Motomax Alışveriş Deneyimi - Tüketici Hakem Heyeti Şikayeti

Merhaba, geçtiğimiz hafta motomax'in internet sitesinden iki adet ürün sipariş ettim.
Kask
Mont

İkisi de "Garajj" ismini verdikleri indirimli ürünlerden. İndirimli ürünlerden sipariş verildiğinde kargo ücretini alıcıya ödetiyorlarmış. Tamam dedim, sipariş verdim. Ürünleri teslim alıp incelediğimde montu beğenmedim ve direkt olarak iade talebi oluşturdum. İade kargo kodu ilettiler ancak ücretinin yine alıcı tarafından karşılanması gerektiğini söylediler :D Hoppalaa, orada durun. Kanunen iade edilen siparişin kargo ücreti satıcıya aittir dedim, alırken eşek olduğumuzdan ödedik de iade ederken de ödetmeyin. Biz kanun tanımayız, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Madde 18 umrumuzda değil diyerekten talebimi reddettiler.

Bu arada kargo çıkışını yaptıkları depo da hasanpaşadaki mağazaları da bana yakın. İkisine de fiziksel olarak teslim etmeyi teklif ettim, öyle olmuyor dediler :)

Velhasıl iade kargo ücretini de ödeyerek montu iade ettim, akabinde de thh'e başvurdum. Ödediğim miktar büyük bir meblağ değil ancak bu usulsüzlük beni rahatsız etti. Amaaan bana başka kask mı yok deyip, kaskı da iade edesim var. Motomax'i kendi adıma bitiriyorum :D

Sizlerin başına böyle bir durum geldi mi?

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba, geçtiğimiz hafta motomax'in internet sitesinden iki adet ürün sipariş ettim.
Kask
Mont

İkisi de "Garajj" ismini verdikleri indirimli ürünlerden. İndirimli ürünlerden sipariş verildiğinde kargo ücretini alıcıya ödetiyorlarmış. Tamam dedim, sipariş verdim. Ürünleri teslim alıp incelediğimde montu beğenmedim ve direkt olarak iade talebi oluşturdum. İade kargo kodu ilettiler ancak ücretinin yine alıcı tarafından karşılanması gerektiğini söylediler :D Hoppalaa, orada durun. Kanunen iade edilen siparişin kargo ücreti satıcıya aittir dedim, alırken eşek olduğumuzdan ödedik de iade ederken de ödetmeyin. Biz kanun tanımayız, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği Madde 18 umrumuzda değil diyerekten talebimi reddettiler.

Bu arada kargo çıkışını yaptıkları depo da hasanpaşadaki mağazaları da bana yakın. İkisine de fiziksel olarak teslim etmeyi teklif ettim, öyle olmuyor dediler :)

Velhasıl iade kargo ücretini de ödeyerek montu iade ettim, akabinde de thh'e başvurdum. Ödediğim miktar büyük bir meblağ değil ancak bu usulsüzlük beni rahatsız etti. Amaaan bana başka kask mı yok deyip, kaskı da iade edesim var. Motomax'i kendi adıma bitiriyorum :D

Sizlerin başına böyle bir durum geldi mi?

Tüketici hakem heyeti seni haklı bulacaktır, sana ödeyecekleri miktar çok olmasa da bu işlemler için ödeyecekleri miktar daha fazla olur. Mantıklı olanı yapmışsın.

Motosikleti
D400
İade kargo her ne kadar satıcıya ait olsa da bana mantıklı gelmiyor. Çünkü bazı esnafları batırabilecek düzeyde iade çılgınlığı var.
Kusurlu ürün vs. kast etmiyorum , sözüm size değil ama bilinçsizce ürün alıp iade eden ciddi bir tayfa var nasılsa bedava diye.

Eski yöneticim olacak hanfendiye haftaya en az 10 kargo geliyordu. Ben bizzat şahidim bazı kargoları sadece ucundan açıp bakıp iade ediyordu. 10 kargonun 6-7 'si net iade idi. Bütün gün canı sıkıldığı için birşeyleri almayı hobi edinmişti.

Bu nedenle kanunen haklısınız ancak kanunu doğru bulmuyorum.

Motomax'e gelecek olursak geçen sene çılgın kampanya yapıp herkesten bir ton sipariş alıp stok yok diye esas şeyleri iptal edip 3 hafta sonra, sepette kalan b.ktan şeyleri kargolayıp insanları dolandırdılar. 3 farklı sepet alışverişimde 10 parça ürün vardı sadece 1'si gönderildi o indirim döneminde. Cidden 10/9 iptal ediyorlarsa insan düdüklemek için yapılmış bir kampanya olmuştu.

Sonra indirim çeki tanımladılar, oradan bazı şeyleri bir tık yüksek fiyatta olsa aldım sonradan fakat bu sirketin ne tip bir yer olduğu gerçeğini değştirmiyor.

Motosikleti
Yok
Konuyla biraz alâkalı, biraz alâkasız ama yazayım istedim. :)

Bir dükkan komşum var, kadın feracesi-abiyesi üzerine perakende satış yapıyor. Bir gün ona sordum, "İnternet satışları nasıl, tatminkâr bir kazanç oluyor mu?" gibisinden...

Dedi, "Ağbi artık bıraktım, internetten satış yapmıyorum."

"Niye?" diye sorunca, "...Kadın ferace sipariş ediyor, yolluyoruz, düğünde bir kez giyiyor, ondan sonra sudan bir bahaneyle iade ediyor - bıktım." dedi.

İnsanımız hakikaten ilginç yani.

-------------

edit: Konuyu açan arkadaş, sakın yanlış anlamayasın, bahsettiğim şeyin kesinlikle seninle bir alâkası yok. Sadece "internet - iade" kavramını görünce kafamda bir anda bu anım canlanıverdi (beyin çok ilginç bir organ hakikaten); o yüzden sohbet olsun diye yazdım.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Konuyla biraz alâkalı, biraz alâkasız ama yazayım istedim. :)

Bir dükkan komşum var, kadın feracesi-abiyesi üzerine perakende satış yapıyor. Bir gün ona sordum, "İnternet satışları nasıl, tatminkâr bir kazanç oluyor mu?" gibisinden...

Dedi, "Ağbi artık bıraktım, internetten satış yapmıyorum."

"Niye?" diye sorunca, "...Kadın ferace sipariş ediyor, yolluyoruz, düğünde bir kez giyiyor, ondan sonra sudan bir bahaneyle iade ediyor - bıktım." dedi.

trendyolda satış yapan birisi geçen paylaşmıştı, ürünü hatırlamıyorum. Kadın geçen sene bir ürün sipariş veriyor, ürünü kullanıyor. Aynı ürünü bir sene sonra tekrar sipariş ediyor. Sonra beğenmedim diye iade edip 1 senedir kullandığını yolluyor :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
"...Kadın ferace sipariş ediyor, yolluyoruz, düğünde bir kez giyiyor, ondan sonra sudan bir bahaneyle iade ediyor - bıktım."

trendyolda satış yapan birisi geçen paylaşmıştı, ürünü hatırlamıyorum. Kadın geçen sene bir ürün sipariş veriyor, ürünü kullanıyor. Aynı ürünü bir sene sonra tekrar sipariş ediyor. Sonra beğenmedim diye iade edip 1 senedir kullandığını yolluyor :D
Milletin beynini kullandığı şeylere bak... Şu güzel ülkenin geldiği hâle ve bu hâle gelmesine vesile olan kanı bozuklara gerçekten acıyorum.

işte tam "problem müşteri" tanımının vücut bulmuş hali bu eleman.

kendin cayıyorsan kendin ödeyecen kargo parasını, yani anlaması bu kadar zor bir konsept mi bu? bi de utanmadan şikayet etmiş. umarım thh sana kitler.

İade kargo her ne kadar satıcıya ait olsa da bana mantıklı gelmiyor. Çünkü bazı esnafları batırabilecek düzeyde iade çılgınlığı var.
Kusurlu ürün vs. kast etmiyorum , sözüm size değil ama bilinçsizce ürün alıp iade eden ciddi bir tayfa var nasılsa bedava diye.

Eski yöneticim olacak hanfendiye haftaya en az 10 kargo geliyordu. Ben bizzat şahidim bazı kargoları sadece ucundan açıp bakıp iade ediyordu. 10 kargonun 6-7 'si net iade idi. Bütün gün canı sıkıldığı için birşeyleri almayı hobi edinmişti.

Bu nedenle kanunen haklısınız ancak kanunu doğru bulmuyorum.

Motomax'e gelecek olursak geçen sene çılgın kampanya yapıp herkesten bir ton sipariş alıp stok yok diye esas şeyleri iptal edip 3 hafta sonra, sepette kalan b.ktan şeyleri kargolayıp insanları dolandırdılar. 3 farklı sepet alışverişimde 10 parça ürün vardı sadece 1'si gönderildi o indirim döneminde. Cidden 10/9 iptal ediyorlarsa insan düdüklemek için yapılmış bir kampanya olmuştu.

Sonra indirim çeki tanımladılar, oradan bazı şeyleri bir tık yüksek fiyatta olsa aldım sonradan fakat bu sirketin ne tip bir yer olduğu gerçeğini değştirmiyor.
Böylelerini kara listeye almalı bu sanal pazarlar.

Motosikleti
D400

kendin cayıyorsan kendin ödeyecen kargo parasını, yani anlaması bu kadar zor bir konsept mi bu? bi de utanmadan şikayet etmiş. umarım thh sana kitler.

hocam kanunen satıcıya mükellef bu durum, kanunu mantıksız bulsam da adam haklı. Mevcut şartlarada geçerli kuralı uygulamıyorsa motomax satış yapmayacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böylelerini kara listeye almalı bu sanal pazarlar.

ne yazık ki trendyol başta olmak üzere müşteri memnuniyeti ayağına satıcıları hep haksız gösteriyorlar. satıcılar da sayfasını kaybetmemek için boyun eğiyor.

Motosikleti
Dominar D250
sitelerinde yazan iade/değişim şartı şu;
Bu bilgileri takiben kargo şirketi (Yalnızca DHL eCommerce kargo ile gönderiniz, Ücret alıcı diğer kargolardan gelen paketler teslim alınmayacaktır) ile bize ulaştıracağınız hatalı ürün yenisi ile değiştirilecektir.

benim bu yazıdan anladığım, iade gönderimini DHL ile yapın, diğer kargolardan alıcı ödemeli gönderirseniz teslim alınmayacaktır diyor,
yani DHL ile alıcı ödemeli göndermemiz uygun benim anladığım bu.

Ben de motomax'tan yorumlara bakarak XL beden montum için montla aynı marka L ebat göğüs koruması aldım fakat büyük geldi montun cebine sığmadı, S ebat ile değişim istedim.
kargo anlaşma kodunu verdiler, kargoya gittim alıcı ödemeli dedim kargocu kabul etmedi alıcı ödemeli çalışmıyolar peşin ödemeniz lazım dedi,
ne kadar dedim normal gönderseniz 400-500 tl tutar ama anlaşma koduyla 140liraya geliyor dedi, iyi dedik lanet olsun deyip gönderdim.

Yukarıdaki yazı olmasa problem değil, trendyolda amazonda satıcıları mağdur eden tek hücreliler sebebiyle değişim/iadenin şartsız koşulsuz bedava yapılmasını pek doğru bulmasam da Motomax'ın yukarıdaki bildirimine istinaden ücretsiz kargoyla iade almalıydı diye düşünüyorum.

hasta mısınız? sizi de forum yönetimine şikayet edeyim :)
sitelerinde yazan iade/değişim şartı şu;
Bu bilgileri takiben kargo şirketi (Yalnızca DHL eCommerce kargo ile gönderiniz, Ücret alıcı diğer kargolardan gelen paketler teslim alınmayacaktır) ile bize ulaştıracağınız hatalı ürün yenisi ile değiştirilecektir.

benim bu yazıdan anladığım, iade gönderimini DHL ile yapın, diğer kargolardan alıcı ödemeli gönderirseniz teslim alınmayacaktır diyor,
yani DHL ile alıcı ödemeli göndermemiz uygun benim anladığım bu.

Ben de motomax'tan yorumlara bakarak XL beden montum için montla aynı marka L ebat göğüs koruması aldım fakat büyük geldi montun cebine sığmadı, S ebat ile değişim istedim.
kargo anlaşma kodunu verdiler, kargoya gittim alıcı ödemeli dedim kargocu kabul etmedi alıcı ödemeli çalışmıyolar peşin ödemeniz lazım dedi,
ne kadar dedim normal gönderseniz 400-500 tl tutar ama anlaşma koduyla 140liraya geliyor dedi, iyi dedik lanet olsun deyip gönderdim.

Yukarıdaki yazı olmasa problem değil, trendyolda amazonda satıcıları mağdur eden tek hücreliler sebebiyle değişim/iadenin şartsız koşulsuz bedava yapılmasını pek doğru bulmasam da Motomax'ın yukarıdaki bildirimine istinaden ücretsiz kargoyla iade almalıydı diye düşünüyorum.
DHL eCommerce ile gönderdim, eski adıyla MNG kargo. Sitelerinden kod oluşturuluyor zaten, sizinki ile aynı süreçten geçtim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yukarıdaki müşteri iadesi hikâyelerini okudum da korkunçmuş; hakikaten insana internet ticaretini bıraktırır.

Kanun tam nasıl bilmiyorum ama mesafeli satış sözleşmelerinde bazı özel maddeler eklenebilir diye düşünüyorum. Her siparişte de bu sözleşmeye onay alınır ve mail ile de gönderilirse sonrasında firma kendini kötü niyetli müşteriye(!) karşı korumuş olur. Bir şekilde kanunu değillemeyen kısıtlar konabilir diye düşünüyorum...

Motosikleti
1190 ADV
Düzgün firmalardan alışveriş yaparsanız hiç böyle sorunlar olmuyor.

Amazon'dan kask aldım. Bedeni uymadı. İade işlemlerini başlattım. Kargoya götürdüm verdim. 1 gün sonra kargocu geri aradı, verdiğiniz iade kodu zarf boyutunda bir ürün için gözüküyor, bir sorun var dedi. Amazon müşteri hizmetlerini aradım, böyle bir sorun var çözün lütfen. Üç gün içinde çözeceğiz dediler, 3. gün telefon geldi. Kaskın parasını yatırdık, kaskta sizde kalabilir dediler.

Amazondan bahçe hortumu aldım, hortum ve yanında bağlantı aparatları var. Ürün hoşuma gitti, 1 tane daha sipariş verdim. 2. ürün geldi ama bağlantı ekipmanları paketten çıkmadı. Amazonu aradım, durum böyle böyle. Hemen iade oluşturalım dedi. Dedim ki ben kargoya gitmekle iade ile uğraşmak istemiyorum, kargocu gelsin benim adresimden alsın ürünü. Dediğiniz gibi yardımcı olamam ama eksik ürünleri dışarıdan temin etme şansınız varsa onların parasını iade edelim dedi. Daha iyi olur dedim. Fotoğrafla eksik ürünleri gönderdim, dışarıdan 100 liraya alacağım aparatlar için 250 lira geri ödediler.

Şimdi bu durumları yaşadıktan sonra ben niye Motomax'dan alışveriş yapıyım.

Yukarıdaki müşteri iadesi hikâyelerini okudum da korkunçmuş; hakikaten insana internet ticaretini bıraktırır.

Kanun tam nasıl bilmiyorum ama mesafeli satış sözleşmelerinde bazı özel maddeler eklenebilir diye düşünüyorum. Her siparişte de bu sözleşmeye onay alınır ve mail ile de gönderilirse sonrasında firma kendini kötü niyetli müşteriye(!) karşı korumuş olur. Bir şekilde kanunu değillemeyen kısıtlar konabilir diye düşünüyorum...
Abi muhtemelen böyle kişiler yüzünden kanunlar konuyor belki de. Kötüye kullanıyorlar sistemi sonra ayrıca kanun getiriliyor onları engellemek için. "Ruining the fun for everyone"

kanun bize cayma hakkı veriyor 14 gün süresince internetten üzerinden bizzat görmeden satın aldığımız öte-beriler için, kanun maddesi bu. kanun maddesinde cayma sebepli iadenin kargo ücretini kimin karşılayacağını yazmıyor.

keyiften iade edebilir mi kişi? evet edebilir. sırf keyiften iade edilen öte-berinin kargo ücretini neden satıcı ödesin? hak mı bu? thh'deki elemanlar azıcık aklı başında insanlarsa zaten satıcı lehine karar verecektir.

ben de keyiften ya da beğenmeyip iade ettiğim şeyler oldu. iade ücreti bana kaldığında hiç de gocunmadım; hatta keyfi iadeyi bile firma kendi karşıladığında açıkçası ben kendimi mahcup hissederim. benim bildiğim öğrendiğim medeniyet bu. ben kalkıp da "vay kargo ücretini bana ödetti" diye yaygara yapmam, ayıp bi şey.

beni de yönetime şikayet etmezsen adam değilsin. benim gibiler tepki gösterecek ki senin gibiler sinip bitecek.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
kanun bize cayma hakkı veriyor 14 gün süresince internetten üzerinden bizzat görmeden satın aldığımız öte-beriler için, kanun maddesi bu. kanun maddesinde cayma sebepli iadenin kargo ücretini kimin karşılayacağını yazmıyor.

keyiften iade edebilir mi kişi? evet edebilir. sırf keyiften iade edilen öte-berinin kargo ücretini neden satıcı ödesin? hak mı bu? thh'deki elemanlar azıcık aklı başında insanlarsa zaten satıcı lehine karar verecektir.

ben de keyiften ya da beğenmeyip iade ettiğim şeyler oldu. iade ücreti bana kaldığında hiç de gocunmadım; hatta keyfi iadeyi bile firma kendi karşıladığında açıkçası ben kendimi mahcup hissederim. benim bildiğim öğrendiğim medeniyet bu. ben kalkıp da "vay kargo ücretini bana ödetti" diye yaygara yapmam, ayıp bi şey.

beni de yönetime şikayet etmezsen adam değilsin. benim gibiler tepki gösterecek ki senin gibiler sinip bitecek.
Şurada detayı var:
Mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının kullanılması durumunda iadeye ilişkin kargo ücreti kim tarafından karşılanır?
Satıcı eğer ön bilgilendirmede cayma durumunda malın iadesi için anlaşmalı olduğu kargo şirketini belirtmişse, bu kargo şirketi aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz.

Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen kargo şirketinin, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda ise satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür.

Burada kargo şirketini de bir sorgulamak gerekiyor; Motomax ile DHL eCommerce arasındaki anlaşma nasıl acaba? Anlaşma kapsamında İadeler için ücret alınmayacağı yazılmışsa ve DHL eCommerce ücret talep ediyorsa burada kusur Motomax'te değil DHL eCommerce tarafındadır. THH'den bir masraf çıkarsa bir güzel DHL'e yansıtırlar. Bu durumda Motomax'in mal bedeli kadar iade yapması normaldir ama müşteri memnuniyeti açısından kargo bedeli dahil iade yapıp DHL ile mahsuplaşmayı arka planda da yürütebilirlerdi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Yok
motomax e saydırdım geçen sene 1 sayfa, onlar bu kadar ciddiye almadı.

gereksiz kalp kırmayın tırrek bi firma için.
Aynen yahu, ne gerek var ki huzur içinde sohbet etmek varken...

Bi Cem Yılmaz bırakayım da, neşeniz yerine gelir belki. (Bahattin ağbi tam olarak ölmüş mü?)

Motosikleti
D400
Aynen yahu, ne gerek var ki huzur içinde sohbet etmek varken...

Bi Cem Yılmaz bırakayım da, neşeniz yerine gelir belki. (Bahattin ağbi tam olarak ölmüş mü?)

bu adamın netflixteki videosundan kesitleri izledim. süreki aq deyip duruyor, aşırı cinsiyetci şakalar falan yapıyor.
eski tadı da kalmamış, komik de değil.

ama eskileri iyi ona lafım yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar