.Ya motoru daha hızlı kullanmaya başladınız farkında değilsiniz yada debriyaj ayarınız yağ değişimizde ayar yapıldı.Yağlardan mistik güçler beklemeyin.Kolay gelsin.
olay hızla alakalı değil durmuş motoru 5 den 1 e indirmek deriyajla hiç oynanmadı başına gelen bir arkadaş varsa nasıl çözüm buldu sölerse memnun olurm.

olay hızla alakalı değil durmuş motoru 5 den 1 e indirmek deriyajla hiç oynanmadı başına gelen bir arkadaş varsa nasıl çözüm buldu sölerse memnun olurm.

durmuş motoru 5 ten 1 e indirmek mi? 5.vitestemi duruyorsun arkadaşım?yada her daim vitestesin elin debriyajdamı? bence kullanım alışkanlıklarını değiştir...motosiklet şanzımanı arabalarınki gibi değildir.4 te 5 te dur boşa al gitsin gibi bir çalışma prensibi yoktur...ayrıca bu tarz kullanımda debriyaj balatası dayanmaz sana..hatta belki balatan ayırmamaya başlamışta olabilir..yağ konusuna gelince IPONE derim:cat:

durmuş motoru 5 ten 1 e indirmek mi? 5.vitestemi duruyorsun arkadaşım?yada her daim vitestesin elin debriyajdamı? bence kullanım alışkanlıklarını değiştir...motosiklet şanzımanı arabalarınki gibi değildir.4 te 5 te dur boşa al gitsin gibi bir çalışma prensibi yoktur...ayrıca bu tarz kullanımda debriyaj balatası dayanmaz sana..hatta belki balatan ayırmamaya başlamışta olabilir..yağ konusuna gelince IPONE derim:cat:
olay bakın şöyle mesela 4 3 veya 5 le ışıklara geldik vites bunlardan birinde elim debriyajda çalışan motoru kalkmaya hazırlamak için 1 e atmak ben bu motorla istanbuldan geldim ve böyle şikayetim yoktu taki samsuna gelip yağını değiştirene kadar peki iponenin kaça kaç yağı

Bence de srhtsglmın dedigi gibi kullanım alışkanlığını gözden geçir.Hızın kontrollü durma seviyesine yaklaştığında vitesi boşa atmış olmalısın.5. viteste durulup vites düşürmeye çalışılmaz.

yav mesala diyorum duran motoru bile 1 boş ikiye geçmiyor ama yağ değiştirmeden önce tıkır tıkır değişiyordu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar