Motor Gruplarına Üyelik

Motosikleti
Bajaj Dominar 400ug
Bulunduğunuz il veya ilçede aktif şekilde etkinlikler düzenleyen bir grubunuz var mı?Son zamanlarda artık çoğu motor kullanıcısı bireysel geziyor gibi önemli günlerde bir topluluk olmuyor bir konvoy düzenlenmiyor gibi geliyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Milli bayramlarda genelde o ilin motosiklet kulüpleri toplu sürüş düzenliyor. Bulunduğun şehirde bir motosiklet kulübü varsa bşr temasa geç derim, belki kafa dengi adamlardır.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
gençlerin derdi motosiklet sürmek değil yaşlılar da çok hımbıllar en iyisi tek sürmek

Motosikleti
D400
Özellikle izmir'de cogu şehre göre çok fazla kulüp / grup var. Birkaç tanesi aktif biçimde organizasyon düzenliyor.

Benzer şekilde çanakkale / balıkesir / uşak / manisa'da da aktif biçimde bu organizasyonları yapan arkadaşların etkinliklerine ugramışlıgım var.

Bireysel gezen arkadaşlar ya kafasında kulüp / grup sorumlulugu almak ıstemıyor ya da kullanım tarzından dolayı kendisi gibi tiplerle geziyorlar.

Kimi de tek olayım ben olayım baskasına gerek yok diyor olabilir :D

Motosikleti
Honda CBR500R
Balıkesir'de çok fazla motosiklet kulübü var. Her gün illa birkaç tane kulüp üyesine denk geliyorum. Açıkçası ben de bireysel dolaşmayı seviyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben de bir topluluğa üyeyim. Güzel oluyor. İhtiyacın olduğu zaman, zorda kaldığın zaman yerdımına koşacak çok insan oluyor. Aynı şekilde sen de başkası zorda kaldığı zaman yarıdmcı oluyorsun. Bunlar dışında toplu etkinlikler, toplu sürüşler oluyor. Güzel yani. Ben memnunum. Her etkinliğe katılmak zorunda değilsin, bireysel geziler düzenleyebilirsin. Herhangi bir bağlayıcılığı yok.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Açıkçası toplu olarak yapılan işleri pek sevmem. Bu tür gruplarda mutlaka bir arıza çıkar. Çok yakın deneyime sahip, birbirini iyi tanıyan birkaç kişi haricinde yapılan grup sürüşlerinde kendimi hiç güvende hissedemem, vs...Buna tezat olarak, Ankara'da çok yakın birkaç arkadaşımla kurduğum kapalı bir grubumuz var ama. Aslında pek grup/kulüp falan da denilemez, uygun zamanlarda birlikte sürüp, vakit geçirmekten hoşlanan bir topluluk diyelim. Çekirdek grup fitness tayfası, bu yüzden adını da motofit riders koyduk :)

Bisiklet sürerken daha elzem bir şey grup sürüşleri ama. Hem güvenlik, hem yardımlaşma, hem performans sürüşü için tek sürmeye göre oldukça verimlidir. O dönemde ciddi süren bir grubumuz da vardı tabii. Ankara-Ayaş, Ankara-Haymana, Ankara-Polatlı gibi uzun mesafeler veya çevre köy yollarında tırmanış yapardık. Açıkçası o yollara tek başıma gitmeye ürkerim. Hele köy taraflarında köpek saldırıları ciddi tehlikedir. 2-3 kez beni düşürdüler mesela. Bir gün de Polatlı dönüşünde bir fabrika önünden geçerken, Pitbull'un teki kovaladı bizi. Zaten dönüş yolunda bitkiniz, bir de hafif yokuş çıkıyoruz, o nasıl bir korku ise adrenalin yükseldi, Pitbull bizi yakalayamadı valla.

Motosiklet söz konusu olunca grup sürüşü bisiklet kadar mühim değil. Tek başına, kendinle baş başa, kendi becerilerine uygun, keyfince rotalarda, günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak için tek başına pekala sürülebiliyor. Bu da bir tercih, bir gruba dahil olup kendine aidiyet duygusu yaratmak da bir tercih. Biraz sosyal zekayla ilgili sanıyorum....

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bizim ilçede bir motosiklet klubu var, aralarına yeni üye almak istemiyorlar, daha çok kendi aralarında takılıyorlar.
Yılda iki kere 30 ağustos ve 29 ekimde kortej düzenliyorlar, başka bir halka açık etkinlikleri yok, kendi aralarında geziyorlar, pikniğe falan gidiyorlar.

Bizim köfte turu tayfası 4-5 kişi geziyoruz denk geldikçe buluşuyoruz, öyle resmi ünvanları olan gruba ihtiyacım yok, birlikte güvenli sürebildiğim kişilerle sürsem yetiyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İzmir'de yer alan "İzmir Motosiklet Kulübü" çok kalabalık ve çok aktif bir kulüp. Dışarıdan bakınca şirket yönetiyorlarmış gibi profesyonel bir görüntüleri var.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Bulunduğunuz il veya ilçede aktif şekilde etkinlikler düzenleyen bir grubunuz var mı?Son zamanlarda artık çoğu motor kullanıcısı bireysel geziyor gibi önemli günlerde bir topluluk olmuyor bir konvoy düzenlenmiyor gibi geliyor.
Valla bende istanbulda bir gruba katıldım kız arkadaşımla beraber etkinliklere katılırız diye ama yaş ortalaması çok düşük olan ergenlerin bulunduğu saçma sapan bir grup çıktı sonrada ayrıldım. kendim de çok büyük değilim 26 yaşındayım ama boş muhabbetlere gelemiyorum. kız görünce bi havalara giren gruba giren kızlara yürüyen it kopuk serseri tayfa olmayan bir grup varsa bende katılabilirim bir gruba :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Valla bende istanbulda bir gruba katıldım kız arkadaşımla beraber etkinliklere katılırız diye ama yaş ortalaması çok düşük olan ergenlerin bulunduğu saçma sapan bir grup çıktı sonrada ayrıldım. kendim de çok büyük değilim 26 yaşındayım ama boş muhabbetlere gelemiyorum. kız görünce bi havalara giren gruba giren kızlara yürüyen it kopuk serseri tayfa olmayan bir grup varsa bende katılabilirim bir gruba :D
Ortama bir hanım geldiğinde milletin dötü başı ayrı oynuyorsa o gruptan hayır gelmez.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Ortama bir hanım geldiğinde milletin dötü başı ayrı oynuyorsa o gruptan hayır gelmez.
Valla abi kız arkadaşımla max 400 km çevremize mümkün olduğunca gezi yapmaya çalışıyoruz ekiple olsa güzel olur diye düşündüm hem kız arkadaşımda en azından başka hem cins motorcu insanlarla tanışsın hemde içindeki apaçiyi öldürsün istiyordum (50 cc lik scooterden racing makine istiyorum diyip r25 e geçti malesef :D) Ama gruplar beklediğim gibi çıkmadı açıkcası :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Valla abi kız arkadaşımla max 400 km çevremize mümkün olduğunca gezi yapmaya çalışıyoruz ekiple olsa güzel olur diye düşündüm hem kız arkadaşımda en azından başka hem cins motorcu insanlarla tanışsın hemde içindeki apaçiyi öldürsün istiyordum (50 cc lik scooterden racing makine istiyorum diyip r25 e geçti malesef :D) Ama gruplar beklediğim gibi çıkmadı açıkcası :D
Umarım motor gezileri dışında da görüşüp konuşacağın kafanın dengi insanlarla bir araya gelirsin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bizim grup tam olarak öyle. Yaşça büyük herkes, evli barklı çocuklu. Herkes eşiyle, sevgilisiyle geliyor sürüşlere ve etkinliklere. Bu tarz topluluklar da var. Ancak üye alımları ve takıldıkları çevreler genelde hep aynı oluyor. Sonuçta eşini çocuğunu getiren adam aynı ortamda serseri olsun istemiyor haklı olarak.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şu ana kadar sadece Hog'a üye oldum. En son İzmir direktörüyle bir miktar tartışıp 20 kişi fermuar düzeninde ve yağmurda antalyaya kadar sürücez denince gitmedim bir daha. Üyeliğimde eski bayi satış müdürü arkadaşımın ricasıyla olmuştu. Her zaman tek takılmayı severim. Birlikte süreceksem 3-4 kişi oluyoruz maksimum. Kimsenin beceriksizliği ile uğraşacak sabrım yok. (Grup içinde illa ki çıkar öylesi tek başına ya da 2-3 arkadaş olarak sürerken tolere edilebiliyor bu durumlar) Sürüş arkadaşı bulmak daha kolay olur tabii ki.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Bizim grup tam olarak öyle. Yaşça büyük herkes, evli barklı çocuklu. Herkes eşiyle, sevgilisiyle geliyor sürüşlere ve etkinliklere. Bu tarz topluluklar da var. Ancak üye alımları ve takıldıkları çevreler genelde hep aynı oluyor. Sonuçta eşini çocuğunu getiren adam aynı ortamda serseri olsun istemiyor haklı olarak.
Alım varsa katılmak isterim :)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Alım varsa katılmak isterim :)
Yer Çanakkale, alım bizde biraz sancılı. Ben ekiple 1 yıl geçirdikten sonra resmi olarak alındım. Resmi bir derneğiz biz, bazı etkinlikler dışarıya açık oluyor tanışma gibi. İncelemek istersen derneğin instagramı: https://www.instagram.com/canakkale_motosiklet_dernegi/

Bir ara Çanakkale buluşması organize edecektik. :D
Kaan abi çözer o işi :D

@tommygun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar