Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
akşam saati moralini bozmak gibi olmasında 350.000 verdiler mi senin motora , bak benim Africa alma niyetim olsa kilometresine bakmam senin motoru alırım tertemiz makina canlı gördüm ama malum TR piyasası 🤔

benim motor km yuksek onu boşverelim.

bak bu ilandaki en ucuz africa.

acılklama cok boktan. muhtemelen kazası falan da vardır.

yani coook net soyluyorum bmw daha cok değer kaybetmiş.

uzgunum... :cool:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

En ucuzu buydu galiba 😂😂

nasıl yaaaa

en pahalısına mı bakmam gerekiyodu yoksa :d

ahh alp ahh.
bmw gerceklik algınızı bozmuş sizin

ulen africa ne kral motor. resat altını gibi mubarek motor

aslında varya gs değer kaybetmiyor yalanı diye baslık bile acılır da neyseeee..bmw ci düşman edinmek istemiyorum şu an.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bu işte biraz zevk meselesi. E39 M5 varken yüzüne bakmam o kaç ton olduğunu unuttuğum, haram beygirli, sıkışınca yanlış aksa güç gönderen şeyin. Hoş M5 zaten hep biraz falso M olmuştur, ister istemez ağır. E46 M3 atın üstüme, hangi pass'ta patlarsam oraya gömersiniz =))
Biraz zevk biraz beceri, ben 400HP manuel araca malik olamıyorum. 40 yaşında günlük araba kullanmaya başlayan ve ona rağmen öncelikli aracı motosiklet olan biri için hayal onu hakkını vererek kullanmak. E39 ile gazlamaya cesaret edemedim. 10km Ekmek aldım geldim; ancak bu.

Ama bizim fotodaki G30 rakamlara bakınca ürkütücü gelse de kullanması gerçekten korkutmuyor. 600ps ama beygir olarak değil tork eğrisine bakınca iş değişiyor 750 Nm / 1800 rpm... Bunu da tork konvertörlü 8 vites şanzıman üzerinden 4 tekere dağıtınca mis. Hafif bir understeer hissi var araçta ama benim gibi sıradan bir şöför bile gayet güvenli gazlıyor.

Beni Grossglockner'in yağmurlarında yıkasınlar :D

Abi şöyle bir sıkıntı var BMW hissini almak için artık M serisi almak gerek. Eskiler öyle değildi işte. :)
Katılıyorum, zira aynı şeyi küçük yaşından itibaren - bugün 55 civarı - bir abim de söylüyor bayağı zamandır. Neye biniyor dersen, 2009 E63 650i.

Peki buna ne diyeceksiniz he sizi BMWciler?!!?!?!?

alfa-romeo-giulia-gtam-c91ea-c513522082024161902_1.jpg
Bunu ilk kez gören Belçika'da yaşayan arkadaşım Yiğit, ki o bayağı "anne - baba" demeden "araba" demiştir, hasta arabacıdır. Beni görüntülü aradı bu ne yaa bu nee diye. Ben de pek sevdim.

Ayrıca göründüğünden çok büyük
Godzilla...

Son düzenleme:
Japonya'dan araba bile söylenemedi asjdhasdahsdas
Supra desek, ilki kırılmayan bir motordan başka hiç bir şeyi olmayan bir cihaz(?), ikincisi desek BMW'nin otomobil dünyasına son armağanı..
Kabul LFA çok güzel. Ama bari satmayıp 3 tane üretseydiniz de ürettiğinizde üretseydiniz. Araba tasarlanırken ilk mühendisler emekli oldu ya..
MX5, GR Yaris ( :) ), R32-33-34, 300ZX, 240SX, S2000, EVO 9-6, RX7, Integra TYPE-R, WRX STI, 350Z, Silvia, NSX. LFA zaten bambaşka bi mevzu, tamamen "biz de yapıyoruz alın aq" demek için yapıldı yani. Adamlar öyle bi şey yapmak istedi ve yaptılar. Jeremy Clarkson bile "bugüne kadar üretilmiş herhangi bir arabadan 1 adet seçme şansım olsa Laci bi LFA alırım baba" diyor...

Yine var abi bi şeyler ya, kıyas ne tabi bilmiyom da. Yukarıdaki arabalardan da sadece S2000 ve Evo 9'un içinde bulundum bu arada, tecrübem de yok. BMW'den 1M Coupe kafa karıştırırdı bu arada, yalan yok :D

Bunu ilk kez gören Belçika'da yaşayan arkadaşım Yiğit, ki o bayağı "anne - baba" demeden "araba" demiştir, hasta arabacıdır. Beni görüntülü aradı bu ne yaa bu nee diye. Ben de pek sevdim.
Yapıyolar abi bu işi ya.. Şu jant, renk, arka spoyler vsvs. Liv Tyler gibi araba.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
MX5, GR Yaris ( :) ), R32-33-34, 300ZX, 240SX, S2000, EVO 9-6, RX7, Integra TYPE-R, WRX STI, 350Z, Silvia, NSX. LFA zaten bambaşka bi mevzu, tamamen "biz de yapıyoruz alın aq" demek için yapıldı yani. Adamlar öyle bi şey yapmak istedi ve yaptılar. Jeremy Clarkson bile "bugüne kadar üretilmiş herhangi bir arabadan 1 adet seçme şansım olsa Laci bi LFA alırım baba" diyor...

Yine var abi bi şeyler ya, kıyas ne tabi bilmiyom da. Yukarıdaki arabalardan da sadece S2000 ve Evo 9'un içinde bulundum bu arada, tecrübem de yok. BMW'den 1M Coupe kafa karıştırırdı bu arada, yalan yok :D

Yapıyolar abi bu işi ya.. Şu jant, renk, arka spoyler vsvs. Liv Tyler gibi araba.
Bunların içinde kullandığım en zevklisi mx-5 ile rx-7 olmuştu, motorunu yapacak eleman bulurmusun soru işareti. S2000 önünü tutabilirsen sürersin. Evo ile wrx başka dünyanın elemanları. Type-R sanayide kaportacıdaki çocuklar kıçlarına bir teneke koyup sürerler ya aynen öyle ama gidişi iyiydi. 300-240 yani.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şurada harcadığın emeğe üzüldüm, buradan sarıp bulaşayım bari.
2013-14-15 civarından itibaren sattıkları arabalar B*W'den saymıyor olduğun için bunu dediysen gözlerinden öpücem. Yoksa anlatmak istediği şeyi çok iyi anlamış çok da katılan biri olarak spesifik bu örneğe, gözlerim dolarak itiraz edicem. Boka çevirdiler yeni arabaları. E87 verip F20 aldığım gün bu iş bitiyor demiştim, sattım 7 sene dayanmışım.. Şimdi sıra E90'ını satan @initial-D 'de........ üzgün gülücük :)

Ayrıca @Nikkfurie 2002 Turbo diye bir şey yoktur.
obruT'tur o =))))

Bende bir dönem E90 ile çok hızlı km yapınca çok düşük km'de 2. el F30 3.20i aldım. (N20B20 motorlu olanı)

3 senede 156.000km bu arada.

Aha taş ocağı kombinasyonlu e90

Forumda Çok yer kaplamasın diye böyle atayım. https://hizliresim.com/d6v7fzl

Nedense diğer fotolarını bulamadım. Başka Harici'de herhalde, sadece kaza fotosunu bulabildim :))

Sonra 2017 mart ayındaydı sanırım. Yaz geliyor diye beklerken İzmir'e bir kar yağdı. Taş ocağını devretmeden önce iş makineleri ile şehir içine sığamıyoruz diye taşındığımız yer araziydi. Oraya giremeyince ilk fırsatta satıp navara almıştım. Tabii pişmanlığın gelmesi uzun sürmedi. Bu arada ulan bunu niye satmıştık ya diyip. 2021'de 2. kere aldım navara. Ama eşimin f20 1.16d'yi 10 yaşında, 150.000km'yi biraz geçince sattım. Hala bmw hissi olan bir otomobillerdi. F30'da F20'de öyle. E9x'larım gibi değillerdi tabii. Yenileri o kadar beğenmiyorum ve heves etmiyorum. Bir bmw alırsam X3 falan olur. O da tanıdık bildik marka diye. Sıfır zaten almam/alamam. Parasını vermek verememek değil mevzu, bir taşıta o parayı bağlayacağıma dağ başında tarla alır unuturum.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ignore et rahatsız ediyorsa. Biz de ergen tavırlarını çekmeyiz.
Forumun en faydalı özelliği... (y)

Abi zaten sen Mercedes seviyorsun, bana ne bakıyorsun o benim :D
Kendime kızdığım bir konudur, eski bir E36-46 alıp bakmaya yemedi. Gerçi nyietlendiğimde abuk subuk paralar başlamıştı.
Bir de, RS'i aldıktan sonra biraz.. iyice iplemez oldum araba işini =))
Hangi RS? 2-4-6-8???

Son düzenleme:
Hala bmw hissi olan bir otomobillerdi. F30'da F20'de öyle. E9x'larım gibi değillerdi tabii. Yenileri o kadar beğenmiyorum ve heves etmiyorum. Bir bmw alırsam X3 falan olur. O da tanıdık bildik marka diye. Sıfır zaten almam/alamam. Parasını vermek verememek değil mevzu, bir taşıta o parayı bağlayacağıma dağ başında tarla alır unuturum.

Git gide kötüleşmiş olacağına şüphem yok, işte benim için de fitili ateşleyen E87'den F20'ye geçmek oldu.

Yaw ben abarttım tabii ki biraz, ama saydığın arabalardan bir çoğunda da yanlış aksta güç var, o yüzden elerim onları da :D
Ama orijinal NSX'e laf edecek halim yok elbette. Sanat eseri.

Bu arada listede görünce bir an hatırladım. 350Z en büyük hayal kırıklıklarımdan biri olmuştu, şimdiki Tuzla Auto-Drom'da o zamanlar otomobil etkinlikleri yapılırdı, test günü yapmışardı. Sürüş pozisyonu, oturuştaki ergonomi direksiyon falan.. "Reina arabası yapmışlar bu ne be" diye laf etmiştim.

Biraz zevk biraz beceri, ben 400HP manuel araca malik olamıyorum. 40 yaşında günlük araba kullanmaya başlayan ve ona rağmen öncelikli aracı motosiklet olan biri için hayal onu hakkını vererek kullanmak. E39 ile gazlamaya cesaret edemedim. 10km Ekmek aldım geldim; ancak bu.

Ama bizim fotodaki G30 rakamlara bakınca ürkütücü gelse de kullanması gerçekten korkutmuyor. 600ps ama beygir olarak değil tork eğrisine bakınca iş değişiyor 750 Nm / 1800 rpm... Bunu da tork konvertörlü 8 vites şanzıman üzerinden 4 tekere dağıtınca mis. Hafif bir understeer hissi var araçta ama benim gibi sıradan bir şöför bile gayet güvenli gazlıyor.

Ya tabii ki kişisel zevktir bunlar en nihayetinde.. Bana G30 hediye etsen E46 sermayesi için nakde çeviririm mesela :D

Bak hafif bir understeer hissi var dedin ya.. orda içim çekildi. M'e biniyoruz gaza basınca A*di gibi davranıyor abaauw :D

Forumun en faydalı özelliği... (y)

Hangi RS? 2-4-6-8???
660 =))

Supersport'a düşmekten engel olamadıktan sonra aradaki makas iyice açıldı işte. Eskiden arabaya meh diye bakardım şimdi bakmıyorum bile. Onu söylemek istedim.

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Abi numaramı atacağım bana katalog gönderir misin? Bi görüşelim. Yer üstü madenlere çalışıyorum genelde ben. Kırma Eleme ve Kategorilendirme benim işim. Batarya kısmı hiç anladığım bir branş değil. Bizim kısımda yok dolayısıyla. Ama teklif ederim. Gerekirse bilgilerini paylaşırım.

Bu arada geçmiş mirasın devamı ya da nostalji bizi mutlu eder? Niçin hep geçmişten bir şeyler ararız?

Çünkü nostalji bize güven verir. Mutlu eder. Kim çocukluğunun şimdikinden daha iyi olmadığını söyleyebilir mesela? Sıkıntı çektiysek bile bildiğimiz dayanabildiğimiz sıkıntılardır. Ya da yaşı daha fazla olan abilerimiz için çocukluk demeyelimde gençlik yılları diyelim? 20 yaşında şimdikinden daha iyi hissettiğinizi düşünmüyor musunuz? Yüzde gülümseme oluşturan bu tanıdık hissiyattır Muzocuğum. Senin Africa'dan vazgeçememe sebebinde aynı. Geçmişten gelen bağından dolayı kopamıyorsun. Senin için güvenli liman.

Daha şahsına münhasır makineler kullanmalısın. Tek düze değil.
Eti Madene calistinmi hic ?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Gelen bir mailden bir ss ile cevaplayayım :)

2008 - 2017 arasinda Kirka ve Emet fabrikalari ile yogun sekilde calistim. Hatta Kirkada kirma eleme tesislerindeki ingilizlerin kurup da calistiramadigi kirici üzeri metal konveyör sistemini de ben devreye almistim. Oralarda karsilasmis bile olabiliriz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motosiklet forumunda araba konuşuluyor midem bulandı kahvaltıdan kalktım.
Hemen her şeye alınma yaa.
Bak işte ne güzel hiç anlamadığımız konulardan haberimiz oluyor, değişik bilgiler öğreniyoruz, bambaşka ne dünyalar varmış haberim oluyor diyerek okuyorum bu başlığı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu fiyat isteğide Emet tesisi için gelmiş. Bende kırma eleme üzerine çalışıyorum. Ama karşılaşmış olamayız. 11 senedir saha ile işim yok. Az ya da çok kazandırması önemli değil akşam dükkanı kapatabileceğim bir işim olsun dedim, kendi tesisime yedek parça ararken yedek parça üretebileceğim bu tesisi satın aldım. 11 senedir kafam rahat.
2008 - 2017 arasinda Kirka ve Emet fabrikalari ile yogun sekilde calistim. Hatta Kirkada kirma eleme tesislerindeki ingilizlerin kurup da calistiramadigi kirici üzeri metal konveyör sistemini de ben devreye almistim. Oralarda karsilasmis bile olabiliriz.

Yaw ben abarttım tabii ki biraz, ama saydığın arabalardan bir çoğunda da yanlış aksta güç var, o yüzden elerim onları da :D
Ama orijinal NSX'e laf edecek halim yok elbette. Sanat eseri.

Bu arada listede görünce bir an hatırladım. 350Z en büyük hayal kırıklıklarımdan biri olmuştu, şimdiki Tuzla Auto-Drom'da o zamanlar otomobil etkinlikleri yapılırdı, test günü yapmışardı. Sürüş pozisyonu, oturuştaki ergonomi direksiyon falan.. "Reina arabası yapmışlar bu ne be" diye laf etmiştim.
Evet benim fanboyluğuma denk geldi biraz :D Deneyimlesem bile hepsini çok teknik yorumlar yapamam, o yüzden brrraaaaa sututututu yapan herhangi bir Japon arabası her zaman kalbimi çalacaktır...

Zaten S2000 ve 350Z piyasaları inanılmaz iğrençlikte Türkiye'de ya... Bi tane orijinal tuning yapılmış araç yok, hepsi aynı. Neyse, şu aşağıdaki güzelliğe bakıp biraz iç çekeyim :D

2001-Honda-S2000-Suki-Car-2-Fast-2-Furious-_0005_TED_7067.jpg

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Yapıştır bir tane Stelvio @Cyan dostum. Takım elbise gibi cuk olmuş sana😍 Ufak tefek şeylere takılma, her güzelin bir kusuru vardır derler. Servis ve yedek parça işini yılda bir kez İtalya yapar, Guzzi'nin direk ocağında çözeriz, hiç merak etme😁

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yapıştır bir tane Stelvio @Cyan dostum. Takım elbise gibi cuk olmuş sana😍 Ufak tefek şeylere takılma, her güzelin bir kusuru vardır derler. Servis ve yedek parça işini yolda bir kez İtalya yapar, Guzzi'nin direk ocağında çözeriz, hiç merak etme😁
Midemi bulandıran birkaç husus var: Bunlardan en önemlisi motorun şehir içi kullanım karakteri; gerçekten de şehir içinde mutlu olacak bir şey gibi durmuyor bu arkadaş. Mesela aşağıda bir inceleme videosu var:

Buraya birisi aşağıdaki gibi yorum yapmış: (dikkat çekici kısımları kalın işaretledim...)
"Depends on what you want. I had the V100S for 12,700 miles and this is NOT a Guzzi character engine. Not at all. It is a light flywheel rev happy aggressive feel that is far and away not like a relaxed torque filled V85TT. Not at all. I disagree with the reviewer on that. It is tuned for REVS. Drove me nuts with it's go, go, go feel. It wants to be PUSHED and pushed HARD to get that angry 1969 GTO sound reved out. And yes, it does that splendidly.

I traded BACK to the 2025 V85TT TRAVEL and am far happier with the 850 cc engines character. If FAST is V100 series is what you want, this is go to, yes. If true Guzzi character and feel is what you want the V100 series is not. The engine/transmission/clutch (spongy multi-plate) are not nearly as smooth as the V85TT or V7's (I own the V7 too).

The riding position on the V100S is TIGHTER and more sport than TOUR. I can ride the V7 far, far longer and not be bunched up. The V85TT is even better. That kind of explains the entire V100 line, far more SPORT than TOUR in the engine and chassis. Tight corners at low revs on thr V100 engine demand an RPM over 3,200 RPM or you'll spark knock and rattle the valves with a good twist on the go handle. Doesn't happen on the 850 cc engine as it has so much more grunt at low revs. Again, this V100 engine is SPORT and demands good revs where it excels. The 850 cc engine 1,2 or 3rd and any amount of go just grunts you out of the corner, no rattling valves or complaints. Much easier to chug around town.

...

Also, HEAT management is not so great with the V100 radiator. This is a HOT bike in the summer. The V85 TT also has the big catalytic under the engine but has far less heat. The radiator is gone, so that seems to be the culprit that rats out the heat management and puts it in the dog house on 80 F and up days. This is not a good in-town commuter bike if heat bothers you, and it is PAINFULLY hot on your legs. I only used the V7 on warm days. The V85 TT is fine.

My ownership suggest you decide what character you want. Skip the Guzzi stuff and consider it a twin and just judge it for what it is and not the "Guzzi" thing. This is NOT at all like a classic Guzzi engine or chassis. So skip all that hype and you'll understand the bike much better. I never gelled with the aggressive nature of the engine and chassis, so I went to the 2025 V85TT TRAVEL. No, this bike isn't "fast" but 80 HP has plenty of trouble boiled in, still. The CHARACTER of the 850cc engine is far, far more relaxed and SMOOTH. The V85TT engine, suspension and transmission/clutch are more refined in plushness and tighter drive-line lash. The V100 engine needs some tweaks on smoothness, especially the low-end GRUNT on the tune for my use and expectation. A Guzzi is all about GRUNT and smoothness. This bike (V100S Mandello) is not there yet. It certainly can be, though. Guzzi chose a SPORT leaning (too much for me) character. Too many bikes are already doing that. The V85TT remains in a proper notch Guzzi needs to manage itself in. Tune the V100 engine more for TOUR and the chassis for smoothness (V100S is harder ride even set soft). My V100S went too far in the brat bike speed tune to be enjoyable long term. 12,700 miles and I had my fill. Just be sure you want that "feel". Forget about "Guzzi", just judge the bike for what it is and take the name tags OFF in your head. Thinking MotoGuzzi will confuse you on the V100 bikes."

Şimdi bunu yazan abi muhtemelen benim bile odaya girdiğinde "abi saygılar diye ayağa kalkacağım yaşta" bir dede, ona göre okumak lazım tabi... :D ANCAK, altını çizdiğim konuları ben de hissettim / yazdım. Yani bu motosiklet all-rounder değil kesinlikle. "Ver çoşkuyu da uçalım baba" motoru. Dolayısıyla bunu yapmak için çok güzel, üstelik bunu şık ve çok konforlu bir şekilde yapıyor. Bu motosiklet yanına bir scooter istiyor kesinlikle...

O yüzden böyle bir arada kaldım. (En sonunda gide gide temiz bir ikinci el 1050XT falan alacağım sanırım... Ergonomisi DL650 ile bire-bir aynı, ama benim istediğim kadar güç ve tork var...) (Bu arada piyasada çok güzel temiz ikinci el 900GT'ler falan da var, onlara da bakıyorum bir yandan...)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Dediğiniz gibi km'si düşük ve temiz ikinci el V-Strom'lar ve önceki kasa Tracer 9 GT/GT+'lar var.
Servis ağından dolayı ben Tracer 9'a daha ılımlı bakıyorum sanırım.
V-Strom 800 DE'lerin sıfırında vade farksız taksit kampanyası da var. Suzuki mi Yamaha mı ben de emin olamadım.
Yamaha'nın servis ağı ve parça bulunabilirliği daha mı yaygın acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar