Motor için su ısıtıcı ketle-akü dayanır mı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bunu sanmayın ki hiç denemeden yazıyorum 13 yaşımda elektrikli havya ve biraz bakır borudan sis makinesi yapmıştım hani şu sahnelerde duman püskürtürler ya ondan ayrıca bir Mühendisim ölçüp tartmadan teknik konularda ahkam kesmem,
Silindirin tamamına sarmak zorunda değilsiniz motora ne tehlikesi olacak, ama egzozdaki ısı tamamen atık ısıdır o ısıdan faydalanmak motora hiç zarar vermez. Dediğim sistem egzoza bağlandığında kararlı halde 100ml suyu en fazla 5 dakikada kaynar hale getirecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:50 ----------

Bişey olmaz bakır o kadar zararlı bişey değil ayrıca 10 dakikada suya ne kadar bakır bulaşır. Sanıyormusunuz kettle'lar çok sağlıklı, ucuz kettle'larda reziztans bile yok. adamlar şebeke elektriğini iki tane uyduruk çubuk ile suya veriyor metal çubuk su içinde parçalanıyor metal içiyorsun, üzerine boşuna elinizi içine sokmayın çarpar yazmıyorlar.
çok haklısınız..3. dünya ülkesiyiz maalesef..herşeyin kötüsünü bize iteliyorlar..

Egzost mantıklı ama oksit zarar vermeyecekmi suya. İnanmayacaksın ama burada benim bildim bileli kurye olan biri var. Honda titan ile senelerdir kuryelik yapıyor. Onun egzort ta vardı bakır boru ama kısa sürdü çıkartması. Ne içinde taktığını bilmiyorum yanlız. Aynı amaç için olabilir.
Valla kardeşim evlerde bakır borulu su tesisatları var içinden kaynar sular da geçiyor ne oluyor ölüyormuyuz ? Sigara da zararlı ona bakarsan ama herkes içiyor, 1 sigaranın verdiği zararın karşılığı bakır boruda ısıtılmış 1 ton su içmeye bedeldir ama.

Bence hiç bişey olmaz.Motoru çalıştırır,suyu ısıtırsın.Isıttıtan birkaç dakika daha çalışır şarzını toparlar.Zaten ısıtıcının çalışacagı bikaç dakika.

ots

Ben 125 cc ve 250 cc Çin motoruna aküden direk hat çekerek sis farı takmıştım sis farının çifti 110 W motoru devirli kullanırsam 10 dk Trafiktede 5 dk sonra sonra farlar sararıyordu yani motorun Alternatörünün gücü aküyü doldurmaya yetmiyordu ölçtüğümüzde akü 11,5 volta düşüyordu(Akü 9 Amper) Burda bu ısıtıcıyı kullanan arkadaşlar 30 dk ısıtmasının sürdüğünü söylemiş Bunuda hesaba katarsak
1-evet cihaz çalışır ve ısıtması çok uzun sürer istenen ısıya gelmeyebilir
2-Rölantide akü ve alternatörün gücü yetersiz kalır 5 dk sonra akü zor marş basacak konuma gelir
3-Mutlaka aküden direk hat almalısınız yoksa tesisata zarar verirsiniz

ots tesekkurler.konuya odaklanalm yazmıs olsamda konu epey savrulmus.anladgm kadarıyla uzun suruyor ve verdıgı ısı yeterlı olmuyor bu durumda kamp ocaklarına yonelmek daha mantıklı hem yumurtada kırarız :d ama onlarında kartus temını sıkıntı galıba

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

rısk almaya degmez ayrıca.

Bahsettiğiniz uygulamayı eski motosikletime yapmıştım.Eski motosikletim GSF600S banditti ve alternatörü yanılmıyorsam 650W elektrik üretiyordu.(Japon muhendisler motosikletin tüm elektrikli fonksiyonları açıkken bile ihityacı olan enerjiden daha fazla güç üreten alternatör tasarlamakla ıyılık yapmıslardı bana).Benım oncelıklı amacım GPS-GSm cihazlarımı yolculuk esnasında şarj etmekti.Su ısıtma olayı arkadaşlarında belirttiği gibi,evde kullanılan 1000-1500w kattlelar gibi hemen olmuyor,min 20 dakika.İllaki yapacağım diyorsanız alternatörünüzün ne kadar güç ürettiğini ögrenin ve ayrı olarak bir tesisat yapın.Alternatörünüz yetmeyip aküden takviye ihtiyacı duyacak ise,su ısındıktan sonra bile motosikletini stop etmeyip aküyü doldurmasını bekleyin.buda motosıklet duragan olacagından hareret problemıne sebep olabılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
msr pocket ocak alın suyu bir güzel kaynatın :)

Doğuda iken bol bol, pet şişede kahve içtim, plastik kokusundan hoşlanmıyorsanız; metal termoslardan alın ve yakacağınız ateşin içine atın :)

Moderatör
Evde suyunu ısıtsan, termosa koysan (hani şu 2 bardaklık ufacık olanlardan) sonrada gittiğin yerde bardağa suyunu doldursan. Biz öyle yapıyoruz. Sabah yola çıksak bile akşama kadar su sıcak kalıyor.

Motosikleti
750x
Reşo yakıtı kullanın, hem ketıldan daha az yer kaplar, hem akünüze zarar vermez, hemde su haricinde yemek bile ısıtabilirsiniz.

Evde suyunu ısıtsan, termosa koysan (hani şu 2 bardaklık ufacık olanlardan) sonrada gittiğin yerde bardağa suyunu doldursan. Biz öyle yapıyoruz. Sabah yola çıksak bile akşama kadar su sıcak kalıyor.

Günü birlik gezilerde bende böyle yapıyorum.
Fakat 3-5 günlük gezilerde reşo yakıtı çok ideal.

Son düzenleme:
Moderatör
Reşo yakıtı kullanın, hem ketıldan daha az yer kaplar, hem akünüze zarar vermez, hemde su haricinde yemek bile ısıtabilirsiniz.

Evet bak o da olabilir. İsmi neden reşo hep merak etmişimdir.
Bir gün reşo ile maho yolda yürürlerken belirsiz bir cisim yaklaşıyordu gibi bir hikayenin sonunda reşo böyle bir yakıt icat ediyormuşcasına bir izlenim yaratıyor hep zihnimde.

Bir gün reşo ile maho yolda yürürlerken belirsiz bir cisim yaklaşıyordu gibi bir hikayenin sonunda reşo böyle bir yakıt icat ediyormuşcasına bir izlenim yaratıyor hep zihnimde.

yeme içme benden sorulur..:queen:

Ben bunun tıpkısının aynısını kullandım yaz sıcağında suyu ısıtması 25 dakika sürdü. Kahve içesim kalmadı zaten tadıda güzel olmadı. Sonra bir kez daha denedim yine aynı attim çöpe. En azından çay kahve için biryerlere gitmenin ayrı bir alamı var. Ama illaki kendim yapacağım dıyorsan Kolayı var.

Alırsın 1 litrelik çelik termos Koyarsın içine kaynar suyu atarsın içine 4 demlik poşet çayı 20 dakka sonra çayın demlenmiş olarak hazır ayrıca 2-3 saat sıcaklık garantisi var.

Afiyet olsun.

Motosikleti
750x

Reşo yakıtı denmesinin sebebi ;

Reşo denilen ve yemekleri sıcak tutmaya yarayan servis kaplarının ısıtmakta kullanılmasıdır.

Reşo'ya bi örnek :)

Hava soğutmalı motorda silindirin yada egzozun üzerine bakır boru sarıp içinden su geçirip ısıtmak daha mantıklı. Altında musluğu olan içme suyu barındırabilecek küçük bir depoda yarım litre kadar suyu bir pompa ile bu sistemde sürekli devridaim yaptırırsanız su baya ısınır. Bakır boruyu egzozun motora yakın yerlerine sararsanız su sıcaklığı 100 dereceye kadar varabilir. 100 dereceden sonra buhar olur biliyorsunuz :D

Aynı sistemi bende düşündüm, egzos ısısı tamamen atık ve bir şekilde değerlendirilebilir. Egzosa sarılı bakır borular yada egzosu kaplayan bir su hazneside olabilir.
Ucuna bir de küçük imbik montelenirse semaverli motosiklet :) çaylar şirketten.

Yada minik bir pompa ile koltuk ısıtmaya döneşebilir. Zihni sinir projeleri geri mühendislik üzerine kurmak lazım. Yani sensör elektrik yada pik gibi elektronik devreler yerine herhangi bir fazladan güç gerektirmeyen sistemin attığı elemandan yararlanan aygıt tasarlamak lazım. Çinliler Moğolistanı geçen demiryolunu 50 yıllık bilgi birikimleri ve geri mühendislik sayesinde kurmuşlardır. Oldukça ilgi çekici basit aygıtlar tasarlamışlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Anasayfami sinanaksunoktakomnoktatere yapıyorum. Yeter gugıl'a bu kadar yüz verdiğimiz :)

Estagfirullah azizim :)
Bende bu reşo yakiti denilen naneden 200-300 tane vardi.
MT'de bi çok kişiye dagittim. Oradan biliyorum bende :)

Benim kullandigim bu sekilde.
1 tanesi ortalama 2 saat yaniyor.
Çorba bile yapiyorum üzerinde,
Yani benim gibi bekar bi adam icin yeterli olabiliyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar