Motor sürerken insanın uykusu gelir mi?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
olm cerahı o ceketten 10 tane aldı taksımde tezgah kurackms
tanesını 75 e satarım dıor motorculara:D:D

valla nasıl daa güzel uyunur varya o motor sesi titreşimi adama ninnni gibi gelir :D

birde ne farkettim,

uzun süre motor kullanıp araba kullanınca daha az dikkatli oluyorum. Yani motor sürerken ki o büyük açı kayboluyor arabada, farklı yerleri görmemeye başlıyosunuz, bu da dikkat dağılmasına sebep oluyor(mu). Bu sizede olur mu? yoksa ben mi ürettim bu psikolojiyi :silent:

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
bir arkadaşım geçen yaz izmir den suriye ordan mısır kuzey afrika avrupa ve tr şeklinde tur yaptı 11 kişi falandılar.. v strom ile turu tamamladılar.. ben de aynı şeyi sormuştum :) uykusu geliyormuş kullanırken.. sonra artçı ile yer değişiyor .. bir güzel arkaya oturuyor ve uyuyor :) hatta bana dedi ki bir ara motora ters binip çantaya (topcase :p ) kafamı koyup uyumayı da düşündümm ama uygulamada sorun çıktı .. artçı olup uyuyan var mı aranızda ?

eşim bi kere 5-6 dk lığına içinin geçtiğini yolun bi kısmını hatırlamadığını söyledi :queen: aslında çok tehlikeli artçının düşme ihtimali var.Artçıyı koli bandı ile kendine bantlıcan kesin çözüm :queen: ,birde sürerken bazen benim bile dikkat dagilio 2-3 saat özellikle gece sürüşü yaptığımda yolda boş ise dalıp gidiyorsun çizgilere,öyle olduğunda kaskın camını açıyorum süratimi yavaşlatıp bir süre o şekilde gidiyorum gerçekten işe yarıyor

Son düzenleme:
bende pek uzun yola gitmedim ama spordan çıkınca ewe gidene kadar 15 km filan sürüyor yol bazen çok uykum oluyor.uykum gelince biraz hız arttırıyorum.biraz heycan... uykum acılıyor :D
bide sesli sesli sarkı soylemek de cok iyi geliyor

Selam,
Bugün arabayla giderken aklıma geldi, uzun yola çıkan arkadaşlar bilir, uzun yolculuklarda özellikle gece yolculuklarında motor sürerken uykusu gelir mi insanın?

Maksat ''Moto sohbet''

Tabikide uyunur ben hep uyuyorum.Motoru alıştırdım ben arkaya kaykılınca kontrolü o alıyor.Bazan gözümü bi açıyorum bizimki park etmiş ben üşümeyeyim diye brandayı üzerime örtmüş.:queen: Abicim şaka dimi bu bu başlık:queen:

Tabikide uyunur ben hep uyuyorum.Motoru alıştırdım ben arkaya kaykılınca kontrolü o alıyor.Bazan gözümü bi açıyorum bizimki park etmiş ben üşümeyeyim diye brandayı üzerime örtmüş.:queen: Abicim şaka dimi bu bu başlık:queen:

valla bu topikteki tüm yazıları okursan şaka olmadığını şakaya gelmeyeceğini anlarsın. Ayağını kıran mı ararsın, son anda gözleri açılıp ölümlerden dönenler mi!

Tavsiyem ''abicim'' uzun yola çıkınca yukarıda yazan deneyimli insanların yazılarını aklında tutman.

Forum=bilgi ve tecrübe paylaşımı!

ne uykucusunuz yaw :p

genç kaptan kamyoncu uyumasıda bir başka olur çok heyecan dolu bir yolculuk olur sağsol güm bikere levhaya çarpmıştım levha açtı gözlerimi cin gibi oldum sonra:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ilk uzun yoluma çıkmadan önce bende kesinlikle insanın uykusu gelmez nasıl motorun stünde insan uyuyabilir diyodum ama tıpkı arabadaki gibi 4 saat kesintisiz srşten sonra insanın bütün dikkati dağılıyo yola odaklanamamaya başlıyo ve yol çizgilerine odaklanarak motor kullanmaya başlıyo ne aynaya bakma nede öndeki araçla mesafeyi ayarlama gibi hususlara dikkat edemiyosun ve 5.inci saatteyse uyku modu devreye giriyo şaye dikkat etmessen devren fena yanıyo :wiinkk::queen:

katılıyorum,genelde motor hangi kalitede olursa olsun 4-5 saat yormaya ve dikkat dağıtmaya fazla bile gelir

Uyur yhaaa YOrulunca İnsanın gözü bişe görmez direk dalar uykuya..... :p

valla arkadaşlar öyle japon motoruna binerseniz uykunuz gelir :) alın bi çinli yardırın 10.000 devirde bak ne uyku kalır,ne sinir sistemi kalır,ne böbrek taşı kalır, ne parkinson kalır :mrgreen:
şaka bir yana uyku her araç sürücüsünde olabilen bir durumdur, aşırı susuz kalmak, aşırı terlemek dolayısı ile aşırı yorulmak bunlara davetiye çıkartır.
benim motor crusier tarzı olduğu için en çok sırtımı yaslayıp uyumak istemişimdir =))
uyuma değil de bazen dalıp gittiğim oluyordu, özellikle aynalarıma çok bakıyorum, sürekli kıçımı kollama gereği duyduğum için :mrgreen: bi bakmışım arabanın servisini yapan firmanın telefon numarasını görmüşüm :)

ben istanbul karabük gezisi yaptıgımda,gidiş sabah saat 03:30 ve yola çıktıktan sonra uykum gelmedi ve akşam 24 de yatmama rağmen,
ama akşam dönüşü öyle bir uyku bastırdıki esnerken kask kafamı çok sıktı, ve uyumadan sağsalim eve döndüm akşam saat 20:30 da

araba ile uykuya daldıgım bir gün ve son anda kurtulmuştum çünkü gittigim sitikamet fatihsultanmehmet köprüsü ve tali yol akşam saati ve geliş yolunda gidiş sağ bariyerler.
sürttükten 1 saniye sonra direksiyonu sola çekmemle kapının yarılması ve arka çamurlugun fırlaması ve kapını basamagı parçalanması bir oldu

Son düzenleme:
:)Hayret bişi! hiçmi rüzgar vurmuyorda uyanmıyon yaw.. Yinede geçmiş olsun..

chan gazi osman paşanın neresindensin Ne işle uğraşıyosun:silent:

Son düzenleme:
:)Hayret bişi! hiçmi rüzgar vurmuyorda uyanmıyon yaw.. Yinede geçmiş olsun..

chan gazi osman paşanın neresindensin Ne işle uğraşıyosun:silent:
rüzgar varda acayip uykuya dalmışım az da olsa yani ama ses gelir gelmez biranda direksiyonu sola çekmemle arka tarafı vurmamda bir oldu,neyse verilmiş sadakam varmış o günden sonra bir hafta sol bacagım agrıdı zatii

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar