yağmur, çamurda binme niyetindeysen öncelikle motosiklet dışındaki ekipmanlara iyi para vermen gerekiyor. sana mutlaka goretex kumaş kışlık bir mont ve pantolon gerek. yoksa sırıl sıklam olursun. kaliteli bir kaska ihtiyacın var ki hem soğukta içeri fazla rüzgar ve yağmurda su almasın hem koruma açısından güvenli olsun. kask ne kadar iyi olursa olsun soğuktan etkilenmemek için kışlık bir maskeye ihtiyacın olacak. bazı kasklarda buğulanmayı önleyici bir özellik var. kendim kullanmadım ama yağmur yağdığı durumda böyle bir şeye ihtiyacın olacağı kesin. veya yanında sürekli buğu önleyici sprey taşımalısın.
düşündüğün her şart altında her yere motor ile gitmekse çin malların unutmanı tavsiye derim. genelde elektrik tesisatlarının çok güvenli olmadığı görülüyor, benim regal dahil. yağmurda su alıp kısa devre yapması ve seni yolsa bırakması ihtimalini taşımak istemiyorsan çin malı düşünme.
diğer bir nokta ise lastik konusu. kışın soğuğunda ve ıslak yolda motor kullacaksan lastiklerinin çok iyi olması gerekir. motosikleti aldığında lastikler muhtemelen iyi olmayacaktır. yumuşak hamurlu yolu iyi tutan lastikler almayı düşünmelisin.
aslında muhtemelen en başta söylemem gerekeni en son söylüyorum. motosiklet temelde arabaya göre gayet ekonomik iken bedava da değildir. özellikle sorunsuz bir şekilde her zaman ulaşım için motosiklet kullanmayı düşünen kişinin başlangıçta fazladan bir masraf yapması gerekiyor. 2000ytlnin yeterli gelmeyeceğini düşünüyorum.